Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Ali07 - 19 Şubat 2014, 15:38:56
-
Selam Arkadaşlar, Ben Ali, 34 yaşındayım Antalyalıyım, 2 hafta önce 99 model Golf 4 aldım, siyah 189,000 km.de.
Önceki aracım Seat Cordoba idi, motoru 1,6 sr vw motoru vardı onda da.
Hiç Golf kullanmamıştım, koltuğuna ilk oturduğumda kaliteyi sağlamlığı hissettim, bu çok hoşuma gitti :) Taa ki arabayı çalıştırıp yürüyene kadar :( o kadar hantaldı ki kalkışı, arabada sorun var sandım, benden önceki sahibi tanıdık bi abi, ona söyledim abi bu arabada bi soeun mu var araba gitmiyo adeta dedim, jantlardan olduğunu söyledi. 17 '' jant lastik bi arabayı bu kadar kasabilir mi siz tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Golfü Seatla karşılaştırıyorum, aynı motor var üzerinde aralarında 100 kg fark var fakat seat 5 kişi ve ful bagajla bile boş golften daha seriydi, anlamadım gitti
2 tane motor ustasına gösterdim acaba motor bitik mi diye, ikisi de mükemmel olmasa da km.sine göre normal dedi, bu durum canımı sıkıyor, Golf aldım fakat ışıklarda gaza abanarak kalktığım halde cliolar bile yanımdan vızır vızır geçiyo,
Başka bi Golfe binip karşılaştırma şansım da yok
Arkadaşlar bu normal midir ya da sorun nedir size danışıyorum..
Teşekkür ederim.
-
hayırlı olsun. ben her zaman söylüyorum eğer golf 4 lerin motoru seri ve torklu olsaydı tüm dünya golften inmezdi:)
-
Evet,arkadaşım.Gerçekten ağır,yavaş.Alıştım ben,ilk kalkışta veya rampalarda broadwaylerin beni geçişine :bekleriz:
Ama çok şükür bir golfüm varç :tamamdir
-
Evet,arkadaşım.Gerçekten ağır,yavaş.Alıştım ben,ilk kalkışta veya rampalarda broadwaylerin beni geçişine :bekleriz:
Ama çok şükür bir golfüm varç :tamamdir
kesinlikle katılıyorum Allah yokluğunu göstermesin zor oluyor:)
-
Benim araç da 99 model ve 17 inç jant var.Lastikler,jantlar da etkiliyor ama görüntü için değer.
-
o kadarda kötü değil be arkadaşlar sonuçta rally ye çıkmıyoruz sakin ve tatlı kullanacan arabayı.ayrıca şükür kavuşturana kaç gündür giremiyodum sitede sorun vardıda :D
-
golf 4 e binmek bir ayrıcalıktır, herkese nasip olmaz arkadaşlar :)
-
Heleki temizse kafanda gunes goruyosa ooohhhh
-
Benim sıkıntım acaba benim arabada bi anormallik mi var sorusuydu, fakat bi arkadaş brodvay beni geçiyo diyosa demek ki hepsi aynı,
fakat benim anlamadığım önceki araban Seat'ta aynı motor olmasına rağmen 1.5 dci meganı hem kalkışta hem uzun yolda her türlü geçiyodum, fakat bunla denemem bile,
ben yine de bujileri bi değiştireceğim
-
Benim sıkıntım acaba benim arabada bi anormallik mi var sorusuydu, fakat bi arkadaş brodvay beni geçiyo diyosa demek ki hepsi aynı,
fakat benim anlamadığım önceki araban Seat'ta aynı motor olmasına rağmen 1.5 dci meganı hem kalkışta hem uzun yolda her türlü geçiyodum, fakat bunla denemem bile,
ben yine de bujileri bi değiştireceğim
bende manuel 2000 model golfümle megane 2 2004 1.6 benzinliyi kalkışta ve uzun yolda her türlü geçiyordum videolarımda var hatta. okadarda küçümsemeyelim şimdi..
-
Ne brodway'yi ya,o kadar da hantal değil.Kalkışta nice 1.6 lar geride kaldı.Bu kadar küçük görmeyin.
Bakımını yaptığınız sürece gayet tatminkar bir performans alırsınız zaten.
-
Ben Golfü asla küçümsemiyorum, sadece tanımaya çalışıyorum.
Fakat şu kesin 2001 model Seat Cordoba 1,6 sr akl motorlu eski aracımla şimdiki golf 4 ümü her türlü geçerim, hatta, seat 5 kişi golf tek kişi olsun, belki benim golfte bi sıkıntı vardır bilemiyorum ve çözmeye çalışıyorum, 17 jantın etkisi var fakat ne kadar bilmiyorum.
-
Cliolar seri araba b8de yen8 nesilse dizelse tamam uzun yolda acilir bastikca gecersin ;)
-
Cliolar seri araba b8de yen8 nesilse dizelse tamam uzun yolda acilir bastikca gecersin ;)
Ben Golfü asla küçümsemiyorum, sadece tanımaya çalışıyorum.
Fakat şu kesin 2001 model Seat Cordoba 1,6 sr akl motorlu eski aracımla şimdiki golf 4 ümü her türlü geçerim, hatta, seat 5 kişi golf tek kişi olsun, belki benim golfte bi sıkıntı vardır bilemiyorum ve çözmeye çalışıyorum, 17 jantın etkisi var fakat ne kadar bilmiyorum.
benimki 2001 model otamatik pazar günü bastim 180ni geçmiyor
-
Aracınızın filtrelerini,bujilerini,hatta baskı balatayı güzelce elden geçirin.17 jant zaten dezavantaj ancak SR motorlar aksine
düşük devirde tork verir 8v olduğundan,bizim 16v ler 4000 sonrası açılıyor.Dediğiniz kadar kötü ise sizin
araçta bir sıkıntı var muhtemelen.
-
Teşekkür ederim ilginiz için, 15 polo jantı buldum, benimkiyle değiştirsem mi kararsızım.
Açık hava filtresi var, ses var görüntü yok misali :)
-
Ne broadwayi ya en krali gelsin broadwayin o kadarda kucumsemeyin 105 yada 102 hp lik guc var altinizda arabada gidiyor gitmiyor degil kalkisi o kadarda hantal degil ara hizlanmalari zayif geliyor o kadar. Baski filtre falan bakim yapin. Acik hava filtresinide sokun orjinal devam edin. Giderkende gittigini hissettirmiyor araba
-
Broadway mi o kadarda değil ya :) sizin aracta sorun vardir jantlar agir ve replikaysa cok farkediyor performans.
Tapatalk
-
Teşekkür ederim ilginiz için, 15 polo jantı buldum, benimkiyle değiştirsem mi kararsızım.
Açık hava filtresi var, ses var görüntü yok misali :)
eskileri napacan? ben kışlık için arıyom.bulabilirmiyiz temiz kara jant da olur.
-
Şuan jant+lastik alacak durumum olmadığından ya böyle kullanacam, ya da sağlam 15 veya 16 jant lastik bulabilirsem takas edecem.
-
Şuan jant+lastik alacak durumum olmadığından ya böyle kullanacam, ya da sağlam 15 veya 16 jant lastik bulabilirsem takas edecem.
iyi bakalım denk gelirse artık seneye bu saatten sonrada kar yağacağa benzemiyor zaten kışlık lastikleri aldım jant bulana kadar yaz geldi. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
-
Golf 4 hantal bi araba kardeş. bende daha önce palio vardı ışıklarda herkese kafa tutardım, seri bi araçtı ama bu biraz emekli aracı gibi şehir içi performans olarakta, yakıt olarakta pek iyi değildir. Ama şehirler arası tadına doyamazsın, pedalı yapıştır, yaslan keyfine bak. kızak gibi gider. Kısacası biraz daha oturaklı bi araba, dinamik ve seri kullanıcılar için hayal kırıklığı...
-
Golf 4 hantal bi araba kardeş. bende daha önce palio vardı ışıklarda herkese kafa tutardım, seri bi araçtı ama bu biraz emekli aracı gibi şehir içi performans olarakta, yakıt olarakta pek iyi değildir. Ama şehirler arası tadına doyamazsın, pedalı yapıştır, yaslan keyfine bak. kızak gibi gider. Kısacası biraz daha oturaklı bi araba, dinamik ve seri kullanıcılar için hayal kırıklığı...
Benim kafama takılan konu acaba benim aracta bi sorun mu var diyeydi, anladığım kadarıyla bu aracların özelliği bu, demekki kafaya takmamak gerek, alışıyorum zaten,
Normalde yavaş giden birisiyimdir, fakat ışıklarda birden fırlarım 100-120 km'ye çıkınca devam ederdim, önceki Seat'ımla, fakat şimdi ışıklarda sağdan kuzu kuzu gidiyorum :)
-
motorun bakımlarını vaktinde yaptır.şu an için de bujileri değiştir.açık hava filtreyi söküp kutu içi performans filtresi taktırın bence.tabi baskı balata ve yağıydı filtresiydi.önemli unsurlar.bir de kalkışlar için söylüyorum mesela araç manuelse bizim araçlar debreyaj yukarda kavrıyor diğerlerine göre,alışmak da gerek :tamamdir
-
Bence tek sorun aracın ağırlığı...bide bu motoru pasatta jetta da kullandılar
-
tabi onlar kasa olarak daha ağır ama passatta falan 1.8di diye biliyorum motoru ???
-
bizim motorun aynısı var...passat,jetta,audi A3 ve A4 te de kullanıldı...
-
Passat b5.5 b6 kasada bile var bu motor ben 2010 b6 kasa passat kullanmistim hic siritmiyordu ama motor yeniydi araba 1400kg 12.000km deydi gayet guzeldi yeni olmasininda etkisi var sanırım suan gitmiyor denen arabalar bi dyno ya ciksa 102hp nin kac hp si kalmıştır oda var :)
Tapatalk
-
kasa zaten agır..iyisi mi hp ler düstükçe arabayı hafifletmek lazım :D
-
aslında o çk ağır dediğimiz jetta-passatlarla aramızda 150 kg civarı fark var...bizimki boyutlarına göre çok ağır
-
Sanırım vites oranlarıyla da ilgili bu hantallık.
-
aslında o çk ağır dediğimiz jetta-passatlarla aramızda 150 kg civarı fark var...bizimki boyutlarına göre çok ağır
çok doğru bir yorum. 150 kg ortalama ağırlıklı 2 kişi demek sadece. araçlarımız hafif değil.
-
Sanırım vites oranlarıyla da ilgili bu hantallık.
+1
Kalkışlardan ben de hiç memnun değilim ama alıştık artık.Vites oranlarında gerçekten bir sıkıntı var.Aynı motoru kullanan biçok arabanın daha seri olduğunu çok kez duydum.
-
Sanziman mi deyistirah napag simdi :))
-
Bu gun Golf 6 tsi 122hp kullandim hayal kirikligina ugradim...belki beklentim cok fazlaydı ondan oldu epey gazladim 3.500 alti araba ciddi zayif geldi sonrasında guzel gidiyor ama 105hp tdi bana çok daha keyifli gelmisti anlamadım valla bence bizim arabalarida cok yermeyin 150 kg de 102 hplik bi araba icin buyuk ağırlık.
Tapatalk
-
Bu gun Golf 6 tsi 122hp kullandim hayal kirikligina ugradim...belki beklentim cok fazlaydı ondan oldu epey gazladim 3.500 alti araba ciddi zayif geldi sonrasında guzel gidiyor ama 105hp tdi bana çok daha keyifli gelmisti anlamadım valla bence bizim arabalarida cok yermeyin 150 kg de 102 hplik bi araba icin buyuk ağırlık.
Tapatalk
1.6tdi dsg polo denemeni öneririm :D dehşet gidiyor :D
-
Arkadaşlar 8v ve 16v iki araçtanda kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.16V olanların kalkışları nasıl 8v gibimi ?
8v gerçekten sehir içi kullanım için çok ağır ve benzin düşmanı.Uzun Yolda Çok Rahat Sürekli Uzun Yol Kullanıyorsan İdeal Araç Sehir İçinde Kullanımda Sevilecek bir araç değil.
Peugeot 306 aracım vardı 1600 motor 8v 2001 modeldi. Golfden daha seri ve daha az yakıt yakıyordu.Pire gibiydi.Seri İçi Kullanımda Kalkışlarda Süperdi ışıklarda çoğu aracları dağıtırdı.Hatta 2 yıl bindim.Beni geçen bir araç olduğunu bile hatırlamıyorum.Ayrıca araç lpg dahil 1150 kiloydu.
-
Motor yapısal olarak sağlam tamam ama VW bu motorda ısrar edip yıllarca geliştirmemesi ilginç 2013 golfte bile var bu motor.aynı yıllardaki rakipleri focus ve civic in çok gerisinde...tsi hariç
-
Bugün bujileri değiştirdim sanki az düzeldi gibi
Aslında düzeldiği falan yok ben araca alışıyorum :)
-
1.6tdi dsg polo denemeni öneririm :D dehşet gidiyor :D
Valla diz mesafesi olsa biraz poloda sirf gazlamak icin alinir jettayi oyle kaldiran motor polo yu ohooo.. :) 105lik tdi gerçekten performanslı ben kendi adima tsi defterini acmadan kapadim benzin yakacaksamda 170lik Gt alinir performans dedigin odur iste.
Tapatalk
-
eren abi polo 1.6 TDI 90 beygir.105 beygirlikler golf ve jettada mevcut.
Bu arada Hitler motorlu Golf5 ve Golf6 nın kalkışları nasıl? Kullanan deneyen varsa söyleyebilir mi? Aynı hantallık mevcut mu?
Bir de önceki kasa makyajlı Auris süren var mı?1.33 benzinli ve 1.4 dizellerin fiyatları makul ve güzel araçlar.
-
eren abi polo 1.6 TDI 90 beygir.105 beygirlikler golf ve jettada mevcut.
Bu arada Hitler motorlu Golf5 ve Golf6 nın kalkışları nasıl? Kullanan deneyen varsa söyleyebilir mi? Aynı hantallık mevcut mu?
Bir de önceki kasa makyajlı Auris süren var mı?1.33 benzinli ve 1.4 dizellerin fiyatları makul ve güzel araçlar.
evet gence ama önemli degil cunki motor ve turbo birebir ayni diger psa grubu gibi turbolari fakli degil sadece yazilim faki var zaten avrupada pololarda 105 seçeneği var soft bi yazilim illaki yapilir 120hp 290nm civari hem arabayi yormaz hemde epey hizlandirir. Corolla ve auris 1.33 hitlerden yavas ve daha torksuz hitleri ararsın ama cidden ekonomik ve lpg uyumlu. 1.4 d4d ise gayet guzel hitlerden daha atak ama yag yakma kronik sorunu.
Tapatalk
-
1.33 motorun kalkislari ve ara hizlanmalari iyi ise bence tercih edilebilir.maksimum tork degerinden cok tork grafigi daha onemli.hitlere gore ayni devirlerde daha yiksek tork veriyorsa cabuk toparlayabilir.
Hitler golf5 nasil? Bu hantalliktan ben sikildim acikcasi.biraz daha seri bir arac iyi olur
-
1.33 motorun kalkislari ve ara hizlanmalari iyi ise bence tercih edilebilir.maksimum tork degerinden cok tork grafigi daha onemli.hitlere gore ayni devirlerde daha yiksek tork veriyorsa cabuk toparlayabilir.
Hitler golf5 nasil? Bu hantalliktan ben sikildim acikcasi.biraz daha seri bir arac iyi olur
golf diyorsan serilik istiyorsan seni ancak ve ancak GTI paklar. ama golf şartın yoksa 1.4 polo dahi 1.6 golften çok daha atik. kağıt üstündeki tork ve bg leri bir yere kadar fikir verir. gerisi ağırlık ve şanzıman aralıkları ile alakalı.
golf+hitler= ekonomik bakım sorunsuz uzun ömürlü bir kullanım demek. yoksa golf mk29 da çıkartsa hitler ile atiklik beklememek lazım. golflerdeki hantallığın en büyük sebebi ağırlıktan da ziyade kanımca 1. viteslerin sadece aracı yürütmek için işe yaraması. sonra 2. vites. çok düşük devirden girdiği için yığılıyor. bir de buna özellikle 2. vitese geçişin kemikli olması da eklenince canı sıkılıyor insanın.
eh tabi işin içine motorun total kmsi, bakım geçmişi, hararet geçmişi, kullanılan yağ vs. en yenisi (2004 model) 10 yaşında bir araç mk4. yapabilecekleri bir yere kadar.
tabi iş performansla atiklikle bitmiyordur eminim. mk4 gözümde aurisle kıyaslanacak araç değil. araçlarımız gaz pedalından ibaret değil sonuçta.
-
1.33 cok sessiz ve gercekten az yakiyor benim 11 lt yaktigim yerde 7.5 lt gosteriyor otobanda 200 goruyor ve 6 vites...fakat tork anlaminda zayif olunca ki (tolga abi cok yakin arkadaşımda polo 1.4 benzinlide var surekli kullaniyorum) hem toyotada hemde poloda geçerli bu 4 yapiyon yemiyor 3 yapiyon yemiyor bi bakiyosun devir 7.000dd vurmus 125nm tork yüzünden tepki veremiyor bu konuda hitler kesinlikle daha başarılı.fakat yakitlari cok guzel.orn.corolla 1.4 d4d kullaninca bu benom arabayi catir catir yer demiştim bi baktim teknik verileri benimkinden kotu ama cok akici sürüşü var tork yuzunden hitler musrif japonlarin 2.0 motoru aylarında yakiyor.
Golf 5 degilde Leon ve Passat kullandim 8valf motora sahip yeni motor gerçekten daha sessiz ve performansli oluyor.
Tapatalk
-
Valla arkadaşlar bende aracımı temmuzda aldım.Bundan önce honda 1.6 ies vardı 120 beygir bilen bilir.ve ondan önce 6n2 polom vardı.İkisi de gayet atikti.Golf onlar kadar seri değil ve ben bunu bile bile aldım.Çünkü 1300-1400 kg araçtan bahsediyoruz.Hondanın kapısını kapattağımdaki sesle golfteki ses farkını anlatmam gerek yok.Tolga abinin de dediği gibi 1.6 102 ya 105 beygirin verebilceği değerler bundan daha iyi olamaz sanırım.Olduki ben 18" jant kullanıyorum zaten hiç suürat yapma taraftarı değilim şuan yapamıyorumda zaten malum ön taraf yerde ve karterin yere yakınlığını biliyosunuz :D ama ilk aldığım zaman izmirden almıştım virajlarda girdiğim şeritle çıktığım şerit hep aynı düzendeydi.Yani golfün hantallığının altında her zaman ağırlık ve güven aramak lazım :tamamdir
-
Valla arkadaşlar bende aracımı temmuzda aldım.Bundan önce honda 1.6 ies vardı 120 beygir bilen bilir.ve ondan önce 6n2 polom vardı.İkisi de gayet atikti.Golf onlar kadar seri değil ve ben bunu bile bile aldım.Çünkü 1300-1400 kg araçtan bahsediyoruz.Hondanın kapısını kapattağımdaki sesle golfteki ses farkını anlatmam gerek yok.Tolga abinin de dediği gibi 1.6 102 ya 105 beygirin verebilceği değerler bundan daha iyi olamaz sanırım.Olduki ben 18" jant kullanıyorum zaten hiç suürat yapma taraftarı değilim şuan yapamıyorumda zaten malum ön taraf yerde ve karterin yere yakınlığını biliyosunuz :D ama ilk aldığım zaman izmirden almıştım virajlarda girdiğim şeritle çıktığım şerit hep aynı düzendeydi.Yani golfün hantallığının altında her zaman ağırlık ve güven aramak lazım :tamamdir
Buna sonuna kadar katılıyorum.+1 :D
-
Bendede 2008 leon vardı,aynı SR motor ama şuandaki aracımla arasında performans olarak çok fark var.buna göre leon uçuyordu.hem kalkış hemde son hız olarak...leondaki tecrübelerime dayanarak aldım bunu ama alakası yok.acaba bizim golfler gidiyorda bize gitmiyor gibi mi geliyor oturuş pozisyonundan falan kaynaklı ;D
-
Bendede 2008 leon vardı,aynı SR motor ama şuandaki aracımla arasında performans olarak çok fark var.buna göre leon uçuyordu.hem kalkış hemde son hız olarak...leondaki tecrübelerime dayanarak aldım bunu ama alakası yok.acaba bizim golfler gidiyorda bize gitmiyor gibi mi geliyor oturuş pozisyonundan falan kaynaklı ;D
Yok kardeş GOlf 1.6 sr gitmiyo, Işıklarda kalkışta yanımdan cliolar doblolar fiestalar vızır vızır beni geçiyosa gitmiyo demektir, 1.6 sr cordobam vardı, 2. vitesle kalksam bile geçerim golfü, fakat ben alışıyorum artık, sağdan sağdan gidiyorum :)
-
o zaman bu iş 1.6 SR ile değilde,GOLF le alakalı bir durum bi çaresi vardır mutlaka...
-
Çaresi GTI almak :)
-
Arkadaşlar arkadaşımda 2003 civic var.Araç lpde 20-25 kurus arası yakıyor.Golften hem çekişi iyi hem yakıtı az hemde sedan bagajı geniş
Golfün Kapıları Gibi Ağır Kapıları yok Kasa olarak daha zayıf gibi görünsede bence civic bir tık yukarıda Bazen ben aracımın kapılarını açarken kaparken yoruluyorum.Golfün Kapılarını Söküp tartmak lazım :)
arkadaşım 6 ay önce 25 e almıştı.Araçta deri koltuk sanruf ve brc lpg var.bu fiyatlara aynı model ancak pasific alınır .16v leri hakkında kimse bişey yazmadı.3 sene üretilip kaldırılmış bir motor ama neden kaldırıldığıda belli değil.
-
Ben cumartesi aracın yağını değiştirdim,mobil 1 esp 0-40 tam sentetik koydum.önceden 10-40 magnatec vardı.bence araç biraz da olsa kalkışta falan daha atik oldu,ben öyle hissettim.
Kapı konusuna gelince,eşim hergün sabah binerken,akşamda inerken şikayet ediyor bu nasıl kapı diye.sırf bu dırdırdan satacam arabayı :bekleriz:
-
Kapi konusu farklı motor derseniz eyvallah civic te corollada 10 basar ama kapidir kalitedir saglamliktir civic ve diğerlerine bok yemek düşer Afedersiniz.kapidan bi araba size vurdumu mazallah civicte direk kucaginizda demektir.zaten hicbir alman arabasinda hafif kapi olmaz olamaz.
civic motor ve sanizmandir gerisi accent eradan farksız. Ben yarın obur gun gider civic te alırım ama bu gorusum değişmez.
Tapatalk
-
golfü hondayla filan kıyaslamak sanırım yanlış bir durum. kapıdan şikayetiniz varsa sanırım sizin arabanın kapısı artık dağılmış şayet benim tüm golflerimin kapısı tıkır tıkırdı ve çokda ağır değildi.
-
Ben cumartesi aracın yağını değiştirdim,mobil 1 esp 0-40 tam sentetik koydum.önceden 10-40 magnatec vardı.bence araç biraz da olsa kalkışta falan daha atik oldu,ben öyle hissettim.
Kapı konusuna gelince,eşim hergün sabah binerken,akşamda inerken şikayet ediyor bu nasıl kapı diye.sırf bu dırdırdan satacam arabayı :bekleriz:
:D :D mesajı almamışsın sen. "in bana kapıyı aç." demek istiyordur. :)
-
Tolga abi hem golfüme bindiriyorum hemde kapısını mı açim ya :p
-
valla çok sürat yapmıyorum ama yolun da sağından sağından gitmek gelmiyo pek içimden.baba araçlarla karşılaşmadığım sürece sol şeritteyim :D
-
valla çok sürat yapmıyorum ama yolun da sağından sağından gitmek gelmiyo pek içimden.baba araçlarla karşılaşmadığım sürece sol şeritteyim :D
bir yerlerde gömü filan bulsam da bir r32 engine ve şanzıman swap bir haldex dijital klima vs.
çok şey mi istiyorum? evet.
-
bir yerlerde gömü filan bulsam da bir r32 engine ve şanzıman swap bir haldex dijital klima vs.
çok şey mi istiyorum? evet.
Ah be abi :) anca gömü sonucu o kadar uğraşılır.ama öyle bişey de olsa kendime direk golf R hediye ederdim heralde :)
GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Uzun yolda evet haklısın, fakat ışıkta beklerken sağda durcan, solda beklersem sağımdan geçenlere sinir oluyorum
sağda durup sakin kalkış yapıyorum, sanıyolar ki yavaş gitmeyi seven biriyim, alakası yok aslında madara olmamayı seven birisiyim :)
-
Uzun yolda evet haklısın, fakat ışıkta beklerken sağda durcan, solda beklersem sağımdan geçenlere sinir oluyorum
sağda durup sakin kalkış yapıyorum, sanıyolar ki yavaş gitmeyi seven biriyim, alakası yok aslında madara olmamayı seven birisiyim :)
sağda otobüs,minibüs vs. oluyo,durağın önünü kapatmayalım...ortada anlaşalım ;D
-
;D
-
Sırf bu performans düşüklüğü yüzünde çok sevdiğim arabamı satmayı düşünüyorum :( Hadi ışıkları kalkışları geçtim benim araba otobanda 120 km hızda 4000 devirde deli gibi bağırıyor patlayacak diye korkuyorum kaç tane ustaya gösterdim kaç defa makinaya bağlattım bilmiyorum bujiler değişti müşür değişti kelebek boğazımıdır nedir temizlendi filtreler yağlar bakımlar herşeyyyyy yapıldı yine aynı yine aynı arabanın duruşu kaportası herşeyi bir tarafa ama bu iş insanın çok canını sıkıyor :( Bu arada aracım 1.6 comfortline 2001 model
-
2003 yada 2004 Pasifice geçmeni öneririm :saygılar
-
2003 yada 2004 Pasifice geçmeni öneririm :saygılar
Daha mı iyi dir ?
-
Sırf bu performans düşüklüğü yüzünde çok sevdiğim arabamı satmayı düşünüyorum :( Hadi ışıkları kalkışları geçtim benim araba otobanda 120 km hızda 4000 devirde deli gibi bağırıyor patlayacak diye korkuyorum kaç tane ustaya gösterdim kaç defa makinaya bağlattım bilmiyorum bujiler değişti müşür değişti kelebek boğazımıdır nedir temizlendi filtreler yağlar bakımlar herşeyyyyy yapıldı yine aynı yine aynı arabanın duruşu kaportası herşeyi bir tarafa ama bu iş insanın çok canını sıkıyor :( Bu arada aracım 1.6 comfortline 2001 model
Lpg ile ses fazla çıkıyor, benzinle o kadar bağırmıyor motor, fakat dediğinizde haklısınız. Bi de aracınız normal, extra masraflar etmeyin.
-
Daha mı iyi dir ?
abi maaşallahı var pasifice lerin 2003-2004 bakıyorum da 25 bin 26 binler havada uçuşuyor :)
-
En temizi kaporta ya tipe bakmıycan gidicen alıcan bitane hyundaı accent era 1,5 dizel kafanda rahat olucak cebinde serilik istersen seri yakıt tasarurufu istersen az yakıyo sürat dersen bastınmı gidiyo tek derdin kaza yapmıcan vurdun mu arabanın yarısı gitti :)
-
En temizi kaporta ya tipe bakmıycan gidicen alıcan bitane hyundaı accent era 1,5 dizel kafanda rahat olucak cebinde serilik istersen seri yakıt tasarurufu istersen az yakıyo sürat dersen bastınmı gidiyo tek derdin kaza yapmıcan vurdun mu arabanın yarısı gitti :)
kia rio da aynı, daha da sayarsak 1,5 dci motorlar 1.4 hdi ler. Bu saydıgım motorlar az yakan çok kaçan cinsten, fakat güvenlik konfor orasına karışmam :)
-
Sürat yapmayı değilde seri araba kullanmayı seviyorum gaz pedalının üstüne ayağını koydun mu araba zıplıycak benim fikrim bu zaten uzun yol yaptığımız da yok ki konfor arayalım bi bakayım bunu satarsam eğer kesin o tarz bi araba alıcam :)
-
araçlarımız malzeme kalitesi,güvenlik,donanım,sağlamlık falan filan 10 numara ama;motor performansı konusunda fanatiklik yapmaya gerek yok,başka bir markada olsaydı bu motor yerden yere vururduk kabul edelim;gerçekten vasat.220 bastım yok 240 a vurdum diyen arkadaşlarda var ne kadar doğru bilmiyorum...bu motoru sıkıntısı-arızası az diye koymuşlar başka bir numarası yok.ama donanım olarak aynı yıllardaki diğer markalardan rakip yok.en yakın rakibi civic te digital klima 2007 de başladı,yol bilgisayarıda öyle diye biliyorum...arka frenlerde kampana mıydı öyle hatırlıyorum ben...ama 2002 bi comfortta 8 hava yastığı,digital klima yol bilgisayarı,yükseklik ayarlı 2 ön koltuk...vb
-
16valf ş.içinde daha baygın 8valften düşün ama otobanda daha rahat fakat kesinlikle seri değil 1.8 bile değil...Serilik istiyorsan aradığın onlar rio era ama kaza yapmıycan yaparsan bilki motorbisiklet sürücüsüyle aynı güvenlik sınırındasın :)
-
araçlarımız malzeme kalitesi,güvenlik,donanım,sağlamlık falan filan 10 numara ama;motor performansı konusunda fanatiklik yapmaya gerek yok,başka bir markada olsaydı bu motor yerden yere vururduk kabul edelim;gerçekten vasat.220 bastım yok 240 a vurdum diyen arkadaşlarda var ne kadar doğru bilmiyorum...bu motoru sıkıntısı-arızası az diye koymuşlar başka bir numarası yok.ama donanım olarak aynı yıllardaki diğer markalardan rakip yok.en yakın rakibi civic te digital klima 2007 de başladı,yol bilgisayarıda öyle diye biliyorum...arka frenlerde kampana mıydı öyle hatırlıyorum ben...ama 2002 bi comfortta 8 hava yastığı,digital klima yol bilgisayarı,yükseklik ayarlı 2 ön koltuk...vb
Daha biraz önce iş için istanbulda avrupa yakasından anadolu yakasına gidip geldim otobanda biraz zorlayayım dedim 160 ı gördü okadar çok ses geliyorki motordan insan korkuyor daha fazla basmaya ayağımı çektim gazdan 220 - 240 gören arkadaşların arabalarını çok merak ediyorm açıkcası
-
16valf ş.içinde daha baygın 8valften düşün ama otobanda daha rahat fakat kesinlikle seri değil 1.8 bile değil...Serilik istiyorsan aradığın onlar rio era ama kaza yapmıycan yaparsan bilki motorbisiklet sürücüsüyle aynı güvenlik sınırındasın :)
Kaza bu geliyorum demiyo tabiki bununlada kaza yapsak ne olacağı malum zaten istanbulda şehir için sürat yapacak yer yok ki valla ciddi ciddi düşünmeye başladım era yı bunu satıp üzerine az buçuk daha birşeyler koyarsam alırım bi era herhalde hem model de yüksek olur
-
Kaza bu geliyorum demiyo tabiki bununlada kaza yapsak ne olacağı malum zaten istanbulda şehir için sürat yapacak yer yok ki valla ciddi ciddi düşünmeye başladım era yı bunu satıp üzerine az buçuk daha birşeyler koyarsam alırım bi era herhalde hem model de yüksek olur
Etme gözünü seveyim. Tank gibidir mk4. Era ile ayni klasmana sokulmaz dahi guvenlik açısından
-
Ben 150 km ile duran arabaya vurdum eski golf 4 1.6sr ile fren şansım olmadı benim vurduğum araç ve onun önündeki 5 araç ve arkamdaki araç zincirleme kaza yaptık. Değişen ön tampon sag far sağ çamurluk klima ve su radyöterleri ve su deposu kaput tamir edildi.kaput düzeltildi era ile bu hızla bi kaza yapılırsa ki Allah korusun ölümcül olma riski çok ama çok yüksek. ..
-
Etme gözünü seveyim. Tank gibidir mk4. Era ile ayni klasmana sokulmaz dahi guvenlik açısından
Yok be abi yanlış anlaşıldım herhalde aynı klasmana koymak mümkün değil bizim arabalar eranın yanında tank gibi benim derdim serilik :(
-
Ben 150 km ile duran arabaya vurdum eski golf 4 1.6sr ile fren şansım olmadı benim vurduğum araç ve onun önündeki 5 araç ve arkamdaki araç zincirleme kaza yaptık. Değişen ön tampon sag far sağ çamurluk klima ve su radyöterleri ve su deposu kaput tamir edildi.kaput düzeltildi era ile bu hızla bi kaza yapılırsa ki Allah korusun ölümcül olma riski çok ama çok yüksek. ..
Valla verilmiş sadakan yok ise değil 150 era ile 110-120 ile girsen bile bittiğinin resmidir. :) era da kullandım ordan biliyorum kağıt gibi kaporta var ama bastınmıda gidiyor arkadaş
-
golf 4 kalkışlarda hantal kalıyor 1.6 8 valf motor şehir içi pratik kullanım sunuyor otoban performansı ise 5800 devirde 180 km de aşırı rüzgar olmasına rağmen silkeleme yapmadı
-
Yok be abi yanlış anlaşıldım herhalde aynı klasmana koymak mümkün değil bizim arabalar eranın yanında tank gibi benim derdim serilik :(
Hakikaten yanlış anlamisim öyle kastettiysen. Bununla da kaza yapsak ne olacağı malum deyince golf de guvenliksiz. Dağılır dedin sandım.
-
Hakikaten yanlış anlamisim öyle kastettiysen. Bununla da kaza yapsak ne olacağı malum deyince golf de guvenliksiz. Dağılır dedin sandım.
Yok be abi ben orda ne olacağımızı Allah bilir babında sölemek istedim hani sen kaza yapma yeterki die demiştim ;)
-
Kazasız belasız cezasız günler arkadaslar.. Kaza geliyorum demez ama hernekadarda iyi şöförümde desek aracımda saglam desek de kaza geliyorum demiyor ya bi anlık kararsızlıkla yada karsındakinin dikkatsizligi sonucu yasanan onca kazalar..
-
Yalnız iste orada tevekkül etmeden önce biz kendi tedbirimizi almalıyız. Evde yangin var. Kalkıp sondurmeye çalışmak veya kacmak lazım kaderde yanmak varsa deyip oturmaya devam etmemek lazım.
Araç alirken de güvenlik hususunu göz ardı etmemek lazım. Ama tabi vade geldiyse kagittan bir araba da sursen tank da sursen is olacagina varır.
-
Aynen öyle .. ecel gelmiş ise bahane olur .. sebebsiz degildir hiç bişey..
-
Tam olarak bende ondan bahsetmek istemiştim... Neyse hakkımızda hayırlısı tabi Allah kaza bela göstermeden güzel günlerde kullanmayı nasip etsin araçlarımızı.
-
ziyaaaaa...
-
ziyaaaaa...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
-
ALLAH razı olsun tanju güzel dileklerin için aminnn inş.lah
-
ziyaaaaa...
Ziya lık bir durum yok bu yaşta yalan soyleyecek halimde yok Sigortacı tanıdığınız var ise 34vg2909 raporlara ulaşabilirsiniz ki bu araç yüzünden özel servislerden birinin anadolu sigorta Acenteliği iptal ettirildi.yan sanayi ürün kullanıp orjinal fiyatları beyan edildiği ve benim bu durumu erel de ispat ettirmem sebebiyle. ..
-
Ustad dogrudir buyuk bir kaza atlatmissindir. Ama 150 km ile duran araca girmenin yaratacağı Gkuvveti ölümcül sonuçlar doğurmasi muhtemel. Farkında olmadan refleksle fren yapmis ve yavaslamis olabilirsin veya hizin sandığın kadar yüksek değildir. Alper forumun samimi ortamına binaen bir espri yapmış. Alınma lütfen
-
Alper beni hatirlamamis olabilir diğer forumdan aracın resimlerini görse muhtemelen hatirlayacaktir.hatta forumda sigorta ile ilgili konusuda konusulmustu.
-
yine de ne olursa olsun ziyaaa olmamış doruma yakışmamış nacizanee fikrim
-
çarpışma testlerinin 63 km ile yapıldığını biliyorsunuzdur
63 km sonunda golfün hali
http://tr.euroncap.com/tr/tests/vw_golf_1998/46.aspx
frenaj varsa eksi yönde momentum yaratır belki bi nebze, ama fren de yok diyorsunuz 150 km ile aracın tavanı bile 2ye katlanır
bu forumda ben 160 km ile golfün yapmış olduğu kazayı paylaşmıştım, Allah kimsenin başına vermesin, olay yerine gelen sağlık ve kuvvet ekipleri uzun bir süre boyunca destek almışlar. 100 metre çapında aracın parçaları yayılmıştı.
kaldı ki kaç senelik araba metalurji dersi vermeye gerek yok, 6 aylık isveç çeliği olsun yine mümkün değil.
ben pozitif bilime inanan bir insanım, ama ötesinde Allah'a inanırım. Uçak kazasından bile kurtulan var ona lafım yok, ama 150 km ile çarpan golfün motor bloğu 2 ye ayrılır, ya da arka koltuğa gider.
amaç polemik yaratmak da değil, bu zaten bu konuya son mesajım, ama konuyu okuyan arkadaşlara tavsiyem güvenip de basmayın.
-
çarpışma testlerinin 63 km ile yapıldığını biliyorsunuzdur
63 km sonunda golfün hali
http://tr.euroncap.com/tr/tests/vw_golf_1998/46.aspx
frenaj varsa eksi yönde momentum yaratır belki bi nebze, ama fren de yok diyorsunuz 150 km ile aracın tavanı bile 2ye katlanır
bu forumda ben 160 km ile golfün yapmış olduğu kazayı paylaşmıştım, Allah kimsenin başına vermesin, olay yerine gelen sağlık ve kuvvet ekipleri uzun bir süre boyunca destek almışlar. 100 metre çapında aracın parçaları yayılmıştı.
kaldı ki kaç senelik araba metalurji dersi vermeye gerek yok, 6 aylık isveç çeliği olsun yine mümkün değil.
ben pozitif bilime inanan bir insanım, ama ötesinde Allah'a inanırım. Uçak kazasından bile kurtulan var ona lafım yok, ama 150 km ile çarpan golfün motor bloğu 2 ye ayrılır, ya da arka koltuğa gider.
amaç polemik yaratmak da değil, bu zaten bu konuya son mesajım, ama konuyu okuyan arkadaşlara tavsiyem güvenip de basmayın.
http://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o
-
http://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o
Yalniz videoda arac duvara giriyor. 150 ile duran araca carpmak carpilan aracin agirligini da dusunerek 70 90 km civari bir hizla duvara carpmak etkisi olusturur ki kesinlkle yuruyerek cikilacak bir kaza olmaz. Ben buna dayanarak fren veya hizin düşük olması ihtimalinden bahsettim
-
Allah korusun. Şakası bile öldürür.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
http://www.youtube.com/watch?v=-nyfRwMQ-Tk
-
Bahsi gecen kazaya en cok uyan sanirim bu. Carpilan arac da önemli.
http://m.youtube.com/watch?v=CSEl2ueCATs
-
Bahsi gecen kazaya en cok uyan sanirim bu. Carpilan arac da önemli.
http://m.youtube.com/watch?v=CSEl2ueCATs
allah esirgesin...
Ama herifler iyi prodüksiyon yapmışlar :o
-
araba sanki kağıttan gibiymiş.
-
twingo unoya mı gömüyo :D o ne lan öyle offf feci
-
twingo unoya mı gömüyo :D o ne lan öyle offf feci
sorma ya. içinden geçiyor. (Austin rover metro)
-
Arabayı gömmüşsünüz arkadaşlar ya :) ben 7 aydır kullanıyorum :) eğer rampada falan aracı vitesinde kullanırsanız bence ideal yani.şehir içine gelirse vites atımları pratik olursa eğer ışıklarda kalkışta ben aracımla gayet seri olabiliyorum :) saygılar...
-
bi de karsılaştırdığımız araçlar yeni teknolojilere sahipler.ki en yeni modeli 2004 olsun o zamanki teknolojiyle şimdi bir değil.artık daha küçük hacimli motorlarla daha fazla güç elde etmek mümkün.tabi bu bizim araçların kasa ağırlığının fazla oldugu gercegini değistirmez :)
-
bence tek sıkıntısı 8v olması. 16v olup bıraz daha kendını cabuk toplasa golften vazgeçmeyecek cok kısı bılıyorum bır arac bu kadar sport bukadar oturaklı olması bence yeterlı.
Şuan golf 7 kasa kısmı golf 4 de benzetıyorlar bıraz ıncelersenız gore bılırsınız.
Tabi benzın ucuz olsa turkıyemızde gönul isterkı R32 ye bınmek :sevgi: