Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: emirdede - 10 Eylül 2012, 16:24:08

Başlık: LPG ye geçiş
Gönderen: emirdede - 10 Eylül 2012, 16:24:08
Arkadaşlar aracım 99 comfortline otomatik,yakıt konusu baya bir problem ve bu  artarak devam ediyor.Tanıdığım bi LPG ci 850 tl ye 10 taksitle ATİKER takabileceğini söyledi yaklaşık 150 lira indirim yaptı yani,BRC  yi ise 1500 e takacak.Nerdeyse 2 katı fiyat var,bu kadar fiyat farkını vermene gerek yok dedi güvendiğim bir usta,sonuçta hepsinde 2 yıl garanti var.Sizinde görüşlerinizi almak istedim,özellikle ATİKER kullanan arkadaşların.
Başlık: Ynt: LPG ye geçiş
Gönderen: ALPER. - 10 Eylül 2012, 16:56:08
iyi bir OMVL servisi varsa OMVL taktır, onun fiyatları brcden uygun ve çok güzel bi sistem
Gönderen: emirdede - 10 Eylül 2012, 17:07:56
OMVL de var aynı yerde,ama fiyatını sormadım açıkçası.Onunda iyi bir marka olduğunu biliyorum.Aracı satmak istiyorum açıkçası çokta fazla yatırım yapmayı düşünmüyorum,ama heran fikir değiştirebilirim,kısmet artık
Gönderen: ALPER. - 10 Eylül 2012, 21:12:31
satacaksan lpg niye taktırıyorsun ki? açacaksın ilan lpg takılalı 2-3 ay oldu vs diye, adam diyecek ki heralde araba ayar tutmadı ondan satıyor

muayenesi işletmesi vesairesi cabası

amorti etmen için en aşağı 10bin kilometre kullanman gerek, aksi takdirde vay kardeşim sen bu arabaya lpg taktırmışsın gel sana 2 kuruş fazla vereyim de demeyecek

eğer satacaksan lpg alacağın parayla deponu 5 kere fullersin o da nerdeyse 4000 kilometre eder

karar senin
Gönderen: emirdede - 11 Eylül 2012, 09:42:53
Buda güzel bir bakış açısı,alıcının midesi bulanabilir
Gönderen: barut - 11 Eylül 2012, 10:34:43
"atiker lpg takıp satan adamdan hayatta araba almam" diye çok demiştim zamanında  :saygılar
Gönderen: yakupcse - 11 Eylül 2012, 10:52:49
Arkadaşlar aracım 99 comfortline otomatik,yakıt konusu baya bir problem ve bu  artarak devam ediyor.Tanıdığım bi LPG ci 850 tl ye 10 taksitle ATİKER takabileceğini söyledi yaklaşık 150 lira indirim yaptı yani,BRC  yi ise 1500 e takacak.Nerdeyse 2 katı fiyat var,bu kadar fiyat farkını vermene gerek yok dedi güvendiğim bir usta,sonuçta hepsinde 2 yıl garanti var.Sizinde görüşlerinizi almak istedim,özellikle ATİKER kullanan arkadaşların.
Ben 5 yıldır atiker kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.Sadece geçenlerde LPG de tekleme yapmaya başlamıştı enjektörler değişti o problemde ortadan kalktı.Arabayı aldığımda 96.000 km idi alır almaz LPG taktırdım şimdi 188.000 km de.İleride sorun yaşamaman için LPG yi taktıracağın ustayı iyi seçmende önemli...
Gönderen: emirdede - 11 Eylül 2012, 11:25:07
Ben 5 yıldır atiker kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.Sadece geçenlerde LPG de tekleme yapmaya başlamıştı enjektörler değişti o problemde ortadan kalktı.Arabayı aldığımda 96.000 km idi alır almaz LPG taktırdım şimdi 188.000 km de.İleride sorun yaşamaman için LPG yi taktıracağın ustayı iyi seçmende önemli...

aydınlatıcı bir bilgi oldu teşekkür ederim.
Gönderen: emirdede - 17 Ekim 2012, 17:08:40
Geçen gün bindiğim hundai accent taksinin 480 bin KM de rektefiyesiz,LPG li canavar gibi gittiğini gördükten sonra şimdilik aracı satmaktan vazgeçtim, cumartesi günü Atiker SafeFast Super OBD II taktırmayı düşünüyorum,ama ruhsata işletme işini yaza doğru yapacam,çok sorun olmaz heralde.Çok heycanlıyım zaman geçsinde cumartesi olsun hemen
Gönderen: oguz_kdz - 17 Ekim 2012, 21:05:33
benim golfte de atiker var.benim tavsiyem de aynı senin usta gibi...
sadece basınç ayarında sorun yaşamıştım. o da basit halledilebilir.o kadar para vermeye gerek yol BRC ye :)
Gönderen: west_55 - 21 Ekim 2012, 01:30:57

Herkes Atiker'in enjektörleri 20.000 - 30.000 KM'de bir mutlaka bozuluyor diyor. Fikri olan var mı? Bu arada garantiden bende 2 defa enjektör değiştirdim.
Gönderen: emirdede - 21 Ekim 2012, 07:54:51
dün taktırdım atiker i.daha çok fazla deneme şansım olmadı.ama peformansta çokta düşme olmuyor.30 tl lik gaz aldım 2 çubuk yandı 20 km gittim  gösterge 1. seviyeye indi ama anlamadım.inşallah promlem yoktur.
Gönderen: emirdede - 22 Ekim 2012, 18:01:50
65 KM ye yaklaştı 30 tl bitmedi daha,inşallah sorun çıkmaz 50 defa sanayiye gitmek zorunda kalmam
Gönderen: ozkan_misirli - 22 Ekim 2012, 22:40:29
arabayı alalı üç sene oldu atiker takılıydı gayet memnunum. Her onbin kilometrede lpg filtresini değiştirin yeter. Yalnız usta çok önemli. Bu arada bizim araba 30lira yakıtla  Ankarada şehiriçi 110-120km gidiyor.(lpg 2.65)
Gönderen: emirdede - 23 Ekim 2012, 08:23:41
30 tl yakıtla 80 km gitti ve yakıt bitti.İlk takıldığında normal mi acaba anlamadım.
Gönderen: uygaraga - 23 Ekim 2012, 08:54:35
yeni lpg takılmış satılık bir araç hıç cazip değil
Gönderen: emirdede - 23 Ekim 2012, 09:15:41
yeni lpg takılmış satılık bir araç hıç cazip değil

SATILIK değil artık,ama cazip olmadığı kesin
Gönderen: emirdede - 23 Ekim 2012, 09:21:19
Ustayı aradım şimdi,bi ayar daha yapmamız lazım diyaframın genişlemesini bekliyoruz dedi.Ne demekse artık
Gönderen: bennecyim - 23 Ekim 2012, 10:51:17
30 tl yakıtla 100 km gidiyorum litresi 2,86. şehiriçi.
Gönderen: emirdede - 23 Ekim 2012, 11:33:25
mersinde 2,65 LPG 2,40 olan yerler bile var.İnşallah şu ayarı yaptırdıktan sonra bende o kadar KM yapabilirim.
Gönderen: bennecyim - 23 Ekim 2012, 15:21:52
seninki otomatik olduğu için biraz fazla yakabilir.
Gönderen: emirdede - 24 Ekim 2012, 20:40:12
gittim bugün ustaya bilgisayara bağladı,gaz ayarı biraz fazla dedi %15 kıstı,bakalım şimdi ne olacak
Gönderen: emirdede - 03 Kasım 2012, 20:24:38
arkadaşlar 50 tl gaz ile(2,65 tl den aldım) 125 km gitti,bitti sinyali verdiı.Nerde sorun var anlamadım.SHELL den alıyorum.Aracım otomatik,yağı,bujileri yeni değişti,boğaz kelebeğ temizlendi.
Gönderen: golfvan38 - 03 Kasım 2012, 22:49:08
bayağı yakıyo, 100 km de 9 lt lpg yakmalı uzun yolda
Gönderen: ofc_bjk - 05 Kasım 2012, 00:02:19
bende cidi ciddi lpg taktırmayı düşünüyordum ama bu rakamlardan sonra biraz bekleme kararı aldım .
Gönderen: emirdede - 05 Kasım 2012, 08:52:18
bende cidi ciddi lpg taktırmayı düşünüyordum ama bu rakamlardan sonra biraz bekleme kararı aldım .

Benim sistemde bir problem olabilir,forumdan bir arkadaş aynı araçla 0,28 kuruş yaktığını söylemişti son zamlardan sonra,benim ki hala 0,37 kuruş  civarında tüketiyor...Sanayi yolları göründü.
Gönderen: alfonso_66 - 08 Kasım 2012, 01:15:09
Bende Atiker Kullanıcısıyım. 100 Binde Taktırdım Şuan 156 Binde. Bence Rezil Bir Sistem Atiker.
Bizim Arabalar Gibi Kaliteli Araçlara Gelmez :) Bana Göre Tabi Pişman Oldum Ama İş İşten Geçmişti.
Bayramdada 33 krş değerim var. Ama Bastım Baya.
Basmasamda Pek Bişey Farketmezdi Biliyorum :)

Sizinki de Hayırlı Olsun Bu Arada.
Gönderen: metinmb407 - 08 Kasım 2012, 09:30:08
bayağı yakıyo, 100 km de 9 lt lpg yakmalı uzun yolda

9 mu? İnsaf hocam uzun yolda 6 litre yakan araç en fazla 8 litre yakar. 9 litre bana göre şehir içi değeri olmalı.
Gönderen: metinmb407 - 08 Kasım 2012, 09:30:41
Bende Atiker Kullanıcısıyım. 100 Binde Taktırdım Şuan 156 Binde. Bence Rezil Bir Sistem Atiker.
Bizim Arabalar Gibi Kaliteli Araçlara Gelmez :) Bana Göre Tabi Pişman Oldum Ama İş İşten Geçmişti.
Bayramdada 33 krş değerim var. Ama Bastım Baya.
Basmasamda Pek Bişey Farketmezdi Biliyorum :)

Sizinki de Hayırlı Olsun Bu Arada.

Baya basmanıza göre iyi yakmış çünkü bende Atiker kullanıcısıyım ve 20 kuruş yaktı bayram tatilinde ;)
Gönderen: barcode06 - 13 Kasım 2012, 17:25:52
ONUNU BUNU BİLMEM.
   3.ARACIM 99 COMFORTLİNE , 2001 COMFORTLİNE , 2004 PACİFİC hepsinede ben kendım brc taktırdım.Bir gün olsun bir şikayetim olmadı.
Gönderen: emirdede - 13 Kasım 2012, 17:38:07
Katalitik tıkalı diye çıkartmıştı egzozcunun biri bu yüzdende oksijen sensörü hata veriyordu,çıkan katalitiği cumartesi tekrar taktırdım,bunun iptali yakıtı etkiliyormuş güya;LPG cinin bir bahanesi kalmadı artık bakalım sarfiyat ne olacak şimdi
Gönderen: emirdede - 16 Kasım 2012, 08:27:00
En son 2,65 ten SHELL den aldığım 30 tl lik gaz(yaklaşık 11,4 LT) 65 km sonra bitti,benzinden farkı yok maliyet açısından şuanda  benim için.Montajı yapan yere gidiyorum sorun arabanda diyor,arabayı 2 servise götürdüm arabada sorun yok dediler problem nerde anlamadım.
Gönderen: alfonso_66 - 20 Kasım 2012, 12:18:18
Katalitik tıkalı diye çıkartmıştı egzozcunun biri bu yüzdende oksijen sensörü hata veriyordu,çıkan katalitiği cumartesi tekrar taktırdım,bunun iptali yakıtı etkiliyormuş güya;LPG cinin bir bahanesi kalmadı artık bakalım sarfiyat ne olacak şimdi

Bu Kataliği bizdede  söküp attılar bakıma götürdüğümüzde. Aynı muhabbet işte tıkalı felan dediler. Bu ustaları anlamak zor Allah kolaylık versin sizede.
Gönderen: emirdede - 20 Kasım 2012, 13:23:40
Ben gidip geri aldım işte tekrar taktırdım,ustalara zerre kadar güvenim yok.
Gönderen: emirdede - 22 Kasım 2012, 16:59:48
20 TL lik gaz(7,4 lt) 52 KM sonra bitti,hala 0,38 kuruş yakıyor değişen bişe yok...Normal bir tüketim değil heralde. :bekleriz:
Gönderen: ismailtunca81 - 22 Kasım 2012, 18:39:19
değerli arkadaşım ben tamamıyle BRC taraftarıyım fakat  aracım 99  ıv comfortline ve üzerinde atiker  mevcut
aracım 85.000 km den bu yana bende  şu anda  158000 km de  her  ikinci 10000 bakımda  lpg filtresini değiştiryorum  ve  sehir içi 0.225 kr yakıyor  ki sanırım türkiye de  golfünü  en devirli kullanan golf  sahiplerinden biriyim
hiç bir  sıkıntı  yok  demek istediğim
atiker ya  da  brc  ya da  prinsis  diye  okunuyor  ama yazılışını bilmiyorum herneyse  bu da  olsa  sisteminiz  önemli  olan projeniz ve  ilk takılıştak ustalık  beceri devreye  giriyor.

bizler  devamlı  arpa  yiyen bir  ata  ıspanak  vererek hareket  ettirmeye  çalışıyoruz  dolayısıyla  ata  ıspanağı sevdirmek  mahiret ister
bırakın 38 kr  yakmasını  şu anda  hangi sistemde  olursa  olsun  lpg nin litresi  2.60 TL iken ortalama  aracın 280kr yakması  çok

katalik konvektörü ustaların sökme  sebebi yakıta olan etkisi  değil  aracın oksijen ayarını  ayarlayamayışından dolayı  her gün lamba yakması  ve  senin haftada bir gün ustanın yanına  gidecek ve bedavaya lamba söndürtmen onun rahatlığını bozacak  olman bunun dışında herhangi  bir  durum söz konusu  değil

katalik  aksine  yararlı  birseydir.

Gönderen: PsiKoMaNYaKoLoG - 03 Aralık 2012, 16:36:45
20 TL lik gaz(7,4 lt) 52 KM sonra bitti,hala 0,38 kuruş yakıyor değişen bişe yok...Normal bir tüketim değil heralde. :bekleriz:
ben de son durum :
atiker fast sitem taktırdım 1 ay olu toplamda 1800km yapmışım. cumartesi günü bi ölçeyim dedim. araçta 5 kişi varken (yaklaşık 400kg) 120km yol yaptım yarısı ş.içi yarısı uzun yol 32TL gaz aldı ikinci dolumda. lpg litre 2,66
Gönderen: emirdede - 03 Aralık 2012, 18:31:13
Ben yaklaşık 5 kere ayara gittim her seferinde farklı ayarlar yaptı,gazı kıstı olmadı arttırdı olmadı,ama dikkatimi çeken şey hiçbir ayarda sarfiyatta değişiklik olmadı.hepsinde 0,38 kuruş
Gönderen: PsiKoMaNYaKoLoG - 03 Aralık 2012, 19:28:39
benzinde nasıl yaktığını ölçtün mü hiç?
Gönderen: metinmb407 - 03 Aralık 2012, 19:42:50
Labmda-MAF sensörlerinde bir sıkıntı var mı? Daha önce sordum mu hatırlamıyorum.

Ayar yapıldığında Lambda değerleri 1 den büyük mü küçük mü eşit mi onu da paylaşırsanız. Sebebi anlaşılır az çok.
Gönderen: emirdede - 04 Aralık 2012, 01:29:52
benzinde nasıl yaktığını ölçtün mü hiç?
benzinde 0,45 kuruş civarında yakıyordu ölçebildiğim kadarıyla.

Gönderen: emirdede - 04 Aralık 2012, 01:33:20
Labmda-MAF sensörlerinde bir sıkıntı var mı? Daha önce sordum mu hatırlamıyorum.

Ayar yapıldığında Lambda değerleri 1 den büyük mü küçük mü eşit mi onu da paylaşırsanız. Sebebi anlaşılır az çok.

Farklı servislere götürdüm bilgisayarda bu sensörlerde bi sıkıntı göstermedi,üstelik dediklerine göre gayette sağlıklı çıktı.2 farklı da ATİKER servisine götürdüm enson götürdüğüm adamların yaptığı ayarda olmadı,bu hafta beraber bir teste çıkacağız inşallah çözülür,bu seferde olmazsa zaten vazgeçtim artık.
Gönderen: metinmb407 - 04 Aralık 2012, 02:00:34
Bu meretler öyle aletler ki bahsettiğim iki sensör arıza kaydı vermemekle birlikte bozuk çıkabiliyor. LPG ayar programında lambdanın 1 den büyük yada küçük olduğunu görürseniz buraya ekleyin.
Gönderen: emirdede - 04 Aralık 2012, 02:17:26
Bu meretler öyle aletler ki bahsettiğim iki sensör arıza kaydı vermemekle birlikte bozuk çıkabiliyor. LPG ayar programında lambdanın 1 den büyük yada küçük olduğunu görürseniz buraya ekleyin.

Ne çıkması lazım değerin normalde,LPG ustasına gidince aklımda olsun.Bozuk olmasada değiştirim kafam rahat olsun diyecem sırf parçalara MAF a ve oksijen sensörüne 500 TL dediler bide işçiliği var bu işin.Harbiden sıkıldım yani,bankacıyım  sadece cumartesi ilgilenebiliyorum araçla,hanımla bile tartışıyorum artık her haftasonu aracı bahane edip gidiyorsun diyor,üstüne onla uğraşıyoruz  >:D  :sevgi:
Gönderen: PsiKoMaNYaKoLoG - 04 Aralık 2012, 02:32:10
....hanımla bile tartışıyorum artık her haftasonu aracı bahane edip gidiyorsun diyor,üstüne onla uğraşıyoruz  >:D  :sevgi:
benzer sıkıntı bende de oluyo zaman zaman :D
Gönderen: metinmb407 - 04 Aralık 2012, 02:39:46
Ne çıkması lazım değerin normalde,LPG ustasına gidince aklımda olsun.Bozuk olmasada değiştirim kafam rahat olsun diyecem sırf parçalara MAF a ve oksijen sensörüne 500 TL dediler bide işçiliği var bu işin.Harbiden sıkıldım yani,bankacıyım  sadece cumartesi ilgilenebiliyorum araçla,hanımla bile tartışıyorum artık her haftasonu aracı bahane edip gidiyorsun diyor,üstüne onla uğraşıyoruz  >:D  :sevgi:

Lambda 1 den büyükse zengin karışımdadır araç. Ayrıca basınç 1.2 olacak ama bu AKL veya BCB ye göre değişir mi bilmem. Lambda kısmı ise dediğim gibi.
Gönderen: emirdede - 05 Aralık 2012, 22:04:12
Bugün gazı tamamen bitirip gittim ustanın yanına inanmadı bu kadar sarfiyata 10 lira gaz aldım tam 25 km sonra tamamen bitti,döndük dükkana bi ayar daha yaptı tekrar aldık 10 lira çıktık gezdik yine tam 25 km sonra bitti,adamda ayar oldu iyice ben böyle bişe görmedim dedi hırs yaptı ve bilgisayar bağlı vaziyette tekrar 10 lira alıp çıktık teste,baya bir uğraştı ve tam 35 km sonra bitti gaz  ve o an gözlerimden iki damla yaş süzüldü  :o ...inşallah hep bu ayarda giderde bende sürekli LPG yi icat eden adama saydırmaktan kurtulurum. :bekleriz:
Gönderen: PsiKoMaNYaKoLoG - 05 Aralık 2012, 22:22:49
Bugün gazı tamamen bitirip gittim ustanın yanına inanmadı bu kadar sarfiyata 10 lira gaz aldım tam 25 km sonra tamamen bitti,döndük dükkana bi ayar daha yaptı tekrar aldık 10 lira çıktık gezdik yine tam 25 km sonra bitti,adamda ayar oldu iyice ben böyle bişe görmedim dedi hırs yaptı ve bilgisayar bağlı vaziyette tekrar 10 lira alıp çıktık teste,baya bir uğraştı ve tam 35 km sonra bitti gaz  ve o an gözlerimden iki damla yaş süzüldü  :o ...inşallah hep bu ayarda giderde bende sürekli LPG yi icat eden adama saydırmaktan kurtulurum. :bekleriz:
hadi gözün aydın :) peki ikinci denemede ne yaptı kestirebildin m ya da öğrenebildin mi
Gönderen: emirdede - 05 Aralık 2012, 23:12:36
3. denemede oldu aslında,30 tl lik gaz boşa gitti yani,ama olsun problem çözülsünde başka bişe istemiyorum.Dediğim gibi laptop u bağladı  LPG ye çıktık yola,ben sürerken o ayar yapıyordu sürekli,inşallah hep bu şekilde gider.
Gönderen: emirdede - 10 Aralık 2012, 11:01:50
Denemeyi EXEN GAZ dan aldığım  lpg ile yapmıştık,yaklaşık 35 km gittik 10 tl ile,dün shellden aldım 20 tl gaz 48 km bitti yine.EXEN de 2,5 tl/lt 10 tl ye 4 lt,SHELL de 2,71 tl/lt 10 liraya 3,67 lt.Fiyat farkından dolayı litre olarak çok bir fark yok ama yapılan KM olarak çok fark var.EXEN den bugün yine 10 liralık aldım bakalım ne olacak,EXEN GAZ da İpragaz satıyorlar diye biliyorum kalitelidir heralde.Şu fazla yakıt işine birtürlü çözüm bulamadılar,bu seferde 10 liralık gaz 25 km de biterse en kaliteli benzinden 1 LT alıp arabayı yakmayı düşünüyorum. 
Gönderen: inan-92 - 10 Aralık 2012, 12:47:57
bazı arkadaşlar atiker kötü demiş bende yorum yazmak istedim :)
otm borada kullandım 2 sene gayet iyiydi forumda şu kadar yakıyor diyen arkadaşlara göre daha az yakıyordum.1.8t de turbo kitli lpg 1100 liraya taktırdım yakıtta çekişte mükemmeldi
Gönderen: emirdede - 10 Aralık 2012, 23:46:39
Aslında anlamadığım nokta şu;1.6 SR otomatiklerin şehiriçi fabrika verileri 100KM de 11,8 LT ,söylenilene göre LPG benzinden %20 civarında fazla yakıyor bu da yapar yaklaşık 14 LT.Burdan yola çıkıp 1LT LPG nin 2,70 TL olduğunu düşünürsek 2,7 tl*14 lt=38 TL gaz ile şehiriçinde 100 KM gidilmesi gerekmez mi yani KM de 0,38 kuruş yapıyor...aracım bu değerleri kuruşu kuruşuna tutturuyor.Hesaplama da bir yanlışlık mı yapıyorum nasıl oluyorda arkadaşlar 0,28 krş tüketimi gerçekleştiriyorlar.
Gönderen: PsiKoMaNYaKoLoG - 11 Aralık 2012, 10:08:05
Aslında anlamadığım nokta şu;1.6 SR otomatiklerin şehiriçi fabrika verileri 100KM de 11,8 LT ,söylenilene göre LPG benzinden %20 civarında fazla yakıyor bu da yapar yaklaşık 14 LT.Burdan yola çıkıp 1LT LPG nin 2,70 TL olduğunu düşünürsek 2,7 tl*14 lt=38 TL gaz ile şehiriçinde 100 KM gidilmesi gerekmez mi yani KM de 0,38 kuruş yapıyor...aracım bu değerleri kuruşu kuruşuna tutturuyor.Hesaplama da bir yanlışlık mı yapıyorum nasıl oluyorda arkadaşlar 0,28 krş tüketimi gerçekleştiriyorlar.
28kr değeri yakalayabilen var mı bilmem ama 2,90dan opet aygaz lpg ile hafta sonu trabzona gidip geldim arabada 5 kişi varken sürekli 130-140km süratle 27kr yaktı
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 10:45:02
Hocam şunu para hesbaı değil de litre hesabı ekleseniz birde. Hesapta yanlışlık yok kabul. Ama 100 km yi kaç litre lpg ile gidiyor veya 1 litre ile kaç km gidiyor?
Gönderen: emirdede - 11 Aralık 2012, 11:21:41
Hocam şunu para hesbaı değil de litre hesabı ekleseniz birde. Hesapta yanlışlık yok kabul. Ama 100 km yi kaç litre lpg ile gidiyor veya 1 litre ile kaç km gidiyor?

Benim aracım şehiriçinde 100 km de yaklaşık 14 lt LPG tüketiyor,fabrika verilerine ve genel LPG hesaplama yöntemine göre normal ne yapmalıyım da diğer arkadaşlar gibi bu tüketimi 100 km de 10 lt lpg ye düşürmeliyim varmak istediğim nokta bu aslında,çünkü onların hesaplamasına göre benim aracım onlarınkinden nerdeyse %30 fazla LPG tüketiyor.Kimseye yalancı falan demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece doğru verilere ulaşmak istiyorm aracımda mı bir problem var diye.
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 13:00:09
Hocam orada nasıl havalar yollar nasıldır bilemem benim aracım şu an 11-12 litre tüketiyor. Havalar ciddi manada soğudu. 5 km yolda ortalama tüketim 8-9 litreye düşerken şu an 10 litrenin altına düşmüyor. Geçen 34 litre yakıt almışım 290 km gitmiş.

Sizin araç otomatik. Siz önce başkalarının aracına göre değil kendi aracınıza göre hesap yapacaksınız. 10 litre benzin tüketiyorsa 12 litre lpg tüketmelidir en fazla. Yazın benim araç 8 litre yol bilgisayarı ortalaması vardı. Ama siz buna göre bir değerlendirme yaparsanız ne kadar sağlıklı olur?

Sağlıklı bilgi için depoyu fulleyin yol bilgisayarını sıfırlayın. Depo bittiği zaman tekrar fulleyin. Yol bilgisayarı ortalaması ile alınan lpg arasındaki farkı hesaplayın. Bu şekilde sapma %20 den fazla ise lpg de sıkıntı vardır. Ama yol bilgisayarı ortalaması ile lpg tutarlı fakat yine de çok yakıyorsa sıkıntı lpg de değil araçtadır. Devirli kullanmayın kalkışlarınızı falan düşük devirlerde yapın. Devirli kullanınca araç vites değişimlerini üst devirlerde yapar bu da çok yakıt demektir.
Gönderen: inan-92 - 11 Aralık 2012, 16:00:43
manuel bora ile uzun yolda 7.5litre yaktım son zamanda
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 18:07:06
manuel bora ile uzun yolda 7.5litre yaktım son zamanda

5,5 litre desem ne dersniz :D Hatta 5 litreye düşürdüğüm oldu CC sağolsun :D
Gönderen: inan-92 - 11 Aralık 2012, 19:41:59
5,5 litre desem ne dersniz :D Hatta 5 litreye düşürdüğüm oldu CC sağolsun :D
inanırım:) ama ekranda yazanı demiyorsunuz değil mi bu arada cc nedir
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 20:08:08
CC= Cruise Control= Hız Sabitleyici :D Genel ortalama 2. ekranda :)
Gönderen: inan-92 - 11 Aralık 2012, 21:28:34
yol bilgisayarı yanıltıcı olabiliyor cc yi kendiniz taktınız sanırım kaça mal oldu kol ?
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 21:39:08
Yol bilgisayarı yanıltıcı değil :) LPG sapması doğru. Herşey bana ait 250 liraya maloldu kolu kendim taktım.
Gönderen: inan-92 - 11 Aralık 2012, 21:57:25
demek istediğim şöyle anlık tüketim sürekli değiştiği için 100 km sonra farklı birşey çıkcaktır.kolu taktıktan sonra ne işlemler yaptınız ?
Gönderen: metinmb407 - 11 Aralık 2012, 22:05:00
Ama benim bahsettiğim anlık tüketim değil ortalama tüketim. Bora forumunda sabitlenen konular arasında neler yaptığım eklidir :)
Gönderen: emirdede - 12 Aralık 2012, 15:56:03
Aldığım 10 tl lik gaz yine 25. km de bitti,ustayla beraber yaptığımız enson denemede 34 km gitmiştik.Bilgisayarı bağladı lpgye o şekilde çıktık yola ve tam 34 km gittiik,acaba beni kandırmak için arada sırada gazı kapattı mı giderken anlamadım gitti bu işi.Benim asıl anlamadığım nokta şu;araca yaklaşık 10 kere ayar yapıldı hemde farklı ustalar tarafından ama tüm ayarlarda 25 km den fazla gidemedim,enson ustayla çıktığımız hariç,gazı kıstık 25 km gitti,arttırdık 25 km gitti bence tuhaf olan nokta bu,bundan dolayı LPG de problem olabilir gibi geliyor bana.
Gönderen: infernaltr - 12 Aralık 2012, 22:47:20
Aldığım 10 tl lik gaz yine 25. km de bitti,ustayla beraber yaptığımız enson denemede 34 km gitmiştik.Bilgisayarı bağladı lpgye o şekilde çıktık yola ve tam 34 km gittiik,acaba beni kandırmak için arada sırada gazı kapattı mı giderken anlamadım gitti bu işi.Benim asıl anlamadığım nokta şu;araca yaklaşık 10 kere ayar yapıldı hemde farklı ustalar tarafından ama tüm ayarlarda 25 km den fazla gidemedim,enson ustayla çıktığımız hariç,gazı kıstık 25 km gitti,arttırdık 25 km gitti bence tuhaf olan nokta bu,bundan dolayı LPG de problem olabilir gibi geliyor bana.

Hocam bende bugün itibari ile lpg taktırmış bulunmaktayım..

Bugün akşam itibari ile aracı teslim aldım Atiker SafeFast sistemi takıldı..

Serviste ayar için 10 TL lpg aldık, araç 15 dakika çalışır vaziyette ayar yapıldı.

İş bittikten sonra araca hiç lpg almadım 10 liralık lpg bitinceye kadar kullandım. Şehirdışı 20 km , Şehiriçi 15 km yaptım toplamda 35 km oldu. 28 kuruş yaktı

Polo 1.6 6N

Gönderen: emirdede - 13 Aralık 2012, 08:36:33
Hayırlı uğurlu olsun ALLAH kaza bela vermesin
Gönderen: crombera - 15 Aralık 2012, 14:26:22
Selamlar arkadaslar golf ayrıcalıgına yeni katılmıs bırı olarak sızlere bır sorum var aracım 2000 1.6 comfortline otomatık su an benzınlı kullanıyorum tup taktıracagım ama otomatık golfde sıkıntı yapıyo dıye solentıler var otomatık kullanan arkadasların dusuncelerını alırsam ıyı olur tessekurlr..
Gönderen: buyukvardar - 15 Aralık 2012, 15:18:48
valla arkadaş lpg taktırcaksanız kılı kırk yarın lpg li araçları servisler 2. sınıf olarak görüyor. mesela aracınızda bir sorun olduğunda servis olayı lpg ye bağlıyor. lpg taktırdığın yere gidiyorsun sorun benden değil diyor ara da kalıyorsun yani. şöyle bir olay başıma geldi ve halen daha sorun devam ediyor gerçi ya neyse. aracım 2001 confortline. aracım 80.000 de ve BRC marka lpg takılı araç ful depo lpg dolu olsa bile lpg ye gecer geçmez frene basınca yada kasisli yoldan geçince benzine geçiyor lpg yok uyarısı veriyor tekrar lpğ ye geçiriyorum yine aynı sorunlar oluyor neyse. aracı lpg taktırdığım yere götürdüm aracın hararet ısı müşürü arızalıysa yapardiyerek onu yaptırmamı söyledi. bende aracı aldım servise götürdüm durumu anlattım servis bana ısı müşürün sağlam senin sorunun lpğ dendir, burada hiç vakit kaybetme taktırdığın yere git dedi tekrar lpg montajı yaptırdığım yere gittim firma yetkiliside araçtan kaynaklanıyor dedi. çıldırmamak elde değil. burda servise de kızdım aracın lpgli olduğunu duyunca farklı bir yaklaşım biçiminde bulunuyorlar.
Başlık: Ynt: Re: Ynt: LPG ye geçiş
Gönderen: gokeri06 - 15 Aralık 2012, 15:27:46
Selamlar arkadaslar golf ayrıcalıgına yeni katılmıs bırı olarak sızlere bır sorum var aracım 2000 1.6 comfortline otomatık su an benzınlı kullanıyorum tup taktıracagım ama otomatık golfde sıkıntı yapıyo dıye solentıler var otomatık kullanan arkadasların dusuncelerını alırsam ıyı olur tessekurlr..
Arkadasim bende de 2003 pasific otomatik var landirenzo taktirdim gecen ay, 3500km yol yaptim super diyebilirim. Ankara Olgun Lpg genel merkezinde taktirdim.

mobilden...
Gönderen: crombera - 15 Aralık 2012, 16:02:03
Kardesım bende brc dusunuyorum ama aklımı bulandırdılar sıkıntı yok dıyosan tmmdır o zaman hesaplama sansın oldumu tam yakıtını ?
Gönderen: crombera - 15 Aralık 2012, 16:10:57
valla arkadaş lpg taktırcaksanız kılı kırk yarın lpg li araçları servisler 2. sınıf olarak görüyor. mesela aracınızda bir sorun olduğunda servis olayı lpg ye bağlıyor. lpg taktırdığın yere gidiyorsun sorun benden değil diyor ara da kalıyorsun yani. şöyle bir olay başıma geldi ve halen daha sorun devam ediyor gerçi ya neyse. aracım 2001 confortline. aracım 80.000 de ve BRC marka lpg takılı araç ful depo lpg dolu olsa bile lpg ye gecer geçmez frene basınca yada kasisli yoldan geçince benzine geçiyor lpg yok uyarısı veriyor tekrar lpğ ye geçiriyorum yine aynı sorunlar oluyor neyse. aracı lpg taktırdığım yere götürdüm aracın hararet ısı müşürü arızalıysa yapardiyerek onu yaptırmamı söyledi. bende aracı aldım servise götürdüm durumu anlattım servis bana ısı müşürün sağlam senin sorunun lpğ dendir, burada hiç vakit kaybetme taktırdığın yere git dedi tekrar lpg montajı yaptırdığım yere gittim firma yetkiliside araçtan kaynaklanıyor dedi. çıldırmamak elde değil. burda servise de kızdım aracın lpgli olduğunu duyunca farklı bir yaklaşım biçiminde bulunuyorlar.

Brc de de boyle oluyosa tamamen sansa kalmıs o zaman ben aracımı cok sevıyorum suan boyle syler yasıyarak sogmak ıstemıyorum aractan ama benzınle bas edılecek gıbıde degıl bılmıyorum ne yapacagm..
Gönderen: gokeri06 - 15 Aralık 2012, 16:19:11
Kardesım bende brc dusunuyorum ama aklımı bulandırdılar sıkıntı yok dıyosan tmmdır o zaman hesaplama sansın oldumu tam yakıtını ?
arkadaşım 53 ltik simit depo takıldı.40 lt gaz alıyor ve ortalama 9 lt kadar yakıyor lpg. bunda aracın bakım durumuda önemlidir diye düşünüyorum benim aracım 43500 kmde takıldı. taktırmadan önce bütün bujiler, filtreler vb. değiştirttim.

Evin nerde yakınsan bakıp test edebilirsin arabayı.
Gönderen: MurdeR - 15 Aralık 2012, 16:33:16
benim aracımda lpg li şuana kadar çok şükür en ufak bi sıkıntı çıkarmadı alanyada takılmış 2008 yılında atiker marka 10000 km yol yaptım en ufak bi sorun çıkarmadı çok şükür benden önceki sahibi taktırmıştı lpg yi
Gönderen: metinmb407 - 15 Aralık 2012, 17:23:15
Atiker kullanıcısıyım taktırdığımın üzerinden 2,5 sene ve 35 bin km geçti. Bir kere enjektör garantiden değişti. Haricinde sıkıntı yaşamadım.

Ankarada ki arkadaşlar Mocan Otogaz da BRC dönüşüm yaptırabilirler. Bunda düşünecek birşey yok benzin lpg nin nerede ise iki katı. Her yerde lpg dönüşümü yapılmaz. Ondan sonra sonucuna katlanırsınız...
Gönderen: buyukvardar - 16 Aralık 2012, 16:05:15

Brc de de boyle oluyosa tamamen sansa kalmıs o zaman ben aracımı cok sevıyorum suan boyle syler yasıyarak sogmak ıstemıyorum aractan ama benzınle bas edılecek gıbıde degıl bılmıyorum ne yapacagm..
valla hocam dediğin gibi şans işi artık ustanı iyi seç ben hatayı şurda yaptım nereye gittiysem aracı 1,5 -  2 gün gün kalması gerekiyor dediler bende bırakmaya kıyamadım daha sonra bu taktırdığım yere gittim tesadüfen tabi adam sabah getir akşama doğru al dedi markada brc olunca sabal ilk iş arabayı bıraktım iki üç ay sonra sorunlarla karşılaşmaya başladım. işin özü 1. si ucuza yapan yere taktırma 2. si ise ustanı iyi seç iyi araştır. kazasız günler
Gönderen: gokeri06 - 16 Aralık 2012, 19:39:38
hocam bu işin süre ile bağlantısı yok ustanın ustalığında sorun...
Gönderen: crombera - 17 Aralık 2012, 19:10:41
arkadaşım 53 ltik simit depo takıldı.40 lt gaz alıyor ve ortalama 9 lt kadar yakıyor lpg. bunda aracın bakım durumuda önemlidir diye düşünüyorum benim aracım 43500 kmde takıldı. taktırmadan önce bütün bujiler, filtreler vb. değiştirttim.

Evin nerde yakınsan bakıp test edebilirsin arabayı.

Ben batıkentdeyım landirenzo sormak ıcın ostımdekı subelerını aradım 1.500 lıra dedıler parasındada degılım sadece hangı marka taktırmalıym sonrasında sıkıntı cekmeyım yeter bu markadan kullanan baskalarını tanıyomusun herkez memnunmudur acaba
Gönderen: crombera - 17 Aralık 2012, 19:12:16
benim aracımda lpg li şuana kadar çok şükür en ufak bi sıkıntı çıkarmadı alanyada takılmış 2008 yılında atiker marka 10000 km yol yaptım en ufak bi sorun çıkarmadı çok şükür benden önceki sahibi taktırmıştı lpg yi

marka ne senın hocam ?
Gönderen: crombera - 17 Aralık 2012, 19:32:10
Arkadasim bende de 2003 pasific otomatik var landirenzo taktirdim gecen ay, 3500km yol yaptim super diyebilirim. Ankara Olgun Lpg genel merkezinde taktirdim.

mobilden...

Bide senın tavsıye ettıgın hangısı omegasmı omegas plusmı yada bole bı ayrım var mı hala ?
Başlık: Ynt: Re: Ynt: LPG ye geçiş
Gönderen: gokeri06 - 17 Aralık 2012, 21:46:27
Bide senın tavsıye ettıgın hangısı omegasmı omegas plusmı yada bole bı ayrım var mı hala ?
Landirenzo evo modeli takildi. Merkezde Mustafa Usta var ona taktirin. Atolye sefi Cengiz Beye soyleyebilirsiniz. Beni soylersen hatirlarlar.

mobilden...
Gönderen: bennecyim - 18 Aralık 2012, 09:49:38
arkadaşlar ben önce brc taktırdım. rolanti dalgalanması stop etme gibi sorunlar yaşadım. egr valfini değiştim sorun bir nebze düzeldi sonra yine yaptı. bir sürü test yapıldı çözüm yok. trafikte stop etme falan beni çok zorluyordu. takan yer landirenzo ile değiştirdi. tek bir sorun bile vermedi. 25.000 km den fazla oldu sadece 2 defa lpg filtresini değiştim. sorunsuz kullanıyorum. herkese tavsiye ederim. daha önce lpg önerisi isteyenlerede landirenzoyu tavsiye etmiştim forumda. araçta 5 kişi varken 180 rahat diyor lpg de, yüksek devirde benzine geçmeymiş teklemeymiş v.b hiç bir sorun çıkarmıyor.
Gönderen: crombera - 18 Aralık 2012, 09:57:43
arkadaşlar ben önce brc taktırdım. rolanti dalgalanması stop etme gibi sorunlar yaşadım. egr valfini değiştim sorun bir nebze düzeldi sonra yine yaptı. bir sürü test yapıldı çözüm yok. trafikte stop etme falan beni çok zorluyordu. takan yer landirenzo ile değiştirdi. tek bir sorun bile vermedi. 25.000 km den fazla oldu sadece 2 defa lpg filtresini değiştim. sorunsuz kullanıyorum. herkese tavsiye ederim. daha önce lpg önerisi isteyenlerede landirenzoyu tavsiye etmiştim forumda. araçta 5 kişi varken 180 rahat diyor lpg de, yüksek devirde benzine geçmeymiş teklemeymiş v.b hiç bir sorun çıkarmıyor.

sizinkide mi evo modeli hocam?
Gönderen: bennecyim - 18 Aralık 2012, 10:07:18
evo değil. ben 1,5 yıl önce taktırdım. evo ben taktıktan sonra çıkmış. farkı evo nun enjektörleri biraz sessiz çalışıyor. yoksa yine aynı landirenzo.
Başlık: Ynt: Re: LPG ye geçiş
Gönderen: gokeri06 - 18 Aralık 2012, 13:25:12
Evo ciddi anlamda sessiz ama onceki takilanlar baya sesliymis.

mobilden...
Gönderen: crombera - 18 Aralık 2012, 13:30:57
umarım pısman olmam evo karar verecem galıba
Gönderen: emirdede - 18 Aralık 2012, 13:41:56
Benim konu güme gitmiş valla. 100 km de 14 lt lpg yakıyorum kimse çözüm bulmuyor ya :bekleriz: :t :o
Gönderen: crombera - 18 Aralık 2012, 14:08:19
benım korkumda senın durumuna gelmek ıste kardes cok sıkıntılı ee ustan ne dıyo kımse cozum bulamıyomu olmassa ustan baska marka taksın sole degıstırsın onun sorumlulugu sonucta
Gönderen: bennecyim - 18 Aralık 2012, 14:41:16
umarım pısman olmam evo karar verecem galıba
bende 2 yılda motor garantisi vardı. devam ediyormu evo da.
Gönderen: crombera - 18 Aralık 2012, 14:52:50
2 yıl garantı oldugunu bılıyorum ama kapsamından emın degılım
Gönderen: emirdede - 18 Aralık 2012, 15:16:07
benım korkumda senın durumuna gelmek ıste kardes cok sıkıntılı ee ustan ne dıyo kımse cozum bulamıyomu olmassa ustan baska marka taksın sole degıstırsın onun sorumlulugu sonucta
usta ne diyecek senin araban bozuk diyor
Gönderen: crombera - 18 Aralık 2012, 15:34:31
yapana kadar hıc bı sıkıntı olmaz sorun olmaz derler paarayı alınca sorun snde gelde sovme..
Gönderen: by_tata - 18 Aralık 2012, 16:03:46
usta ne diyecek senin araban bozuk diyor

onceki sayaflarda kacirmadiysam eger denedin mi bilmioyrum ama ustanı degistir veya sehir degistir. Sorununu cozunce kendi sehrine don tekrar tabi ;) Simdi Bursa`da olsan kime yonlendirecegimi bilirim de. Cok ufacik birseyi atliyor olabilir usta. Birde aracini bir baskasi kullansin usta sursun veya ne bilim baban sursun bir degisiklik olacak mi bakalim yakitta.
Gönderen: MurdeR - 18 Aralık 2012, 16:31:47
Benim konu güme gitmiş valla. 100 km de 14 lt lpg yakıyorum kimse çözüm bulmuyor ya :bekleriz: :t :o
baya fazlaymış benzinden bi farkı kalmamış benzin neredeyse. ustanıza söyleyin şikayet edicem deyin benzinde sorun olmayan araçta lpg dönüşümü yapıldıktan sonra bi ayarsızlık var ise sorun araçta çıkma şeyini ustanın beceriksizliğinden başka bişey değildir. benzinde sorun yok araç sapasağlam gaz dönüşümü yaptır biraz ekonomi için neymiş efendim araç bozuk. ustanıza söyleyin hangi marka lpg dönüşüm takıldıysa oraya şikayet edicem ve mahkemeye vericem şeklinde ya değiştirsin yada bi şekilde çözümünü bulsun ekonomi olsun derken zararına iş yapmanında bi anlamı yok yani.. saygılarımla..
Gönderen: gokeri06 - 18 Aralık 2012, 16:37:18
bende 2 yılda motor garantisi vardı. devam ediyormu evo da.
2 yıl normal garantisi var ancak motor garantisinde 5 yaş veya 60 bin km olacak.
Gönderen: bennecyim - 18 Aralık 2012, 16:47:45
2 yıl normal garantisi var ancak motor garantisinde 5 yaş veya 60 bin km olacak.
ben 1,5 yıl önce taktırdım. 2002 model 103 bin km de idi. demekki sistemlerini değişmişler.
Gönderen: emirdede - 18 Aralık 2012, 18:02:17
baya fazlaymış benzinden bi farkı kalmamış benzin neredeyse. ustanıza söyleyin şikayet edicem deyin benzinde sorun olmayan araçta lpg dönüşümü yapıldıktan sonra bi ayarsızlık var ise sorun araçta çıkma şeyini ustanın beceriksizliğinden başka bişey değildir. benzinde sorun yok araç sapasağlam gaz dönüşümü yaptır biraz ekonomi için neymiş efendim araç bozuk. ustanıza söyleyin hangi marka lpg dönüşüm takıldıysa oraya şikayet edicem ve mahkemeye vericem şeklinde ya değiştirsin yada bi şekilde çözümünü bulsun ekonomi olsun derken zararına iş yapmanında bi anlamı yok yani.. saygılarımla..
Teşekkür ederim  ilginize,başka ustalara da gösterdim,ustanın kendiside sürdü KM 25 i geçince bitiyor10 tl lik benzin,tuhaf olan da bu zaten ne ayar yapılırsa yapılsın yaklaşık 3,70  lt ile 25 km yani 100 km de 14 lt yi geçiyor...her zaman az az alıyordum benzini deneme yapmak için.enson shellden depoyu doldurdum 86 tl ye bakalım şimdi ne gidecek,değişen bişe olmazsa da vazgeçtim artık böyle binecem,sıkıldım çünkü
Gönderen: MurdeR - 18 Aralık 2012, 18:35:07
işinin ehli bi usta ile bu sorunu halletmeye çalışın bulunduğunuz ildeki ustalarla değilde çevre illerdeki ustalarla araştırarak sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz   :)
Gönderen: emirdede - 19 Aralık 2012, 08:45:21
işinin ehli bi usta ile bu sorunu halletmeye çalışın bulunduğunuz ildeki ustalarla değilde çevre illerdeki ustalarla araştırarak sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz   :)
niye şehir dışına çıkmam lazım illa anlamadım :)
Gönderen: MurdeR - 19 Aralık 2012, 17:37:27
sanırsam sorununuza hep çevrenizdeki ustalardan çözüm aradınız ve hiç birisi çözüm bulamadı dışarıda aramak daha mantıklı olucaktır
Gönderen: emirdede - 20 Aralık 2012, 11:52:26
geçen hafta montaj yaptırdığım yere gittim 1000 km bakımı için ustaya dedim ki;kontrol ettirdim senin dediğin gibi oksijen sensörü ve akışmetre arızalı değilmiş dedim o zaman subaplardandır dedi,ya sen manyak mısın kardeşim illa arabanın bi yerini bozuk çıkartmaya çalışıyorsun sözüne uydum servis servis dolaştım bu arabanın şurası burası bozuk mu diye dedim,kıpkırmızı oldu kaçtı gitti gerizekalı
Gönderen: metinmb407 - 20 Aralık 2012, 12:20:57
Supaplar yakıt sarfiyatına mı neden oluyormuş. Hayret...
Gönderen: emirdede - 20 Aralık 2012, 12:58:27
subaplar sıkı olunca öyle olurmuş bir başka marka formunda da şöyle bir tavsiye ye rastladım,daha önceki tarihlerde yazılan bişe,arkadaşın aracıda fazla yakıyormuş ateşleme sisteminden diyorlar

hemen gidip yedek parçacıdan aracına göre buji al ..
-buji kabloları varsa al
-distribütör kapağı varsa al
-bu distribütör kapağının içinde bir dağıtıcı bulunur (tevzi makarası denir) bundan al ..
-buji kablolarının bağlandığı bobin vardır .. kolay kolay bozulmaz ama kabloları taktığın yer oksitlenmişse (yeşil yeşil olur ) wd 40 sık iyice temizle ..
-hava filtresi , kirli veya temiz hemen değiştirin .. iyi hava almayan motor çok yakar ..

bunlarla beraber ateşleme sistemindeki sorunları %90 çözmüş olacaksın ..
Gönderen: emirdede - 23 Aralık 2012, 09:08:10
geçen hafta depoyu fulledim 2,66 dan 86 tl lik şuan 110 km gittim ışık 2 ye düştü
Gönderen: metinmb407 - 23 Aralık 2012, 13:29:37
Işıklara aldanma bende de tek ışık yanıyor ama daha 200 km gideri var :)
Gönderen: emirdede - 23 Aralık 2012, 15:53:55
yok benim ki bu durumda 80 km daha gider en fazla 86 tl ile 180 km yapmış olurum :bekleriz:
Gönderen: MurdeR - 23 Aralık 2012, 16:24:01
Işıklara aldanma bende de tek ışık yanıyor ama daha 200 km gideri var :)
sizin kalibrasyonda değişikmiş :D  :D  son zamanlarda hiç yeşil ışık göremiyorum ben hep kırmızı yanıyor niyeyse sanırım batıyoruz maddiyattan :D
Gönderen: metinmb407 - 23 Aralık 2012, 17:44:33
sizin kalibrasyonda değişikmiş :D  :D  son zamanlarda hiç yeşil ışık göremiyorum ben hep kırmızı yanıyor niyeyse sanırım batıyoruz maddiyattan :D

Lpg samandra sı kafasına göre çalışıyor :) ama ben ne kadar gideceğini biliyorum zaten.
Gönderen: MurdeR - 23 Aralık 2012, 17:49:52
Lpg samandra sı kafasına göre çalışıyor :) ama ben ne kadar gideceğini biliyorum zaten.
kırmızıya düşünce depomda 30 tl lik gaz kalıyor tahminimce 
Gönderen: gokeri06 - 23 Aralık 2012, 18:08:17
şuan benim son depo 407 km ye geldi halen devam :) 39-40 lt arasında gaz alıyor...
Gönderen: emirdede - 03 Ocak 2013, 10:02:03
2,66 dan aldığım 86 tl lik LPG ile 190 km yol yaptım arkadaşlar ve bu duruma kimse çare bulamadı
Gönderen: gokeri06 - 03 Ocak 2013, 10:07:54
2,66 dan aldığım 86 tl lik LPG ile 190 km yol yaptım arkadaşlar ve bu duruma kimse çare bulamadı
hocam lpg markanız nedir?
Gönderen: emirdede - 03 Ocak 2013, 10:41:51
atiker safefast 1500 km-2 ay oldu takılalı
Gönderen: gokeri06 - 03 Ocak 2013, 11:32:37
atiker safefast 1500 km-2 ay oldu takılalı
hocam ne kadar yardımı olabilir bilmiyorum ama BRC İç Andolu Bölge Bayisi Özençler Otogaz sahibi Mehmet Özençin numarasını vereyim. ChevroletClubTR'den Gökhan Hocam size danışmamı söyledi dersiniz ve derdinizi anlatırsınız. merisnde yaşadığınızı ve burada kime gidebileceğinizi sorarsınız. O size bir isim verecektir. Tel numarasını pm olarak atıyorum.
Gönderen: emirdede - 06 Ocak 2013, 17:29:55
Dün aynı şikayetle montaj yapılan yere gittim yine,yeni bir usta girmiş işe;fazla uzatmayacam adam bi ayar yaptı 10 tl lik gazla 44 km gittik ama yol şehirdışı sayılır çok dur kalk yok.bende bugün 2 defa şehir içi denedim 10 tl ile 36 km civarı gittim...işin çözümü basit bir ayarmış 2 aydır araban bozuk diye başlarından atıyorlar beni...İnşallah bu şekilde yakmaya devam eder aracım...

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...... :sevgi:
Gönderen: gokeri06 - 06 Ocak 2013, 22:37:38
sevindirici bir haber sevindim... bi test eder misiniz 30 km hızla giderken birden roketleme yapar mısınız? arıza lambası yakacak mı benim lpg takıldıktan sonra ilk 30 km hızl ile roketleme yaptığımda aynı gün arıza lambası yakıt tekrar bi ayar yaptılar düzeldi ayarı kısmıç olmasınlar fakir karışım yapmasın. bir daha da yapmadı şeytan kulağına benim takılalı 1 bucuk ay olacak 4000 km yi geçtim . Bu akşamda depoyu fulledim 327 km yol yapmışım 70,41 liralık gaz aldı. litre fiyatı 2.46
Gönderen: MurdeR - 06 Ocak 2013, 23:24:40
Dün aynı şikayetle montaj yapılan yere gittim yine,yeni bir usta girmiş işe;fazla uzatmayacam adam bi ayar yaptı 10 tl lik gazla 44 km gittik ama yol şehirdışı sayılır çok dur kalk yok.bende bugün 2 defa şehir içi denedim 10 tl ile 36 km civarı gittim...işin çözümü basit bir ayarmış 2 aydır araban bozuk diye başlarından atıyorlar beni...İnşallah bu şekilde yakmaya devam eder aracım...

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...... :sevgi:
geçmiş olsun umarım sorununuz gerçekten çözüme ulaşmıştır
Gönderen: emirdede - 07 Ocak 2013, 08:52:35
sevindirici bir haber sevindim... bi test eder misiniz 30 km hızla giderken birden roketleme yapar mısınız? arıza lambası yakacak mı benim lpg takıldıktan sonra ilk 30 km hızl ile roketleme yaptığımda aynı gün arıza lambası yakıt tekrar bi ayar yaptılar düzeldi ayarı kısmıç olmasınlar fakir karışım yapmasın. bir daha da yapmadı şeytan kulağına benim takılalı 1 bucuk ay olacak 4000 km yi geçtim . Bu akşamda depoyu fulledim 327 km yol yapmışım 70,41 liralık gaz aldı. litre fiyatı 2.46

gidişinde,hızlanmasında falan bir problem yok şuan gayet iyi.Ama yine de bir denerim
Gönderen: emirdede - 07 Ocak 2013, 08:53:13
geçmiş olsun umarım sorununuz gerçekten çözüme ulaşmıştır

Teşekkür ederim inşallan bidaha olmaz