Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
LPG ye geçiş - Sayfa 8

LPG ye geçiş

Başlatan emirdede, 10 Eylül 2012, 16:24:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emirdede

Alıntı yapılan: MurdeR_11 - 18 Aralık 2012, 18:35:07
işinin ehli bi usta ile bu sorunu halletmeye çalışın bulunduğunuz ildeki ustalarla değilde çevre illerdeki ustalarla araştırarak sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz   :)
niye şehir dışına çıkmam lazım illa anlamadım :)

MurdeR

sanırsam sorununuza hep çevrenizdeki ustalardan çözüm aradınız ve hiç birisi çözüm bulamadı dışarıda aramak daha mantıklı olucaktır

emirdede

geçen hafta montaj yaptırdığım yere gittim 1000 km bakımı için ustaya dedim ki;kontrol ettirdim senin dediğin gibi oksijen sensörü ve akışmetre arızalı değilmiş dedim o zaman subaplardandır dedi,ya sen manyak mısın kardeşim illa arabanın bi yerini bozuk çıkartmaya çalışıyorsun sözüne uydum servis servis dolaştım bu arabanın şurası burası bozuk mu diye dedim,kıpkırmızı oldu kaçtı gitti gerizekalı

metinmb407

Supaplar yakıt sarfiyatına mı neden oluyormuş. Hayret...

emirdede

subaplar sıkı olunca öyle olurmuş bir başka marka formunda da şöyle bir tavsiye ye rastladım,daha önceki tarihlerde yazılan bişe,arkadaşın aracıda fazla yakıyormuş ateşleme sisteminden diyorlar

hemen gidip yedek parçacıdan aracına göre buji al ..
-buji kabloları varsa al
-distribütör kapağı varsa al
-bu distribütör kapağının içinde bir dağıtıcı bulunur (tevzi makarası denir) bundan al ..
-buji kablolarının bağlandığı bobin vardır .. kolay kolay bozulmaz ama kabloları taktığın yer oksitlenmişse (yeşil yeşil olur ) wd 40 sık iyice temizle ..
-hava filtresi , kirli veya temiz hemen değiştirin .. iyi hava almayan motor çok yakar ..

bunlarla beraber ateşleme sistemindeki sorunları %90 çözmüş olacaksın ..

emirdede

geçen hafta depoyu fulledim 2,66 dan 86 tl lik şuan 110 km gittim ışık 2 ye düştü

metinmb407

Işıklara aldanma bende de tek ışık yanıyor ama daha 200 km gideri var :)

emirdede

yok benim ki bu durumda 80 km daha gider en fazla 86 tl ile 180 km yapmış olurum :bekleriz:

MurdeR

Alıntı yapılan: metinmb407 - 23 Aralık 2012, 13:29:37
Işıklara aldanma bende de tek ışık yanıyor ama daha 200 km gideri var :)
sizin kalibrasyonda değişikmiş :D  :D  son zamanlarda hiç yeşil ışık göremiyorum ben hep kırmızı yanıyor niyeyse sanırım batıyoruz maddiyattan :D

metinmb407

Alıntı yapılan: MurdeR_11 - 23 Aralık 2012, 16:24:01
sizin kalibrasyonda değişikmiş :D  :D  son zamanlarda hiç yeşil ışık göremiyorum ben hep kırmızı yanıyor niyeyse sanırım batıyoruz maddiyattan :D

Lpg samandra sı kafasına göre çalışıyor :) ama ben ne kadar gideceğini biliyorum zaten.

MurdeR

Alıntı yapılan: metinmb407 - 23 Aralık 2012, 17:44:33
Lpg samandra sı kafasına göre çalışıyor :) ama ben ne kadar gideceğini biliyorum zaten.
kırmızıya düşünce depomda 30 tl lik gaz kalıyor tahminimce 

gokeri06

şuan benim son depo 407 km ye geldi halen devam :) 39-40 lt arasında gaz alıyor...

emirdede

2,66 dan aldığım 86 tl lik LPG ile 190 km yol yaptım arkadaşlar ve bu duruma kimse çare bulamadı

gokeri06

Alıntı yapılan: emirdede - 03 Ocak 2013, 10:02:03
2,66 dan aldığım 86 tl lik LPG ile 190 km yol yaptım arkadaşlar ve bu duruma kimse çare bulamadı
hocam lpg markanız nedir?