Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: cobbix - 18 Mayıs 2012, 23:41:59
-
Arkadaşlar 1.4 sportline şanzımandan ses geliyordu rolantide debriyaja basınca ses kesiliyor.Fakat giderken ses çıkarmıyor.Komple şanzıman söküldü dişliler kontrol edildi (2 günüm gitti) benzinle yıkanıp takıldı prizdirek bilyelerinde problem yok grup bilyesi değişti 1 tane bide prizdirek iç bilye şanzıman toplanıp takıldı ses azaldı ama hala kesilmedi :( sorun ney olabilir arkadaşlar????? bilen veya başına gelen varsa yardımlarınızı beqliyorum....
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64t6j.jpg)
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64t81.jpg)
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64t9j.jpg)
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64tbc.jpg)
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64tdb.jpg)
(http://c1205.hizliresim.com/x/l/64tdj.jpg)
-
belki içerden değiş dışardan ses geliyordur, şanzıman çalışırken titreşir doğal olarak, bu esnada şanzımana yakın parçalarda vida gevşemesi vs oldu ise titremeden dolayı ses çıkarabilir...
-
aynı durum bende de var. neden oluyormuş. bir de bu işlem kaça patladı ve nerede yaptırdınız .telefonda olsa iyi olur ben de ziyaret edebilirim ustayı.
-
bende cok merak ediyorum aynı sorunu bende yaşıyorum.Bu problem kronik bir arıza olduğu kesin.Debriyaj problemi olduğunu sanıyordum.benim ustamda şanzıman dedi ama pek detaya girmedi açıkcası cobbix arkadaşımız şanzımanı baya elden geçirmiş o zaman sorun nerden kaynaklanıyor_??? araba sabahları motor soğukken genelde yapıyor. öğlen sıcaklığında ses yok.Çok ilginç bu ses problemini çözen varsa neden kaynaklandığını yazssın allah rızası için
-
aynen arkadaşım katılıyorum sana dişlilerde bilyelerde problem yok 5. vites dişlisinin oradan geliyor ses ama 5. vitestede problem yok dişlilerde en ufak zedelenme prizdirekte bilyalarda hiçbirşey yok kalın yağda koyduk katkıda ama ses devam ediyor yaptırdıktan sonra çok ii bi vw ustasına götürdüm ses normal birşey olmaz dedi...dizel araba gibi boşta araç :))))))
-
azappp ben zamanında doğuş otoda stajerlik yapmıştım adı genoto iken.orda çalışan ustalarımdan 3 ü birlikte kendi dükkanlarını açmışlar vw konusunda gerçekten başarılı insanlardır ben aracı onlara yaptırmadım irtibatım yoktu rastgele karşılaştım ama her türlü konuda yardımcı olurum.....istanbul pendik....
-
vw paşa otomotivden adnan usta var haftada iki 3 şanzıman söküp topluyo hemen hemen samimi arkadaşım adım uygar benım selamımı ve forumdan olduğunu söyle yardımcı olur mutlaka 0542 554 92 73
-
hepiniz sağolun arkadaşlar.cobbix sen de ustaların telefonunu verirsen fikir danışayım. artık en az 4 ustaya danışıp öyle iş yapıyorum :-X
-
arkadasım prızdırek bılyası falan degıl o. benım aractada vardı aynı olay janzuman dedıler ama sokturmedım. daha sonra arac bakıma gırdıgınde baskı balata degıstı ve ses kesıldı. o ses tuhaf ama baskı balata bılyesınden gelıyor. aynı olay sakaryadan bı arkadas var adı gokhan sanırım onunda basına gelmıstı verdıgım bılgıyı dogrulamak adına onunla gorusebılırsın. zaten bende onunla gorustukten sonra baskıyı degıstım ve sonuc mukemmel.
-
abi ben şanzumanı söktürdüm ilk bilye diyolardı usta bilye de problem yok dedi bilye bu sesi yapmaz ses şanzımandan gelio dedi ve söktü dağıttı ama 2-3 bilye değiştirdik ses kesilmedi...ses sol tekerleğin oradan geliyor....eğer bilyadansa ses bilmiyorum.... :-[
-
arkadasım prızdırek bılyası falan degıl o. benım aractada vardı aynı olay janzuman dedıler ama sokturmedım. daha sonra arac bakıma gırdıgınde baskı balata degıstı ve ses kesıldı. o ses tuhaf ama baskı balata bılyesınden gelıyor. aynı olay sakaryadan bı arkadas var adı gokhan sanırım onunda basına gelmıstı verdıgım bılgıyı dogrulamak adına onunla gorusebılırsın. zaten bende onunla gorustukten sonra baskıyı degıstım ve sonuc mukemmel.
o Gökhan ben oluyorumı :D :Daynı problemı bende yasadım hatta benzın alırken pompacı arkadas dalga gecıyordu abi bu araba dizel biz benzin koyuyoruz falan diye... ısınıncada ses azalıyordu.... baskı balatayı değiştirdim sorun ortadan kayboldu..... ama baskı balata için işin erbabı ustaları bulmanı ve kesınlıkle orjınal parça kullanmanı tavsıye ederım.... sana kesin baskı balatadanda diyemıyorum cunku birazda olsa para harcayacaksın ve senı yanıltmak istemem.... aynı sorunu ben baskı balatayı değiştirerek hallettim....
-
aynen dizel araba gibi ses yapıyor eğer baskı balatadansa şanzımanı haybiye söktürdük...ßalatayı değiştirecem kesmesse alırım parasını :)
-
Buradakilerden hangisini alayım???? Benim motor afh miydi neydi hangisi uygun hepsi uygun ama benimki yazmıo???
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&sid=DIHTMEBCOC&likethis=kategori&filtre=54&motor_hacmi=1.4%2016V&tanim_1=&tanim_2=&tanim_3=&gelen_isim=
-
Buradakilerden hangisini alayım???? Benim motor afh miydi neydi hangisi uygun hepsi uygun ama benimki yazmıo???
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&sid=DIHTMEBCOC&likethis=kategori&filtre=54&motor_hacmi=1.4%2016V&tanim_1=&tanim_2=&tanim_3=&gelen_isim=
bnce ilk önce yetkılı servısten fıyat al parca için.... hiç int olayına girme..... sonra yok yalnıs geldı olmadı falan baya bı beklersın...... özel servislerden fiyat al baskı balata seti için..... hangisi sana uygun gelirse alırsın ustana goturursun ustanda halleder....
birde ist sağlam vw ustaları var.... mesela simlikirmizi ya sor nerde yaptırmıs ustası nasıl aynı sekılde uygar tavsıye etmıs onları ara konus veya konu aç ist içi sağlam usta arıyorum dıye bircok arkadas sana saglam usta tavsıye edecektır.....
-
aynen dizel araba gibi ses yapıyor eğer baskı balatadansa şanzımanı haybiye söktürdük...ßalatayı değiştirecem kesmesse alırım parasını :)
euhehueuhe bosubosuna sanzuman indirdin ama iyi oldu.... bizim tavsiyelerde işe yaramazsa baskı balatayı sıfırlamıs olursun:D
en son arabaları takas ederiz napalım :D
-
usta araba bozuk dedi zaten :)))
-
Aynı sorunu bende yaşıyorum,şanzıman 4-5 ay önce dağıtmıştım ondan öncede vardı sonra şanzıman cıkma bulduk 1-2 dişlisi değişti onunda vsvs şimdi şanzıman güzel çalışıyor ama ses hala mevcut.
-
dişli değişince 3000 devir kaç km yapıyor?
-
cobbix arkadaşım bu sanzıman yağını kendimiz değiştirebilirmiyiz.Ulaşılabilecek bi tıpası fln varmı? ve ne tip ne marka yağ tavsiye edersin? ???
-
sniper bilmiyorum usta koydu ama yanlış hatırlamıosam 3 litre yağ 2 litresi 80 1 litresi 90 bide katkı koydu kendin değiştiremessin lifte alınması gerekiyor bide tapa ters yerde makine ile konuluyor diye biliyorum....
-
sniper bilmiyorum usta koydu ama yanlış hatırlamıosam 3 litre yağ 2 litresi 80 1 litresi 90 bide katkı koydu kendin değiştiremessin lifte alınması gerekiyor bide tapa ters yerde makine ile konuluyor diye biliyorum....
teşekkürler...Bizim yiceğimiz halt deil belli ;D
-
naptın ses olayını hala devam mı :D ?????????
-
naptın ses olayını hala devam mı :D ?????????
yok yaptıramadım daha aynen devam edio usta balata yeni bişey yok dedi bitince değiştiririz dedi :))
-
195 50 15 ideal dostum, 5 cm yay olmasına rağmen 4 kişi binmediğim sürece yolda esneme olsa dahi sürtmüyor.
Gökhan benim arabada orj. jant ve 195 50 15 lastik var sağa sola çevirince teker sürtüyor???
bide bişey soracam 5 cm yay da çukurlara girince ses vs tak tuk ses çıkartıyomu???? ben yayları kestirdim aracın her yerinden ses geliyor :)))
ilk hafta arka amortisör patladı .
-
bende sağa sola cevirince lastik sürtmüyordu.....
5 cm eibach yay vardı bende araca 4 kişi binmediği sürece sürtme veya herhangibi bir ses gelmiyordu..... yayları kestırdıgın için olabilir....
-
fk veya apex alıcam nasıldır??? 3.5 yapmayı planlıyorum
-
fk veya apex alıcam nasıldır??? 3.5 yapmayı planlıyorum
5cm yay koyupkestıgın için randıman alamamssındır bence..... 5 cm yay koyup sadece onlerı 2 cm daha basarsan istediğin goruntuyu alırsın...
3.5 cm koyarsan orj yaylardan pek farkı olacagını sanmıyorum...
-
orjinal yaylarını kestim ben gökhan. :))))))
şimdide 3.5 cm sipariş verdim ve baskı balata sachs marka bu hafta içi yaptırıyorum
bakalım ses kesilecekmi balata indirimde 123 tl ye aldım :))))
-
Öncelikler herkese merhaba arkadaşlar. Bunca kişi nasıl şanzuman dağıttı ona hayret ediyorum. debriyaja mı basmıyorsunuz:) neyse hepinize teker teker geçmiş olsun. Benim başıma da geldi bu ses davası ustaya gittim şanzuman sesi problem yok 1 buçuk 2 sene sonra sökeriz şanzumanı dediler. Dinamodan çıkan ses için ustaya gittiğimde o şanzumandan çıktığını sandığım sesi de sordum. şanzumandan değil bu ses katalizörden yada şimdi ismini hatırlamıyorum acayip bir isim söyledi ordan çıkar ses dedi. sonra işçiliğin ücretlendirilmediği zamanlarda herzaman servise giderim serviste baktırdım katalizör dedi ve söktürdüm.. aman yarrabi keşke şanzumandan gelseydi ses 3 egzos parçasınıda değiştirdiler 700 liraya geldi ama ses gitti. ardından servisteki usta ekledi ''şanzuman dediğin kapalı kutudur kardeşim. ses arabanın içinde sürekli dolaşır nereden geldiğinide anlayamazsın. ustalar para kazanmak için hiç bir şey olmayan sağlam şanzumanı açıyor kurcalıyor bişey bulamıyor tekrar takıyor. emin olmadığın yerde açtırma '' dedi. başımdan geçtiği için ve size de yardımcı olacağı için anlatmak istedim tekrar tekrar geçmiş olsun