Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu baþlatan: cengo26 - 18 Þubat 2011, 23:23:34
-
Arkadaslar ne zamandan beri çok istediðim sis farýmý aldým.orjinal hella.aracým 99 6n 1.6 AEE .Resim ekledim asagýda, bu sis farý beným aracýma uygunmu ?yardým edermisiniz.montajda sorun yasadým :'(
(http://img705.imageshack.us/img705/2687/grnt0046f.jpg)
-
resým nerde dýycektým ký 4 dakkada acýldý ;)
-
ekledim
-
cengo kaca aldýn,
-
resmý goremýyorum ama.orjýnalý hella dýkdortgen . modelýne uygun aldýysanýz sorun olmayacaktýr. orjýnalden sýs farý varmý aracýnýzda ? eger yoksa ek tesýsat gerektýrýr tabýký
-
2 sini kapaklarýyla birlikte 200 e aldým.orjinalden sis farý yok.tampona montajýnda sorun yasýyorum.tampona monte etsem gerisi kolayda
-
uðraþmayýn boþuna. orjýnalden sis farý olanlarýn sis farý için boþ olur orasý (hava giriþlerinin iç taraflarý yani). yeni ýzgarada almanýz gerekmekte
-
sisler bu deðil
-
ön camý düz olacak böyle çýkýntýlý deðil
-
sisler bu deðil
???
-
kedime aldým ordan biliyorum bu konudan 1 tane daha vardý oraya 2 link koymuþtum ilk baþtaki polo 6n e uyan model diðeri yani bu resim eklenen sis hangi polonun onu bilmiyorum ben camý düz olandan aldým zaten bizimkine uyanda o
-
VOLKSWAGEN POLO 1994-1999 MDL SİS FARI SOL H.B. ORJ NO: 1NA 962 490-011 - OTO YEDEK PARÇADA UCUZLUĞUN TEK ADRESİ ! OtoYedekParcaBurada.Com
doðru sis bu olacak arkadaþlar
-
uðraþmayýn boþuna. orjýnalden sis farý olanlarýn sis farý için boþ olur orasý (hava giriþlerinin iç taraflarý yani). yeni ýzgarada almanýz gerekmekte
ýzgaralarýnýda aldým.
-
VOLKSWAGEN POLO 1994-1999 MDL SİS FARI SOL H.B. ORJ NO: 1NA 962 530-011 - OTO YEDEK PARÇADA UCUZLUĞUN TEK ADRESİ ! OtoYedekParcaBurada.Com (http://www.otoyedekparcaburada.com/VOLKSWAGEN-POLO-1994-1999-MDL-SIS-FARI-SOL-HB-ORJ-NO-1NA-962-530-011,PR-41962.html)
-
Çok ilginç. beným aldýgým da aynýsý . camý tampon hattýna göre eðimli. ama benýmký oturdu . nasýl iþ bu ?
(http://img153.imageshack.us/img153/4508/ads305zm.jpg)
-
kedime aldým ordan biliyorum bu konudan 1 tane daha vardý oraya 2 link koymuþtum ilk baþtaki polo 6n e uyan model diðeri yani bu resim eklenen sis hangi polonun onu bilmiyorum ben camý düz olandan aldým zaten bizimkine uyanda o
peki bu sis neyin sisi.adam ýsrarlar polo 6n orjinal sisi die bahsetti
-
2 tip var demekki ama bizimkine bu aldýklarýn uymuyorrrrrrrrrrr
-
@sossý . attýgýnýz lýnktekýde aynýsý . duz camlý býr model yok ortada .nerden cýktý düz cam :)
-
ýzgaralarýnýda aldým.
o zaman hiç bir sorun olmamasý lazým.ýzgaralarla býrlýkte cuk oturmasý lazým. temýzlemek ýcýn býle býr cok kez söküp takmýþýmdýr.
-
VOLKSWAGEN POLO 1994-1999 MDL SİS FARI SOL H.B. ORJ NO: 1NA 962 490-011 - OTO YEDEK PARÇADA UCUZLUĞUN TEK ADRESİ ! OtoYedekParcaBurada.Com
-
linkte bi prolem var bunu kopyalayýn google
-
Arkadaslar baglantýlar resimde iþretledim yer ve onun üstündeki yerlere yapýlmýyormu ?
(http://img153.imageshack.us/img153/321/5bm1.jpg)
-
http://www.otoyedekparcaburada.com/VOLKSWAGEN-POLO-1994-1999-MDL-SIS-FARI-SOL-HB-ORJ-NO-1NA-962-490-011,PR-41963.html
bu
baðlantýlar tampona yapýlýyor
-
Hepsýný gecýn . boyle sýs farý yapýsýna sahýp kac tane araba var.Afedersýnýz ama yanlýs alma ýhtýmalý %0 :) . Hava kanallarý ve tamponun resýmlerýnýde cekersenýz @cengo26 . daha ýyý yardýmcý oluruz belký. Aldýgýnýz sýs farý dogru. aynýsýndan bende aldým cunku.Hiç olmadý tamponu ýndýrin. davlumbazlardan 2 výda. kaputu açýn üstten 1 výda. orta havalandýrmayý çýkartýn . alttan 2 vida. tamponu indirin. daha rahat çalýþýrsýnýz. ;)
-
Arkadaslar baglantýlar resimde iþretledim yer ve onun üstündeki yerlere yapýlmýyormu ?
Hayýr. baglantýlar tampona yapýlýr. Çok kolay bir iþ ama ???
-
linke bakýldý mý
-
Hayýr. baglantýlar tampona yapýlýr. Çok kolay bir iþ ama ???
yarýn tamponu söküp denicem.ben hep az önce resimde gösterdim yere baglantý yapmaya ugrastým.peki tampona direk vidalancak yerler varmý onur ?
-
linke bakýldý mý
evet baktým farklý sis.sossi peki sen tampona mý montaj ettin yoksa benim resimde gösterdim yeremi ?
-
tampona montaj edýlýyor
-
senin resimde gösterdiðin yer panel oluyor
tampona montaj yaptým
tamponda siyah kaþlar varya onu sök altýnda 2 adet vida deliði var bide tamponu sökersen 1 tanede altta göreceksin
-
tampona montaj edýlýyor
deepblue.senin aracýnda sis farý varmý.benimki gibi mi senin sislerde
-
sis ýzgaralarýnýn üzerinde bulunan siyah uzun plastik tampon kaþý oluyor bu arada :)
-
sis ýzgaralarýnýn üzerinde bulunan siyah uzun plastik tampon kaþý oluyor bu arada :)
tamam biliyorum :) neyse yarýn tamponu sökp görüces bakam.hayýrlýsý olsun ne diyelim.Arkadaslar yardýmlarýnýz için cok tesekkür ederim
-
cengo kardeþim parçacýna git bu sislerden 2 tip varmýþ benim aracýma uyan düz camlý olan de kurtul þu dertten :-\
-
ben teþekkür ederim ama beni azda olsa dinle uðraþmadan
-
cengo kardeþim parçacýna git bu sislerden 2 tip varmýþ benim aracýma uyan düz camlý olan de kurtul þu dertten :-\
Sen denedinmi peki sossi bendeki sislerin aynýsýný.uymadýndan bukadar eminsin.yanlýs anlama.bende uymadýný biliyorum.yarýn parcacýya gidim olmadý bastan
-
cengo bende sýs yok,bende yakýnda yapmayý dusunuyorum.
sen býtýr resýmlerý beklýyoruz...
-
kanýmca þu sekýlde bý durum var. 95 ten 99 a kadar uretýldý bu arac. 2 çeþit sýs farý olmasýnýn sebebý 2 nesil ýzgara yuvasý olabýlýr mý . yada yuvalarýn baglantý yerlerý farklý . sökünce dýrke ortaya cýkar zaten. bende dýrek tampona monte edýlýyor.
-
bende çok araþtýrdým senin aldýðýn daha güzel durur diye ondan istiyordum fakat parçacý dediki senin aracýna uyan model düz camlý olan dedi aldým taktým problem yaþamadým yani sen takamýyorum olmuyo diyince bende yol gösterdim ayrýca yanlýþ anlaþýlcak biþi yok merak etme ;)
-
bende çok araþtýrdým senin aldýðýn daha güzel durur diye ondan istiyordum fakat parçacý dediki senin aracýna uyan model düz camlý olan dedi aldým taktým problem yaþamadým yani sen takamýyorum olmuyo diyince bende yol gösterdim ayrýca yanlýþ anlaþýlcak biþi yok merak etme ;)
tamam cok tesekkürler.yarýn sonucu bildiririm :)
-
;)
-
sonuna kadar haklýsýn soner.seni dinledim direk parçacýya gittim bugün deiþtirdim.ancak tek kalmýs elýnde.sag tarafta pazartesi gelicek.tamponu hiç sökmeden montaj yaptým cuk oturdu :) cok tesekkürler soner
-
Arkadaslar bundan sonra sis alýcak arkadaslar yanlýsa düþmesin.polo 6n kasada 2 çeþit sis mevcut.aracýnýz 99-2000 model 6n ise resimdeki düz camlý sis aracýnýza uyuyo.diðer cýkýntýlý camlar uymuyo.montaj ayaklarý cok farklý yerlerde çünkü.
(http://img522.imageshack.us/img522/7595/grnt0050h.jpg)
-
;) hayýrlý olsun güle güle kullan kardeþim
-
soner
;) hayýrlý olsun güle güle kullan kardeþim
soner bizim sisler daha pahalýymýs dogrumu.bunlarýn tanesi 120 lira ya aldým.diðerleri 100 liraydý ???
-
evet pahalý diðerlerini bilmiyorumda bunlar pahalý ama ben 2sini 90 tl ye aldým desem ayýp mý olur acep ::)
-
ama ben camla plastiðin etrafýný þefaf silikonla sývadým bunlar biraz su alabiliyo
bide arkasýna orj soket bulmuþtum etrafýný cam macununla sývadým ve en son koli bandýnla bantladým gri plastik olan heryerini su almasýn diye istersen sende yap farkettiysen diðer araçlarda içi kararmýþ oluyor su aldýðý için iþte ama bende çok þükür problem olmadý ve omazda zaten ;)
-
ama ben camla plastiðin etrafýný þefaf silikonla sývadým bunlar biraz su alabiliyo
bide arkasýna orj soket bulmuþtum etrafýný cam macununla sývadým ve en son koli bandýnla bantladým gri plastik olan heryerini su almasýn diye istersen sende yap farkettiysen diðer araçlarda içi kararmýþ oluyor su aldýðý için iþte ama bende çok þükür problem olmadý ve omazda zaten ;)
tamam öle yapayým bende :) 90amý aldýn ikisini ?nerden aldýn
-
söylemeeeeem çünkü o fiyatlara tanesi bile yok yani baþka alamýcamýz için söyleyemem yoksa ayýpsýn yani ;)
-
tamam canýn saolsun :)
-
düðmende sis özelliði var mý cengo
-
sadece arka sis yakýyo iþte.ön sisler için yok soner.asagýya bý anahtar koyucam yapcak býsý yok :) sislerin fiyatý yeterince zorladý zaten bený :)
-
haklýsýn benimde sis olayý yoktu ama ben almanyadan parça gtiriyorumya bitane sisli düðme ayarladým kendime yoksa para verip alýnmaz 150 200 arasý fiyatlarý
-
Ben þey düþünüyorum aslýnda.hani dörtler le rezitans düðmeleri var ya.bi tane da öle orjýnal anahtar alýp.onu sis anahtarý yapmak geciyo aklýmdan
-
þuan çekmecee baktýmda bitane yedek arka cam rezistans düðmem olacak onu bulunca sana hediye ediyim en azýndan biraz daha yeri ve görüntüsü orj biþey olur sislere baðlanýr sanýrým.
-
haydaaaaaaaaaaaa ;D
-
kalp kalbe karþýymýþ bak :)
-
düðmeyi buldum özelden adres verirsen senin için taaaaa aras kargoya gider indirimli yollarým ;)
-
iþte vw kardeþliði :D
-
:sevgi:
-
Taktýn mý sisleri. Takmadýysan tamponu sokmen ya da aracý lifte kaldýrýp takmak gerekiyor.
-
:sevgi:
Ayneen öle polocu polocunun külüne muahtactýr :D
-
Taktýn mý sisleri. Takmadýysan tamponu sokmen ya da aracý lifte kaldýrýp takmak gerekiyor.
[/quoteTamponu filan sökmedim liftede kaldýrmadým.ama tekini gayet güzel montaj ettim.diðerinide nasipse pazartesi takýcam :)
-
[/quoteTamponu filan sökmedim liftede kaldýrmadým.ama tekini gayet güzel montaj ettim.diðerinide nasipse pazartesi takýcam :)
Allah kolaylýk versin...
-
[/quote
arka sis lambasýna paralel baðlasak ikisi birlikte yansa olmazmý...
-
olur ama þöyle olur farlarýný yakmadan devreye girmez yani sadece parklar ve sislerle gezmek yalan olur anlatabildim mi? :)
düðmeyi far konumuna getirmeden sis düðmesi çekilmiyor problem burda
-
(http://img87.imageshack.us/img87/300/grnt0063s.th.jpg) (http://img87.imageshack.us/img87/300/grnt0063s.jpg)
sonunda
-
hayýrlý olsun
kazasýz belasý güle güle kullan
-
oooooooo süper güle güle kullan hayýrlý olsun cengo kardeþim ;)
-
hadi hayýrlý olsun kardeþ
-
bide ben resim çekip eklesem :-\ bi fýrsat bulamadým ya yeni tamponlu halini çekmeye
-
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://img594.imageshack.us/i/grnt000s.jpg/)
-
resim açýlýcak mý bilmiyorum ama bu þekil yapabildim :) telefon çekimi bu
-
kaput takozlarýný cok ýndýrmýssýn bence. kaput býraz daha yukarda olsa camurluk hýzasýyla daha guzel durucaktýr. býde panjur nýye oyle yamuk duruyor ?
-
(http://img594.imageshack.us/img594/6620/grnt000s.jpg)
;)
-
Senin arabamý bu ersan
-
araç benimde panjur yansanayi biliyosunuz fk marka logosuz o yüzden öyle bi broblem var yamuk mu yoksa arabanýn ön þeklinemi uymuyor tam bilmiyorm ama
evet kaputun bi ayara ihtiyacý var bi kaportacý bulursam yaptýrýcam :) he bu arada babam zaten kaportacý ;D
-
he bu arada P0L0_GTÝ ersan a teþekkür ederim benim yapamadýðýmý yaptý saolsun ;)
-
kaportacýlýk býr durum yok. kaputu acýp . farlarýn ustunde ayar takozlarý vardýr yuvarlak . onlarý yukarý doðru cevýrýceksýnýz.bu sayede kaput takozdan destek alýp aþaðýya düþmez.yoksada takoz 5 lýra biþey.
-
ya evet bende resimde fartkettim aslýnda normalde böyle sýrýtmýyo yani ayrýca bende en az babam kadar anlarým arabanýn neyi olursa kendim yapaarým bakým olsun yaðý olsun suyu olsun buji vs aklýnýza ne geliyorsa kendim yaparým kapý ayarý cam ayarý vs vs koltuklarý gördünüz mü bilmiyorum ama yeniden ben diktim tavan döþemesini ben kapladým inanmasý zor ama ben yaptým model makinecilik deneyimim var askerden önce LCW den ;) güzel dikerim ayýptýr söylemesi
-
koltuklara burdan bakabilirsiniz kýlýf deðil döþeme yaptým kendi ölçüsünde
Volkswagen Polo 1.6 Sportline 1999 Model 13.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-coupe-1-6-sportline-43202944/detay)
-
aracý bursadan aldým zamanýda fuara girmiþ içi heryeri lilaydý araç yerlerde geziyodu tamponlar filan yerde düz yolda giderken sürtüyodu daha
yaylar kesilmiþ amortisörler kesilmiþ derken arabayý bi aldým 4 yeni amortisör 4 yay oldu tay gibi sonra derken içini yaptým sonra tamponlarý adam ettim þimdi oldu eksiksiz bir polo
aracý bursadan gökhan kardeþim biliyo içini gördü mü tam bilmiyorum ama o anlatsýn size ne evrim geçirmiþ þuan araba :)
GolfMk1Cabrio Gökh@n ® olmasý lazým ?
-
Evet Soner abi arabayý ben gördüðüm haliyle arasýnda daðlar kadar fark var yanýlmýyosam sen zaten bu Polo aldýðýn andan itibaren girdin foruma sonradan resto ettin ilanýný gördüm o arabamý deðil mi diðer tereddütte kaldým benim gördüðüm haliyle arasýnda bayaðý fark var Maþallah çok güzel görünüyordu içine fazla detaylý bakamamýþtým ama dýþ kýsmýný yakýndan gördüm özellikle egzoz sesi çok hoþuma gitmiþti :sevgi:
-
Ama bence þimdiki hali çok daha sade ve þýk olmuþ diðer þekli biraz apachee gibi duruyodu :tamamdir
-
çok saol gökhancým :sevgi:
-
soner torpýdo beyaz boyamý baska bý malzememý,koltuklar super olmus bu arada
-
evet beyaz boya þeker beyazý yapana kadar caným çýktý :) nasýl güzel olmuþ mu ?
-
acs yazýsýný kýrýp at . o ne oyle :)) bmw mý bu :)
-
evet beyaz boya þeker beyazý yapana kadar caným çýktý :) nasýl güzel olmuþ mu ?
evet guzel olmus,bende yaparým belký
-
ac yazýsý 80 tl yanlýz ;) 80 tl verirsen atabilirim ;D
-
ac yazýsý 80 tl yanlýz ;) 80 tl verirsen atabilirim ;D
Bmw ci oldugunu gösteriyor cýtýrdan 8)
-
zaten e30 vardý 3.18is sattým 34 FFM 66 araþtýran bulur o arabayý tr ye kim getirmiþ hollandadan ^-^
-
paranýza yazýk olmuþ :)
-
evet paraya yazýk oldu malesef
verebilirim size?
-
Baðýþa ihtiyacýmýz yok çok þükür. Ait olmayan birþeyi barýndýrmýyorum.saðolasýn :tamamdir
-
yok baðýþ deðilde ne biliyim çýkar diye diye bir hal oldun bu kadar dert mi oldu allahtan kendi aracýma takmýþým bunu yani
-
Çýkar dýye dýye býr hal oldum" o da guzel :) Burdaký paylasýmlar 1 den fazla kýsý goruyor.yorumlarada dalga gecer gýbý cevap verýlmesý býraz dýkkatýmý cektý ayný sekýlde karsýlýk verdým.Kendý aracýn ýstedýgýný takarsýn.Burda fýkýr ortaya koyuyoruz.Tabý once kendý gozunde guzel olmalý.senýn ýcýn guzelse sorun yok o yazý orda.onerýde bulunduk. ters cevap verýrsenýz ayný sekýlde karsýlýk verýrým kýmse gocunmasýn abýcým :) Bu konuyada son verleým uzamasýn.Katlettýk konuyu :D
-
sök at paranýza yazýk olmuþ filan ben size söylesem hoþunuza mý giderdi pardon? yorumdan yoruma fark eder herkez herþeye güzel olmuþ demek zorunda deðil
sök onu anladým eyvallah parama yazýk olmuþ benim parama olmuþ yani normal
ben kimseyle tartýþmýyorum kimseyi üzüp kýrmaya hakkým yok hepimiz kardeþiz saygýlar..
-
Neyse sis farý mý diyoduk :)
-
sis farý diyoruz gökhancým olmuþ mu :)
-
aboooo konuya nolmus böleeee :D
-
en son býraktýgýnda burda kalmamýþtý :)
-
Geç de olsa konuya aydnlýk getrimekde fayda var...
Polo 6n nin iký tip tamponu vardýr..
1. Hepimizin tanýdýðý "Stylingpaket" ile geçen tek parça tampon (GTI lardan esinlenmiþ) ve buna sadece ince camý olan sisler oluyor veda daha pahalý olanlar bunlardýr..
2. Genellikle Avrupa (Almanya) da çok görülen çýft parça tamponlar vardýr.. onunda sisleri kalýn camlýdýr fiyatý ama daha uygundur
Türkiyede yüzde 90 sportline tampon olduðundan kalýn camlý sis farlarýný tanýnmamaktadýr..
Çýft parça tampon resimi de þöyledir...
(http://img838.imageshack.us/img838/4030/polonebl.jpg)