Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: barut - 05 Ocak 2011, 18:40:10
-
MErhaba arkadaşlar
bildiğiniz gibi golfle yeni tanıştım vede çok detaylı bilgim yok maalesef :( 2 sorum olcaktı sizlere
birincisi araçlarımızda karter koruması yokmu ?
ikincisi ise merkezi kilitle kapıları açtığım ve kapadığım zaman ( bagaj kapağının motoru sanırım ) bagajdan garip bi vınlama sesi geliyor sebebi ne olabilir ?
konu hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
-
1. karter koruması değilde toz toprak koruması var plastikten :D
2. o bagajı açtığında sağ taraftaki kulrnin arkasında pompa vardır. O ses ondan gelir bizim araçların klidi havalıdır pompa ile açılır kapanır.
-
korumayı istedigin şekilde yapabilirsin istersen sac kestir istersen orjinal alt kapagı var her modelde olmuyor
arkadan gelen ses ise motor var merkezi kilit motoru uzun süre ses yapıyorsa bir kaçak wardır yada merkezi kilit sisteminde tıkalı bir yer olursa o kiliti kaldırmak için çok ses yapar...
o sesi kesmek için motoru actır hortumlarına baktır we merkezi killit sistemindeki borularda patlak yada kaçırma wardır büyük ihtimal tşler
okan yılmaz yola devam bitmez bu mk3lerin sıkıntıları
-
MErhaba arkadaşlar
bildiğiniz gibi golfle yeni tanıştım vede çok detaylı bilgim yok maalesef :( 2 sorum olcaktı sizlere
birincisi araçlarımızda karter koruması yokmu ?
ikincisi ise merkezi kilitle kapıları açtığım ve kapadığım zaman ( bagaj kapağının motoru sanırım ) bagajdan garip bi vınlama sesi geliyor sebebi ne olabilir ?
konu hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
ne tesadüf hepimizinki aynı ;D
-
abi dediğim gibi golfde yeniyim :) istanbulda aracı lifte kaldırdık anaaaa bi baktım koruma yok garibime gitti :D bide üstüne bu garip ses acayip bişey ya ;D
-
Aldın dandik aracı tayfun abi :) ehuhuhuh
-
sorma süleyman malzemeden çalmışlar :) 89 model R11imde bilem vardı ya :p
-
ne tesadüf hepimizinki aynı ;D
;D ;D ;D
-
tayfun abibizdede var altta bi plastik muhafaza ama anca tozu toprağı engeller okadaryani ;)
-
abi aynı durumla bende karsılasınca cok sasırdım ama hepsinde olmuyomus motor ustası bunu söyleyince beyaaa rahatlamıstım ama genede yaptırcam ben sart diye düşünüyorum
-
korumayı istedigin şekilde yapabilirsin istersen sac kestir istersen orjinal alt kapagı var her modelde olmuyor
arkadan gelen ses ise motor var merkezi kilit motoru uzun süre ses yapıyorsa bir kaçak wardır yada merkezi kilit sisteminde tıkalı bir yer olursa o kiliti kaldırmak için çok ses yapar...
o sesi kesmek için motoru actır hortumlarına baktır we merkezi killit sistemindeki borularda patlak yada kaçırma wardır büyük ihtimal tşler
okan yılmaz yola devam bitmez bu mk3lerin sıkıntıları
karter koruması olan model hangisidir acaba okan uyumlu bişey alalımda orjinal olsun
-
onun için alper arkadaşımız sana yardımcı olacaktır .....tel numarasını özel p.m. den atarım elinde ikinçi el de mevcut olabilir ...
-
sorma süleyman malzemeden çalmışlar :) 89 model R11imde bilem vardı ya :p
tayfun abey şu R11'i kime sattın bi deyive bakim :p
ne dersin süleyman R11 konusunda iyi bir atılım yaptım de mi ;D
-
r11 satalı çok oldu abi ya D
-
CNC Volkswagen Golf 3 motor karter koruma sacı - Ototarz E-ticaret Sistemi (http://www.ototarz.com/_10291.html#0)
sanırım buldum :)
-
iyi araştır mesela bu gti olmaz :D Sporta kesin oluyormuymuş...
-
geç oldu yarın arayıp detaylı bilgi alırım :saygılar
-
resim temsiliymiş bende baktım bizin aracın altı böle değil dicektim. Modele göre üretim yapacakmış ;)
-
Merhabalar Tayfun Bey
Ekim ayının başlangıcından beri firmamızın aldığı karar nedeniyle artık karter muhafaza üretimi yapmamaktayız ve stoklarımızda da bulunmamaktadır
İyi çalışmalar
:'( :'( :'(
-
Merhabalar Tayfun Bey
Ekim ayının başlangıcından beri firmamızın aldığı karar nedeniyle artık karter muhafaza üretimi yapmamaktayız ve stoklarımızda da bulunmamaktadır
İyi çalışmalar
:'( :'( :'(
hadi bakalım
-
ya şu polo'lrın altındaki plastik muhafazadan bizim mk3lerede oluyor. hatta angaradan bir arkadaş "ismail abi" (gerçi arabası satılık lacivert sportline ) geçen sene bu zamanalr Alper serbestten o muhafazayı almıştı. çok az ses yalıtım, motoru çamur ve sudan koruyacağı görüşündeyim. niye koymamışlar hakkatten o muhafazadan? Şu alamanları anlamak geçekten zor. zaten anlasaydık bizimde bir otomobil markamız olurdu diye düşünüyorum. alala nereden geldik buraya?
-
renault sayesinde tanıştığım ve yıllardır bütün işlerimi yaptırdığım bir ustam var yarın yanına gidecem bu karter konusunu ona anlatayım bi çaresini bulursak bilgi veririm burdan :D
-
abi ben ustama sordum aslında bu işi bi ara müsait oldugunda gelirsin celik koruma yaparız dedi
-
98 polo klasik ile aynı ben taktırdım işin ilginç yanı poloya plastikte olsa koymuşlar golf te yok
alperde vardır ben ondan almıştım karteri korumasada sulu zeminlerde kaputun altının batmasını engelliyor
-
1 soru daha ekliyeyim :)
kontağı açtığımda total km yazmadan önce 4 haneli bir rakam yanıp sönüyor sonra total km ye geçiyor. arada yanııp sönen o 4 haneli rakam neyi gösteriyor arkadaşlar ?
-
servis zamanı bilgisi.
-
servis zamanı bilgisi.
1002 yanıp sönüyor 1000km sonra servisemi gitmem lazım ?
-
1002 yanıp sönüyor 1000km sonra servisemi gitmem lazım ?
salla onu benden de yanıyor:)
-
salla onu benden de yanıyor:)
:tamamdir Hasan
-
kitabına bakmam lazım abi 1002 değildir o INO2 dir ::D OEL filanda yazar bakımla ilgili hatırlatma işte belli km doldumu yanıyor silebiliyorsun.Kitabına bakar yazarım arabada kullanım kitabi.
-
hasan sende kullanım klavuzu varmı acaba ?
-
hasan sende kullanım klavuzu varmı acaba ?
yok abi ne gezer bende.. yedek anahtarı bile yok yusuf yusuf dolaşıyoruz tek anahtarla ::) inertnette araştırdığımda bi tek ispanyolcasını yüklemişler onuda anlyabilmek çok zor.
-
zannederdem vag-com bağlantısı ile siliniyor bizimkiler ama çokta kafaya takılacak birşey değil bence.
-
yok abi ne gezer bende.. yedek anahtarı bile yok yusuf yusuf dolaşıyoruz tek anahtarla ::) inertnette araştırdığımda bi tek ispanyolcasını yüklemişler onuda anlyabilmek çok zor.
allahdan bende yedek anahtar var :D bende o ispanyolcayı buldum harıl harıl arıyom bakalım denk gelcekmi bi yerde
-
Bende va kitapçık :D Hatta servis kayıtları bile 97 dn beri elimde yedek anahtarım bile hiç kullanımamış klıfında daha üstündeki kodlar vs.
Silmek için kontak aç kapa yapıp basılı tutuyosun trip i sonra ordan seçiyosun ama kitabına bakar yazarım.
Hasan vagcom filan yok.
-
Sevinirim süleyman hatta o kitapçığı bizim eleman çoğaltsa nasıl olur ?
-
Sevinirim süleyman hatta o kitapçığı bizim eleman çoğaltsa nasıl olur ?
Fikir yasasına aykırı olur abi hatta korsan kitaba girer :D
-
boş vaktimde tararım pdf olarak atarım nete millet faydalanır ;)
-
boş vaktimde tararım pdf olarak atarım nete millet faydalanır ;)
:tamamdir mükemmel olur abi
-
benimde torpidoda ööle bişey vardı galiba sanırsam.. :) bi bakayım, varsa bende yasalara uygun bir şekilde genel kullanıma hazır hale getiririm. ;) ilk kontak açılışında öyle bi 4lü rakam dikkatimi çekmedi, işkillendim bak. benimki bozukmu yoksa ;D
-
çıkar çıkar ama 00 yazar 01 yaza 02 yazar oel yazar hepsinin bir anlamı var.
-
evet, yazıyordur mutlaka.. merak ettim eve gidince bakarım diye düşünüyordum ama dün akşam anahtarı biradere kaptırdık. gelmesini bekleyeceğiz ;D
-
Bende va kitapçık :D Hatta servis kayıtları bile 97 dn beri elimde yedek anahtarım bile hiç kullanımamış klıfında daha üstündeki kodlar vs.
Silmek için kontak aç kapa yapıp basılı tutuyosun trip i sonra ordan seçiyosun ama kitabına bakar yazarım.
Hasan vagcom filan yok.
Reklam kokan hareketler bunlar Süleyman ;D
-
Tayfun abi maksat bilgilendirme olsun.. ahanda aracınlar alakalı bir konu:)
Dijital Devir Göstergesi (http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/dijital-devir-gostergesi-t15415.0.html)
gerçi sonlarada doğru mevzu kapı pompasına dönmüş ama olsun:)
-
Hasan bırakta okadar reklamımız olsun 10 el değiştirmi şdeğil aracımız 99 dan beri bizde ;)
-
Hasan bırakta okadar reklamımız olsun 10 el değiştirmi şdeğil aracımız 99 dan beri bizde ;)
Herkeze nasip olmaz tabi böyle araç.. Bizimkiler amiyane tabirler ellenmiş aga kimkime dum duma anlatabiliyormuyum. Ben İmamın birinden aldım, ondan önceki sahibi kasapmış.. Sen düşün artık. ALlah'tan temiş arç çok şükür.
-
ben yaşlı bir amcadan ford connect almıştım. Tabiri caizse fabrikadan çıktığı gibiydi. Tek nokta çizik ezik yok daha fabrika kokusu vardı tek sorunu motor sağırdı :D
-
ben yaşlı bir amcadan ford connect almıştım. Tabiri caizse fabrikadan çıktığı gibiydi. Tek nokta çizik ezik yok daha fabrika kokusu vardı tek sorunu motor sağırdı :D
Sen böyle yazınca aklıma şu meşur mk3 reklamı geldi >:D
YouTube
- Buying a Volkswagen from an old lady...
(http://www.youtube.com/watch?v=qG4IaHgqH00&feature=player_embedded)
-
o teyzefena ya yanlıyarak araç parkediyor ben onları denemedim hiç hehehe :D
-
o teyzefena ya yanlıyarak araç parkediyor ben onları denemedim hiç hehehe :D
Köprüden uçtun yani:)
-
kitabına bakmam lazım abi 1002 değildir o INO2 dir ::D OEL filanda yazar bakımla ilgili hatırlatma işte belli km doldumu yanıyor silebiliyorsun.Kitabına bakar yazarım arabada kullanım kitabi.
ben nasıl kör bir adamın yaaa :D 1N02 yazıyormuş :D
-
Bende dün baktım.. aynı şekilde 1n02 / InO2 gibi birşey yazıyor bikaç saniye.. Umarım InO2'dir, Oksijen aldığını belirtiyordur ;D ;D ;D
-
kullanım klavuzu olan bir arkadaştan bilgi bekliyoruz artık :D
-
bende var ama bakmayı unuttum ;D :t akşam unutmazsam bakayım yaa.. Bu arada Hava filtresini performans tip ile değiştirmek istiyordum ama bu araçlarda çok hortum girip çıkıyo, onlar ne olaki ? ;D iptal etsek bişi olurmu? amerikanlarda hiç öyle bi sorun yoktu ;D
-
Bende dün baktım.. aynı şekilde 1n02 / InO2 gibi birşey yazıyor bikaç saniye.. Umarım InO2'dir, Oksijen aldığını belirtiyordur ;D ;D ;D
Oksijen alıyom bekle biraz demekmi acaba:)?
-
;D ;D öyle galiba.. ;D ;D koşuya başlamadan önce ihtiyaç duyuyo demekki :tamamdir umarım öyledir bea, yoksa kafası bişeye bozuldu da uyarıyormu?? :o :o
-
Kullanma Kılavuzu Golf / syf. 40 derki:
1- Servis Aralık Göstergesi: Kontak açıldığında (motor çalıştırılmamıştır) ekranda alınan uyarılar:
OEL : Motor Yağı Değişmeli
INO1 : Denetim Servisi
INO2 : Ek İşlemler Gerektiren Denetim Servisi (Bizimkisi bu :-\)
Servis gerekmiyorsa IN00 yazarmış.. Arızanın ne olduğu servisinde bilgisayara bağlanarak ortaya çıkarmış. Benimkisini alırken bağlatmıştık, Sürücü Airbag ile ilgili bi sıkıntısı varmış. :saskin: Sanırım ondan yazıyor. İnşallah seninkisi daha hafif bişeydir Müdür.. :)
Sıfırlamayla ilgili bilgi de var, belki sıfırlamak işe yarayabilir. yani arıza giderilmiş fakat uyarı silinmemişse silmiş oluruz. arıza devam ediyorsa aynı uyarıyı yeniden alırız kanımca.. ;D Sayfayı taratır linki buraya atarım yada pm'den mail adresi iletebilirsen mail atarım. :melek:
-
[email protected] mail adresim kardeşim
-
gönderdim ;) :tamamdir
-
gönderdim ;) :tamamdir
müsaadenle bende paylaşayım
(http://img545.imageshack.us/img545/503/vwgolfusermanualpg40.jpg) (http://img545.imageshack.us/i/vwgolfusermanualpg40.jpg/)
-
kontak kapalı durumdayken dügmeye basın diyo sonrada kontagı kapadın diyo ne iş anlamadım ?
-
Ben burdan paylaşımı neden akıl edemedimki :t ;D
"Sonra kontağı açın" diyecekti herhalde ;D ;D OEL o zaman okunur sanırım.. Denemek isteyen 1 adım öne çıksın :D
-
ben kendim sildim o yazıları bakımdan sonra. şu an da IN 00 yazıyor kontak açtığımda.
-
bu arada seveceğiniz bir olay daha dijita ldevir göstergesi vs.
Kontağı aç, Trip tuşuna basılı tutuarak kontağı kapat, kontağı aç tripten çekmeden. Sonra tripden çek elini. Karşına menü gibi bir şey gelir.
Trip butonuyla 1den 7ye kadar fonksiyon seçmesi lazım tam hatırlamıyorum. 7. fonksiyona gel deviri o gösterir.
Aslında gösterge test menüsüdür. Sürekli aktif olmaz araç kapatıldğında gider yani.
buyrun diğer fönksiyonları
1 - code for engine code group
2 - Clock display mode
3 - DZM index
4 - Number of cylinders
5 - Display test
6 - Speed sensor something
7 - Tachometer
8 - Software Version
-
bende türkcelerini yazıyımda bi katkım olsun bariii ;) ;D
1 - motor kod grubu için kod
2 - Saat ekran modu
3 - DzM indeksi
4 - Silindir sayısı
5 - Ekran testi
6 - Hız sensörü
7 - Takometre
8 - Yazılım Sürümü
-
yeni bir soru ile karşınızdayım :)
kaloriferin ısıtması mükemmel nazar değmesin fakat ayak kısmına aldığımda nerdeyse hiç gelmiyor gibi kendim çözebilirmiyim bilgisi olan varmı acaba ?
-
tayfun abi kalorifer pallerine yön veren kısmın arkasında iki tel vardır büyük ihtimalle birisi yerinden çıkmıştır ;)
-
müsaadenle bende paylaşayım
(http://img545.imageshack.us/img545/503/vwgolfusermanualpg40.jpg) (http://img545.imageshack.us/i/vwgolfusermanualpg40.jpg/)
Tayfun abi internette bulamıyoruz türkçesini. kitabın tamamının pdf formatında paylaşman mümkünmüdür acaba?
-
Hasan kitapçık bende de yok izzet paylaştı bu kısmı. Kendisinden rica ettim ama henüz bi gelişme yok :(
-
Hasan kitapçık bende de yok izzet paylaştı bu kısmı. Kendisinden rica ettim ama henüz bi gelişme yok :(
İnternette dolaşan bir kopyası var bu kitapçığın ama ne yazıkki ispanyolca. İngilizcesine rastlayamadım daha. İzzet arkadaş bir ilgilenirse iyi olur. valla benim elimde olsa 1 dk bile durmam tarar paylaşırım kitabı.
-
Yine bir sorunla karşılaştım ama ciddi bir olaymı çözemedim
arabayı çalıştırdım, bir süre yol aldım, bakkala girmek için stop ettim, 2 dakka geçmeden geldim, marşa bastım araba çalıştı ama gaz yemedi boğulmuş gibi oldu stop edecekken ayağımı gazdan çektim 10-15 saniye bekledim gaza bastım sorunsuz devam ettim.
bu olay ay içinde birkaç kez oldu. yorumlarınızı bekliyorum
-
Oluyo öle arada bii.
-
Oluyo öle arada bii.
lpg kitin ne marka Hasan ?
-
lpg kitin ne marka Hasan ?
Maselef ATİKER SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ Kurtlar vadisini sunar..
-
distribütör kapağını ve buji kablolarını değiştirmek istiyorum buhaftasonu. Orjinal markaları konusunda bilgisi olan varmı acaba ?
-
Arkadaşlar selam, kitabın kopyalanması için bi araştırma yapacağım. sizlere de dönüş yaparım buradan. Acil bilgi isteyen varsa yardımcı olurum eğer kitapta yazıyorsa.
-
kitap bende olsa çoktan paylaşmıştım.
-
kitap bende olsa çoktan paylaşmıştım.
müdür ters yerden vuruyosun bak, ayıp oluyo :D :D ;D ilgilenemedik tmm kabul :) :t matbaa ile görüşüyorum, bilgi verecekti. :melek: orjinal bişi olsun istedik, fena mı ettik :melek:
-
izzet, şöyle bir fikrim var.. kitapçığın sayfalarını tarayıcıdan geçirsen de, yeni bir konu açıp resim olarak atsan olmazmı? ::)
-
müdür ters yerden vuruyosun bak, ayıp oluyo :D :D ;D ilgilenemedik tmm kabul :) :t matbaa ile görüşüyorum, bilgi verecekti. :melek: orjinal bişi olsun istedik, fena mı ettik :melek:
Bende matbaacıyım reis.. gönder bana kargo ile:)
-
ha gayret çözecez bu işide :D
-
izzet, şöyle bir fikrim var.. kitapçığın sayfalarını tarayıcıdan geçirsen de, yeni bir konu açıp resim olarak atsan olmazmı? ::)
Bende en kötü öyle yapayım dedim, matbaa ile uğraşmayalım renkli pdf yapayım isteyene mail atarız diye düşündüm ama kitapçığı arabada unuttum bugün yine ;D :t Pes etmek yok. kitapçık herkesde oluncaya kadar çalışcazz ;D :D
-
arkadaşlar bende bugun aktım ıno2 yazıyo çok onemli bişey deyildir herhalde
-
arkadaşlar bende bugun aktım ıno2 yazıyo çok onemli bişey deyildir herhalde
çok önemli birşey değil önceki sayfalarda nasıl silineceğine dair bir bilgi vardı ben denedim oldu sende yapabilirsin..
-
Bende en kötü öyle yapayım dedim, matbaa ile uğraşmayalım renkli pdf yapayım isteyene mail atarız diye düşündüm ama kitapçığı arabada unuttum bugün yine ;D :t Pes etmek yok. kitapçık herkesde oluncaya kadar çalışcazz ;D :D
En sonunda Almanak tarzı bir çalışma bekliyoruz İzzet bey:)
-
valla arkadaşlar ben ıno2 yi sıfırlayamadım bu arada kitapcık ne oldu
-
valla arkadaşlar ben ıno2 yi sıfırlayamadım bu arada kitapcık ne oldu
4. sayfada paylaştığımız kitapçıktaki işlemleri uyguladınmı müdür? kitapçığı tarıyorum ben, işler yoğun, yurtdışına gitmeden bitirmeye çalışıyorum.. :D
-
aman izzet gitmeden hallediver o işi aman diyim :)
-
arkadaşlar mk3 de emniyet kemer ikazı varmıdır ? gösterge panelinde simgesi varda yeni görüyorum :saskin:
-
arkadaşlar mk3 de emniyet kemer ikazı varmıdır ? gösterge panelinde simgesi varda yeni görüyorum :saskin:
Bende dün teybi değiştirirken fark ettim. yansıtıcıyı kaldırınca altında lambası yok ama elektirik tesisatı döşeli aynı zamanda balata bitti uyarısı işaretininde akibeti aynı.
-
sağol Hasan :tamamdir
-
DÜN ÖYLESİNE FOTOSUNU ÇEKMİŞTİM TAKONUN. ampül olan yerler ve olmayan yerler belli oluyor bazıların tesisatı var ancak lambaları yok
(http://img143.imageshack.us/img143/5969/resim446.jpg) (http://img143.imageshack.us/i/resim446.jpg/)
-
LED sanırım onlar. Aynılarından bulup denemek lazım, düzgün çalışıp çalışmadığına dair. Sürekli yanarsa asap bozar :) :D
-
saati ayarlama düğmesinin yanındaki lamba benzin ikaz lambası olması lazım
lambaların üstündeki kağıdı ışığa tut hangi lambalar olduğunu görürsün.Arkadaşımın E30unda bazı ampuller yoktu lambanın olduğu kağıdı ışığa tuttuk abs yazısı falan çıktı.Ama arabada abs yok :D
-
saati ayarlama düğmesinin yanındaki lamba benzin ikaz lambası olması lazım
lambaların üstündeki kağıdı ışığa tut hangi lambalar olduğunu görürsün.Arkadaşımın E30unda bazı ampuller yoktu lambanın olduğu kağıdı ışığa tuttuk abs yazısı falan çıktı.Ama arabada abs yok :D
Bezin ikaz lambasının tesisatı çekilmemiş.. Kağıda bakınca bizde de tesisatı olupta lambası olmayan Fren balatası bitti uyarı ile emliyet kemeri uyarısı lambaları yok.
-
hasan şu paneli nasıl söktün kısaca anlatırmısın ?
-
hasan şu paneli nasıl söktün kısaca anlatırmısın ?
Tayfun abi önce bir yıldız tornavida lazım. ondan sonra direksiyonun sol tarafında ABS ve AIRBAG ışıklarının yandığı ufak paneli sökerek işe başlıyorsun onlar zaten tırnaklı ; yumuşak birşey veya tırnağınla kastırınca çıkıyorlar sonra havalandırma ızgaralarını dikkatlice çekerek çıkartıyorsun onlar biraz nazik hemen biryerleri çatırdayabiliyor.Izgaralar çıkınca karşına vidalar çıkıyor hepsini söküyorsun sonra teybin iki tarafındaki kapakları ABS paneli gibi tırnağınla kastırıp çıkarttıktan sonra yine oralarda da vidalar var onları söküyorsun soldaki Lamba anahtarınıda tırnaklarından kurtarıp çıkarttıktan sonra paneli kendine çekince geliyor Unutmadan direksiyon ayarını en alt konuma getirmelisin yoksa çıkartamazsın paneli. Hız göstergesi ise paneli komple çıkartıktan sonra üstten iki adet yıldız vida var onları söküyorsun onuda kendine çekince geliyor arkasında sadece söket var onunda mandalını sıkarak çıkartıyorsun. İşte bu kadar:) Kısaca yani:)) Lego gibi bizim arabalr neresini çeksen geliyor işte:)
-
4. sayfada paylaştığımız kitapçıktaki işlemleri uyguladınmı müdür? kitapçığı tarıyorum ben, işler yoğun, yurtdışına gitmeden bitirmeye çalışıyorum.. :D
Arkadaşlar herkese selamlar,
Ben Kayseri'den Nuri, forumu 10 gündür takip ediyorum, neredeyse bütün konuları okudum. 1 hafta önce 1994 Civic imi 1997 MK3 ile takas ettim. Yakında aracımın resimlerini paylaşacağım sizlerle, ilk sorum bu kitapçık meselesi ne oldu acaba? Paylaşıldı mı herhangi bir başlık altında?
-
maalesef beklemedeyiz :(
-
Geçen gün yeni farkettiğim bir durum kafama takıldı
araba çalışmıyorken yedek su deposu bomboş görünüyor, çalıştırınca normal seviyede görünüyor su bu normalmidir ?
-
Geçen gün yeni farkettiğim bir durum kafama takıldı
araba çalışmıyorken yedek su deposu bomboş görünüyor, çalıştırınca normal seviyede görünüyor su bu normalmidir ?
Radyatör suyundan bahsediyorsan; araba çalışmazken suyun seviyesinin MIN-MAX çizgileri arasında olması lazım.
-
evet Hasan radyatör suyu deposu bomboş göründü gözüme biraz sonra bir daha kontrol edeyim.
-
yaşlanıyorum herhalde :D su tam orta seviyedeymiş :t
-
yaşlanıyorum herhalde :D su tam orta seviyedeymiş :t
Ben bile seçemiyorum bazen suyun seviyesini.. Normal abi.. Arabalar yaşlı sen değil:))
-
Arabalara laf yok :D şarap gibiler maşallahh :D :sevgi: Ama ben o takviye haznesinin kapağını açamadım ya :( ???
Bu arada kitapçık bitmek üzere.. son sayfalar... bu haftaiçinde bitiyor inşallah.. :tamamdir :melek:
-
Arabalara laf yok :D şarap gibiler maşallahh :D :sevgi: Ama ben o takviye haznesinin kapağını açamadım ya :( ???
Bu arada kitapçık bitmek üzere.. son sayfalar... bu haftaiçinde bitiyor inşallah.. :tamamdir :melek:
İzzet kardeşim, dört gözle bekliyoruz...
-
izzet o kapağı açmak için epey beklemek gerekiyor araba iyice soğuyacak sonrasında açılabiliyor. Kitap için sabırsızlanıyoz :tamamdir
-
O kapağı servislerde bile pense vb. gibi aletlerle açıyorlar. Bu arada kapak iki kademe, hararet bile olsa size zarar verecek bir durum oluşmasını engelliyor.
-
izzet o kapağı açmak için epey beklemek gerekiyor araba iyice soğuyacak sonrasında açılabiliyor. Kitap için sabırsızlanıyoz :tamamdir
Tayfun Abi, araba buz gibiydi, pazar sabahı bi bakayım dedim su temizmi değilmi diye? ama açamadım.. ;D Kaput amortisörlerini takamadım daha, bizde takan olmuşmuydu? ??? Yakından bi resim çekip paylaşsa.. :sevgi:
-
bende henüz takamadım kaput amortisörünü bagajda bekliyor :D
-
Senin bagajın görünümü ile benim ki aynı o zaman şuan Tayfun Abi :D :D
-
(http://img848.imageshack.us/img848/360/haubenlifterjom2.jpg) (http://img848.imageshack.us/i/haubenlifterjom2.jpg/)
takma şekli bu İzzet
-
Bu Km3 Cabrio'nun resmi dimi Tayfun Abi? Bende buna göre takacağım ama tecrübeli olan varsa diye şettim :) İlk takozları iptal ediyoruz demekki..
-
evet İzzet cabrionun
-
Km3 yazmışım yaa Mk3 yerine :t Saolasın Tayfun Abi, bu resme baka baka çizcez artık bizim kaput amortisörlerini :)
-
Hidrolik direksiyon yağının kontrol edilmesi nasıl oluyor acaba ?
akünün yanındaki yeşil kapaklı bölüm sanırım :-\
-
boşver şimdi kapağı tayfun.. bu ilanın hesabını ver hayırdır ;D :bekleriz:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1997-model-golf-mk3-sportline-47856962/detay/ (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1997-model-golf-mk3-sportline-47856962/detay/)
-
Km3 yazmışım yaa Mk3 yerine :t Saolasın Tayfun Abi, bu resme baka baka çizcez artık bizim kaput amortisörlerini :)
kuzen foto ya göre sen baka baka yine yanlış bağlamışsın ozaman , sana bağlarken çok dedim tüp aşağı bakar diye sen yukardan aşağı verdin.. çabuk bozulmasında !!!!
-
boşver şimdi kapağı tayfun.. bu ilanın hesabını ver hayırdır ;D :bekleriz:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1997-model-golf-mk3-sportline-47856962/detay/ (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1997-model-golf-mk3-sportline-47856962/detay/)
son resimlerde plakayı kapattığımda söylemiştim heran satabilirim diye :) TOKİ desem can yeterli olurmu ? ;)
-
Eskiden AMİGAda TOKİ diye bir oyun vardı ne oynardık beaa:)
-
ilanı verdim ama bugün yarın satılsın demiyorum açık satışda evler var izmirde peşinat için bir miktar param var hayırlı bir müşteri çıkarsada veririm peşinatı fazlalaştırım diye düşünüyorum yaz bitmeden ve ev kirama zam gelmeden kaçmam lazım ;D
-
Abiler arkadaşlar selamm :) Tayfun Abi aracın ilanını görünce içim cız etti ya, inşallah satmadan işleri halledersin de aramızda olursun her zaman :) Ben birşey öğrenmek istiyorum, aracın motorunu yıkatacağım, kronik sıkınıtsı varmı motor yıkamayla ilgili? suyu severmi bunlar? :) yıkatan oldu mu? Poşetlememiz, bantlamamız gereken yerler varmı? ??? ???
-
(http://img90.imageshack.us/img90/8666/13802138.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/90/13802138.jpg/)
İzzet abi sana resimli anlatım yapıyorum :) kırmızı içindekilieri poşetlee:) yada kagıt bant ile filan sar :)
daga sonraaa uzakdan araba yıkama köpügünü sıkk :) fırcasız süngresiz:) biraz bekledikden sonraaa tazikli sıuyu yine uzakdan tutarakk köpügü kiri akıt. ve daha sonra soketlere ve alternatöre hava tutt:)
-
Bilalim sağolasın, güzel bi çalışma olmuş :D ;) :tamamdir buji soketlerini kapatmama gerek yokmu? bir de şanzumana inerken orada birden fazla kablonun girdiği yuvarlak bir soket var, onu da koruma altına alalımmı?? :) serviste yıkanacak zaten motor, şuanda haber bekliyorlar. yıkama bittikten sonra hava tutulup temizlenecek, sonra da WD-40 uygulanacak. umarım güzel olur :)
-
güzel olur kuzen tadından yenmez hemde.. fakat bu kaput izolasyonlarını nereden buluruz ki bende yok sendekide fonksiyonunu kaybetmek üzere varmı bir fikrin ?
-
Bendekini temizlersem kendisini toparlar diye düşünüyorum ama bilmiyorum. yılların ısısı,tozu, toprağı birikmiş. yıkadıktan sonra sünerse yandık :D o zaman izolasyon bandıyla kaplarım komple kaputu :D :D
-
;) :tamamdir
-
bende de kaput izolasyonu yok.. hemen hemen hiç bir araçta yok kıymetini bilin.. ;)
-
Bilalim sağolasın, güzel bi çalışma olmuş :D ;) :tamamdir buji soketlerini kapatmama gerek yokmu? bir de şanzumana inerken orada birden fazla kablonun girdiği yuvarlak bir soket var, onu da koruma altına alalımmı?? :) serviste yıkanacak zaten motor, şuanda haber bekliyorlar. yıkama bittikten sonra hava tutulup temizlenecek, sonra da WD-40 uygulanacak. umarım güzel olur :)
ABİİİİİİ sakınnn kaput izetasyon halısını yıkatmaa parçalanır gider:) wd40 da sıkmasınlarr 1 hafta parlak gübü durur fakatt daha sonra tozu topragı üstüne yapıştırır leş gibi olurr yinee yıkat kurut o kadar:) buji girişlerini kapamana gerek yok su geçirmez fakar su alırsa hava ile temizlesinler:)
-
kaput izolasyonunu bilmemde ben sürekli wd 40 kullanıyrum motora çünki 2 buçuk 3 saat arabanın iğne deliğine kadar temizlediğim için motorun o sönüklüğü içime sinmiyor. hem parçaları yağlamış hemde plastik aksamlara parlaklık vermiş oluyorum. Sonuçta asfaltta bindiğimiz içinde öyle çamur kıvamı bir toz toplamıyor. haftada 1 detaylı temizlik yaparım araca ve motoruda kesin o gün wd 40 larım .. Ben memnunum. :tamamdir
-
kaput izolasyonunu bilmemde ben sürekli wd 40 kullanıyrum motora çünki 2 buçuk 3 saat arabanın iğne deliğine kadar temizlediğim için motorun o sönüklüğü içime sinmiyor. hem parçaları yağlamış hemde plastik aksamlara parlaklık vermiş oluyorum. Sonuçta asfaltta bindiğimiz içinde öyle çamur kıvamı bir toz toplamıyor. haftada 1 detaylı temizlik yaparım araca ve motoruda kesin o gün wd 40 larım .. Ben memnunum. :tamamdir
her hafta temizlegin için sorun olmuyo 1.2 ay teizleme bak nasıl oluyoo:) ben parlak yaglı gibi olmasını sevmiyorum temiz ve mat olucak:)
-
her hafta temizlegin için sorun olmuyo 1.2 ay teizleme bak nasıl oluyoo:) ben parlak yaglı gibi olmasını sevmiyorum temiz ve mat olucak:)
Emek vermeyecek olsak mk 3 e binmezdik ;) bana tabiri caizse gıcır gıcır ışıl ışıl olcak :tamamdir
-
bu konuda haklısın abii:) bende her fırsatta inceler siler dinlerim motorumu:)
(http://img845.imageshack.us/img845/4619/abf.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/845/abf.jpg/)
bunuda bugun çekmiştimm konuya etiket olsun:)
-
:tamamdir ikinizinde araçları bakımlı maşallah.. :) Cengiz senin Golf'ü gördüğüm için biliyorum, Bilal'imin aracı da resimlerden ;) Dün araç komple boya korumaya girdi çıktı, üstüne yağmur indi yaa.. olurmu böyle bişey.. :( içeriye de parlatıcı sürmüşler, cam buğudan kurtulmadı.. birazdan microfiber bezle sileceğim camları, hava muhalefet yapmazsa yarın bi sünger yıkama yapayım ufaklığa, masaj eşliğinde ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Bu arada jantları ve emme manifoldu polish yapamazmıyız ya >:D alüminyum nasıl olsa, parlatırsak süper görünür. dimi Bilal ? ;) :tamamdir
-
aynen kuzen ya perşembe günlük güneşlikti 2 saat araba yıkadım .. akşama fırtınalar koptu arkadaş yok böyle bişey bir gün temiz binemiyorum ya ... Sabır artık. bu pazar yine 2 saatimi alacak benim machine gel beraber yapalım.. :)
-
Valla yağmur duasına çıkmak isteyen bana gelsin bir kere arabamı yıkamam yeterli yağmur yağması için:))
-
Bize de gelebilirler :D Perşembe komple iç-dış-motor yıkama ve koruma yapıldı, çıkar çıkmaz doluyla karışık yağmur :D bugün yine yıkadım, temizledim, parlattım.. yanıyoo kırmızı kırmızı :) Bakalım hava ne zaman kapayacak :D Cengizim, valideleri koçtaşa bırakınca arada kaçıp yıkadım arabayı, o yüzden senin o tarafa gelemedim.. kusura bakma
-
Arkadaşlar cam suyu eksilince bir uyarı sesi veriyormu bizim arabalar ?
-
bende vermiyor :) parklar açıkken kapıyı açarsam ses veriyordu, artık onu da vermiyo :D
-
bugün enteresan bir uyarı sesi vardı 4-5 saniye arayla geliyordu bir abime danıştım "cam suyun eksilmiş onu doldur kesilir" dedi. Baktım gerçektende su eksilmiş tamamladım sesde kesildi :)
-
nasıl bi uyarı bu bende şu an cam suyu haznesi boş test ederim :)
-
valla okan 4-5 saniyelik bi ara ile dıt dıt sesi geldi gösterge ekranıda temizdi anlamadım :-\
-
yağ azalmıştır yağ azaldığında uyarı sesi verir
-
yağ, su, hidrolik ne varsa kontrol ettim hepsi sağlamdı
-
müşür felan varsa o arızalı olabilir
-
bugün enteresan bir uyarı sesi vardı 4-5 saniye arayla geliyordu bir abime danıştım "cam suyun eksilmiş onu doldur kesilir" dedi. Baktım gerçektende su eksilmiş tamamladım sesde kesildi :)
mk3lerde bu tıp bı ozellık yokkı 4 kasalarda var oda dewamlı yapmaz bunu kontagı ılk cewırdıgınde yapar bırdahada ses cıkartmaz :D
-
su doldurduktan sonra 150km yol yaptım bu sabahda işe geldim tık yok :)
-
Motorumuzu yıkadık :tamamdir :sevgi: ;)
ÖNCE:
(http://img51.imageshack.us/img51/3572/motorykamadannce.jpg)
SONRA: (Kaput Amortisörlerimiz ile birlikte!!!) ;)
(http://img94.imageshack.us/img94/5620/motorykama.jpg)
-
:sevgi: :tamamdir
amma rahat adamım yaaa benimkileri halen bagajda gezdiriyom :D
-
5 dakikaya okadar da üşenme :)
-
Tayfun Abi, takmalısınn :) mikemmel bişey.. azcık açıp bırakıyorsun, gerisini onlar hallediyor :) toplantıda konusu geçti, olurdu olmazdı derken hemen oracıkta taktık amortisörleri. Egemen ve Cengiz kankisanlarımla :D :tamamdir
(http://img200.imageshack.us/img200/7467/foodliftmontaj.jpg)
(http://img690.imageshack.us/img690/6296/toplant305.jpg)
-
bizimkilerde yolda bakalım kanki bekliyoruz :D buarada bugün sana bi msj attım ama yanlışlıkla kapalı tele heralde :-\ kardeşin amerikan park lambası sorununu çözdü çalışmaların meyvesi çok yakında vizyonda olacak 1 e 1.. piyasaya sürecem ilk sana kardeşim :tamamdir :sevgi: KARIŞMA BENDE ^-^
-
Bu yurt dışı bağlantısı 1 numara :tamamdir gti spoileri bulman imkansızdan öte dediler çıkması bulursan öp başına koy hesabı ben sıfırını aldım I Love MK3 :sevgi:
-
Evet sanırım kapalı hatta yolladın. onu da 2-3 güne açtırıyorum tekrar :) amerikan park işi nasıl onu anlamadım, bende herşey hazır sadece kablolarını bağlayacağım ama üşeniyorum :)
-
toplantıda söyleseydin bağlardık kanki :) sen bu üşengçelikle işin zor :) verde ben yapayım bari ::)
-
ya kankisan üşengeçlik işbilmezlikten değil, orjinale sadık kalma takıntısı :) kabloları kes biç yama yap bantla sevmiyorum, napim :D :D
-
ARABA GÜZELMİŞ
-
ARABA GÜZELMİŞ
Saolasın Hasan Abicim, senin Golf de öyle maşallahh :tamamdir :sevgi:
-
avatardan ne görüyorsak artık :D
-
Saolasın Hasan Abicim, senin Golf de öyle maşallahh :tamamdir :sevgi:
arabayı daha tanıtmadım son hali jantları felan işi var daha
-
ben ilanlarına epeyce bakmıştım zaten biliyon :D beklemedeyiz Hasan :tamamdir
-
ben ilanlarına epeyce bakmıştım zaten biliyon :D beklemedeyiz Hasan :tamamdir
golf 3 işte abi biliyon:)
-
golf 3 işte abi biliyon:)
öğrendik sayenizde :D
-
Bizde görelim artık aracı :) :)
-
tayfun abi nerden aldın o amortisörleri bide fiyat nedir benimde canım çekti >:D
-
forumdan tanerden aldım
-
:D :D :D bugün ne güldüm ama yaaa
sesi buldum meğersem benim arabanın çalışmayan gaz bitiyo uyarı sesiymiş kendi kendine çalışmaya başlayınca ötmeye başlamış :D
-
Arkadaşlar aracıma ön düzen bakımı yaptırmak istiyorum. Rot- balanscıya gidecem fakat o elemanlar genelde bi sayfa parça çıkarır bunları bunları değiştirelim diye.
Sizce öncelik nelerdedir ?
-
öncelik derken ? :D
-
Arkadaşlar aracıma ön düzen bakımı yaptırmak istiyorum. Rot- balanscıya gidecem fakat o elemanlar genelde bi sayfa parça çıkarır bunları bunları değiştirelim diye.
Sizce öncelik nelerdedir ?
sorun olarak rotiller oluyor onları değişmeni söylerler sonrasında alt rotil ve burçlar olarak gider
kamber ve kaster ayalarınıda baksınlar
-
eyvallah nizam :tamamdir
-
eyvallah nizam :tamamdir
saygılar
ama ilk giden rotiller oluyor :)
-
rotil konusunda haklısın mk3 de yeni olduğum için püf noktaları varsa atlamak istemiyorum o yüzden sormak istedim.
-
fişeklerle uğraşma direk salıncakları komple değiştir maliyet aynı oluyor benim ön takımda değişmeyen bir ben varım :) rotilerl rot kolları aks başları salıncaklar vs vs.. bi coiloverlarım kaldı
-
yarın gidecem bakalım maliyet ne çıkacak verecekleri listeyi burdan paylaşırım
-
esas derdim lastiklermiş :(
4 lastik lazım + amortisör takozları + fişekler şuan görünen dert bu lastik araştırmalarına giriştim.
2 gündür lastik araştırıyorum. 185-60-15 dunlop alıyorum büyük ihtimalle tanesi 140 lira. Modelini unuttum ama lastikçide kontrol ettim kanallar, diş yapısı ve kauçuk gayet güzel.
Haftasonuna kadar daha uygun rakamlı ve güzel denk gelirse fikir değiştirebilirim.
-
esas derdim lastiklermiş :(
4 lastik lazım + amortisör takozları + fişekler şuan görünen dert bu lastik araştırmalarına giriştim.
2 gündür lastik araştırıyorum. 185-60-15 dunlop alıyorum büyük ihtimalle tanesi 140 lira. Modelini unuttum ama lastikçide kontrol ettim kanallar, diş yapısı ve kauçuk gayet güzel.
Haftasonuna kadar daha uygun rakamlı ve güzel denk gelirse fikir değiştirebilirim.
Lassa impetus revo tavsiye ederim abi çok memnunum tutuşu filan çok iyi
-
160 kaat Okan :D onu alacağıma 10 kaat daha eklerim michelin alırım ama durumlar şuan sıkışık :-[
-
160 kaat Okan :D onu alacağıma 10 kaat daha eklerim michelin alırım ama durumlar şuan sıkışık :-[
Abi ben peşin 140 a almıştım ama baya oldu tabi alalı :)
-
Okan senin lastik ebadı düşündüğümle aynı sanırım
-
Bizim arabalarda en çok salıncak arka burçları hasar görüyor.
-
abi modelini bilmem ama ben golf de değil daha önceki 2 spor arabamda 60 yanak dunlop kullandım fakat dunlobun yanakları çok zayıf iki çukurda iki lastiğimde balon verdi sert yanaklı lastik seçimi yaparsan daha mantıklı olur ben japan sumıtomo kullanıyorum 10 numara :tamamdir
-
arka camlarıda elektrikli yapmak istesek ne kadar bir bütçe lazım olur ? :D
-
Bırak tayfun abi ağırlık yapma
-
onu bilmiyorum da, bildiğim bişey var bizim araçların arka frenleri disk yapmak istesek sadece malzemesi 400 tl ;D
-
onu bilmiyorum da, bildiğim bişey var bizim araçların arka frenleri disk yapmak istesek sadece malzemesi 400 tl ;D
ya onu düşünmedim değil ama bütçe elvermez o projeye :D
-
Bırak tayfun abi ağırlık yapma
neden be Hasan dün ilanları kurcalarken 94 CL de gördüm arka camlar bile elektrikliydi :(
-
bugün çıkmacıları ve parçacıları gezdim ön tampon çıkmacıda 80 lira ama temizlik ve boya işlemi var. 3 parçacıda 110 liraa fiyat aldım astarlı yarım boyancak şekilde taiwan malı birtek nuri küçükde ispanya malı yarım astarlı buldum oda 125 lira
sizce hangisini tercih etmeliyim ?
-
bugün çıkmacıları ve parçacıları gezdim ön tampon çıkmacıda 80 lira ama temizlik ve boya işlemi var. 3 parçacıda 110 liraa fiyat aldım astarlı yarım boyancak şekilde taiwan malı birtek nuri küçükde ispanya malı yarım astarlı buldum oda 125 lira
sizce hangisini tercih etmeliyim ?
siteden alper abiye sor birde
kargosu ne kadar tutar bilmiyorum ama
Ben direksiyon hidrolik pompasını nuri küçükden almıştım çıkmasına japon oto 150 demişti nuri sıfırına 130 dedi bence nuri iyidirr
-
cıkacıları bende cok gezmıstım clıo varken bunun parcalarınıda arastırmak gerek. bırkac gun ıcınde tekrar gezıcem cıkmacıları ıntercooler takmayı dusunuyorum bende.
-
siteden alper abiye sor birde
kargosu ne kadar tutar bilmiyorum ama
Ben direksiyon hidrolik pompasını nuri küçükden almıştım çıkmasına japon oto 150 demişti nuri sıfırına 130 dedi bence nuri iyidirr
nurı ıyıdır gene baska yerlerdende fıyat almak gerek ben öle yapıyorum uygun buldugum parcalar oluyor
nurı parcayı takmadıgınız surece gerı alırım dıyor o yondende ıyı bazı parcacılar almıyor gerı mesela.
nurıden gecende debrıyaj telı aldım baska bı yerde bulamadım onuda taktıramadım daha
-
valla ben geçenlerde hidrolik pompası almıştım taktık biraz 1 2 mm içerde kaldı rulman ama hidroliği koymuştuk neyse söktük temizledik filan geri götürdük hiç bir sorun çıkartmadan değiştirdi
-
ıyımıs vallahi :) musterı memnuniyeti var ıste :)
degıstırdı derken degıstrdıgınız pompa neden 1 -2 mm ıcerde kaldı senın araca gore degılmıs mı ?
-
şöyle izah ediyim parça numarası xxx xxx xxxD miş bana verdikleri xxx xxx xxx sonda D yok herkesin gözünden kaçmış anlıcağın :D
-
arızanın gıderılmesı ıyı olmus :)
-
sadece nuri küçükden fiyat almadım bir çok parçacıya gittim ama hepsinde tayvan malı parça var bir tek nuride ispanya var bide çıkmacıda orjinal çıkma. Sanırım ispanya olanı alcam
-
hangı cıkmacılarda bızım arabaların parcaları var ?
-
3. sanayide japon oto
metronun stadyum durağının sağ tarafında köprü altındaki çıkmacılarda
birde kahramanlarda alman otoda
-
japon otoyu bılıyorum
metronun ordakı cıkmacıyıda bılıyom
teşekkürler..
-
bu bagajın içinde sağda olan kapı motorunun sesi neden kesilmiyor ? :D yeni motor alsamda bu zırlamayı yapacakmı ?
not: bu motorun sesi kesilmeden devam ediyorsa soketi çıkarın kapağı açın motorla hava borusu arasında bir T bağlantı borusu var o çıkmıştır takın düzelir, düzelmese 5-6cmlik serum iş görür :)
bide bugün öğrendim kapılar kilitlenince benzin kapağıda kilitleniyormuş bi yaşıma daha girdim :D
-
bu bagajın içinde sağda olan kapı motorunun sesi neden kesilmiyor ? :D yeni motor alsamda bu zırlamayı yapacakmı ?
not: bu motorun sesi kesilmeden devam ediyorsa soketi çıkarın kapağı açın motorla hava borusu arasında bir T bağlantı borusu var o çıkmıştır takın düzelir, düzelmese 5-6cmlik serum iş görür :)
bide bugün öğrendim kapılar kilitlenince benzin kapağıda kilitleniyormuş bi yaşıma daha girdim :D
motor sesinin kesilmemesi kapıların menteşelerinin orada bulunan kalın plastik borulardan biri yerinden çıkmış yada delinmiş olabilir kontrol etmek lazım... ::)
-
can 4 yada 5 sn lik bir ses geliyor onu kesemedim bir türlü
-
can 4 yada 5 sn lik bir ses geliyor onu kesemedim bir türlü
merkezi kilit pompasında kaçak var demektir abi yeni alırsan ses gelmez bendede aynı sorun wardı şimdi şak diye kilitliyor
-
tam nerede bu dalga benimde bagajdan biyerden sürekli bir ses geliyo haftasonu sökücem komple
-
hocam kendin uğrasma hiç git bi elektrikçide ilaçla temizliyorlar ama geçici bir çözüm haberin olsun ne kadar ötelesende o parça en sonunda değişiyor :) sağ stopun içinde aç bagajı sağ stobun arkasında panzotu kaldır hemen altında siyah kutu gibi duruyor üzerinde soketler vardır dikkat et =))
-
Arkadaşlar Selam..
1997 Golf 3 Mk3 GTi 2.0lt 16v (ABF / 1H1) aracımın ön fren disklerini değiştireceğim balatalarla birlikte. Şuan üstünde Hava kanallı var ve mümkün olursa hava kanallı + delikli bir modelle değiştirmek istiyorum, yoksa yine orji takılacağız, tavsiyesi olan varmı? bir de çapı tam ölçemedim diski sökemediğim için, 279 mm gibi bir boyu var kanımca, bilen ölçen varmı aranızda yada ölçebilecek olan? Forumda Porsche kaliperler filan buldum ama güncel değildi :(
-
Arkadaşlar Selam..
1997 Golf 3 Mk3 GTi 2.0lt 16v (ABF / 1H1) aracımın ön fren disklerini değiştireceğim balatalarla birlikte. Şuan üstünde Hava kanallı var ve mümkün olursa hava kanallı + delikli bir modelle değiştirmek istiyorum, yoksa yine orji takılacağız, tavsiyesi olan varmı? bir de çapı tam ölçemedim diski sökemediğim için, 279 mm gibi bir boyu var kanımca, bilen ölçen varmı aranızda yada ölçebilecek olan? Forumda Porsche kaliperler filan buldum ama güncel değildi :(
OtoSuperMarket.com : Oto Yedek Parça | Oto Aksesuar | Oto Modifiye | Oto Tuning | Jant Lastik (http://www.otosupermarket.com/) buradan bir bak istersen dostum ben arayıp sormuştum benim araç için disk vardı ama baya geçti üzerinden
-
Arkadaşlar Selam..
Biricik kankim ben bügün sanayiye gidecem bizim Parçacıya bir uğrayayım elinde varsa , Ölçtürürüm :t
-
OtoSuperMarket.com : Oto Yedek Parça | Oto Aksesuar | Oto Modifiye | Oto Tuning | Jant Lastik (http://www.otosupermarket.com/) buradan bir bak istersen dostum ben arayıp sormuştum benim araç için disk vardı ama baya geçti üzerinden
Kardeşim sağolasın, o siteye baktım ama fren balatası diyor, komple set resmi koymuş, pek güvenemedim. :(
Biricik kankim ben bügün sanayiye gidecem bizim Parçacıya bir uğrayayım elinde varsa , Ölçtürürüm :t
kankisan, bi ölçtürde bakalım neymiş çapı ya.. :)
-
bu far açık uyarısını veren ses nerden geliyor arkadaşlar ?
-
panelde buzzer var ordan geliyor tayfun abi
-
panelde buzzer var ordan geliyor tayfun abi
sigorta panelindemi ? bide sadece sol kapıyamı duyarlı ?
-
evet panelde farlar açıksa iki kapıyada duyarlı olması lazım diye hatırlıyorum ama yanılıyorda olabilirim. Yolcu tarafı açıkken iç tavan lambası yanıyor değilmi ?
-
bütün kapılardan iç aydınlatma yanıyor ama dün far açık uyarı sesi gelmedi
-
ozaman sadece şöför kapısına duyarlı olabilir ki mantıklısıda bu şöför inerken unutr farları yolcular değil..
-
evet haklısın :D
-
sadece şöför kapısına duyarlı Tayfun Abi :) farlar/parklar açıkken inersen ötmeye başlıyor. bendeki bozuldu :) sigorta panelinde flaşör rölesi gibi siyah bi röle var, ondan geliyor ses :)
-
dün akşam biraz ilgi alaka gösterdim kendine geldi :) arkadaş bu izmirin yollarına lanet olsun. Dün saydım 1km lik bir mesafede kaldırımdan yola 1mt mesafede ve 20-25m aralıklarla 64 tane rögar kapağı vardı :t
-
dün akşam biraz ilgi alaka gösterdim kendine geldi :) arkadaş bu izmirin yollarına lanet olsun. Dün saydım 1km lik bir mesafede kaldırımdan yola 1mt mesafede ve 20-25m aralıklarla 64 tane rögar kapağı vardı :t
Sırf bu yüzden arabayı basmıyorum yere :D
leylek mode geziyorum :D
-
istanbulda öle yanlız ben ezberledim yoollarıı nerde ne var bilyorumm artık ona göre gidiyorum genelde otobanı kullanıyorum yolumu uzatsamda otoban haricinde düz yol yok:)
-
ben ıspartada ve usakta sureklı yasadıgım ıcın yollarını cok ıyı bılıyorum ve sıze şöle söleyim bu şehırlerı gorsenız ızmırın yollarına otoban dersınız ;:D :D
ızmırınkılerde cok ıyı degıl ama kotunun ıyısı acıkcası :)
-
İstanbul'un 1980'lerin sonları ve 1990'ların başlarındaki yol durumunu size nasıl anlatsam. Ben topkapıda matbaaya gider gelirdim küçükken.. yollar o kadar kötüydiki trafik sırf yolların kötü olmasından sıkışıktı. araç fazla değildi ozamanlar. Şİmdi ise istanbul bence çok yol kat etti ama daha iyi olması lazım tabii. 1998 senesinde de Ankaraya gittiğimde hertaraf şantiye gibiydi heryerde yol çalışması vardı aradan 2-3 yıl geçtikten sonra gittiğimde ise bambaşka bir başkent vardı. Bence ankaranın yollarıda fena değil. Ama İzmir için bişey demek istemiyorum gerçekten kötü. Bolu'dan bahsetmeyeyim tabiri caizse hergün bir offroad macerası içindesiniz.
-
abi bi yolda 64 tane rögar kapağı olurmu elinizi vicdanınıza koyun nerde görülmüş böyle rezalet :t :t
-
sadece şöför kapısına duyarlı Tayfun Abi :) farlar/parklar açıkken inersen ötmeye başlıyor. bendeki bozuldu :) sigorta panelinde flaşör rölesi gibi siyah bi röle var, ondan geliyor ses :)
Ayrıca bir püf noktası daha var: kontak anahtarını çıkarınca ötmeye başlıyor, anahtar takılıyken uyarmaz.
-
Ayrıca bir püf noktası daha var: kontak anahtarını çıkarınca ötmeye başlıyor, anahtar takılıyken uyarmaz.
buna dikkat etmemiştim sağol :tamamdir
-
Geçen benim mk 3 le kartala gittim e 5 ten herneyse işi hallettim saat 16.30 sıraları trafik yavaştan coşmaya başladı sıyrılayım diye e 5 te dipledim gazı. Abi öyle bir kasisler varki yolun bazı yerlerinde araba 4 teker gömülüp sonra yukarı doğru fırlıyor ya trafik hızlı akıyor ama yol bence yeterli değil.. :tamamdir
-
E.5 dediğin yer 50 senelik yol. artık genişleyecek genleşecek yeri kalmadı İstanbulda. Kasislerden geçerken lastiklerin sürtmemi yaptı yoksa:?
-
lastik sürtse oh derim kıçım sürtecek asfalta ;D ;D
-
amortisör yay orjinalse sende de; o dediğin olay çok zevkli oluyor. benimde bildiğim birkaç yer var d-100 üzerinde oralara geldiğimde hızlanıyorum... vooovvvv
-
arka 2.5 cm takozlu kesik yay tampon vs kalacaktı yollarda ;D
-
yollarınızın kıymetini bilin e5 böyle bi yer işte ama bazı yerleri hariç güzeldir ;D
-
yollarınızın kıymetini bilin e5 böyle bi yer işte ama bazı yerleri hariç güzeldir ;D
bostancı köprüsünden kartalı geçene kadar dikkat ne çıkacagı ne olacagı belli değil :)
-
Kartal tarafına giderken küçükyalı karayollarının önünde dikkat edin 4 tekerlekten kesilirsin :)
Bildiğim en kötü yer orası
-
E5 de yüksek hızlara çıkmak çok çok tehlikeli, trafik bir anda duruyor.. ayrıca yol üzerinde radar kontrolü yapan sivil araçlar var diye biliyorum, yanlışsam düzeltin..
-
istanbulda yapılan istatikliğe göre en çok kaza yapılan yer.. E-5; kasacılar- mavi evler köprüleri arasındaki yer. yani maltepe ve küçükyalı arası.. gerçi şimdi yolu genişlettiler. şimdide ölümlü kaza oluyor orada o ayrı :(
Bu arada istatislikten konu açılmışken en çok araba hırsızlığı da Maltepede gerçekleşiyor. Doğma büyüme oralıyım maltepe güzel yerdir ama hırsızlık olayı çok fazla. konuya bak nereye geldi:)
-
Askerliğimi küçükyalıda yapmıştım.
Haftasonu izine çıkarken E5 üstünde bir durakta otobüs bekliyoruz. Durakda tıka basa dolu. Karşı şeritden kartalın biri aradaki refüjden uçarak bizim tarafdaki şeride uçtu 3 arabayıda ıskalıyarak durağın 10 mt gerisinde 50cm yüksekliğindeki kaldırıma çarparak durabildi. O günden beri otobüse bineceksem en önde beklemem :D
-
(http://img97.imageshack.us/img97/6889/18092011006.jpg)
cumartesi gece ve pazar günü balık avlıyacam diye toplamda 250km yol yaptım bunun yarısıda resimdeki gibi dağ yolları falandı. Arabada acayip bir tıkırtı sesi var yarım saate yakın ön panelde ne varsa herşeyi kontrol ettim ama bulamadım. Akşam dönerken güneş ön cama vurunca tozdan önümü göremediğimi anladım ve sileceği çalıştırdım o arada ses kesildi.
Meğer silecek kolu sallandığı için ses yapıyormuş :D Bu olayı nasıl çözeriz ?
-
(http://img97.imageshack.us/img97/6889/18092011006.jpg)
cumartesi gece ve pazar günü balık avlıyacam diye toplamda 250km yol yaptım bunun yarısıda resimdeki gibi dağ yolları falandı. Arabada acayip bir tıkırtı sesi var yarım saate yakın ön panelde ne varsa herşeyi kontrol ettim ama bulamadım. Akşam dönerken güneş ön cama vurunca tozdan önümü göremediğimi anladım ve sileceği çalıştırdım o arada ses kesildi.
Meğer silecek kolu sallandığı için ses yapıyormuş :D Bu olayı nasıl çözeriz ?
;D dibinden civatası gevşemiştir biraz sıkarsan düzelir sanırım
-
;D dibinden civatası gevşemiştir biraz sıkarsan düzelir sanırım
Perfect Can Pense gibi aadamsın valla ;D ;D
-
eyvallah Can kontrol edeyim. İsveç çakısı gibi desek olurmu Cengiz :D
-
Perfect Can Pense gibi aadamsın valla ;D ;D
pense değil tirbüşon gibiyim cengiz ;D :D
-
pense değil tirbüşon gibiyim cengiz ;D :D
;D ;D ;D ;D :tamamdir :tamamdir :tamamdir
-
Elinde Golf3 için ön tampon Hella mercekli sis farı olan var mı? :) Sadece sağ sis olsa da olur :)
-
İzzet bende sağ var ama montaj ayaklarıı kırık hallederim dersen göndereyim
-
Abi kırık olan yerlerin yakın bi fotosunu gönderirmisin bana ;) bendekiyle bi bütünleştirme yapabilirmiyim bi bakalım :) ;)
-
tamam kardeşim yanımda değil akşama eklerim resimlerini
-
ülker çikolatalı gofret sevmeyen varmı ? banada ondan lazım kanka eğer olmazssa hallediyom senin işi beleş yetale :D :D :D :D :D kankama full destek ;)
-
kankisan akşam orgy var dimi? iptal yok? :) toplanalım sayı belli olsun, bakarsın konvoy halinde octoberfest'e gireriz :D 8) 8) 8) :saygılar :saygılar :saygılar :saygılar
-
kankisan akşam orgy var dimi? iptal yok? :) toplanalım sayı belli olsun, bakarsın konvoy halinde octoberfest'e gireriz :D 8) 8) 8) :saygılar :saygılar :saygılar :saygılar
Dönüşte promile takılmayım
-
dün başıma gelen bir sorunla karşılaştım
tüpde iken geri vitese taktım 20-25m gittikten sonra 1e aldım bastım devir saati sapıttı pedalı bıraktım kendine geldi sonra bastım yürüdüm. Pedalı bırakmasam stop edecekti neredeyse :-\
sebep nedir fikri olan varmı ?
-
full enjeksiyon işte:) normal.
-
Dönüşte promile takılmayım
bi arkadaşa bakıp çıkacaz :D aynasız durdurursa da "4 tane enerji içtim memur abiiii" dicez ;D :D
tüpde iken geri vitese taktım 20-25m gittikten sonra 1e aldım bastım devir saati sapıttı pedalı bıraktım kendine geldi sonra bastım yürüdüm. Pedalı bırakmasam stop edecekti neredeyse :-\
Başı dönmüş Tayfun Abi :)
-
Abi kırık olan yerlerin yakın bi fotosunu gönderirmisin bana ;) bendekiyle bi bütünleştirme yapabilirmiyim bi bakalım :) ;)
(http://img847.imageshack.us/img847/5812/24092011.jpg)
işine yararsa göndereyim İzzet :saygılar
-
abi böyle garip problemler neden hep sende oluyo :D :D
-
Abi aynı problem bendede bi kaç kez oldu brc ile alakalı olabilir. Park ederken gaza basıp ayağımı debriyajdan çekerken devir düşmüşdü yükselmesi gerekirken. :D 2 kez oldu bi dahada olmadı.
-
Elinde Golf3 için ön tampon Hella mercekli sis farı olan var mı? :) Sadece sağ sis olsa da olur :)
kardeşim sana yardımcı olabilirim sis için hella yalnız smoke kristal elimde var bir adet
-
kardeşim sana yardımcı olabilirim sis için hella yalnız smoke kristal elimde var bir adet
Hella smoke kristal nasıl olaki? :) bi foto ekleyebilir misin kardeşim? :) 1 adet derken setmi sadece sağ sis mi?
-
abi böyle garip problemler neden hep sende oluyo :D :D
bende anlamadım valla Cengizhan :D BRC iyi güzelde böyle şeyler ondan oluyosa kafamı bozmaya başladı :t
-
abi hiç garipsenecek bir durum yaşatmadı bana .. Biryerdede mevzu bahis etmiştim arabam 21.krş yakıyor antalyaya geldim tüp tank temizliği , elektrik tesisatı onarımı , tüpün ayrı filtre değişimi ve buji değişimi yaptım diye şuan afyondayım yeni geldim ve ölçtüm km de 19 krş yaktı inanamadım :o :o :o
-
tempo 95 km hızla hiç sektirmedim :tamamdir
-
Hella smoke kristal nasıl olaki? :) bi foto ekleyebilir misin kardeşim? :) 1 adet derken setmi sadece sağ sis mi?
evet sadece sinyal takımı sağ taraf ama solu kırdım köpeğe çarpınca ama sağ taraf sağlam elimde öle onlarda fk dan gelmişti zaten ama ben şimdi çift getirttim başka model taktım birde foto atmasını bilsem warya neler atıcamda :) hani smoke bendekide
-
http://www.dailymotion.com/video/xazwnc_ysy-tabancasyyla-tampon-yenileme_auto
bu işi deniyen oldumu ?
-
http://www.dailymotion.com/video/xazwnc_ysy-tabancasyyla-tampon-yenileme_auto
bu işi deniyen oldumu ?
kimsenin aklına gelmze :D
-
Renault 9da denedik aynen oldu golfde denesek mi acaba :D
-
Renault 9da denedik aynen oldu golfde denesek mi acaba :D
plastiğin direnci kaybolur abi sonra fiber gibi dagılır ufak tıklamada
-
çok şükür böyle bir olaya ihtiyacım yokda golfde durum ne olur öğrensek iyi olurdu :saskin:
-
bol bol karlık tamir ettirdim abi , hiç bir sıkkıntı olmuyor eğer bide yapıştırdığı plastik zemin kaliteyse hiç sorun yok. Ama bu çinlilerin ürettiği gibi geri dönüşüm plastikleri üzerinde uygulamalarda nizam kardeşimin dediği gibi bir yeri yaparken diğer yer bozulur diye tahmin ediyorum . :tamamdir :tamamdir
-
Isı tabancası olan var mı??? ;D :D :D ;D :melek: :melek:
-
Isı tabancası olan var mı??? ;D :D :D ;D :melek: :melek:
gel saç kurutma makinası var.. :tamamdir :tamamdir
-
arka camıda kapsayan şu şekilli cam rüzgarlığından bizim arabalara varmıdır ?
(http://image5.sahibinden.com/photos/19/12/51/61191251tru.jpg)
-
bizimkilere amele işi oluyor.. bu tarz orjinal birşey yok :-\
-
vadır abi olmasa bile uydururlar uygulaması geniş bir malzeme
-
cumartesi bakmadığım yer kalmadı sadece önler için bulabildim :(
-
kışın çok işe yarar bir ürün ama yazın söküp atmak lazım ;)
-
yazında çok işe yarıyor aslında cam açık giderken sesi kesiyor
-
Önler olsa kafii. Önleri kaça buldun abii pek bulunmuyoda_?
-
Hasan 25-35 arasında var bir sürü 50ye perflex satıyorlar
-
gg'da http://urun.gittigidiyor.com/Perflex-Cam-ruzgarlik-Vw-golf-3-Vento_W0QQidZZ17073120
-
benim kız 2 yaşına geliyor ve arabada anakucağı ile yolculuk zamanı geçiyor. arka koltuğa en uygun bebek koltuğu hangisidir ? mk3 sahibi babalardan tavsiye bekliyorum :D
-
Kraft marka vardı bizde. hem kaliteli hem uygun fiyat. "alman malı" ;) bizim canavar şimdi yükseltici kullanıyor. önünü göremiyormuş >:D
-
benim kız 2 yaşına geliyor ve arabada anakucağı ile yolculuk zamanı geçiyor. arka koltuğa en uygun bebek koltuğu hangisidir ? mk3 sahibi babalardan tavsiye bekliyorum :D
Abi şimdi komik gelecek ama alacağın koltuğu sanki kendine alıyormuş gibi düşün.. Ama üzerine oturma:) Zaten ne demek istediğimi sen anladın:)) piyasada o kadar çeşit koltuk olmaya başladı ki merdiven altında bile üretim yapan yerler türedi:= onları zaten ilk bakışta
anlıyorsun. çocuk 30 kg olana kadar kullanacak bu koltukları biliyorsun 30 kg'den sonra ise yükseklik koltuğu alacaksın ama çocuk zaten 30 kg olana kadarr ooo:)
-
Abi şimdi komik gelecek ama alacağın koltuğu sanki kendine alıyormuş gibi düşün.. Ama üzerine oturma:) Zaten ne demek istediğimi sen anladın:)) piyasada o kadar çeşit koltuk olmaya başladı ki merdiven altında bile üretim yapan yerler türedi:= onları zaten ilk bakışta
anlıyorsun. çocuk 30 kg olana kadar kullanacak bu koltukları biliyorsun 30 kg'den sonra ise yükseklik koltuğu alacaksın ama çocuk zaten 30 kg olana kadarr ooo:)
:) :)
-
hasan bunların 40 ,45 kilo olanları varmı ?
-
hasan bunların 40 ,45 kilo olanları varmı ?
:) yok
-
Haftasonu bi bakalım şu koltuklara sağolun arkadaşlar :tamamdir
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-ile-mukemmel-uyum-amerikan-park-sinyal-modifiyesi-65280148/detay/?keyword=amerikan%20park
ne dersiniz güzel olur mu ?
-
Duy yuvasını eritiyor diye duydum.. ama bu linkteki daha prof birşeye benziyor..
-
2 arkadaş dün montajını yaptı deneme sürüşündeler sizinde fikrinizi alayım dedim
-
sakın çamurluk sinyallerinize yaptırmayın eriyor ama led ampul takarsanız problem olmuyor
-
sakın çamurluk sinyallerinize yaptırmayın eriyor ama led ampul takarsanız problem olmuyor
Halil ben de maltepeliyim.. Senin arabaya bakmam lazım...
-
ne kadar doğru çıktı sonuç emin değilim ama benim arabanın şase koduna göre abs kodu
1J0614117A 1J0698117A 1J0907375
1997-2000 A3/S3/Sportback/quattro
-
hep audi çıkmışş
-
amca 700 lira dedi :) oldu canım sana iyi günler dedim :t
-
Abi yapıyomuş elektronikçiler iyi bi elektronikçi bulmak lazım ama o bucadaki çakallar gibisi değil :D
-
Abi yapıyomuş elektronikçiler iyi bi elektronikçi bulmak lazım ama o bucadaki çakallar gibisi değil :D
aynen öyle kardeşim sana karşı benide rezil etti o herifler :bekleriz:
-
ne kadar doğru çıktı sonuç emin değilim ama benim arabanın şase koduna göre abs kodu
1J0614117A 1J0698117A 1J0907375
1997-2000 A3/S3/Sportback/quattro
Abi senin arabanın gitmesinde olmasa bile durmasında GTi ruhu var desene :D quattro filan.. :D
-
aynen öyle kardeşim sana karşı benide rezil etti o herifler :bekleriz:
hayırdır abı noldu ya ?
-
sorma izzet ben 1.6 diye aldım ama baksana duruma :D
-
hayırdır abı noldu ya ?
çakallar kafasına göre rakam veriyor, anlıyacağın ya tutarsa
-
sorma izzet ben 1.6 diye aldım ama baksana duruma :D
İyi bak abi belki araç 4 çeker felandır:))
-
çakallar kafasına göre rakam veriyor, anlıyacağın ya tutarsa
yaparlar abı. ben bıktım artık bu durumdan zaten :(
-
yok abi senlik bi durum yok o adamların terbiyezsizliği o :)
Benim bi tane elektronikçi buldum sökede bi ara vakit bulunca yapcak inşallah ama çok naz yapıyo :)
Söküp takması baya bi sıkıntılıymış o pompayı büyük ihtimal devre kartının üzerindeki lehimlerde vardır problem diyo
-
herkesin söylediği o zaten Okan lehimlerin kontrol edilmesi gerekli diyorlar
-
Arkadaşlar birkaç gündür arabada bir sorun var sanırım yolda gaz yememezlik yapıyor ve kasılıyor
Arkadaşımın önerisiyle dün aldım elime penseyi arabanın gaza geçmesini bekledim, gaza geçince pense ile enjektörden çıkan ince boruları biraz sıktım. Baktım araba sallanıyor bıraktım. Demekki gaz akışını kestiğimde araba sapıtıyor ve enjektör sağlam :D 4 enjektörde de sorun yok ama yolda araba nedense kasıyor :(
1 ay kadar önce lpg filitrelerini değiştirdim, yakın zamanda da arabanın baskı balatası değişti LUK marka takıldı
-
Arkadaşlar birkaç gündür arabada bir sorun var sanırım yolda gaz yememezlik yapıyor ve kasılıyor
Arkadaşımın önerisiyle dün aldım elime penseyi arabanın gaza geçmesini bekledim, gaza geçince pense ile enjektörden çıkan ince boruları biraz sıktım. Baktım araba sallanıyor bıraktım. Demekki gaz akışını kestiğimde araba sapıtıyor ve enjektör sağlam :D 4 enjektörde de sorun yok ama yolda araba nedense kasıyor :(
1 ay kadar önce lpg filitrelerini değiştirdim, yakın zamanda da arabanın baskı balatası değişti LUK marka takıldı
Abi geçmiş olsun. Benzinde de yapıyor mu aynı sıkıntıyı?
Eğer LPG'de yapıyorsa uzun yoldamı yapıyor şehir içinde mi? Hararet ile direk bağlantılı olduğu için soruyorum bunu..
-
Sağol Hasan araba gitmiyor değil gidiyor ama kasılıyor.
Benzin ve lpg'de aynı dert var. Hararet sorunu olduğunu sanmıyorum Hasan ibre sabit 90da, kalorifer mükemmel çalışıyor.
-
MAF sensörü temizliği yaptırdınmı?
-
Hayır yaptırmadım :-[
-
Abi en son bakımda neler yapıldı bilmiyorum ama baskı balata ile alakalı değildir. Bende de gaz yememezlik yapıyordu maf sensörünü temizledim problem ortadan kalkmıştı..
-
Tamamdır Hasan sensörün fişini çektim 1 tur attım araba çıldırdı :D Akşamüstü temizlik var sağol :tamamdir
-
o maf sensörünün tepesindeki vidalar yıldız alyan şekli yetmiyormuş gibi bide ortasında yuvarlak top var açamadım, açacak alyanıda bulamadım :) Söktüm hava filitre kabını borunun ağzından verdim kutsalı verdim kutsalı araba kendine geldi :D şimdi netden araştırmaya başlıyorum o alyanı almam lazım :bekleriz:
-
Ver coşkuyu Tayfun Abiii :D :D :tamamdir geçmiş olsun :)
-
penseyle açarsın abi
-
Vur kırbacı kısrağa Tayfun abi :))) Ama bence o alyanı bul veya bir yerden temin et, komple söküp temizleyip kuruladıktan sonra tak.. ve bu işlemi bence normal filitrede 20-30bin km aralığında yapmak gerekiyor.
-
bauhausda vardır bu meret öğlen gidip bakacam
-
ya aslında sensörü ordan çıkarmak tehlikeli gibi Hava filitre kabı ile boru arasında kalan parçayı çıkarıp temizlesek olmaz mı ?
-
ya aslında sensörü ordan çıkarmak tehlikeli gibi Hava filitre kabı ile boru arasında kalan parçayı çıkarıp temizlesek olmaz mı ?
Yok abi vidalar çıkınca rahat çıkıyo. Dikkat etmek lazım çok tazyikli su tutma teller çok ince çünkü
-
İzmir-istanbul bir buluşma ayarlayın yaa..
-
Bolu'dan yeterli katılım çıkmıyomu hasanım :D yılbaşında istanbuldayım cemaat :D 1-8 ocak arası her türlü katılım sağlarım :D
-
Bolu'dan yeterli katılım çıkmıyomu hasanım :D yılbaşında istanbuldayım cemaat :D 1-8 ocak arası her türlü katılım sağlarım :D
İstanbulda görüşürüz bi aksilik olmazzsa ozaman:))
-
Balata spreyin hazır galiba :D
-
Balata spreyin hazır galiba :D
yağsız contak sprey var abi.. daha iyisi yani:))
-
(http://www.toptanotoyedekparca.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Hava_Ak_____Metr_4e0ad6f040edf.jpg)
soldaki 4 vidayı ve boru kelepçesini sökünce alıyoz elimize veriyoz kutsalı :D bir daha dert çıkarırsa yapacağım taktik bu olcak
-
Tamamdır Hasan sensörün fişini çektim 1 tur attım araba çıldırdı :D Akşamüstü temizlik var sağol :tamamdir
bu maf sensörünün fişini çekip gezmiş olsak nolur ? ???
-
çok tehlikeli Can :D hem cebe hemde arabaya zararı var. Soketi sökünce arabanın rölanti ayarı falan kalmıyor. Ben denediğimde berbat rüzgar vardı durmak için yavaşlamama rağmen devir 2000 lere çıkıyordu :D
Ayar kalmayınca zengin karışım oluyor ve araba gti gibi oluyor :D
-
çok tehlikeli Can :D hem cebe hemde arabaya zararı var. Soketi sökünce arabanın rölanti ayarı falan kalmıyor. Ben denediğimde berbat rüzgar vardı durmak için yavaşlamama rağmen devir 2000 lere çıkıyordu :D
benim arabanın ruhu vr6 zaten.. >:D bi düşüremedim yakıtı.. 30 tl gaz ile 70 km yapıyorum şuan sadece lambda sensörü hatası veriyor şunu bi halledebilseydim süper olacak :-\ sonrasında maf falan çıkmaz inşallah..
-
Hey maşşallahhhhhh sen hiç o soketi elleme o zaman :D
-
Hey maşşallahhhhhh sen hiç o soketi elleme o zaman :D
bir defa temizlettim nekadar faydası oldu bilemem.. :)
-
Esas o zaman veriyon işte kutsalıı :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=Kpp9w9iWKw4
:D
-
bir defa temizlettim nekadar faydası oldu bilemem.. :)
denemekte fayda var bence sensörü sökemesen bile benim yaptığım gibi hava filitre kabını aç boruya doğru sprey sık :D
-
bakın bakalım tanıdık gelicek mi ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-golf-gti-68915675/detay bu kadarda olmamalı ya >:(
-
bakın bakalım tanıdık gelicek mi ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-golf-gti-68915675/detay bu kadarda olmamalı ya >:(
Valla araba kimin tanıyamadım ama güzel duruyo ha 19 edermi etmez ama yerse hesabı :D
-
Antalyadan İzzetin GTI >:(
-
Ben ilanı şikayet ettim. Birde gıcıklık olsun diye mesaj attım. Bence hepimiz şikayet edelim sahibindene :)
-
bauhausda vardır bu meret öğlen gidip bakacam
gidip baktım ortası delik yıldız alyan var ama 50 liralık uc takımı içerisinde 4 tane :D yarın pense ile dalacam :bekleriz:
-
gidip baktım ortası delik yıldız alyan var ama 50 liralık uc takımı içerisinde 4 tane :D yarın pense ile dalacam :bekleriz:
bunu buldum :)
http://www.adnhirdavat.com/ProductDetails.aspx?ProductId=8495&CatId=395 (http://www.adnhirdavat.com/ProductDetails.aspx?ProductId=8495&CatId=395)
-
tayfun baumaxda 25 milyona vida seti var canta içerisinde ondan al hepsi var ayrıca mafsal sensorunu ondan çıkan vida ile soktum ayrıca kirli ise o iki tel araca baya faydası oluyo benim araç ilk çalıştırdıgım zaman hareket edince ısınana kadar yıgılma yapıyodu şimdi hiç birşey yok maşallah
-
Sağolasın Can hemen sipariş geçiyorum :tamamdir
-
tayfun baumaxda 25 milyona vida seti var canta içerisinde ondan al hepsi var ayrıca mafsal sensorunu ondan çıkan vida ile soktum ayrıca kirli ise o iki tel araca baya faydası oluyo benim araç ilk çalıştırdıgım zaman hareket edince ısınana kadar yıgılma yapıyodu şimdi hiç birşey yok maşallah
üstad onu gördüm fakat içinde aradığım uçtan yok
-
olur mu tayfun ben ordan aldıgım kutuda vardı mafsal sensorunu çıkartmak için hatta çıkardım temizledim
-
müdür araç benimdi, bazı sebeplerden sattım ama alanın binici olduğunu düşünüyordum, ölücüymüş, al-satçıymış, vs. vs.. ne dersen uyar yani.. Arabamı kötülemek istemem kesinlikle, 97 model, 20.yıl üretim 4 kapı GTi'lar arasında en temiz ve düşük KM'li sayılı araçlardan birisi ama gel gör ki, üstüne tek bir vida dahi koymadan 19bin fiyat çekmesi akıl alacak iş değil, tamam artık o kişinin arabası, malına istediği fiyatı biçer, alan olur olmaz orası tartışılır.. Ama dediğim gibi, 19bin edecek bir araba değildi henüz, bunun için komple boyanması, öntakımının elden geçmesi vs işlemler gerekir ki o zaman bile 19bin fazla.. Murat komple elden geçirdi arabasını, boyası, döşemeleri, aksesuarları, motoru vs. yine de böyle bi fiyat biçmemişti kaldıki sunroof vardı yanlış hatırlamıyorsam Murat'ta.. aracın 3.sahibi benim, ilandaki yazılan açıklamalarda mavi renkli olanlar benim ilan yazım zaten, kopyala yapıştır yapmış resmen.. plakası görünen fotolar dışında diğer 6 foto da benim çektiğim fotolar. Neden satıyor bende anlamadım ama arabadan anlamayan saf birisini bulup satarsa satar..
-
verilen emeklere yazık
-
İzzet sen arabanın kaçıncı sahibiydin?
-
İzzet sen arabanın kaçıncı sahibiydin?
3. sahibiyim hasanım :D arkadaş ortakmışta haberim yokmuş ;D :D
-
olur mu tayfun ben ordan aldıgım kutuda vardı mafsal sensorunu çıkartmak için hatta çıkardım temizledim
Bir hırdavatçının önünden geçerken trafik müsaitti indim sordum 10 liraya 9lu seti aldım :D
-
İzzet moralinin bozulması normal kardeşim ama piyasada bu tipler acayip çoğaldı. Elinde 5 liralık arabayla al-sat yapan adam 1 sene içerisinde 15binlik arabaya binmeye başlıyor. Her kör satıcının bir kör alıcısı çıkıyor maalesef :bekleriz:
-
İzzet moralinin bozulması normal kardeşim ama piyasada bu tipler acayip çoğaldı. Elinde 5 liralık arabayla al-sat yapan adam 1 sene içerisinde 15binlik arabaya binmeye başlıyor. Her kör satıcının bir kör alıcısı çıkıyor maalesef :bekleriz:
benim arkadaş şahin doğan aldı sattı, aldı sattı şimdi kendisinde 99model 5.28 var
-
Eyvallah abi haklısın, Can kardeşim sende öyle.. ama beni üzen, al-sat muhabbetine bizim golf'lerin karışması.. neyse.. Ben istanbul'dayım, hala buluşamadık. cemaat alooo :D
-
Arkadaşlar
Far anahtarını değiştirmek istiyorum. Bu anahtarı hiçbir revizyon yapmadan alıp takabiliyormuyuz ?
(http://img526.imageshack.us/img526/2707/ekranalntsi.jpg) (http://img526.imageshack.us/i/ekranalntsi.jpg/)
-
Tayfun abi, o anahtarı hiçbir tadilat yapmadan alıp takarsın fakat, ön sislerin ayrı, arka sislerin ayrı yanmasını veya park ve ön sislerin yanmasını sağlaman için tesisatı kurcalaman gerekebilir.
-
şuan sisleri arka sise bağladım. bu anahtar mevcut sokete oturursa, sadece sislerin kablosunu buna göre ayarlıyabiliriz sanırım ama değermi onu düşünüyorum :-\
-
şuan sisleri arka sise bağladım. bu anahtar mevcut sokete oturursa, sadece sislerin kablosunu buna göre ayarlıyabiliriz sanırım ama değermi onu düşünüyorum :-\
Angel far olunca değer..
-
orda hem ön hem arka sis için soket olması lazım. tek çekince ön 2.yi çekince arka yanıyo.
öne sisleri bağlamak da kolay radyatörün orda elektrik kablolarının toplandığı yuvarlak dalganın üzerinden alıyosun
-
Arkadaşlar
Far anahtarını değiştirmek istiyorum. Bu anahtarı hiçbir revizyon yapmadan alıp takabiliyormuyuz ?
(http://img526.imageshack.us/img526/2707/ekranalntsi.jpg) (http://img526.imageshack.us/i/ekranalntsi.jpg/)
o anahtardan alper abıde var ben alcaktım ama 80 tl deyınce vazgectım. 40 50 olsa eyw ama 80 cok geldi. bende buna farklı bı cozum buldum R9 ların rezıstans dugmesınden aldım bızım rezıstans dugmesının yanındakı bos verlere oturuyor oraya taktım role takarak elektrık tesısatınıda dosedım tetıkleme elektrıgını parklardan aldım. park sıs dolasabılıyorum yanı :)
r9 dugmesı 10 tl
role 5 tl
kablosu vs 5 tl
toplamda 20 tl ye hallettım. ılk arabayı aldıgım hafta yapmıstım bunuda :)
-
Mantıklı iş yapmışsın Akın aklıma gelmedi değil ama golfüme o parçayı takmam sanırım :D renodan zor kurtuldum o yüzden :saygılar
-
Mantıklı iş yapmışsın Akın aklıma gelmedi değil ama golfüme o parçayı takmam sanırım :D renodan zor kurtuldum o yüzden :saygılar
o parcadan takmazsan golfun kendı rezıstans dugmesınden takabılırsın yanına oda nerden baksan 30 35 tl dır :) goruntu olarak hıc bısıyı bozmuyo dıger dugmeylede uyumlu yanı.
abı r9 ıyı bı aractır nıe ole dedın bızde hep araclar reno oldu sıkıntı yasamadık hıc :)
-
rezıstans düğmesi aslında mantıklı internetde 20 liraya satılıyor :D R9 aracım hiç olmadı R11 benim ilgi alanım ;D
-
abi ordan sise kadar tesisat çekmene gerek yok var zaten tesisat radyatörün üzerine kadar geliyo ordan alıp röle takıp bağlıcan sisi arkaya filan bağlamana gerek yok
-
Okan kendini parçalıyor tesisat var diye bunlarda yok röle yok düğme upraşıyorlar :D :D :D
-
Hasan sen nasıl yapmıştın ?
-
Hasan sen nasıl yapmıştın ?
Ben bişey yapmadım ki abi. Anahtar üzerinde kısa farlar açıkken, musluğu tekrar kendime doğru çekiyorum önlerdeki sisler yanıyor ve arkalardakilerde apaçi tabi:))
-
:D al benden de o kaaaa
-
Ben bişey yapmadım ki abi. Anahtar üzerinde kısa farlar açıkken, musluğu tekrar kendime doğru çekiyorum önlerdeki sisler yanıyor ve arkalardakilerde apaçi tabi:))
ben bızım clıoda ole bagladım ama bunda ole yapmadım amac park + sis dolasmak :)
-
arkadaşlar, elektrikli cam kablo sarmış ise bu işin işçiliği nekadar olmalıdır? yaptıran başına gelen varmı ? ::)
-
kablo sarma ?
-
arkadaşlar, elektrikli cam kablo sarmış ise bu işin işçiliği nekadar olmalıdır? yaptıran başına gelen varmı ? ::)
Halat koptu ve makaraya sardı dimi? klasik golf3 hastalığı. malzeme ve işçilik dahil 50 liraya yaptırmıştım ben BOLU'da.. Oto camcılar hallediyor.
-
kablo sarma ?
tayfun senin aracın camı nasıl yukarı çıkıyor ;) cam mekanizmasını tutan tel kablolar dolanmış karışmış, sabahın ayazında mal gibi kaldım, dondum aracın içinde, yürüsem daha az üşürdüm :D neyse camın arasına 60 tl sıkışmış
-
Halat koptu ve makaraya sardı dimi? klasik golf3 hastalığı. malzeme ve işçilik dahil 50 liraya yaptırmıştım ben BOLU'da.. Oto camcılar hallediyor.
ben almayadan sag sol meekanizma aldım yedek olrak suan sorunum yok ama olursa inş. uyar uymassa yandk :)
-
ben almayadan sag sol meekanizma aldım yedek olrak suan sorunum yok ama olursa inş. uyar uymassa yandk :)
Sorun tamamen cam beyninden kaynaklanıyor. Eğer beyinde problem varsa halat sarıyor, halat kopartıyor veya makara sıyırıyor.. Mk3'ün cam motoru çok güçlü ve beyin buna dur demezse ne olur?? :-X
-
Sorun tamamen cam beyninden kaynaklanıyor. Eğer beyinde problem varsa halat sarıyor, halat kopartıyor veya makara sıyırıyor.. Mk3'ün cam motoru çok güçlü ve beyin buna dur demezse ne olur?? :-X
yalan olurr :) birde halat sarması makara dolanması gibi şeyler cam açık veya yarım iken kapının açılıp kapanması ile yerinden oynıyabliyo yada cam açıkken çukura bile girseniz tel yerinden oyanatıp makaryı bozabliyor :) bu benim başıma gelen allahdan işden anlıyoruz hemen döşemeyi söktüüm sorunu buldumm camı kapatttım makarayı biraz bozdum ama dükkandaa söktüm komple hallettim 6 aydır sorunsuz çalışıyo ama dikkat etmeye çalışıyorum :) cam yarım gezmiyorum çok açıp kapamıyorum :=)
-
yalan olurr :) birde halat sarması makara dolanması gibi şeyler cam açık veya yarım iken kapının açılıp kapanması ile yerinden oynıyabliyo yada cam açıkken çukura bile girseniz tel yerinden oyanatıp makaryı bozabliyor :) bu benim başıma gelen allahdan işden anlıyoruz hemen döşemeyi söktüüm sorunu buldumm camı kapatttım makarayı biraz bozdum ama dükkandaa söktüm komple hallettim 6 aydır sorunsuz çalışıyo ama dikkat etmeye çalışıyorum :) cam yarım gezmiyorum çok açıp kapamıyorum :=)
Dediklerin doğru.. Ama işin sırrı şu; hani biz cam düğmesine belli bir süre bası tuttuğumuzda cam kendiliğinde kalkmaya veya inmeye başlıyor ya, işte tam burada cam tam kapandığında veya tam açıldığında beynin devreye girerek motoru devreden çıkarması gerekiyor.. Beyinde problem olduğunda motor çalışmaya bir süre daha devam ediyor ve malum son. Ya cam beynini otomatik olmayan bir beyin ile değiştiricez, ya da cam açıp kaparken tam kapatmadan önce tekrar düğmeye müdahale ederek camı kendimiz kapatıcaz.. Acı ama gerçek. Malsef böyle bir kronik sonumuz var.
-
Dediklerin doğru.. Ama işin sırrı şu; hani biz cam düğmesine belli bir süre bası tuttuğumuzda cam kendiliğinde kalkmaya veya inmeye başlıyor ya, işte tam burada cam tam kapandığında veya tam açıldığında beynin devreye girerek motoru devreden çıkarması gerekiyor.. Beyinde problem olduğunda motor çalışmaya bir süre daha devam ediyor ve malum son. Ya cam beynini otomatik olmayan bir beyin ile değiştiricez, ya da cam açıp kaparken tam kapatmadan önce tekrar düğmeye müdahale ederek camı kendimiz kapatıcaz.. Acı ama gerçek. Malsef böyle bir kronik sonumuz var.
mantııılllıı amaa confor kapamadan vaz geçemem abi ben :) bugun 2010 honladalrda bile hala confor kapama yok:) farkmımız olsun varsın halatımız kopsun:) hahaha:)
-
mantııılllıı amaa confor kapamadan vaz geçemem abi ben :) bugun 2010 honladalrda bile hala confor kapama yok:) farkmımız olsun varsın halatımız kopsun:) hahaha:)
Bizim arabalarda da v-tec yok varsın yatar sarsın muhahahahaaa >:D
-
Bizim arabalarda da v-tec yok varsın yatar sarsın muhahahahaaa >:D
budaa güzeldii abii :) vtec ssesi başkaa :)
-
iç aydınlatma anahtar takılı iken adam gibi çalışıyor ama merkezi kilit kumandasından kapıları kilitleyince sönmüyor :bekleriz: Kapının kapandığını merkezi kilit anlamıyor herhalde.
Geçen gün deliler gibi gök gürlerken, mahallede alarmı ötmeyen tek araç benimkiydi :(
-
hahahaha:) katılıyorum topraam
-
http://seekpart24.com/ngk/spark-plug-1496?c=100151&at=3614
http://seekpart24.com/ngk/spark-plug-2397?c=100151&at=3614
hangisi daha mantıklıdır ?
-
3 tırnak olan abi.
-
iridyum için 60bin km diyorlar ?
-
Fatih Bilal Danış buji konusunda uzman ona sormak lazım..
-
97 mk3 maf sensörü
(http://img194.imageshack.us/img194/3902/04032012002.jpg) (http://img194.imageshack.us/i/04032012002.jpg/)
(http://img857.imageshack.us/img857/6360/04032012003.jpg) (http://img857.imageshack.us/i/04032012003.jpg/)
bugün balata spreyi ile maf sensörünü, bağlandığı boğazı oda yetmedi hava filitre kabının bağlantısını söküp temizledim.
Diğer konulardaki uyarıya dikkat etmeden çeksem kesinlikle kopardı. eski 60 mumluk ampulün içi gibi bir devre :D çok çok çokkkk dikkat lazım.
-
çok gıcık bir parça.. varlığı beni rahatsız ediyor..
-
o delikten çıkardıktan sonra ellerim titremedi desem yalan çok sinir parça.
Balata spreyi veya başka bir malzeme ile temizlenmesi bence gereksiz. plastiğin içindeki elektronik parçada sorun varsa bu temizlik işe yaramaz
-
ALlaha şükür gti lerde böle bir sorun yokya :)