Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: GolfMk1Cabrio - 16 Mart 2010, 22:56:26

Başlık: Motorun Düzensiz Çalışması ?
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 16 Mart 2010, 22:56:26
Abilerim geçen gün gelirkende denedik sadece 1 gün olan bişey değil sürekli böyle canı istediği zaman oluyo istemediği zaman tık demiyo arabayı çalıştırıyorum tık yok aynı fabrika verileri gibi tıkır tıkır çalışıyor 900 devirde gaz verince stop ediyor neyse rolentyde kalkıyoruz yola devam ediyorum vites değiştirmek için debriyaja bastığım anda devir bir anda düşüyor ve stop ediyor mecburen vurdurmak zorunda kalıyorum durmak içinde frene basıyorum aynı anda debriyajada o andada stop ediyor sonra çalıştır çalıştırabilirsen ama marşa bas sabit dur rolentyde çok güzel duruyo bazen rolenty kendi kendine yüksek kalıyo 2500devirde falan düşürüyoruz rolenty ayarı bozuluyor yükseltiyoruz bu seferde sabit rolentye 1200 d/d kalıyo sizce neden yapabilir bunu ben benzin otomatiğinden diye düşünüyorum ya siz ?
Başlık: Ynt: Motorun Düzensiz Çalışması ?
Gönderen: braveheart53 - 16 Mart 2010, 23:04:01
gökhanın buna benzer bir sorun benim de başıma geldi. karbüratör üzerindeki elektik aksamı ile ilgili bişey olmuştur bende bir fiş çıkmıştı rölanti müşürü müdür nedir oraya giden, araç yükte iken çalışıyor fakat rölantide sönüyor rölantiyi yükseltiyolar gene değişen bişey yok. gaza basınca problemsiz çalışıyor gazdan ayağını çektiğin an araç sönüyor yani devamlı motor üzeriinde yük olması gerekiyor. karbüratörle ilgili bişey olduğunu garanti ederim. düşük bir ihtimallle avans ayarı ile ilgili de olabilir.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 16 Mart 2010, 23:08:31
gökhanın buna benzer bir sorun benim de başıma geldi. karbüratör üzerindeki elektik aksamı ile ilgili bişey olmuştur bende bir fiş çıkmıştı rölanti müşürü müdür nedir oraya giden, araç yükte iken çalışıyor fakat rölantide sönüyor rölantiyi yükseltiyolar gene değişen bişey yok. gaza basınca problemsiz çalışıyor gazdan ayağını çektiğin an araç sönüyor yani devamlı motor üzeriinde yük olması gerekiyor. karbüratörle ilgili bişey olduğunu garanti ederim. düşük bir ihtimallle avans ayarı ile ilgili de olabilir.
Avans ayarını yaptırdım ama bende karb. şüphelenmiyor değilim karb. içinde kapış memesi diye bişey var o tıkalı olduğu için 1000-2000d/d arasına hiç gelmiyo eğer gaz pedalı o devire göreyse direk stop ama biraz daha fazla basarsan kurtarıyosun yani rolentyde kalktınmı bide full gaz kalktınmı yırttın bu devirler arası bastınmı kalırsın ortada haydi bide vurdurmaya uğraş falan benim üzüldüğüm nokta buluşma günü yaklaşıyor ve problemler üst üste gelmeye başladı ordada bir rezillik çıkartmasından korkuyorum  :-[
Gönderen: braveheart53 - 16 Mart 2010, 23:15:53
yok yok takma kafana bişey olmaz da dediğim gibi karbüratöre bi bak hatta sökmekten korkma. motordan ayırmak için, iki adet alyansı sökmek için 9- 10 anahtar. karbüratörü sökmek için de 1 adet yıldız tornavida. toplamda 6 vida sökecen. yakıt geçen heryeri basınçlı hava ile temizle. olmadı ise bir karbüratörcüye götürmen şart o zaman  ;)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 16 Mart 2010, 23:23:04
yok yok takma kafana bişey olmaz da dediğim gibi karbüratöre bi bak hatta sökmekten korkma. motordan ayırmak için, iki adet alyansı sökmek için 9- 10 anahtar. karbüratörü sökmek için de 1 adet yıldız tornavida. toplamda 6 vida sökecen. yakıt geçen heryeri basınçlı hava ile temizle. olmadı ise bir karbüratörcüye götürmen şart o zaman  ;)
Merak etme karb. sökmek yapmadığım iş değil sadece 4 tane alyen civata ve 1 tanede fişi var  ;)
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 17 Mart 2010, 17:22:38
Motor soğukken yapıyorsa otomatik jikledende olabilir.Motor ısındıktan sonrada aynı şeyi yapıyorsa ondan değildir.Gökhan birde otomatik jikle ne bir bak.Bendede motor soğukken rolanti düşüyordu ve stop ediyordu.Otomatik jikle nin içindeki yay dağılmış.yaptık düzeldi.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 17 Mart 2010, 19:53:43
Bende sıcak soğuk hiç farketmiyo sürekli stop ediyo buluşmaya gelirken arabayı babama kullandırttırmıyayım keser beni gelirken zaten merco'nun aküsünü sökücem çeki halatınıda geireyim
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Haziran 2010, 12:39:53
Yaklaşık 1 aydır araba saat gibi çalışıyordu sıcak soğuk demeden tek marşta çalışıyodu ne boşta nede vites aralıklarında stop etme vardı nolduysa şu 3 günde oldu tekrardan aynı problemi yapmaya başladı zor çalışıyo ve vites aralıklarında stop ediyo geçen kaputu kaldırdım karb.le avansın arasındaki hortumda benzin vardı olmaz öyle şey dedim söktüm hortumu gerçektende benzin içime çekip kuruttum taktım biraz düzeldi ama tekrardan aynı şeyleri yapmaya başladı sizce neden olabilir ?
Gönderen: braveheart53 - 08 Haziran 2010, 12:44:47
alakasız diyecen gökhanım ama geçende dediğin motor üfleme yapıyor demiştin. bence bujilerine bi bak istersen %100 2 ve 4 nolu bujin ıslanmış yada yağlanmıştır. biraz daha değişir düzensiz çalışma. bide sana bişey diyim böyle bir sorunla bende karşılaştım benimki rolanti müşürü mü ne varmış ona elektrik gitmiyomuş gazdan çektiğim zaman araba direk sönüyodu sürekli frene basarken bile 3 pedal kullanıyodum :) ateşleme bobininden direk kablo çektim şimdi sıkıntı yok. bide diğer cevap rolanti için bir hava memesi varmış neresi olduüunu bilmiyorum o tıkanmış olabilir. başka da bir cevabı yok bu işin :) :)
Gönderen: SNCKTR - 08 Haziran 2010, 18:30:24
gokan bendede benzer sorun vardı opel'de Distribütör degistirdim olmadı bir daha :)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Haziran 2010, 20:40:09
Bugün bindim hiç sorun yoktu  :D bayağı gezdik bi ara suya girdim başladı teklemeye yine boşa atınca ve vites aralıklarında stop etmeye başladı biraz yürüdüm tekleme durdu stop etmede normale döndü bayağı dolaştım tık yoktu eve dönerken başladı yine teklemeye ama hiç stop etmedi sadece karb. tıkanmışta benzini çekemiyomuş gibi salladı ama stop etmedi bastım eve geldim yağmur yağıcakmış üzerine naylon örttüm bıraktım  :)
Gönderen: Han - 08 Haziran 2010, 22:31:23
ya elektriksel yada karbüratör ayarı bence :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Haziran 2010, 22:35:19
ya elektriksel yada karbüratör ayarı bence :D
Bence stop etmesi elektriksel teklemesi ise karbüratör ayarından bugün götürücektim sanayiye götüremedim kısmetse yarın karb. söküp evde dağıtıp temizliyicez babamla acaba karb. alt takozundan olabilirmi ?
Gönderen: Han - 08 Haziran 2010, 22:40:16
alt takozundan olacak problem hiç çalışmaz yada öksürür yürüyemessin yakıt asırı artar vs :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 09 Haziran 2010, 09:16:04
Sabahın köründe kalktım okulşa gidicektim geç kaldım yemin ediyorum koşsam yetişirdim otobüse sırf arabayla gitmek için bahane olsun diye geç kaldım  :D Marşa basıyorum çalışıyor devir1500 oluyor gaz verince stop ediyor gaz vermessen yine stop ediyor bayağı bi bu şekil oldu sonunda sıkıldım ayağımı sabit tuttum 1500 devirde biraz beklettim biraz 2500 verdim kalkış yaptım 2 kere tepti tepmedi sonra düzelti tıkır tıkır oldu şimdilik bi problem yok rapor aldım kendime birazdan ikizimede rapor alıcaz bakalım varmı bişeyler dönerkende benzin alırım  ;)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 09 Haziran 2010, 09:17:29
alt takozundan olacak problem hiç çalışmaz yada öksürür yürüyemessin yakıt asırı artar vs :D
Bende zannetmiyorum takozdan olsun ama nedense yakıt yinede fazla  :(  Ben olayı karb. bağlıyorum ama emin değilim belki karb. sökerim bugün babam karb. dağıtıp temizlerken bende Cabriomu yıkar temizlerim  :sevgi:
Gönderen: braveheart53 - 09 Haziran 2010, 10:59:19
alakasız diyecen gökhanım ama geçende dediğin motor üfleme yapıyor demiştin. bence bujilerine bi bak istersen %100 2 ve 4 nolu bujin ıslanmış yada yağlanmıştır. biraz daha değişir düzensiz çalışma. bide sana bişey diyim böyle bir sorunla bende karşılaştım benimki rolanti müşürü mü ne varmış ona elektrik gitmiyomuş gazdan çektiğim zaman araba direk sönüyodu sürekli frene basarken bile 3 pedal kullanıyodum :) ateşleme bobininden direk kablo çektim şimdi sıkıntı yok. bide diğer cevap rolanti için bir hava memesi varmış neresi olduüunu bilmiyorum o tıkanmış olabilir. başka da bir cevabı yok bu işin :) :)
:t :t :tamamdir
benim dediklerimi dikkate al. gaza bastığında da sönme oluyorsa ya şamandıra takılı kalıyor yada gaz kelebeği ile ilgili sıkıntın var
Gönderen: Han - 09 Haziran 2010, 15:11:50
hava ayarı çok açık kalmıs olmasın yada kelebektede sorun olabilir :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 09 Haziran 2010, 20:12:41
Bayağı gezindim bana mısın demedi valla çokta rahat gezindim 30 TL'lik benzin aldım 150'yi çok rahat devirdi eve geldim yıkadım pırıl pırıl oldu akşam sefası hesabı çıktım gezdim tabiki yine herkesin ilgi odağıydık yine bi problem olmadı ama rolenty biraz düştü galiba kendi kendine düşme gibi bi ihtimal var mı biraz yükselteyim yarın  ;)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 28 Haziran 2010, 21:46:04
Cumartesi akşamı 40 TL'lik benzin aldım ve sabahtan öğlene kadar doılaştım benzin ibresi çok az aşağıya indi düğüne gidicektik abimi almaya giderken bir kere yolda kaldım karb. benzin çektim benzin ateş gibi geliyodu benzin pompası resmen yanıyodu biraz bekledim bastım marşa zar zor çalıştı hızlı bi şekilde abimin yanına vardım benzin pompasına soğuk su döktüm araba düzeldi kendine geldi ama vites aralıklarında yinede stop ediyodu lambada vs durunca gaz vermen gerekiyodu ben kaç kere lambada durdum ayağım gaz pedalındayken bile 1000 devirde tuttum arabanın marşa kaç kere bastım kapattım çalışıyodu abim kullandı lambalarda sürekli ayağını 3000-3500'de tuttu araba stop etti çok zor çalıştı dönerkende aynı şekilde eve geldik benzin acaip derecede azaldı ama şu anda araba hiç çalışmıyor acaba bobindenmi diye baktım bobine 5 tane uç var 4 tanesine kontak açıkken elektrik geliyor ötekisine gelmiyo gelmeyen uca akünün+ kutbundan direkledim kontak direklendi ama araba yinede çalışmadı sizce bu olay neden olabilir bi fikri olan varsa yardım etsin yada bobinin +  ve  - uçlarıyla ilgili bilgi verebilecek olan varsa yardımcı olursa sevinirim  ;)
Gönderen: mk1gti09 - 29 Haziran 2010, 22:19:07
Anladığım kadarıyla araban kafasına göre iş yapıyor..Düzeliyor daha sonra tekrar bozuluyor..Bence bobinde bir sorun yok yada ateşleme sisteminde..Göremediğim için tam net cevap veremem.Benzin borularını kontrol et tıkanıklık olabilir,belki sıkıştırma yapıyordur..Onun haricinde subablardan olabilir kafasına göre iş yapıyosa..Subab iteceklerini fln baktır..
Gönderen: braveheart53 - 30 Haziran 2010, 11:53:32
gökhanım rolanti müşürüne elektrik gidiyomu bi ona bak istersen bizim karbüratörler aynı sanırım bende de aynı sorun vardı. rolanti müşürüne direk kontaktan + verdik. bir diğeri içerdeki meme tıkalı olabilir araba stop halinde iken gaz kelebeğini oynat yeterli işeme yapıyor mu? 3. sü ve sonuncusu rolanti için bir hava memesi var ona bak tıkalı olabilir. başka da bir sebep yok bence.. bide bujilerine bak yağlama felan yapmışsa düşük devirlerde kuvvetli ateşleme yapamadığı için motor stop edebilir.
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 30 Haziran 2010, 12:17:51
karbüratöre giren bir kablo var.Kablonun ucunda karbüratörün içine girmiş elinlede gevşetebileceğin rolanti müşürü var.Sök yenisini al onun hiç bir şeyin kalmayacak.Sonra bir karbüratörcüye git karbüratörünü temizlet ve ayarlattır.Başka hiç bir şeyi yok arabanın :)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Haziran 2010, 20:52:25
Rolenty müşürüne elektrik geliyor ona baktım Murat abinin dediği gibi rolenty müşürünü bi sökücem sağlamlığını kontrol edebilir miyiz peki birazdan benzin almaya çıkıcam bakalım son durum nedir  :(
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Haziran 2010, 23:46:23
Arabayı çalıştırmayı denedik başaramadık vurduralım dedik kan ter içinde kaldık yine olmadı dedim ben gidiyom benzin alayım bidonla gitti 15 TL'lik benzin aldım zorda olsa çalıştı ama durum yine aynıydı dedim benzinliğe gidelim belki yolda açılır kendine gelir benzinliğe vardık 25 TL'likte orda koydum benzinlikte çok zor çalıştı ama yinede değişen bişey olmadı pazar sabahından öğlenine kadar tıkır tıkır çalışan araba öğleden sonra nasıl bu hale gelir bunun nedeni nedir yok mu derdime bi çare bulacak ?
Gönderen: braveheart53 - 01 Temmuz 2010, 12:13:53
aynı sorunnn gökhanımm bende de vardı. sen bi karbüratördeki ana meme tıkalı olabilir araba stop halinde iken gaz kelebeğini oynat yeterli işeme yapıyor mu? sorun kesinlikle o yaa.. yüksek devirlerde benzin bompasının basıncı nedeniyle sıkıntı olmuyor ama düşük devirlerde işeme yapamıyor karbüratör. hani çok geç alıyor diyosun ya 1-2 kez marş bastın almadı 5-6 kez gaz pompala sonra bas bakalım alacakmı?
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 01 Temmuz 2010, 12:35:53
Bir karbüratörcüye baktırsan karbüratöre pislik gelip tıkamıştır memeleri.Aynı sorun bendede vardı şu arabaya 15-20 tl lık benzin alma en az 50 tl doldur.arabalarımız eski benzin deposunun içi pislik dolu dolayısıyla depoda az benzin oldumu çekiyor karbüratöre ne kadar pislik varsa.Benzin deposunu söktüreceksin fazladan 20-30 tl lık benzin al temiz benzinle yıkayıp temizleyin içini.karbüratörüde temizlet en az 40-50 tl lık benzin koy arabaya sonrasındada.Karbüratör girişinede 2 tane benzin filtresi taktım.Ben ancak öyle kurtuldum o sorundan kafayı yiyecektim.o kadar temizledik içini deponun az benzinle kullandığım zaman hala filtrelere pislik geliyor.yeniliyorum filtreleri.
Gönderen: braveheart53 - 01 Temmuz 2010, 13:27:19
Bir karbüratörcüye baktırsan karbüratöre pislik gelip tıkamıştır memeleri.Aynı sorun bendede vardı şu arabaya 15-20 tl lık benzin alma en az 50 tl doldur.arabalarımız eski benzin deposunun içi pislik dolu dolayısıyla depoda az benzin oldumu çekiyor karbüratöre ne kadar pislik varsa.Benzin deposunu söktüreceksin fazladan 20-30 tl lık benzin al temiz benzinle yıkayıp temizleyin içini.karbüratörüde temizlet en az 40-50 tl lık benzin koy arabaya sonrasındada.Karbüratör girişinede 2 tane benzin filtresi taktım.Ben ancak öyle kurtuldum o sorundan kafayı yiyecektim.o kadar temizledik içini deponun az benzinle kullandığım zaman hala filtrelere pislik geliyor.yeniliyorum filtreleri.
:tamamdir :tamamdir
kardeşim sana kesinlikle katılıyorum. en azından 20 tl lik atsanda karbüratöre girmeden mutlaka ince filtre olsun. o zaman sorun yaşamazsın. ha diyecen sende vardı da niye tıkandı? ben hava filtresi kullanmıyodum bi ara rüzgarlı bi havada karböratör ince kumla dolmuştu :)
Gönderen: nizam - 01 Temmuz 2010, 14:02:26
:tamamdir :tamamdir
kardeşim sana kesinlikle katılıyorum. en azından 20 tl lik atsanda karbüratöre girmeden mutlaka ince filtre olsun. o zaman sorun yaşamazsın. ha diyecen sende vardı da niye tıkandı? ben hava filtresi kullanmıyodum bi ara rüzgarlı bi havada karböratör ince kumla dolmuştu :)

erhan varya arabanın dili olsa ilk sana nerede onu merak ediyorum filtre kullanmıyorsun he sebeb ses mi yoksa,ama vw motoru bu bakarsın kumu bile yakar :D
Gönderen: braveheart53 - 01 Temmuz 2010, 14:14:59
 ;D ;D abi vw motoru kum nedir çakıl bile yakar yaa ;D abi filtre çok eski idi nerde ise çürümüş bende söktüm attım. yenisini de bulamadım burda yoktu 1 ay felan gezdim öyle. ne oldu ise o ara oldu :D sonda bi baktık reno kangoo nun filtresini ortadan 2 ye kesince benim araca oluyomuş onu taktım sonra da arabanın motor sesini duyamayınca netten 15 liraya açık hava filtresi aldım :) olay ondan ibaret. zaten 2 aydır da araba yatıyo garajında. baskı balata bitti de  :D özledim keratayı ama nakit sıkıntısı var. ağustozda askere gidiyom astek olarak gidersem bakalım dönüşte bişeler yapacam yada müşteri bulursam satarım.
Gönderen: nizam - 01 Temmuz 2010, 14:50:20
;D ;D abi vw motoru kum nedir çakıl bile yakar yaa ;D abi filtre çok eski idi nerde ise çürümüş bende söktüm attım. yenisini de bulamadım burda yoktu 1 ay felan gezdim öyle. ne oldu ise o ara oldu :D sonda bi baktık reno kangoo nun filtresini ortadan 2 ye kesince benim araca oluyomuş onu taktım sonra da arabanın motor sesini duyamayınca netten 15 liraya açık hava filtresi aldım :) olay ondan ibaret. zaten 2 aydır da araba yatıyo garajında. baskı balata bitti de  :D özledim keratayı ama nakit sıkıntısı var. ağustozda askere gidiyom astek olarak gidersem bakalım dönüşte bişeler yapacam yada müşteri bulursam satarım.

yaf sen o arabayı niye satıyorsun git gel bak temizle bin sende iş mi yaptıgın
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 02 Temmuz 2010, 23:29:03
Abilerim pompaya yanaştığımdan 30 dan aşağı koydurmuyorum  :( 40 TL'lik benzin aldım benzinliğe gittim geldim hala aynı daha temin marş bastım yemiyo delirtecek beni ya karb. içine bir gram benzin girmiyo dediğiniz gibi stop halindeyken gaz kelebeğini pompaladım bırak işemeyi 1 gram benzin atmadı içine gaza basarak çalıştırıyorum 1 gram benzin almıyor karb. içine   :(
Gönderen: Mk1GTI - 02 Temmuz 2010, 23:34:00
 Gökhan bunu baban çok rahat bulur veya buldurtur sen biraz babaya yalakalık yapmaya bak ve sorunlarından kurtul..  :sevgi:
Gönderen: braveheart53 - 02 Temmuz 2010, 23:49:48
Abilerim pompaya yanaştığımdan 30 dan aşağı koydurmuyorum  :( 40 TL'lik benzin aldım benzinliğe gittim geldim hala aynı daha temin marş bastım yemiyo delirtecek beni ya karb. içine bir gram benzin girmiyo dediğiniz gibi stop halindeyken gaz kelebeğini pompaladım bırak işemeyi 1 gram benzin atmadı içine gaza basarak çalıştırıyorum 1 gram benzin almıyor karb. içine   :(
yaaa gökhanımm sana dediğim lafa geldinn. sorun şu şamandıra takılı kalıyor bu 1. si ikincisi de ana memen tıkalı aynı problemm bende de vardı. şamandıranın da kapalı kalmasının sebebi onun ittiği bir çivi gibi bişe var onun etrafında iz oluyor orda sıkışıyo şamandıra aşağı inmeyince karbüratöre benzin girmiyor.benzin girmeyince de işeme yapamıyor. araban çalışmadığnda karbüratörün üstünden benzin dök hemen çalışacak. ama döktüğün benzin yanınca gene stop edecek.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 03 Temmuz 2010, 00:07:39
yaaa gökhanımm sana dediğim lafa geldinn. sorun şu şamandıra takılı kalıyor bu 1. si ikincisi de ana memen tıkalı aynı problemm bende de vardı. şamandıranın da kapalı kalmasının sebebi onun ittiği bir çivi gibi bişe var onun etrafında iz oluyor orda sıkışıyo şamandıra aşağı inmeyince karbüratöre benzin girmiyor.benzin girmeyince de işeme yapamıyor. araban çalışmadığnda karbüratörün üstünden benzin dök hemen çalışacak. ama döktüğün benzin yanınca gene stop edecek.
Valla abi arabaya bakmak için fırsatım olsa tamam ama vakit kalmıyo iş yerine götürsem orda boş vaktimde bakabilirim ama iş yerine gidinceye kadar 1 kere stop ederse tek başıma napabilirim bide polis geldimi tam olur mecburen pazar günbü bakıcam olmadı pazartesi iş yerine götürürüm  :-\
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 04 Temmuz 2010, 09:25:46
Veeee arabayı çalıştırdım bayağı uğraştım midem benzinden allak bullak oldu ağzım yandı falan ama değdi doğrusu burdan Murat abime çok teşekkür ediyorum tamda onun dediği yerden kaynaklanıyormuş ana hortumdan yani benzin otomatiğinden karb. geliyor fakat benzin karb. girmiyordu dün akşam Murat abiyle telefonda konuştuk durumu anlattım hortumu sök iğne gibi bişeyle açtır dedi hortumu söktüm üflüyorum yok çekiyorum yok çok fena tıkanmış iğneyi soktum biraz açtırdım çektim biraz valla boğaz havası gibi açıldı mübarek yalnız üsttekinden hala benzin gelmiyor  :-\ Bide üstteki kelebeğin gaza basınca hareket etmesi gerekmiyormu gaz kelebeğini oynatıyorum karb. alt tarafındaki kelebek hareket ediyo üstteki hiç oynamıyo ve yukardaki ufak kanaldan benzin gelmiyorr  :-[ Çalıştırdım bugün bi deniycem ama yinede yarın karb. götürücem kısmetse  :tavazn: Murat abide Bursa'daymış olmadı mini buluşma yaparuk  :tavkiss:
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 04 Temmuz 2010, 15:12:40
Ne yazıkki motor hala kendine gelemedi yarın karb.cüye gidicez bakalım kısmetse İnşallah düzelir  :-\
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 04 Temmuz 2010, 23:19:10
Veeee arabayı çalıştırdım bayağı uğraştım midem benzinden allak bullak oldu ağzım yandı falan ama değdi doğrusu burdan Murat abime çok teşekkür ediyorum tamda onun dediği yerden kaynaklanıyormuş ana hortumdan yani benzin otomatiğinden karb. geliyor fakat benzin karb. girmiyordu dün akşam Murat abiyle telefonda konuştuk durumu anlattım hortumu sök iğne gibi bişeyle açtır dedi hortumu söktüm üflüyorum yok çekiyorum yok çok fena tıkanmış iğneyi soktum biraz açtırdım çektim biraz valla boğaz havası gibi açıldı mübarek yalnız üsttekinden hala benzin gelmiyor  :-\ Bide üstteki kelebeğin gaza basınca hareket etmesi gerekmiyormu gaz kelebeğini oynatıyorum karb. alt tarafındaki kelebek hareket ediyo üstteki hiç oynamıyo ve yukardaki ufak kanaldan benzin gelmiyorr  :-[ Çalıştırdım bugün bi deniycem ama yinede yarın karb. götürücem kısmetse  :tavazn: Murat abide Bursa'daymış olmadı mini buluşma yaparuk  :tavkiss:
Senin karbüratörcüye uğraman farz oldu artık.Pislik var karbüratöründe güzelce temizlet vereceğin 10-20 tl başka bir şeyi yok arabanın.Ama karbüratör girişinden önce 2 tane benzin filtresi koy çok faydasını göreceksin Gökhan.kirlendikçede sök at yenisini tak.5 tl kerameti.

Gönderen: braveheart53 - 04 Temmuz 2010, 23:30:23
gaz kelebeğinin üstü asıl kelebekten bağımsız çalışır. benzinin karbüratöre girmeme sebebi içindeki şamandıranın takılı kalışı sana 10 kez söyledim göhkan arabanın başka bir sorunu yok şamandıra takılı kalıyor takılı kalınca karbüratör içine benzin almıyor. şu karbüratörü bi sök görecen şamandıranın ittiği çivi gibi bişe var onun yüzünden şamandıra takılı kalıyo. ince zımpara ile o çivi gibi olan şeyin iz yapmış yerini zımparala daha sonrada da çık asfalta yak ortalığı...
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 05 Temmuz 2010, 18:09:22
gaz kelebeğinin üstü asıl kelebekten bağımsız çalışır. benzinin karbüratöre girmeme sebebi içindeki şamandıranın takılı kalışı sana 10 kez söyledim göhkan arabanın başka bir sorunu yok şamandıra takılı kalıyor takılı kalınca karbüratör içine benzin almıyor. şu karbüratörü bi sök görecen şamandıranın ittiği çivi gibi bişe var onun yüzünden şamandıra takılı kalıyo. ince zımpara ile o çivi gibi olan şeyin iz yapmış yerini zımparala daha sonrada da çık asfalta yak ortalığı...
erhan senin söylediğin meme karbüratöre gelen benzini kesiyor doğru ama karbüratörün havuz dolduktan sonra şamandıra kalkıyor ve memeyi itekleyip benzini kesiyor.Gökhanın arabanın karbüratöre hiç benzin gelmiyor ki!Karbüratörün giriş memesi tıkalı Gökhanın.
Gönderen: braveheart53 - 05 Temmuz 2010, 20:06:16
kardeşim benim şamadıra takılı kalması demek: şamandıra yukarda kalıp karbüratörün haznesinin dolduğu ve daha falza benzin alıp taşmaması için benzin girişinin kapanması anlamına gelir.  gökhanda da şamandıra sürekli yukarda kaldığı için karbüratöre benzin almıyor. haznede benzin olsa en azından araç durduğu yerde gaza basarsan içeri işeme yapar. senin dediğin karbüratör giriş memesini kontrol eden  şamandıradır zaten. şamandıra takılı kalınca yakıt direk geri dönüşten depoya gider. çünkü geri dönüş olduğu için en ufat bir engellemede karbüratör yerine direk geri dönüşe yönelir benzin. geçici bir çözüm olarak benzin girişinin oraya hava basarsa şamandıra açılır. çalışırken sorun yok fakat stop edince gene aynı sorun devam eder. gökhanla benim karbüratörler aynı sıkıtı da daha önce benim başıma geldi.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 05 Temmuz 2010, 22:08:28
Hazır sizi beraber yakalamışım durumu anlatayım  :-[ Bugün iş yerine götürdüm arabayı sabah çalışışında her hangi bir problem yok sadece marş basıyo ama gaz yemediği için almıyo neyse iş yerine götürdüm 2-3 gibi karb. götürmek için bastım marşa hiç almadı marş basıyo ama gaz yemiyo vurdurdum bastım karb. gittim  baktı isyosan dedim hava filtresini sökeyim gör ordan bişeylere baktı falan senin karb. pompası falan arızalı dedi bunu tamir ettiriceğine çıkma bi karb. al daha akıllıca olur dedi kısmetse yarın VW hurdacısı abime danışıcam çıkma bi karb. istiycem takıp deniycem sorun düzelirse motor bayağı rahatlarsa alırım olmadı enjeksiyonlu sisteme çeviririm 100TL sınır koydum 101TL bile olsa karb. meselesini kapatırım araba1 ay falan yatar ama K-Jet sisteme dönerim ama K-Jet sistemini hangi usta iptal ettiyse enjeksiyon tesisatını param parça etmiş  >:(
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 05 Temmuz 2010, 22:42:55
kardeşim senin söylediğin karbüratör giriş memesi değil.Şamandıranın içinde benzin olsa araba zaten çalışır.Senin dediğin memeyle arabanın çalışmasının hiç bir bağlantısı yok.o memenin tek görevi karbüratör haznesine benzin dolduktan sonra taşmasını engellemek ve fazla benzini geri döndürmek.Karbüratör giriş memesi karbüratörün yan tarafında benzin otomatiğinden karbüratöre girişte bulunan meme.o tıkalı gökhanda karbüratöre hiç benzin gelmiyorki hazneyi doldursunda şamandıra takılı kalsın.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 05 Temmuz 2010, 22:49:07
kardeşim senin söylediğin karbüratör giriş memesi değil.Lazlık mı var sende.Şamandıranın içinde benzin olsa araba zaten çalışır.Senin dediğin memeyle arabanın çalışmasının hiç bir bağlantısı yok.o memenin tek görevi karbüratör haznesine benzin dolduktan sonra taşmasını engellemek ve fazla benzini geri döndürmek.Karbüratör giriş memesi karbüratörün yan tarafında benzin otomatiğinden karbüratöre girişte bulunan meme.o tıkalı gökhanda karbüratöre hiç benzin gelmiyorki hazneyi doldursunda şamandıra takılı kalsın.
Ama abi araba hiç yürümüyo giderken sürekli silkelemek mi dersin çalışmamasımı dersin gaz yememesimi dersin sürekli stop etmesi mi dersin bunların hepsi o ufacık memeden olabiliyosa gerçekten ben yarın karb. sökeyim karb. götüreyim dağıtsınn içine bi baktım bende o sırada benzin filtresi alır takarım napayım artık nolur yardımcı olun  :-[
Gönderen: braveheart53 - 06 Temmuz 2010, 00:02:50
kardeşim senin söylediğin karbüratör giriş memesi değil.Şamandıranın içinde benzin olsa araba zaten çalışır.Senin dediğin memeyle arabanın çalışmasının hiç bir bağlantısı yok.o memenin tek görevi karbüratör haznesine benzin dolduktan sonra taşmasını engellemek ve fazla benzini geri döndürmek.Karbüratör giriş memesi karbüratörün yan tarafında benzin otomatiğinden karbüratöre girişte bulunan meme.o tıkalı gökhanda karbüratöre hiç benzin gelmiyorki hazneyi doldursunda şamandıra takılı kalsın.
canım kardeşim benim ben de onu diyom senin dediğin yerden bahsediyorum karbüratöre benzin otomatiğinden gelen hortumun takılı olduğu yer. oraya hava ile basarsan karbüratörün üstünden hemen benzin taşar. bizim karbüratörlede benzin ilk karbüratör haznesine girer. ordan da motora. o dediğin yerden hazneye giren benzin hazne dolunca şamandıra yukarı kalkar ve benzin girişini keser. şamandıra takılı kalınca yani haznede benzin olmasa bile yukarda takılı kalıyor o zamanda karbüratör benzin almıyor içine. diyorum ya aynı sorun bede de vardı karbüratörlerimiz de aynı ve sorundan adım gibi eminim. bide diyorumki ana meme de tıkalı olabilir onda da bi bak gökhan başka hiçbir problemin yok....
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 06 Temmuz 2010, 00:54:58
Ama abi araba hiç yürümüyo giderken sürekli silkelemek mi dersin çalışmamasımı dersin gaz yememesimi dersin sürekli stop etmesi mi dersin bunların hepsi o ufacık memeden olabiliyosa gerçekten ben yarın karb. sökeyim karb. götüreyim dağıtsınn içine bi baktım bende o sırada benzin filtresi alır takarım napayım artık nolur yardımcı olun  :-[
Onların hepsi o memeden kaynaklanıyor işte.O ufacık meme beni 2,5 ay uğraştırdı.Temizliyorum 3 gün doğru çalışıyor olmadık yerde su koyveriyordu.Araba ayarsız dengesiz acayip bir şey oluyor.Bazen bir kerede alır marş bazen uğraş çalıştırmaya olmaz bir türlü.Erhanla aynı şeyi söylüyoruz ama bir türlü anlaşamadık yav :) Sen sök bütün memeleri zaten 3 tane meme var içinde temizle hepsini sökmüşken.karbüratör girişine mutlaka 2 benzin filtresi koy.Bir daha aynı sorunu kolay kolay çıkarmaz.Memeler ince en ufak pislik saç kılı kadar olsa tıkıyor.Benzin filtresini 2 ledim çözüldü şeytan kulağına.Bir karbüratörcüye götür adam gibi temizlesin ayarlasın vereceğin 10-20 tl.Karbüratörün arasına sıkışmış :)
Gönderen: braveheart53 - 06 Temmuz 2010, 01:17:42
Onların hepsi o memeden kaynaklanıyor işte.O ufacık meme beni 2,5 ay uğraştırdı.Temizliyorum 3 gün doğru çalışıyor olmadık yerde su koyveriyordu.Araba ayarsız dengesiz acayip bir şey oluyor.Bazen bir kerede alır marş bazen uğraş çalıştırmaya olmaz bir türlü.Erhanla aynı şeyi söylüyoruz ama bir türlü anlaşamadık yav :) Sen sök bütün memeleri zaten 3 tane meme var içinde temizle hepsini sökmüşken.karbüratör girişine mutlaka 2 benzin filtresi koy.Bir daha aynı sorunu kolay kolay çıkarmaz.Memeler ince en ufak pislik saç kılı kadar olsa tıkıyor.Benzin filtresini 2 ledim çözüldü şeytan kulağına.Bir karbüratörcüye götür adam gibi temizlesin ayarlasın vereceğin 10-20 tl.Karbüratörün arasına sıkışmış :)
sıkıntı yok canım kardeşim biz her zeminde anlaşırız :D ama şu olayına katılıyorum topu topu kaç tane meme varki hepsini sök temizle şamadıraya da dikkat et. ortak nokta bulunmuştur ;D ;D
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 06 Temmuz 2010, 10:55:10
nedir bizim bu karbüratörlerden çektiğimiz ya.Karbüratörüm sayesinde karbüratörcüden daha iyi bilgi sahibiyim şu anda  ;D ;D ;D
sıkıntı yok canım kardeşim biz her zeminde anlaşırız :D ama şu olayına katılıyorum topu topu kaç tane meme varki hepsini sök temizle şamadıraya da dikkat et. ortak nokta bulunmuştur ;D ;D
  :tamamdir  ;D ;D ;D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 06 Temmuz 2010, 22:41:56
Bugün karb. söktüm VW'ci abime götürdüm yaparım dedi bugün bakamamış kısmetse yarın halledicem dedi yalnız benim anlamadığım bi kaç mesele var 1.si araba gün yattı karb. söktüm götürürken altına bakmak için ters çevirdim içinden bayağı benzin boşaldı 2.si karb.'le manifolt arasındaki boruyu söktüm içinden su çıktı 3. sü karb. siyah bi kablo çıkıyo ne olduğunu bilmiyorum sordum büyük ihtimalle şasedir dediler bağlı değil her hangi bi problem yaratırmı bide manifoltun altından bi kablo çıkıo sanırım karb. şasesini ordan alıcaz yarın karb. alırken sorarım Erhan abi seninle karb. aynı bi zahmet bakar mısın yada detaylı sağdan soldan fotosunu çeker misin :tamamdir
Gönderen: braveheart53 - 07 Temmuz 2010, 00:57:42
gökhanım araç köyde garajda yatıyo 2 aydır yanına uğramadım. elimde bikaçtane var onlarla idare et köye çıkınca gene çekerim. asıl sıkıntılı meme kırmızı işaretli olan.

(http://www.yukleresim.com/images/33500951429247345780.jpg) (http://www.yukleresim.com/)
(http://www.yukleresim.com/images/72940661006683495826.jpg) (http://www.yukleresim.com/)
(http://www.yukleresim.com/images/68190185745777301473.jpg) (http://www.yukleresim.com/)
(http://www.yukleresim.com/images/38212889428337640310.jpg) (http://www.yukleresim.com/)
(http://www.yukleresim.com/images/55690637298306180463.jpg) (http://www.yukleresim.com/)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 07 Temmuz 2010, 22:02:26
Saolsun Hakan abim karb. temizlemiş içinden çok pislik çıkmış ayriyetten 1 tanede filtre verdi saolsun hiç para bile almadı taktım bastım marşa tekte aldı artık rolentyde duruyo çok sevindim valla  :sevgi:
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 07 Temmuz 2010, 22:03:39
Yalnız Erhan abi senin karb. şase kablosu bağlı bende bağlı değil sordum bişey fark etmez dedi acaba bağlı olmadığı için her hangi bir sıkıntı yaşatırmı jikle bizim elektrikli mi şase almadığı için açmıyo olabilir mi olmadı ben yarın bağlıyayım onu 2 dklık iş nede olsa  :)
Gönderen: braveheart53 - 07 Temmuz 2010, 23:04:03
Saolsun Hakan abim karb. temizlemiş içinden çok pislik çıkmış ayriyetten 1 tanede filtre verdi saolsun hiç para bile almadı taktım bastım marşa tekte aldı artık rolentyde duruyo çok sevindim valla  :sevgi:
o kadarlık şey için çektiğin çileye bak yaa alt tarafı 1 saatlik iş :D valla gökhanım benim arabada bi sıkıntı yok çalışıyo da gitme işi yok debriyaj bitti de o yüzden yatıyo ;D ;D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Temmuz 2010, 23:27:39
o kadarlık şey için çektiğin çileye bak yaa alt tarafı 1 saatlik iş :D valla gökhanım benim arabada bi sıkıntı yok çalışıyo da gitme işi yok debriyaj bitti de o yüzden yatıyo ;D ;D
Karb. taktım marşa bastım marş dinamomu değiştirdim misler gibi oldu tek marşta alıyo rolenty falan hepsi düzeldi arabanın gidşi gaz yiyişi yakıt herşey herşey mükemmel MAŞALLAH'lar eksik olmasın  :sevgi: