Gnderen Konu: Motorun Düzensiz Çalýþmasý ?  (Okunma says 27830 defa)

evrimd GolfMk1Cabrio

• leti: 10392
  • My Life Golf GTI :)
    • Profili Grntle
Motorun Düzensiz Çalýþmasý ?
« : 16 Mart 2010, 22:56:26 »
Abilerim geçen gün gelirkende denedik sadece 1 gün olan biþey deðil sürekli böyle caný istediði zaman oluyo istemediði zaman týk demiyo arabayý çalýþtýrýyorum týk yok ayný fabrika verileri gibi týkýr týkýr çalýþýyor 900 devirde gaz verince stop ediyor neyse rolentyde kalkýyoruz yola devam ediyorum vites deðiþtirmek için debriyaja bastýðým anda devir bir anda düþüyor ve stop ediyor mecburen vurdurmak zorunda kalýyorum durmak içinde frene basýyorum ayný anda debriyajada o andada stop ediyor sonra çalýþtýr çalýþtýrabilirsen ama marþa bas sabit dur rolentyde çok güzel duruyo bazen rolenty kendi kendine yüksek kalýyo 2500devirde falan düþürüyoruz rolenty ayarý bozuluyor yükseltiyoruz bu seferde sabit rolentye 1200 d/d kalýyo sizce neden yapabilir bunu ben benzin otomatiðinden diye düþünüyorum ya siz ?
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

evrimd braveheart53

• leti: 938
    • Profili Grntle
Ynt: Motorun Düzensiz Çalýþmasý ?
« Yantla #1 : 16 Mart 2010, 23:04:01 »
gökhanýn buna benzer bir sorun benim de baþýma geldi. karbüratör üzerindeki elektik aksamý ile ilgili biþey olmuþtur bende bir fiþ çýkmýþtý rölanti müþürü müdür nedir oraya giden, araç yükte iken çalýþýyor fakat rölantide sönüyor rölantiyi yükseltiyolar gene deðiþen biþey yok. gaza basýnca problemsiz çalýþýyor gazdan ayaðýný çektiðin an araç sönüyor yani devamlý motor üzeriinde yük olmasý gerekiyor. karbüratörle ilgili biþey olduðunu garanti ederim. düþük bir ihtimallle avans ayarý ile ilgili de olabilir.

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #2 : 16 Mart 2010, 23:08:31 »
gökhanýn buna benzer bir sorun benim de baþýma geldi. karbüratör üzerindeki elektik aksamý ile ilgili biþey olmuþtur bende bir fiþ çýkmýþtý rölanti müþürü müdür nedir oraya giden, araç yükte iken çalýþýyor fakat rölantide sönüyor rölantiyi yükseltiyolar gene deðiþen biþey yok. gaza basýnca problemsiz çalýþýyor gazdan ayaðýný çektiðin an araç sönüyor yani devamlý motor üzeriinde yük olmasý gerekiyor. karbüratörle ilgili biþey olduðunu garanti ederim. düþük bir ihtimallle avans ayarý ile ilgili de olabilir.
Avans ayarýný yaptýrdým ama bende karb. þüphelenmiyor deðilim karb. içinde kapýþ memesi diye biþey var o týkalý olduðu için 1000-2000d/d arasýna hiç gelmiyo eðer gaz pedalý o devire göreyse direk stop ama biraz daha fazla basarsan kurtarýyosun yani rolentyde kalktýnmý bide full gaz kalktýnmý yýrttýn bu devirler arasý bastýnmý kalýrsýn ortada haydi bide vurdurmaya uðraþ falan benim üzüldüðüm nokta buluþma günü yaklaþýyor ve problemler üst üste gelmeye baþladý ordada bir rezillik çýkartmasýndan korkuyorum  :-[

evrimd braveheart53

• Profili Grntle
« Yantla #3 : 16 Mart 2010, 23:15:53 »
yok yok takma kafana biþey olmaz da dediðim gibi karbüratöre bi bak hatta sökmekten korkma. motordan ayýrmak için, iki adet alyansý sökmek için 9- 10 anahtar. karbüratörü sökmek için de 1 adet yýldýz tornavida. toplamda 6 vida sökecen. yakýt geçen heryeri basýnçlý hava ile temizle. olmadý ise bir karbüratörcüye götürmen þart o zaman  ;)

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #4 : 16 Mart 2010, 23:23:04 »
yok yok takma kafana biþey olmaz da dediðim gibi karbüratöre bi bak hatta sökmekten korkma. motordan ayýrmak için, iki adet alyansý sökmek için 9- 10 anahtar. karbüratörü sökmek için de 1 adet yýldýz tornavida. toplamda 6 vida sökecen. yakýt geçen heryeri basýnçlý hava ile temizle. olmadý ise bir karbüratörcüye götürmen þart o zaman  ;)
Merak etme karb. sökmek yapmadýðým iþ deðil sadece 4 tane alyen civata ve 1 tanede fiþi var  ;)

evrimd SCORPIONMAN2005

• leti: 619
  • büyük tutku golf mk1
    • Profili Grntle
« Yantla #5 : 17 Mart 2010, 17:22:38 »
Motor soðukken yapýyorsa otomatik jikledende olabilir.Motor ýsýndýktan sonrada ayný þeyi yapýyorsa ondan deðildir.Gökhan birde otomatik jikle ne bir bak.Bendede motor soðukken rolanti düþüyordu ve stop ediyordu.Otomatik jikle nin içindeki yay daðýlmýþ.yaptýk düzeldi.

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #6 : 17 Mart 2010, 19:53:43 »
Bende sýcak soðuk hiç farketmiyo sürekli stop ediyo buluþmaya gelirken arabayý babama kullandýrttýrmýyayým keser beni gelirken zaten merco'nun aküsünü sökücem çeki halatýnýda geireyim

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #7 : 08 Haziran 2010, 12:39:53 »
Yaklaþýk 1 aydýr araba saat gibi çalýþýyordu sýcak soðuk demeden tek marþta çalýþýyodu ne boþta nede vites aralýklarýnda stop etme vardý nolduysa þu 3 günde oldu tekrardan ayný problemi yapmaya baþladý zor çalýþýyo ve vites aralýklarýnda stop ediyo geçen kaputu kaldýrdým karb.le avansýn arasýndaki hortumda benzin vardý olmaz öyle þey dedim söktüm hortumu gerçektende benzin içime çekip kuruttum taktým biraz düzeldi ama tekrardan ayný þeyleri yapmaya baþladý sizce neden olabilir ?

evrimd braveheart53

• Profili Grntle
« Yantla #8 : 08 Haziran 2010, 12:44:47 »
alakasýz diyecen gökhaným ama geçende dediðin motor üfleme yapýyor demiþtin. bence bujilerine bi bak istersen %100 2 ve 4 nolu bujin ýslanmýþ yada yaðlanmýþtýr. biraz daha deðiþir düzensiz çalýþma. bide sana biþey diyim böyle bir sorunla bende karþýlaþtým benimki rolanti müþürü mü ne varmýþ ona elektrik gitmiyomuþ gazdan çektiðim zaman araba direk sönüyodu sürekli frene basarken bile 3 pedal kullanýyodum :) ateþleme bobininden direk kablo çektim þimdi sýkýntý yok. bide diðer cevap rolanti için bir hava memesi varmýþ neresi olduüunu bilmiyorum o týkanmýþ olabilir. baþka da bir cevabý yok bu iþin :) :)
« Son Dzenleme: 08 Haziran 2010, 13:02:44 Gnderen: braveheart53 »

evrimd SNCKTR

• leti: 1699
  • Nekmiye Babo Jiv...
    • Profili Grntle
« Yantla #9 : 08 Haziran 2010, 18:30:24 »
gokan bendede benzer sorun vardý opel'de Distribütör degistirdim olmadý bir daha :)
http://i44.tinypic.com/akescz.gif
       http://golfmk1ciyiz.biz/Smileys/default/tapinin.gif  
http://50.tinypic.com/15f33o.gif

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #10 : 08 Haziran 2010, 20:40:09 »
Bugün bindim hiç sorun yoktu  :D bayaðý gezdik bi ara suya girdim baþladý teklemeye yine boþa atýnca ve vites aralýklarýnda stop etmeye baþladý biraz yürüdüm tekleme durdu stop etmede normale döndü bayaðý dolaþtým týk yoktu eve dönerken baþladý yine teklemeye ama hiç stop etmedi sadece karb. týkanmýþta benzini çekemiyomuþ gibi salladý ama stop etmedi bastým eve geldim yaðmur yaðýcakmýþ üzerine naylon örttüm býraktým  :)

evrimd Han

• leti: 5636
  • Her Þey Golf Mk1 ve Dostluk Ýçin.
    • Profili Grntle
« Yantla #11 : 08 Haziran 2010, 22:31:23 »
ya elektriksel yada karbüratör ayarý bence :D
iþin içinde erci var ise gerisi teferruattýr :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Þey Golf Mk1 Ýçin

evrimd GolfMk1Cabrio

• Profili Grntle
« Yantla #12 : 08 Haziran 2010, 22:35:19 »
ya elektriksel yada karbüratör ayarý bence :D
Bence stop etmesi elektriksel teklemesi ise karbüratör ayarýndan bugün götürücektim sanayiye götüremedim kýsmetse yarýn karb. söküp evde daðýtýp temizliyicez babamla acaba karb. alt takozundan olabilirmi ?

evrimd Han

• leti: 5636
  • Her Þey Golf Mk1 ve Dostluk Ýçin.
    • Profili Grntle
« Yantla #13 : 08 Haziran 2010, 22:40:16 »
alt takozundan olacak problem hiç çalýþmaz yada öksürür yürüyemessin yakýt asýrý artar vs :D
iþin içinde erci var ise gerisi teferruattýr :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Þey Golf Mk1 Ýçin

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.