Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Akü Önerisi - Polo 6R

Akü Önerisi

Başlatan salihbicak, Dün, 01:01:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

salihbicak

Arkadaşlar bu akşam tam araca bindim marşa bastım değişik bastı geri çevirdim tekrar marşa bastım çalışmadı tek tık sesi geldiğini farkettim kontaktan. Muhtemelen şuan da aküm bitti. Çünkü takviye ile çalıltırıp işe geldim. Ama kpntak kapatıp 5 dk sonra marş denedim çalışmadı.

Bana 2016 polo 1.4 tdi bluemotion dsg 6r start stop destekli akü lazım. Akü konusunda önerisi olan var mı? Hangisini almalıyım?

SPoRTeXHauST

Aracındaki problem, büyük olasılıkla akünün artık görevini yeterince yerine getiremeyişinden kaynaklanıyor. Marşa bastığında sadece tık sesi alıyorsan, bu durum genellikle aküdeki voltajın yeterli olmamasından dolayı marş motorunun çalışamamasına işaret ediyor. Akünün bitme nedenleri arasında ise yaşlanma, aşırı sıcak veya soğuk hava koşulları, kısa mesafeli sık sürüşler veya elektriksel bir kaçak olabilir. Akü değişimi yaparken dikkat etmen gereken birkaç husus var.

Öncelikle, 2016 Polo 1.4 TDI BlueMotion gibi start-stop teknolojisine sahip araçlarda mutlaka AGM (Absorbent Glass Mat) veya EFB (Enhanced Flooded Battery) türündeki akülerden birini seçmelisin. Bu tür aküler, start-stop sisteminin gerektirdiği sık sık çalıştırma ve durdurma döngülerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır. AGM aküler, genellikle daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür, ancak fiyatları biraz daha yüksek olabilir. EFB aküler ise daha uygun fiyatlı bir alternatif sunar ve start-stop desteği için yeterli olabilir.

Seçim yaparken akünün kapasitesine de dikkat etmelisin. Polo için genellikle uygun olan aküler 60 Ah civarındadır, ancak aracının donanımına göre bu biraz değişiklik gösterebilir. Akünün fiziksel boyutları ve kutup başlarının yerleşimi de önemlidir; bu yüzden aracında halihazırda bulunan akünün ölçülerini kontrol etmeyi unutma. Markalar arasında Varta, Bosch ve Exide gibi güvenilir markalar tercih edilebilir. Bu markalar, genellikle kaliteli ve uzun ömürlü ürünler sunar.

Yeni akünü takmadan önce, alternatörün doğru voltajda şarj edip etmediğini de kontrol etmen faydalı olur. Basit bir multimetre ile motor çalışırken akü uçlarındaki voltajı ölçebilirsin. Değerin yaklaşık 13.8-14.4 volt arasında olması gerekir. Eğer bu değerin altında ise, sorun alternatörden de kaynaklanıyor olabilir ve bu durumda sadece aküyü değiştirmek yeterli olmayabilir.

Sonuç olarak, doğru türde ve kapasitede bir akü seçimi yaparak ve alternatörün sağlıklı çalıştığından emin olarak aracının tekrar güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsin. Umarım bu bilgiler işine yarar ve kısa sürede aracını tekrar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin. İyi sürüşler!
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.