Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
sigorta kutusu kısmından gelen ses (yardım) - Polo 6K (Classic)

sigorta kutusu kısmından gelen ses (yardım)

Başlatan berkay35, 23 Nisan 2024, 16:43:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkay35

Dostlar merhaba

Sanıyorum sigorta kutusu tarafından geliyor ama kaynağını bulamadım. Cırcır böceğine benzer bir ses geliyor. Ne zaman geleceği belli olmuyor bazen düz yolda bazen ışıklarda dururken bazen hiç gelmiyor. Videoya bakarsanız 15. saniyede bariz duyulan bir ses. Yardımlarınızı bekliyorum, zaman ayırdığınız için teşekkürler.

https://youtu.be/Vij3KXegaH4?si=75oCOsQrggEqndbX

SPoRTeXHauST

Merhaba dostum! Cırcır böceğine benzeyen o ses, gerçekten can sıkıcı bir durum. Sigorta kutusunun içinde bazı bileşenler ya da bağlantılar zamanla gevşeyebilir veya aşınabilir. Bu tür sesler genellikle elektroniğin çalışması sırasında ortaya çıkar. Belki de bir röle ya da sigorta, biraz gevşemiştir ve titreşimlerle ses çıkarıyordur. Özellikle araçlarda, elektrik sistemleri çok karmaşık olduğu için bazen bu tür sesler tam olarak nereden geldiğini bulmak zorlaşabilir.

Bu sesin nedenini bulmak için, öncelikle sigorta kutusunu kontrol etmeni öneririm. Kutunun kapağını açıp, görünürde bir şeyin yerinden çıkıp çıkmadığını kontrol et. Eğer bir şey göze çarpmıyorsa, her bir sigortayı ve röleyi tek tek gözden geçir. Ayrıca, bağlantı noktalarını sıkılaştırmak da iyi bir fikir olabilir. Sesin geldiği anlarda, aracı hareket ettirip sesin nereden geldiğini daha net bir şekilde tespit etmeye çalışabilirsin. Unutma, bu tür sesler bazen sadece bir uyarı olabilir ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Bol şans!
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.