Gönderen Konu: 1.9 tdi satsam mı?  (Okunma sayısı 2444 defa)

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
1.9 tdi satsam mı?
« : 12 Ocak 2012, 15:18:27 »
selam arkadaslar. 1 seneyi doldurduk dizel golfle, fena alıstım. ama farkettim ki cok az biniyorum dizel olmasına ragmen. araba da sorun yok memnunum ama yattgı yerden kasko sigorta vergi 1500- 2000 tl para yiyor. mazot bakım vs derken artıyor miktar tabi. cok binsem icim yanmaz da toplasan bir yılda 15000 zor yapmısımdır. memelekete giderken güzel oluyor cok keyifli oluyor sürüşü. ama şehir içinde motor ısınmadan 5 dakikada varınca hedefe can sıkıcı oluyor. galiba hayranlık sebebiyle hatalı bir araç seçimi yaptım. benzinli yeni model az yakan bi araç almalıymışım benim tarzımda kulanım için sanırım.

bi de metro açılıcakmış galiba e5 te şubatta, kafama girdi satma işi ufaktan.

size sorum şu, ben arabayı alıp lastikleri değiştirdim, motora bakım, kurum temizliği, üst kapak revizyonu,alt takım ,akü, su flanşı, mp3 teyp, perdeler falan derken baya bi masraf yaptıım. sanırım şu zamana kadar arabaya 24000 tl civarında para gitti. vergi kasko falan hariç. bu fiyata satılır mı sizce?

ustam almak istiyor arabayı ama ben bu fiyatın altına satarsam zarardayım fazlasıyla. acaba temiz bulmuşken elimde tutsammı? gün geçtikçe değer yitirmesin?
şimdi bi de ben çok pinpirikliyim rahat duramıyorum bakım hususunda, şimdi mesela debriyaj biraz üstten kavrıyor gibi geliyor, bende dursa araç 2 aya kalmaz baskı balata olayına gircem kesin. merak ediyorum performansı artarmı diye:)  sonra trigerin yılı geliyor ona kesin girişicem içime dert olur yoksa kopar diye.

şimdi ben bu bakımları en az 1000 1500 tl ye yaptırınca kıyıp satamamda, satsam kim alır 25000 tl ye? 

araba inanılmaz temiz ve bakımlı, ilk sahibi 11 sene de 125000 zor yapmıs, vw erele gitmiş hep bakıma. aammaaaaaa kim takar ki 2000 model araba ne kadar temiz diye?

aslında tutsam elimde 10 sene binerim heralde, konforu hoşuma gidiyor. ama turbo falan ilerde portlarmı zorlamadığım halde bilemedim?

ne yapsam ne etsem, gereksiz mi heyhey yapıyorum? biraz fazla mı geliyor araç bana bilmem, evli olmasam alıcam bi pizzacı motoru terlik gibi kullanıcam:)


satayım mı?




Logged

Çevrimdışı golfüçyüs

  • İleti: 1215
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: -
  • Şehir: İstanbul
Ynt: 1.9 tdi satsam mı?
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2012, 15:58:21 »
dizel araba durduğu yerde masraftır tabiki. anladığım kadarıyla beylikdüzünde oturuyosun  >:D 2000 model deyip geçme golf altın gibi arabadır, 10 yaşında arabalar fakat temizleri hala 22den aşağı gitmiyor. tabi bu senin yaptığın masrafları çıkarmaz ancak diğer araçlara göre değerini daha çok korur bu araçlar.  ama tabiki karar senin, satmadan önce şunuda düşün dizel golf 4ün temizi zor bulunur. eğer ileride tekrar dizel golf aramıycaksan satman mantıklı tabi :)

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
Ynt: 1.9 tdi satsam mı?
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2012, 16:32:26 »
yok diğer yakadayım orada da e5te metro çalışması bitmek üzere, belediyenin nihayet aklı başına geldi geç te olsa. kartal civarındayım ben e5 e yakın. ama tabi metro tek basına arabanın yerini tutmuyor, istanbulda arabasız yasamadım degil tabi ama alısınca bırakması cok zormus. üstelik metro bitsede sadece tek hatta ulaşımı kolaylaştıryor.
araba cok temiz oldugundan satmak konusunda kararsızım zaten. cunku adam kazıklayamam ben,(al kullan kaygısızca bakımlar birikince bişey demeden sat aldığın fiyata, kiralık araç kullanır gibi millet yahu)  bakımını tam yaptırınca da istediğim fiyata (25000tl )adam niye 2000 model araç alsın. anca hayranı olacak temiz arayacak ta parasına kıyacak. ne bileyim satsam yine bi süre sonra arabaya ihtiyaç duyucam galiba, model yenilemek ne derece mantıklı araç bakımlı olduktan sonra bilemiyorum.
dizel almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem yapacağınız km hesabını bilip girişin bu işe, dizel aldığınıza değsin yani.

efsane araba almayacaksın arkadas, basına bela oluyor yapısıp kalıyor boyle, vazgecmesi zor:)