benim 225/40/18 jant+ lastiklerim vardi yakit olayi pek etkilemiyordu beni cok buyuk bir fark degil. AMA en onemlisi yoldlardaki butun takir tukurtuyu ta$i cukuru kafanda hissediyorsun, zira lastik sert yere basani geni$ en onemlisi yanaklari ince olu$u dolayisiyla darbeleri hissediyorsun?. konfor cok cok azaliyor yani.
$imdi 215/55/16 kullaniyorum resmen esniyor arac yani konfora ula$tim.
spor olsun yine guzel gorunsun dedigim icin jantin yanaklarini di$a acik olanini sectim 18likten daha
spor oldugu tartimasiz acik ve net ortada.ama sanki 18lik jant daha cabuk hizlaniyormu$ gibime geldi :)cok buyuk bi fark degil bu eger oyleyse bile...
senin lastik 14 luk yanak 70 almi$sin 14 luk lastige olmasi gereken 80 ise 70likten cok rahatsiz edici sonuc almazsin.
eger konfor istiyorsan lastigin yere basani az ise yuksekligi mumkun oldugunca buyuk rakamda tutmalisin kapasite dahilinde ama! sen 80ligi 70e du$urmu$sun cok buyuk fark degil. birazda bu goreceli bir$ey. sen yakit farketmez konfor isterim konfora gerek yok yaklit onemli dersen veyyahutta ikiside olmali dersen benim gibi yapmalisin jant degi$melisin