98 Model Polo 6N Vibrasyonlu Çalışan Motor

Başlatan boracanon, 04 Ocak 2009, 01:37:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

boracanon

arkadaşlar merhaba,

98 model 1,6 hb polo sahibiyim. aracımın motoru çok vibrasyonlu çalışıyor, devir saati normal 1000 in biraz altında fakat rolantideyken bütün kasa titriyor sanki..

(bütün bakımları yapıldı, boğaz kelebeği temizlendi)

konuyla ilgili bilgisi ve fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

şimdiden tşk

dangerfield

avans ayarı yaptır buyuk ihtimalle duzelecektir. duzelmezse distributoru bir kontrol et.

boracanon

rolanti normal...  yine de avans ayarıyla ilgili midir szice..
Alıntı yapılan: dangerfield - 04 Ocak 2009, 03:25:48
avans ayarı yaptır buyuk ihtimalle duzelecektir. duzelmezse distributoru bir kontrol et.

kesik44

bencede bir avans ayarına baktırman iyi olur.

dangerfield

kesinlikle...aynı sorunu bende yaşadığım için söylüyorum. ufak ayar bozukluğu çekişde düşüklük ve aşırı sallantılı çalışmanın sebebidir. eğer avans fazlasıyla bozuksa rolantide sorun oluşur.

alen29

dangerfield

öyle olsa rolanti sabit duramazdı hiçbir zaman. ama iyi ateşleyemeyen yani eskimiş buji ve kablolarıda olabilir.(ateşlemeyen demiyorum)
ne olursa olsun öncelikle avansa baktırın....

boracanon

değerli arkşadaşlar, arabam artık sürekli istop ediyor, rolanti devri iyice düzensizleşti. bir kaç hafta önce boğaz kelebeğini temizletmiştim, fakat yine düzen tutmadı, bu gün de OTO AYAR a götürdüm. ve boğaz kelebeğinin adaptasayonu sağlıyamadğını ve tek çözümün kelebeğin değeşmesi gerektiğini söylediler. maliyet ise yaklaşık 350-400 ytl

polo35

dangerfield

arkadaşım burda konuyu açtın. avans ayarına baktır dedik. ona baktırdınmı?
baktırmadıysan bu forumdan ne gibi yarar sağlıyorsun?
baktırdıysan neden söylemiyorsun?
havaya konuşuomuşuz gibime geldi...

boracanon

baktırdım kardeşim... herşeyine baktırdım
ve kelebek gidik.. rolantiyi ayarlıyamıyor

polo34

bu avansı neye göre ayarlıyorlar, karbüratörcü motorun çalışma sesini dinleyip ayarlamıştı :) yani eliyle çevirmişti oradaki birşeyleri...

saydam

Alıntı yapılan: polo34 - 17 Ocak 2009, 10:54:52
bu avansı neye göre ayarlıyorlar, karbüratörcü motorun çalışma sesini dinleyip ayarlamıştı :) yani eliyle çevirmişti oradaki birşeyleri...

motorun en rahat bir şekilde gaza tepki vermesine göre ayarlanır,
avanssız araba hem çok yakar hemde çekişten düşer.