Silkeleme ve rölanti problemi!..

Başlatan kutayerk, 21 Kasım 2008, 20:46:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kutayerk

Öncelikler herkese iyi akşamlar. Bu sorunu "Polo boğaz kelebeği" başlığında da yazmıştım umduğum yardımı bulamadım, başlık gereksizse şimdiden kusuruma bakmayın..

Yokuş aşağı veya düz yolda giderken ayagımı gazdan çektiğim vakit araba çok rahatsız edici derecede silkeleme yapıyor. Ayrıca nadir de olsa rölantide sanki sürekli gaz verir gibi devir yükseltip alçaltıyor. 2 hafta önce kelebek boğazını temizlettim spreyle, düzelmedi. Daha sonra da güvendiğim bir ustaya boğazı söktürtüp temizlettim ve adaptasyon yaptırdım, fakat yine düzelmedi. Motora iyice bakıldı (bilgisayardan vs.) fakat bununla ilgili bir sorun gözükmüyor. Birkaç ustaya daha sordum, "bu sorun boğaz kelebeğinden başka birşeyden kaynaklanamaz" dediler. Şimdi sorunun nedeni kesin değilken boşuna boğaz kelebeğini değiştirip para harcamak istemiyorum. Bu sorunu daha önce yaşamış olan veya fikir sahibi olan varsa düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkürler...

mikka

aynı sorun bendede var düşük viteste giderken ayağımı gazdan çaktiğimde araba feci şekilde kendini silkeliyor ya devamlı gaza basmam lazım azda olsa yada hemen boşa alıyorum lütfen yardım bende bu hafta içinde ustaya gidecem cevap bekliyoruz arkadaşlar

ozmo

kutayerk orda mesajına cevap vermişiz istersen tekrar bir oku hararet müşirini değiştirdinmi?

mikka

arkadaşlar lütfen konu hakkında bilgisi olan varsa bişeyler yazsın

mikka

Acaba debriyaj balatası mı bitti? :-[

erdem2179

Mk3 gti

mikka

erdem kardeş hava kütle ölçer bizim araçlarda oluyoırmu 99 polo. birde fiyat ne kadar

rye

alakasız bulabilirsiniz belki ama termostat olabilir, hararet müşiride ihtimaller arasında

polomer

zfr

Aynı sorunu ben de yaşadım. Debriyaj balatasını değiştirince düzeldi...

kutayerk

Hararet müşiri de yaklaşık bir ay önce değişmişti. üstüne 2000 km bile yapılmadı. Yine orda dendiği gibi gaz telinin gerginliği vs de kontrol edildi...

mikka

zfr galiba bende aynı şeyi düşünüyorum kaça mal oldu sana

alleyesonme

Bende de var o sorun cidden cok sinir edici bisey ... ayagimi gazdan cekince one arkaya dogru sallaniyor , sarsiliyor gibi oluyor 3  4 defa.  Ya gaza basacam surekli ya da bosa atacam ben genelde bosa atiyorum surekli bu yuzdende debriyaja 1 zarar verirmiyim die surekli dusunuyorum kiii tahminimce verdim baski balatayi yemisim sanirsam cok benzin yakmaya basladi Ve Cekisi cok dustu..arabayi  tamirciye gosterdim 2 ay sonra gitmez bu araba dedi yapitmam lazim ama bekliyorum Neden die sormayin Kriz var :)

mikka

evet aynı şekilde benim arabanın çekişide düştü 1. viteste bağırıyor ama gitmiyor aynı zamanda belki inanmayacaksınız ama şehir içinde 30 ytl benzin ile 50 km gittim ve silkeleme olayı tabi. bütün bunlara bakarsak debriyaj sorun olarak görünüyor