Dizel mi? Benzinli Mi?

Başlatan AhMeTH61, 10 Temmuz 2008, 13:45:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dizel Mi?Benzinli Mi?

Dizel
28 (41.2%)
Benzin
40 (58.8%)

Toplam Oy Verenler: 67

AhMeTH61

Bugün 0 Km. Bir araç alacak olursanız.
Dizelimi seçersiniz benzinliyimi.?

AhMeTH61

İlk yanıt benden.
Aslında dizel ile benzinli arasında pek bir fark kalmadı.
Ama gaza bastım mı gidecek diyorum.
Bunun için Benzinli tercihimdir.

nizam

1 ) kullanma biçimi ( ticari - binek )
2) sene içinde yapılcak km
3) yakıt fiyatı

bizim ailede kullanılan araç yönünden dizel +1
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

mecamir

Alıntı yapılan: nizam - 10 Temmuz 2008, 13:47:29
1 ) kullanma biçimi ( ticari - binek )
2) sene içinde yapılcak km
3) yakıt fiyatı

Katılıyorum. Bu faktörlere göre tercih değişebilir. Eğer ticari ise dizel, binek ise benzinli tercih ederdim. Ama çok param varsa VW Touareg V10 TDI fln alabilirim :) Onun dışında da iyi kaçan bi benzinli ;)

nizam

VW Touareg V10 TDI fln alabilirim  Onun dışında da iyi kaçan bi benzinli

;D ;D ;D ;D ;D ;D

v10 benzinli olsa zaten denizde gitmeden bronzlasırız pancar gibi dolasmaktan  :D :D :D

Yunus EMRE

mecamir

Şu Boeing çeken var ya onu alırım işte :)

nizam

bazıları 4 çeker bazıları 747 boing boing  :D

Yunus EMRE

R-Line

Dizel diyorum ama iyi kaçabilecek bir dizel.  ;)
her ne kadar dizel benzin arasında fiyat olarak fark kalmamış olsada dizel aynı litreye daha fazla yol gidiyor. benim istediğim gerektiğinde tasarruf yapabilecek ama bir o kadarda gaz pedalının altında fırlamaya hazır bir canavar olduğunu bilmek.
sanırım birazcık pahalı bir tercih olacak ama bence değer  :D

Halil Kara

Su an icin dusunursek binek bir aractan behsediyorsak benzinli derim.
Dizelin bakim masraflari ve ariza oranina bakinca benzinliye gore belki de yil icerisinde yari yariya fark var.Isterseniz bunun uzun uzun hesabini yapariz.
Arabaya az biniyorsam neden dizelin traktor gibi sesiyle ugrasayim.Gider benzinli bir arac alirim AEM filtre takarim en azindan arabaya bindigimi anlarim :)
Tabi ben isin zevkindeyim.Normal kullanici icin bu degerler degisebilir.

q4

OffLineR

Halil'e sonuna kadar katılıyorum.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

ozmo

yılda 40.000 km ve üstü yapıyorsanız diesel araç mantıklı gibi görünüyor tabi bunda kullanım şartları ve kullanan kişinin durumuda önemli birden fazla kişinin kullanımı için kesinlikle diesel özellikle şirketlerde benzinli araçlara göre daha dayanıklı oldukları kesin tabi bakım masrafları ise benzinlinin nerdeyse 3 katı özellikle sürekli şehirlerarası yol yapanların diesel alması daha mantıklı şehir içinde kullananların bence 1.2 benzinli araç seçmesi daha uygun.

q4

küçük sınıf arabalarda yeni geliştirilen motorlar hariç kesinlikle 1.2 motor yalnış seçimdir. 1.4 doğrudur.Yakıt sarfiyatları hemen hemen aynı, tırmaladığınla kalırsın.

Dizelin bakım masrafları benzinliye göre pahalı diyen arkadaşa katılmıyorum. Ben geçen bakım yaptırdım benzinliye göre sadece 40 ytl fazla verdim, eskisi gibi arada fark yok. Arızalarda maliyetlerin dizel aleyhine olduğu doğru tabi..sayg.

malikaltindis