dohc motor

Başlatan erdem2179, 23 Şubat 2008, 13:51:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem2179

arkadaşlar bişiyi merak ediyorum dohc motor ne demek... :tamamdir
Mk3 gti

mecamir

Üstten çift egzantrikli demek :) yani Double Over Head Cam...

erdem2179

tşk can bilgi verdiğin için
Mk3 gti

Firestarter

Ayrıca birde, genellikle Japon araçlarında SOCH (Single Overhead CamShaft) dediğimiz motorlar bulunur. Üstten tek egzantrikli anlamına gelir.  :)

TİMUR

peki ya ohc motor?
SCIROCCO  GTS MK2 1,8 8V

Firestarter

Ohc motor da üstten egzantrikli motor. Bu tür motorlarda egzantrik mil' i silindir kapağının yukarısında oluyor.

TİMUR

Alıntı yapılan: Firestarter - 05 Mart 2008, 23:53:41
Ohc motor da üstten egzantrikli motor. Bu tür motorlarda egzantrik mil' i silindir kapağının yukarısında oluyor.
benim bildiğim garnktan mekanik olarak tuşlarla iletiyor örn tofaşlar
SCIROCCO  GTS MK2 1,8 8V

refikmk1

Alıntı yapılan: Firestarter - 05 Mart 2008, 23:53:41
ohc motor, üsten çift eksantirik milli motorlardır :t

by_modifiye11

slm kusuruma bakmayın tanışmadan konuya giritorum ama bişeyi bende çok merak ettim hangi motor daha iyi oluyor

mecamir

ahanda yanıtlanmamış soru buldum :D

Aslında kişiye göre değişebilir ama bence DOHC daha iyi, bide en az 16 v olursa yeme de yanında yat  :saygılar

mikail

dohc motor zaten 16 valve anlamına gelmıomu yanı tek eksantırıkte 8 subap tırnagı varken dohc motorlu cıft eksantırıkte 16valve var zaten :tamamdir

G60

20V - 12V - 24V ler de var DOHC yine.
VR6 -> 12v veya 24v
1.8T, 1.8 -> 20v

"Dual over head camshaft" Üstten çift egzantrikli yani. Valf sayısını belirliyor demek olmaz. ;)
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

mikail

pekı ben ısımlerı karıstırmıosam eger tek eksantırıkte  8ad subap yokmuu dolayısıyla cift eksantırıkte 16subap olmuyuomu yada sole sorayım valve subap anlamına gelmıomu??