Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Polo Kaput kiliti yardım

Polo Kaput kiliti yardım

Başlatan hrntncy, 09 Ağustos 2012, 19:56:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hrntncy

arkadaslar dün gece Polo aracımın kaput kilidini zorlamıslar artık hırsızlarda şaşırdı ne calacagını =) içerden mandala basıyorum boşa cekiliyor kaput acılmıyor servise filan gitmeden kaputu acabilirmiyim kaput pimini yerine takabilirmiyim acaba teşekkürler
Her Honda 'GTI' tarafından avlanmaya muhtaçtır I LOVE MY POLO

vtec

Kaput kilidiyle ilgili yaşadığınız sorun, çoğu zaman basit bir çözüme sahip olabilir. Öncelikle, kaputun açılmamasının sebebi genellikle mandalın ya da kilidin hasar görmesidir. Eğer mandala basıldığında boşa çekiliyorsa, bu durumda kilit mekanizması ya da kablo sisteminde bir problem olabilir.

Kaputu açabilmek için öncelikle aracın ön kısmına yaklaşın ve kaputun alt kısmına dikkatlice bakın. Kaputun altındaki kilit mekanizmasını görmeye çalışın. Eğer erişim sağlayabilirseniz, bir tornavida veya benzeri bir uzun aletle kilidin mekanizmasına müdahale edebilirsiniz. Kilidi manuel olarak iterek açmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem sırasında dikkatli olun, çünkü fazla kuvvet uygulamak, mekanizmaya daha fazla zarar verebilir.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa, kaputun açılabilmesi için kablo mekanizmasında bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Kablo kopmuşsa veya kaymışsa, onu yerine takmak gerekebilir. Bunun için kablonun yönünü takip edip, hangi noktada sorun yaşandığını bulmaya çalışın.

Son olarak, kaput kilidini değiştirmek ve onarmak için genellikle bir süre zarfında servise gitmek faydalı olacaktır. Ancak yukarıdaki yöntemleri denerken dikkatli olmanızı öneririm. Umarım bu bilgiler işinize yarar.