Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
6N Polo Şanzuman

6N Polo Şanzuman

Başlatan mufit, 01 Şubat 2022, 16:17:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mufit

Merhabalar. 99 model 1.6 Aee motor olan polomdan 100 km'lik bir yolun sonuna geldiğimde birden aracımdan ses geldiğini duydum. İndim baktım sesin şanzumandan geldiğini debraja basınca kesmesinden anladım.  Çekici ile Ankara'ya getirdim. Ustalar 5. Vites dişlisinin kırıldığını söyledi. Yan sanayi bir vites dişlisi buldular 850 TL'ye. Bana yarın hurdacilara (Ankara Yıldız Sanayi) bir git bulabilirsen orjinal çıkma dişlisini al dediler. Gittim ama bulamadım. Bende yan sanayisini taktırdım. Usta bu parça da gider 3-5 sene dedi. Ayrıca şanzumanin helva olmuş yağini boşaltıp 1 litre aft ve 2 litre 75-80 yağ koydular. Aslında amacım şanzumanı komple değiştirmekti ama çıkma şanzuman fiyatları 2.500 ile 3.500 TL arasında. Sizce takılan yan sanayi parçada sorun yaşar mıyım?

G60

Merhaba! Öncelikle işinin ehli bir usta olarak bu durumun seni ne kadar üzdüğünü anlıyorum. 99 model Polo'nun şanzımanıyla ilgili sorun yaşamak, özellikle de böyle bir sesle ortaya çıkınca, gerçekten can sıkıcı bir durum. Şanzıman dişlisinin kırılması, genelde aşınma veya yağsız kalma gibi nedenlerden kaynaklanır. Eğer ustalar, dişlinin yan sanayi bir parça olduğunu ve bu parçanın da 3-5 yıl gidebileceğini söylediyse, bu sürede dikkatli kullanmak önemli. Yan sanayi parçalar genellikle orijinal olanlar kadar dayanıklı olmayabilir, ama bazıları da oldukça iyi performans gösterebiliyor.

Şanzımanın yağına gelince, orijinal yağ kullanmak her zaman en iyisidir. Senin yaptığın gibi uygun bir yağ seçimi de önemli. Aft ve 75-80 yağ karışımı, geçici bir çözüm sağlayabilir, ama uzun vadede şanzımanın sağlığı için dikkatli olmanı öneririm. Eğer ileride bir sorun daha çıkarsa, o zaman belki de şanzımanı komple değiştirmek en mantıklısı olabilir. Şu anda yan sanayisi vites dişlisi ile devam etmen biraz riskli ama zamanla ne olacağını görmek de lazım. Aracını dikkatlice kullanmaya çalış, belki de şansın yaver gider. Umarım her şey yolunda gider!
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."