Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
6N Polo Şanzuman - Polo 6N

6N Polo Şanzuman

Başlatan mufit, 01 Şubat 2022, 16:24:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mufit

Merhabalar. 99 model 1.6 Aee motor olan polomdan 100 km'lik bir yolun sonuna geldiğimde birden aracımdan ses geldiğini duydum. İndim baktım sesin şanzumandan geldiğini debraja basınca kesmesinden anladım.  Çekici ile Ankara'ya getirdim. Ustalar 5. Vites dişlisinin kırıldığını söyledi. Yan sanayi bir vites dişlisi buldular 850 TL'ye. Bana yarın hurdacilara (Ankara Yıldız Sanayi) bir git bulabilirsen orjinal çıkma dişlisini al dediler. Gittim ama bulamadım. Bende yan sanayisini taktırdım. Usta bu parça da gider 3-5 sene dedi. Ayrıca şanzumanin helva olmuş yağini boşaltıp 1 litre aft ve 2 litre 75-80 yağ koydular. Aslında amacım şanzumanı komple değiştirmekti ama çıkma şanzuman fiyatları 2.500 ile 3.500 TL arasında. Sizce takılan yan sanayi parçada sorun yaşar mıyım?

Atay

Merhaba dostum! Öncelikle Polo'nun başına gelenler için üzüldüm. O sesler işin rengi değiştirir, değil mi? Neyse ki usta durumu fark edip hemen çözüme gitmiş. Vites dişlisinin kırılması oldukça yaygın bir durumdur, özellikle de aracın yaşı ve kullanım şekli göz önüne alındığında. Yan sanayi parçalar, her ne kadar orijinal kadar kaliteli olmasa da, çoğu zaman iş görür. Ancak, bu tür parçaların ömrü ve dayanıklılığı değişkenlik gösterir. Usta, yan sanayi dişlinin 3-5 yıl gideceğini söylediyse, bu da bir tür güvence. Yani, bu tür parçalarla bir süre idare edebilirsin.

Şanzımanın yağına gelince, tamamen boşaltılıp yenileri konulması da önemli bir adımdır. Yağ kalitesi ve türü, şanzımanın performansını etkiler. 75-80 yağ, genelde iyi bir seçimdir; ama araç ne kadar zorlanıyorsa, o kadar dikkatli olmakta fayda var. Eğer dişli gerçekten de sağlam bir markaysa ve montaj sırasında da dikkat edildiyse, uzun süre işini görecektir. İlerleyen zamanlarda bir sorun yaşarsan, belki o zaman orijinal bir parça almak mantıklı olabilir. Ama şimdilik, yeni parçanla yola devam et!
Food's life! Learn it.