Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Hantallık Sorunu - Sayfa 2

Hantallık Sorunu

Başlatan Berdan, 22 Nisan 2015, 01:46:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

edincol

Turbo pik basıncını üretene kadar olan devirlerde cansızlık tüm turbo arabalarda yaşanır. Ferrari bile 1 saniyeden az da olsa turbo gecikmesi olduğunu belirtiyor. Modern motorlarda da genelde 1700 dd den itibaren tam basınç oluşmaya başlıyor, bunun hissedilmesi de dediğiniz gibi 2000 dd de başlıyor.
Akıl yaşta değil baştadır.

rene

Alıntı yapılan: metinmb407 - 23 Nisan 2015, 11:34:52
Tdi da 2000 devire kadar cansız geliyor bana. 1.9 uda aynı 1.4 te bana öyle geldi. 2000 den sonra Tork bariz belli ama.
Kanka 2000dd düşük sayılabilecek bir devir küçük bi debriyaj hareketiyle kafayı sürekli yukarda tutmak mümkün benzinliden geçince biraz garip gelsede sürüş karakteride arabaya göre değişiyor alışınca.

ilGhiNC

Valla SR motor kalktıktan sonra 2500 devire kadar ölü sayılır. Bu arada 1.5 motordan kastım dCi motor falandı. Bence SR motoru her türlü alır :)

Almanların atmosferik motorları hantal benim anladığım kadarıyla. Devir alana kadar hantal ama devir aldıktan sonra kimse tutamaz. Kore ve Japonların alt devirleri harika.
CRAFTER TDI 163 ps

rene

Alıntı yapılan: ilGhiNC - 23 Nisan 2015, 14:52:49
Valla SR motor kalktıktan sonra 2500 devire kadar ölü sayılır. Bu arada 1.5 motordan kastım dCi motor falandı. Bence SR motoru her türlü alır :)

Almanların atmosferik motorları hantal benim anladığım kadarıyla. Devir alana kadar hantal ama devir aldıktan sonra kimse tutamaz. Kore ve Japonların alt devirleri harika.

105 hp lik 1.5dci megane i 110luk tdi bora ile zor geçtik o yabana atılacak bir motor değil zaten ama 1.3 cdti 1.4d4d yi falan abartmaya gerek yok. He 1.5dci 85lik versiyon ise varsa tanıdıkta deneyebiliriz benim arabayla ben çok denedim öyle yürüyenine denk gelmedim 85liğin.

s1nanozk

atmosferik motorlar böyle malesef arkadaşlar,bunlarla fazla oynanmıyor malesef.Turbo şart anlaşılan,dereceli egzantirik falan diyorlar ama o da arabayı sapıttırıyor rölanti falan dengesizleşiyor.Ben TSİ derim bundan sonra  :D

Berdan

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi katalizatörü söktürüp düz boru kaynattıracam alt devirleri de ne yapalım dizellere sonradan yetişiriz artık :) :)

metinmb407

Alıntı yapılan: edincol - 23 Nisan 2015, 11:46:33
Turbo pik basıncını üretene kadar olan devirlerde cansızlık tüm turbo arabalarda yaşanır. Ferrari bile 1 saniyeden az da olsa turbo gecikmesi olduğunu belirtiyor. Modern motorlarda da genelde 1700 dd den itibaren tam basınç oluşmaya başlıyor, bunun hissedilmesi de dediğiniz gibi 2000 dd de başlıyor.

Alıntı yapılan: rene - 23 Nisan 2015, 12:01:13
Kanka 2000dd düşük sayılabilecek bir devir küçük bi debriyaj hareketiyle kafayı sürekli yukarda tutmak mümkün benzinliden geçince biraz garip gelsede sürüş karakteride arabaya göre değişiyor alışınca.

Alıntı yapılan: s1nanozk - 23 Nisan 2015, 19:27:32
atmosferik motorlar böyle malesef arkadaşlar,bunlarla fazla oynanmıyor malesef.Turbo şart anlaşılan,dereceli egzantirik falan diyorlar ama o da arabayı sapıttırıyor rölanti falan dengesizleşiyor.Ben TSİ derim bundan sonra  :D

Bak iyi hatırlattın. TSI da öyle bir problem yok. Bastın mı gidiyor. 1.4 ve 1.2 TSI kullandım TDI a göre canlı geldi. 1.8T bile alt devirde TSI kadar iyi değil.

s1nanozk

Alıntı yapılan: metinmb407 - 24 Nisan 2015, 08:56:08

Bak iyi hatırlattın. TSI da öyle bir problem yok. Bastın mı gidiyor. 1.4 ve 1.2 TSI kullandım TDI a göre canlı geldi. 1.8T bile alt devirde TSI kadar iyi değil.
Ya morukcum bir de teknoloji farkı ile de alakalı olabilir. Ama mesela aynı şekilde yeni nesil 1.6 tdi ile 1.4 tsi act kafa kafaya kalkıyor. Bence şu son 1-2 senede gelişmeler olumlu. 1.8 T dediğimiz olay bizim araçlarımızagöre güzel motorlar tabi ama onlar da bitti. :)  Maddi durumum uygun olsa tsi 150 hp lik makina bakarım. :)

metinmb407

Müdür 1.6 TDI da kullandım yeni modellerde o da aynı cansız alt devirleri. Sonradan fırlıyor ona diyecek bir şeyim yok. TSI başka birşey altıda üstü de canavar :)

rene

Bana 1.4 122hp de alt devirleri zayıf geldi mesela 140lık tsi ile arasında 18hp var gibi görünsede performans açısından çok fark var tabi burda 140 tsi nin çift besleme olmasınında etkisi büyük.

infernaltr

Hantallik benim aractada vardi hava filtresi borusundaki sensorden kaynaklaniyodu. Sensorun fisini sokunce araba gidiyordu ama devir cok dalgalaniyordu servis degisecek falan dedi alkolle  yikadim arabanin hantalligi biraz duzeldi hava filtresini performans hava filtresi taktik ama sensoru iptal etmedim. Simdi gucu torku yerinde duz yolda 230 u goruyorum

s1nanozk

230 u görüyorsanız öpüp başınıza koyabilirsiniz :)

Ali07

Hantallığı yüzünden çok sevdiğim golfümü satmış biri olarak bu konuya cevap vermem gerek.
1.6 sr motordan performans beklemeyin, performans vercek diye boşa para harcamayın., performansı seven arkadaşlara göre değil bu motor. İlla Golf 4 e bincem ve performans istiyorum diyosanız 1.8 e ya da 1.9 Tdi motor seçeneklerini seçin.
sr motoru öven arkadaşlarım Polo, Fabia, İbizada kullanılan 1.4 Tdi motoru bi kullanın derim, hem 80 beygircik hem 3 silindircik.
Konforu konusunda asla kıyaslayamam, golfüm 99 ibizam 2007 model olmasına rağmen. fakat ibizaya ilk bindiğimde golfün hantallığından muzdarip olduğum için hemen bi gazlayayım bakayım ne olacak dedim ve o küçük motorun neler yapabildiğine hayret ettim. Turbo bambaşka bişey arkadaşlar, araç beni koltuğa yapıştırdı ilk 2 vites özellikle, Dizelin ve turbonun 195 torku 3. viteste patinaj yaptırıyor arabaya, ve uzun yol kısa yol gazlamama rağmen araç 6 litreyi asla geçmiyor. En son sakin kulanımda 4,6 ly yaktı.

ilGhiNC

Hocam dikkatli kullanip 3 litre ortalama gören var o motorda. Baya cep dostu 1.4 tdi. :) basinca da gidiyor. Ama motor sesi biraz fazla.
CRAFTER TDI 163 ps