Karter Yağ Tapası

Başlatan alperyüksel, 08 Haziran 2014, 00:55:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperyüksel

Herkese hayırlı geceler.
Geçtiğimiz günlerde aracın yağ değişimi ve diğer yıllık bakım işlemlerini yaptırdım. Aracın yağını boşaltmak için karter yağ tapasını açtılar ve yağı oradan tahliye ettiler. Yağ tapasını değiştirmeden tekrar kapattılar ve yağı doldurdular. Ancak yağ tapasınından yağ kaçağı başladı. Yere damlamıyor. Ancak tapanın etrafına bulaşmış durumda.Servise sormak istedim ama ustam yurt dışına çıktığından soramadım.
Bu durumda ne yapılması mantıklı olur? Acaba yeni tapa takılsa bu durum ortadan kalkar mı?  Başına böyle bir durum gelen var mı?
Tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler ve saygılar.

ilGhiNC

Bu konuda çok bi bilgim yok ama tapa değişirse düzelir muhtemelen.Ya da tapanın etrafına teflon tarzı birşey sarılarak tekrar yerine konabilir. Eğer çok fazla kaçırmıyorsa bence sorun etmeyin.
CRAFTER TDI 163 ps

azap5555

normalde tapada bakır pul var, o takılmamış ya da iyice ezilmiş olabilir tekrar pul takmak lazım.

oguz_kdz

Geçen hafta araba çalışmadı yolda kaldım marş dinamosu bozulmuş tamir edilirken yağ tapasindan damlattigini fark edince ustaya sordum.... 10 bin km de 100mL damlatir önemli değil hocam .... dedi

alperyüksel

Yorumlar için teşekkürler...

azap5555

tapada bakır conta sağlamsa damlatmaz, ustaya bak damlatır önemli değil diyor, ilk icat edilen içten yanmalı motor sanki :saskin: