İlk Vokswagenim Polo

Başlatan azuçkam, 25 Şubat 2014, 15:18:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

edincol

LPG'li araç tecrübem sadece BRC marka tüp takılı olan Mitsubishi Colt 2013 model araçta oldu. Hem uzun yolda hem şehir içinde kullanıyoruz arabayı. LPG ve benzin ile kullanım arasında fark yok denecek kadar az. Uzun yolda tüketim 6,5 lt/100km.

İncelediğim kadarıyla Prins markası teknoloji olarak çok önde. Özellikle Valve Care isimli supap yağlama sistemi LPG'de yaşanan supap erimesi sorunlarını bertaraf edebilmek için tek seçenek. Tabi ki fiyat konusunu da değerlendirmek lazım.
Akıl yaşta değil baştadır.

genc26

Herkese hayirli gunler benim aracin ustunde atiker marka gaz var bir sene oldu ben alali filtresini degistirdim yaklasik 8000 km oldu tik yok sadece dandik ucuz gaz alma bidahaki geldiginde enjeltorleri degistirelim hic bir sorum olmaz cikarmaz dedi ama cogu kiside atikerden memnun degil montajini iyi yapildimi hic sorun cikarmaz
Polo Candır Heyecandır...

mmtcn

peki bu enjektörlerin fiyatı ne kadar?

genc26

Hic bir bilgim yok ne kadar enjektorler hangisi onu bile bilmiyorum :) ilk lpg li aracim oldugundan lpgde fazla bilgim yok
Polo Candır Heyecandır...

bluerose1

atikerin 150-200 arası bulursunuz.
Red Machine!!!

mmtcn

bence 8000 km sonra 200 250 lira vermektense ilk başta lovato veya brc almak daha mantıklı

genc26

10000 km de gaz filtresi degisiyormus 8000 km oldu simdi gazcim 10000 km olmadan gel filtreyi degistirdigimizde gaz enjektorlerinide degistirelim dedi kac km de degisiyor gazin kac kmlerde bakimlari var bilgim yok aydinlatan olursa cok guzel olur
Polo Candır Heyecandır...

bluerose1

Alıntı yapılan: genc26 - 27 Şubat 2014, 21:15:27
10000 km de gaz filtresi degisiyormus 8000 km oldu simdi gazcim 10000 km olmadan gel filtreyi degistirdigimizde gaz enjektorlerinide degistirelim dedi kac km de degisiyor gazin kac kmlerde bakimlari var bilgim yok aydinlatan olursa cok guzel olur
ben tüp bakımlarını her 10000 de yaptırırım.filtre+ayar+kaçak kontrolü yapılır 40 TL.öder çıkarım yaptırmanda fayda var. .enjektörler için de 20000 de değiştirin diyorlar.
Red Machine!!!

genc26

Bilgi icin cok tesekkurler
Polo Candır Heyecandır...

azuçkam

Adam gibi gaz akinir filtre zamaninda degisirse enjektorler cok uzun km goturur su kadar km demek yanlis olur ama 320.000 km de enjetorleri degismemis taksi var anladigim kadari arkadasin aracinda atiker takiliymis bakima gidince degismesi gerektigi soylenmis yoksa her 10000 kmde enjektor degisirse gaxin kari falan kalmaz eski aracimda 32000 km takiliydi hic bir sorun yoktu

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ogretmen_ankara

2006 da aracıma lavato taktırdığımda filtre 25 bin km sonra değişecek diye yazmışlardı garanti kağıdına. Ne olduysa şimdi hepsi 10 bin km ye çevirdiler. Atikerde sıralıda 2 filtre var. Biri 4 tl diğeri 2 tl. Toplam 6 tl. Serviste 40 tl. Brc sıralı filtre 1 adet, fiyatı 9 tl. Servisi 50 tl istiyor. Haliyle 10 bin km de çektiler, firmalara iyi bir kazanç kapısı oldu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

mkkpnar

20 binde enjektor mu degıstırıyorlar ? valla ılk burda duydum bakımları duzgun bı arac o kadar kısa surede enjektor degıstırmez yahu :o

35EZ349

#40
Alıntı yapılan: bluerose1 - 27 Şubat 2014, 22:04:19
ben tüp bakımlarını her 10000 de yaptırırım.filtre+ayar+kaçak kontrolü yapılır 40 TL.öder çıkarım yaptırmanda fayda var. .enjektörler için de 20000 de değiştirin diyorlar.
gaz firmlarından örnek zavolı sitesinde filitreler 15000 de değişir yazar ancak TR şartlarına göre firmalar sorun yaşamamak için 10.000 de değiştiriyorlar değişen filitrelerde 2 adettir biri lpg filitresi diğeride mikro filitre dedikleri küçük bir filitre 20.000 km de birde enjektorlerin bakımının yapılması gerekiyor sadece bakımdan kasıtlarıda içlerinin açılıp temizlenmesi eger enjektörde bir sorun yoksa bildiğim kadarıyla bir enjektör ömrü firmasına göre 50.000 ile 80.000 arasında değişiyor arkadaşlar .
I Love PoLo

bluerose1

zaten bu 20000 fikri bana ait değil firmanın resmi olarak koyduğu kota bunu tırnak içinde belirteyim yorumlar ona göre yapılsın beyler.arkadaş sormuş bilgiyi verdik dileyen 10000 de değişir dileyen 20k 30k 100k 300k 500k istersen motor patlayana kadar bu kişinin titizliğine kalmış.
Red Machine!!!