Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
polo yağ değişimi ve bakım - Sayfa 10

polo yağ değişimi ve bakım

Başlatan vw6n, 13 Mayıs 2007, 22:24:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

west_55

Arkadaşlar aracımın yağını kendim değiştirebilir miyim? Yağ bakımı geldi ve bakımını kendim yapmak istiyorum. Dikkat etmem gereken bir husus var mı?

KAAN60

Alıntı yapılan: west_55 - 23 Kasım 2012, 18:35:32
Arkadaşlar aracımın yağını kendim değiştirebilir miyim? Yağ bakımı geldi ve bakımını kendim yapmak istiyorum. Dikkat etmem gereken bir husus var mı?

BASİT YAĞ DEĞİŞİMİ:

Çek bi benzinlikdeki kanala gir altına sök tapayı (ama yağı doğaya bırakma altına bir kova koy) üste çık yağ kapağını aç hava alsın iyice sızsın 20dk sonra tapayı kapa yağın 3 lt koy 2dk bekle yağ çubuğunu ölç, yarım litre da koy 2dk bekle ve ölç, çubuk tamamlanana kadar böyle devam et çünkü bizim pololar tam 4 litre almıyor fazla koymayasın. işlem bitti yağ değişti.

DETAYLI YAĞ DEĞİŞİMİ:

Önce berner yada würth ün yağa katılan motor temizliyicisinden al (bu motor içerisindeki tortu ve kurumları söküp alıyor) kanala gel yağ dolum yapağını aç temizleyiciyi motora boşalt 15 dk çalıştır (talimatları oku) sonra aracı stop et, yağ tapasını aç (elini yakmayasın) yağ boşalırken üste çık yağ kapağını aç hava alsın iyice sızsın 20dk sonra tapayı kapa yağın 3 lt koy 2dk bekle yağ çubuğunu ölç, yarım litre da koy 2dk bekle ve ölç, çubuk tamamlanana kadar böyle devam et çünkü bizim pololar tam 4 litre almıyor fazla koymayasın. işlem bitti yağ değişti.

kolay gelsin...
_-OĞLUM ve POLOM-_

KAAN60

tabi ben "DETAYLI YAĞ DEĞİŞİMİ" yaptığım zaman  yağ karterinide söküp temizlemiştim ve içinde ne kötü yağ vardı nede balçık çıktı boşuna  açmıştım bidaha da tövbe ettim çünkü 5 saat sürmüştü işim.
_-OĞLUM ve POLOM-_

west_55

Alıntı yapılan: KAAN60 - 02 Ocak 2013, 21:03:31
tabi ben "DETAYLI YAĞ DEĞİŞİMİ" yaptığım zaman  yağ karterinide söküp temizlemiştim ve içinde ne kötü yağ vardı nede balçık çıktı boşuna  açmıştım bidaha da tövbe ettim çünkü 5 saat sürmüştü işim.

Kaan usta dediklerini yaklaşık 20 gün önce kendim hallettim. Yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Teşekkürler

KAAN60

_-OĞLUM ve POLOM-_