ABS ışığı YARDIM

Başlatan cezakiller, 23 Ağustos 2012, 16:29:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cezakiller

arkadaslar bugun abarmla biraz gezeyim dedim   şöyle bi turlamaya cıktım  şöyle 3 4 km yol yaptım  park etim aracı bi 20 dk fln bekledi  sona geri binip araca marş yaptım  200m gidince ABS  işigini yakıo  sona stop edip bidaha marş yaptım durunca yanmiyo 200m gidon yakıyo yeniden  fren hidrolik seviyesine de baktim tam oda  arkadaşlar bi yardim eden baska neden yanar bu işik  ABS de devreye girmior onuda denedi arba frene basınca kayıyo

TuNCh

Merhaba,

Bu sabah işe gitmek için aracımı çalıştırdığımda ABS ışığının sönmediğini gördüm, denemek için fren yaptığımda gerçekten ABS devreye girmedi ve tekerlekler kilitlendi, sağa çekip stop / start yaptım ancak 1,5 dk sonra söndü.Tekrar denemek için fren yaptığımda bu defa ABS devreye girdi.

Nedir bu ABS ışığının sırrı acaba...Yeni başlık açmak istemedim sorunum arkadaşın durumuyla teoride aynı gibi göründüğü için.
Golf IV Pacific [2003]

cezakiller

Alıntı yapılan: cezakiller - 23 Ağustos 2012, 16:29:08
arkadaslar bugun abarmla biraz gezeyim dedim   şöyle bi turlamaya cıktım  şöyle 3 4 km yol yaptım  park etim aracı bi 20 dk fln bekledi  sona geri binip araca marş yaptım  200m gidince ABS  işigini yakıo  sona stop edip bidaha marş yaptım durunca yanmiyo 200m gidon yakıyo yeniden  fren hidrolik seviyesine de baktim tam oda  arkadaşlar bi yardim eden baska neden yanar bu işik  ABS de devreye girmior onuda denedi arba frene basınca kayıyo

sonunu çözdüm arkadaşlar  başiniza gele bilirdie sizede sölylemek istedim   sorunu yapan akunun ustundeki  sigorta 30 luk olan onu cıkarıp atıyosunuz ve yenisini takiyorsunuz  vee ABS  li yola devam :)

nakres

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

cezakiller

Alıntı yapılan: nakres - 24 Ağustos 2012, 14:01:06
sigorta atık değilmiydi

yok sigorta atık değildi   o sigortayi sök ve yerine yenisini tak  sorun  gidiyor

nakres

atık değil ise söktüğün sigorta ile taktığın sigorta arasındaki fark ne?arızanın tespiti nasıl yapıldı.?
  zannedersem  sök-tak yapsanda aynısı olacaktı..(bazen şoklama kontrol ünite arızalarını giderebilir.)
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

cezakiller

Alıntı yapılan: nakres - 25 Ağustos 2012, 08:12:32
atık değil ise söktüğün sigorta ile taktığın sigorta arasındaki fark ne?arızanın tespiti nasıl yapıldı.?
  zannedersem  sök-tak yapsanda aynısı olacaktı..(bazen şoklama kontrol ünite arızalarını giderebilir.)

sötügüm sigorta kararmiş  oksitlenmiş bi şekil olmus ama atık degildi uzerinden aşiri akim gecen bir sigorta  o yuzden değiştirmek daha sağlıklı olacagi için  değişmesini daha sağlıklı olacaktir   pahalida bişi  deil ztn o sigorta en  iyisi 1 lira olsun al tak ne olcak tbikide basina böle sorun gelenler için  :)

cengizhan66

arkdaslar sunu soyleyım nakres arkadasın dedıgı gıbı oluyor aynı sıkıntı bendede vardı abs pompası dedıler fıyat 1500tl :) o akunun ustundekı 3 tane yesıl renkte sıgorta var onları cıkarın temızleyın orası oksıtlenıyor yada yenısını alın 2 3 lıra bırsey yerıne takın gerı sorun duzelıyor.. ama suda var bu ıslem yapılırken kontak takılı olmasın aırbag sıgortasıda varmıs o cıkardıgınız sıgortalarda patlar dıyorlar aman dıkkat  :)sılın takın sorun yok olur  :)

adige_60

benim arabada da  2  haftadır ABS  ışıgı yanıyo :( su an  saat 07.47 olmasına  rağmen gidip akünün üstündeki sigortayı sökcem. denemekte  fayda var. aslında bi sembol daha çıktı panelde Sis  lambasına paralel iki turuncu  ışık iyi görüküyo gözüme ama :) abs olmadan da olmaz :D

adige_60

Alıntı yapılan: adige_60 - 23 Ekim 2012, 07:54:22
benim arabada da  2  haftadır ABS  ışıgı yanıyo :( su an  saat 07.47 olmasına  rağmen gidip akünün üstündeki sigortayı sökcem. denemekte  fayda var. aslında bi sembol daha çıktı panelde Sis  lambasına paralel iki turuncu  ışık iyi görüküyo gözüme ama :) abs olmadan da olmaz :D

şu an itibari ile Abs ışığı uyarısı söndü :D . önceden arabamı  çalıştırıp 25 km hıza ulaşınca yanıyordu uyarı ışığı. sigortaları söktüm. anahtarla az kazıdım ve yeniden taktım. kaputu kapatıp  çalıştırıp  ilerledim. en fazla 60 km hıza çıkabildim.  frene sert bastıgımda sanki Abs çalısmadı. acaba sadece uyarı mı silindi. Abs çalışmadan uyarısız devam mı etcem yani ? 08.10 itibari ile sorun  %50  çözüldü sanırım :D  tşk ederim sagolun :D

cengizhan66

:) :) :)evet benımkıde aynen oyle oldu ınanın servıste 1500 tl demıslerdı abs pompasına masallah benım arabadada 1 ay oldu yapalı bırkere bıle yanmadı sert fren yapsam bıle :)

adige_60

demin eve gelirken farklı bir yol kullanayım dedim  yolun üzerinde  belediye yeni bi tümsek yapmış. geç farkettim ve frene sert bastım ABS nin devrede oldugunu, lambanın yanmadıgını farkettim çok şükür ya :D .. demekki hemen servise gitsem beyni değişceklerdi. Tşkler forumm :D

cengizhan66

:) :)aynen yada beyın degıl sıgorta degısıp beyın parası alacaklardı ALLAH kımseyı sanayıye dusurmesın..

mcetin

aynı sorun oldu geçenlerde,abs ışığı yanıyordu,arkadaşlar sağolsun dediklerini yani sigortaları takıp çıkardıktan sonra söndü ışık ve abs tekrar devreye girdi,sanayiye de gidip bi ton para bayılmaya gerek kalmadı  >:D BU FORUMU SEVİYORUM
Aşıksan vur saza,şoförsen baz gaza...