Arka sis lambasını 2 tane yapabiliyomuyuz?

Başlatan selimbzrc, 10 Kasım 2012, 16:36:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selimbzrc

merhaba arkadaşlar bildiginiz gibi bizim aracların arka sis lambası sadece sol tarafda bitane bende bu sis lambasının, park lambasının yada geri vites lambasının bitane olması olayına uyuz oluyorum simetri hastasımıyım neyim anlamadım :D başlıktada yazdıgım gibi bu arka sis lambasını iki tane yapmak istiyorum mümkünmüdür acaba stobu söküp bakmadım hiç yapılırmı acaba yapılırsa nasıl yapılır??? tarif edebilecek olan varmı?
Alınık araba var mı? :) Golf 4 olur 6 olur polo olur...

metinmb407

Mümkündür sağ stoptan sol stopa paralel çekmeniz gerekebilir hat olmayabilir bende yoktu hat çektim birde ampül işlem tamam.

selimbzrc

Tamam o zaman bi bakayım hat varsa bi ampulle hallolur heralde yoksada dediginiz gibi birinden öbürüne paralel çekeriz daha güzel duracagından eminim :)

vp703

bende cuma gunu yapicam ayni islemi hat var ampul yok :)
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

selimbzrc

Benim daha bakma imkanım olmadı hat varmı yokmu diye inşallah bendede vardır senin gibi bi ampülle hallederiz yoksa biraz ugraştıracak.

Sinancetintas

Alıntı yapılan: selimbzrc - 10 Kasım 2012, 16:58:00
Tamam o zaman bi bakayım hat varsa bi ampulle hallolur heralde yoksada dediginiz gibi birinden öbürüne paralel çekeriz daha güzel duracagından eminim :)
arabayı ilk aldıgım zamanlarda bi arkadaşla arabayı incelerken arkadaş demişti senin diger sis çalışmıyor ampul patlamış galiba diye açtık baktık ampul yok direk ampul alıp taktik devam çift taraf sis oldu..
Das Auto..

by_tata

Alıntı yapılan: Sinancetintas - 24 Kasım 2012, 01:51:37
arabayı ilk aldıgım zamanlarda bi arkadaşla arabayı incelerken arkadaş demişti senin diger sis çalışmıyor ampul patlamış galiba diye açtık baktık ampul yok direk ampul alıp taktik devam çift taraf sis oldu..

bende ayni sekil farkettim, ama ampulu taktigimda calismayinca soyle bir dikkatli inceledim ve o ampul yuvasina hat gelmedigini gordum. Sende hat varmis demek ki emin misin calistina sag taraftakinin ?

Bende madem hat yok ampul kalsin orada yedek kulubesinde dedim :)

selimbzrc

Anladıgım kadarıyla eski modellerde hat var sadece ampül yok yeni modellerde ise hatda yok ampülde.

mustklc

pejolarda falan altta ortada tam, poposunda ateş yanıyormuş gibi hoş durmuyor bence. 
Araba binmek içindir..

Sinancetintas

Aynen agam eminim hatta arkadaş stop'un ampulu söktü ilk onla bi denedi baktık çalışıyor direk gittik ampul aldık, praktikerden alıyorum ben orada ucuz var 4'lu P21W 5TL gibi bişeye geliyor.. praktiker'in bahçesinde hatta başka ne var ne yok diye de baktık arabaya..
Das Auto..

by_tata

hmm. iyi sende orjinal hat varmis demek ki. Bende simetri takintiligi var da yaptirmiyorum cunku oyle olmasi gerekmis siste sadece tek taraf yanmasi gerek diyorlar o yuzden oyle ikilemede kaldim. Bi hat icin bir dunya plastik aksam sokmek gerek gerek yok. Praktiker`e gittigimde bir bakayim bakayim ben kauflandta bakmistim philips var sadece epey pahali onlarda. Burda normal bi parcacidan almistim, tanesi 1lvydi bir de sinyallere su sari ampullerden takip denicem bakalim bir fark olacak mi :)

Sinancetintas

Ben şimdi arka stopları özellikle ve sinyalleri komple en az 15-20 led'li led ampullerle degiştirmek istiyorum daha fazla ışık versin ve belirgin olsun diye.. Benim Stoplarda normalde siyah kısma bütün dursun diye kırmızı folyo çekmiştik ondan ışıgı azaltıyor gibime geliyor ondan LED yapıp ışıgı arttırmayı düşünüyorum..
Das Auto..

by_tata

kirmizi folyo bayagi bi azaltiyor evt, yansima ve gecirgenligi kisiyor, onceki aracimda denemistim. Sonra topbun oraya takilan soketti aleminyum folyo ile bisiylerle kaplamistik bayagi artmisti parlakligi. Orjinal ledli stoplar filan var cok iyiler de cok da pahalilar, sadece ampul ile cozebilirsen daha iyi yani ;)

Sinancetintas

şuanda sadece ampul düşünüyorum..

Bak bunları buldum bunlarla degiştirecegim önce ama yetmezse dedigin matıklı geldi.. öylede yapabilirim..

http://proparts.bg/product/1406/led-krushka-p21-s-27-dioda.html
Das Auto..