2 Basit teknik soru..

Başlatan Sinancetintas, 15 Eylül 2012, 14:18:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sinancetintas

Selamlar arkadaşlar sorular basit ama bilenler için.. ;)
Öncelikle ilk sorum Benim 99 Golf 4 1.6SR AKL motor bunun fren hidrolik yagı nedir?? (Bizim eski anadolda dot 4 mu neydi bunlarda nedir) Benim Min'e yaklaşmış tamamlayacagım..
2. Sorum ise radyator suyumda sürekli eksiltme var bende ona bi antifiriz bi normal su koydum hani dengelensin diye.. peki komple antifiriz doldursak ne olur bu sorun olur mu?? bu arada ben sofyada yaşıyorum burada kışın gündüz sıcaklıgı -17 -22 arası gece -21 -32 derece arası..  Radyator için de G12 Kırmızı alıyorum antifriz için dogrudur demi??
Das Auto..

MurdeR

sadece antifiriz koyarsan araba geç ısınır geç soğur atıyorum kışın 8 de arabayı bindin çektin kapının önüne 2 3 saat hala sıcak kalır araban. yavaş yavaş sogumaya başlar sbaha kadar -10 a gelir diyelim araba çalıştıgındada 2 3 saate anca ısınır araban bu yüzden antifirizin gücünü kırmak için su ile karıştırıp belli bir oranda koyarsanız daha verimli olur diye düşünüyorum

nakres

dot 4 doğru ,min e gelmiş ise balataların bitiyor olabilir önce balatalara baktır bitik ve değişecek ise eklemene gerek yok.
  komple antifiriz koyarsan reçineleşme olarak radyatörü bi zaman sonra tıkar.
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Sinancetintas

yok min olmamış max - min arasında min'e 1 tık daha fazla yakın hani şimdi max'a yaklaştırayım ve elimde bulunsun ihtiyaç olursa koyarım diye istedim.. ;) Antifiriz muhabbetini öğrendigim iyi oldu yarın basacagım suyu.. yaa alttan bi yerden kaçırıyor ama tam bulamıyorum lift'e kaldırmak lazım oda bende yok.. pazartesi bi ustaya gidecegim kaldırıp bakalım nereden kaçırıyor büyük ihtimalle kauçuk borular varsa onlardandir benim onlar çook yıpranık üst kısımda görünen 2-3 taneyi degiştirdim ama onu göremedim hiç.. sonuçta araç 99 model orginalı 13 yıllık yani..

Aa bu arada uzmanı buradayken sorayım bu modifiye renkli borular var tunning magazaları falan satıyor o borular nasıl tavsiye eder misin??
Das Auto..

mussel

Sinan aracın fren hidroliğini serkan söylemiş,Muharrem arkadaşımızın yazdıklarına katılmıyorum,geç ısınma soğuma diye bişey söz konusu değil.Aracın antifriz cinsi ve miktarı belli zaten,g12 kırmızı antifrizi suyla karıştırmadan aracına koydur,2 yılda bir değiştir.Zaten bulunduğun yerdeki hava koşulları oldukça ağır.Soğutma sistemine su koyarsan kireçleme ve korozyona sebep olur.Serkan'ın dediği reçineleşme olayıda değişim aralığında yapılmadığı zaman oluşabilir.Hava -50 derece dahi olsa termostat ve diğer soğutma aksamında sorun yoksa aracın motoru 10-15 dakika içerisinde çalışma sıcaklığına gelir.Neden bu kadar emin konuşuyorsun diye sorarsan 2.5 yıl karsta yaşadım,soğuk nedir çok iyi bilirim.
03.06.2005

metinmb407

Fren hidroliğinin iki senede bir değişimi gerekir. Tamamlamak yerine komple değiştirmeyi tavsiye ederim  ;)

maverick

Alıntı yapılan: metinmb407 - 16 Eylül 2012, 13:53:42
Fren hidroliğinin iki senede bir değişimi gerekir. Tamamlamak yerine komple değiştirmeyi tavsiye ederim  ;)
:tamamdir
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Sinancetintas

O zaman degerli arkadaşlar abiler söyle bi soru sorayım fren hidroligi ve radyotor suyu nasıl degişir tam olarak ve ne ne kadar kapasitesi var yani kaç litre G12 kırmızı almam gerekli tam boşalttıgım da ve ne kadar fren hidroligi.. yarın veya çarşamda radyatorun kaçıran borusu için servise gidecegim.. orada komple bu şekilde halledeyim.. ;)
Das Auto..

Sinancetintas

Bu arada araçı tekrar hatırlatayım..
99 Golf 4 1.6SR AKL Motor Benzin..
Das Auto..

nakres

Alıntı yapılan: Sinancetintas - 15 Eylül 2012, 21:21:45
..

Aa bu arada uzmanı buradayken sorayım bu modifiye renkli borular var tunning magazaları falan satıyor o borular nasıl tavsiye eder misin??

kullanmadık kullananı da görmedim kalite vs açısından bişey diyemeyeceğim.

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

rene

fren hidroliği ile direksiyon hidroliği ortakmı kullanıyorlar yağı yoksa fren hidroliği farklı bi yerdenmi doluyor ?

yakalı

su eksilme olayı bendede vardı.ta sonunda yolda bıraktı arka taraftaki kalorifer boruları var bağlatı t noktaları var. bende ki patlayınca yolda kaldım arızayı buldım bu şekilde :D 25 tl plastik parça sıcak soğuk dayanamayıp zamanla yıpranıp kopuyor.her neyse kardeş sabah uyandığında arabayı çalıştır çalışır halde o arka taraftaki parmak kalınlığında ve 2cm çapında arkaya bağlı 2 boru var onları kontrol et çalışır durumda farkediliyor yoksa bilemezsin hatta biri gaza dokunsun basınçla akıntı çoğalabilir farkedilme açıosından.ustalar bilemedi benimkini patlatınca farkettim..

metinmb407

Alıntı yapılan: rene - 17 Eylül 2012, 10:21:36
fren hidroliği ile direksiyon hidroliği ortakmı kullanıyorlar yağı yoksa fren hidroliği farklı bi yerdenmi doluyor ?

Fren hidroliği ile direksiyon hidroliği farklıdır. Fren hidroliği kaputu açınca akü kutusu tarafında arka kısımda beyaz kutu gibi birşey var üstte de sarı bir kapak hatırlıyorum. Direksiyon hidroliği ise kaputu açınca yolcu tarafında cam suyunun arkasında yeşil bir kapak var.

Alıntı yapılan: Sinancetintas - 16 Eylül 2012, 21:59:03
O zaman degerli arkadaşlar abiler söyle bi soru sorayım fren hidroligi ve radyotor suyu nasıl degişir tam olarak ve ne ne kadar kapasitesi var yani kaç litre G12 kırmızı almam gerekli tam boşalttıgım da ve ne kadar fren hidroligi.. yarın veya çarşamda radyatorun kaçıran borusu için servise gidecegim.. orada komple bu şekilde halledeyim.. ;)

Fren hirdoliği yarım litre DOT4 yağ yeterlidir. Radyatör suyunu bilemem. Fren hidroliği tekerleklerdeki hidrolij yerleri var adını unuttum oralar sökülür ve motor kaputu açılarak az önce bahsettiğim beya yerden yağ eklenir havası alınır.

rene

Alıntı yapılan: metinmb407 - 17 Eylül 2012, 10:56:42
Fren hidroliği ile direksiyon hidroliği farklıdır. Fren hidroliği kaputu açınca akü kutusu tarafında arka kısımda beyaz kutu gibi birşey var üstte de sarı bir kapak hatırlıyorum. Direksiyon hidroliği ise kaputu açınca yolcu tarafında cam suyunun arkasında yeşil bir kapak var.

Sagol metin sanırım 2 yıldır fren hidroliğini hiç kontrol etmedim  :'(