yağ pompasına çözüm

Başlatan kkat, 21 Ağustos 2012, 15:28:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kkat

 Merhaba arkadaşlar.tam 10 ay oldu arabama binemiyordum.Tabiki meraklı bir mk1 ci için nasıl dayanabildinz diyeceksiniz. haklısınız  Meraklı bir mk1 ci olduğum kadar da o derece motorculuğum vardır.ondan dolayı mk1 ri bana aratmadılar.(agusta,honda, yamaha jog)...... gelelim efsanemizin yağ pompasına. Tam 5 defa söküp taktım.dişliler iyi,filitre orjinal, muşuru orjinal.motorun yağ devir daim yolları temizlendi.v.s..........sonuç yağlama olmuyor...en son basit bir müdahale olayı çözdü.  ya.... dişlilerin üstünü kapatan 5 tane civata ile sıkılan kapak tornada traşlandı 280 numaralı zımpara ile zımparalandı takıldı. olay bitti . yağlama sorunu  şu an yok . inşallah bir daha olmaz ..... ama yenisini almak güzeldir...zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler ederim...  :)


Mk1GTI

Aracın 1,1 yada 1,3 se üst kapakta bir yağlama borusu var. ince bir borudur 3 deliği vardır orta deliği ustalar kırıyor çoğu zaman çünki plastik rekorları vardır. Bunlardan biri kırıldığında motordaki yağlama başarılı olamıyor ve sorunlar bitmiyor buda aklında olsun..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

kkat

evet onu biliyorum.benim mk1 1.3cc dir.o ince boru sağlam ve yağlamayı ilk etapta ordan haberdar olunabilinir . teşekkkür ederim.

kkat

 ben de teşekkür ederim...]

kkat

sorun bitti. yeni yağ pompası geldi proplem  bitti. :D