Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen - Sayfa 3

ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen

Başlatan tonguc, 20 Temmuz 2008, 18:00:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

otomobilibo

arkadaslar selamlar
1ay kadar once 102bınde bora otomatık comfort aut aldım. soguk havalarda arıza ısıgı yakıyordu ılk calıstırmada. dogusda pc ye baglattım egr ve katalıtık konvertor arızası verdı. servıste arkadaslara sordum normal dedıler lpg lı oldugu ıcın. aynı sorunu yasayan varmı acaba?

mustafa_inci

konudan bayağı bi süre geçmiş ama arkadaşlar ben yine sorayım. 2003 model 1,6 comfortline boram var. daha yeni landirenzo lpg taktırdım. 1000 km falan oldu. arıza lambası geçen gün yokuş çıkarken yandı ve abgas werkstat yazısıçıktı. bilgisayara bağlattım katalizör arızası dediler. söndürdüler bi daha olursa müşiri değiştiririz dediler. 200 km sonra yine yandı. müşir pahalı mı değişince çözüm olacak mı arkadaşlar. yardımcı olursanız sewinirim

ALPER.

oksijen sensörüdür ve de pahalıdır, sr motorların yüzde 80 inde o arızayı verir, değiştirmeye gerek yok

mustafa_inci

ya kardeşim kusura bakma tekrar tekrar soruyorum ama yaklaşık ne kadardır. o ışığı görünce moralim bozuluyo. bu müşir  değişince sıkıntı gider mi dersin...

ALPER.

gitmez, bi süre gitse de tekrar geri gelir, sinirini bozmasın önemli değil

mustafa_inci

teşekkür ederim, biraz olsun rahatladım :)

blasph

Merhaba arkadaslar,
2003 model Golf IV otomatik bir aracım var 117000de aldım su an 122000de falan, OMVL kitli lpgsi var 2009da takılmıs, gaz filtrelerini yeni degistirdim. Yakın zamanda ABGASS WERKSTAT İkazı cıktı, baktırmıstım 1. ve 3. Silindirlerde sıkıntı var denmıstı, sildiler cıkmadı tekrardan bir sure. Sonra sanırsam LPGye ayar cekıldıkten sonra tekrar yandı, galıba fakır ya da zengın karısım nedenıyle oldu. VAG-COM ile log aldım size gondereyım. Sizin fikriniz nedir acaba?
Tesekkur ederım.

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine        Labels: 06A-906-033-AVU.lbl
  Part No: 06A 906 033 BL
  Component: SIMOS33 1.6l 2V 00AT4578  
  Coding: 00233
  Shop #: WSC 01271  

2 Faults Found:
16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1
           P0130 - 35-00 - Malfunction in Circuit
16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1
           P0130 - 35-00 - Malfunction in Circuit
Readiness: 0000 1001

Address 08: Auto HVAC        Labels: 3Bx-907-044.lbl
  Part No: 3B1 907 044 C
  Component: CLIMATRONIC     C 2.0.0  
  Coding: 11010
  Shop #: WSC 01271  

2 Faults Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
           35-00 -  -
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
           37-00 - Faulty

not: ikinci hata grubu klima olması lazım, zzaten kompresoru de ucmus durumda :D
2003 Golf MK IV OV

metinmb407

Silindirlerde sorun görünmüyor oksijen sensörü hata vermiş.

ALPER.

ve lpg var ise normal, silin devam edin

metinmb407

Geçici arıza ise sorun yok ama oksijen sensörü arıza ışığı yakıyorsa değişim şart. Değişmezse ne olur araç fazla yakar :)

blasph

Başka hata ışığı yanmıyor göğüste, loglarda gonderdıgım gıbı, sıler devam ederım. Tesekkur ederım. :tamamdir
2003 Golf MK IV OV

mustafa_inci

ya arkadaşlar bende de var olan bu sorun önceden 1000-1500 km de bir oluyordu, siliyordum devam ediyordum. 5-6 kere böyle oldu. şimdi son 2-3 defadır sildiriyorum 200-250 km de yine yanıyo artık söndürtmeyeceğim ama büyük bi soruna yol açar mı diye kafam karışıyo. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
abgass werkstat : bilgisayarda katalizör arızası etkisi düşük yazıyor

sefo1

selam herkese öncelikle böyle bir paylaşım sitesi olduğu ve insanların birbirine yardımlaşmasından dolayı herkese teşekkür ederim.arkadaşlar benim 2004 pasifik golf var benzinde yapıyormu bilmiyorum ama gazda iken tekleme yapıyo genellikle 2 ve 1 viteste yüksek devirde yapmıyo.bu tekleme cok azdı sonra cogaldı ve abgas werkstat gıbı bu yazıdan sonra dahada cogaldı.cıhazda yazıyı sıldırdım ama arıza hala devam edıyo.herkes bıse soyluyo bujı ve bujı kablosu dıyen var bogaz kelebegı dıyen var fitre dıyen var daha bır cok sey allah rızası ıcın kıme ınanacagımı sasırdım her denılın parcayı da degıstırecek kadar zengın de degılım lütfen yardımmm....

ALPER.

benzinde yapıp yapmadığını deneyin önce de ona göre yorum yapalım