gti rölanti ayarı

Başlatan satarfaction, 08 Mayıs 2012, 03:58:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

satarfaction

rölanti fotoğrafta gösterilen yerdenmi yükseltilip azaltılıyor eg motorda bilen varmı  ??


Mk1GTI

K-JEt sistemde birçok noktada rolenti ayarı var. Senin gösterdiğin gaz kelebeği ayarı. Burdanda aracın rolentisini yükseltip alçaltabilirsin ama yakıt karışım ayarları hassastır tutturamassan ya çok yakar ya az gider :D :D
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

satarfaction

yazılı ok değilde öbür okla gösterdiğim yerden rölanti yükseltilip azaltılıyor deniliyor doğrumu abi ? bu gaz kelebeği ne kadar açık olmalıdır belli bir oranı varmı ? teşekkürler :)

Mk1GTI

Ben resimde 1 tane ok görüyorum bak uğraştırma beni :D :D

Burdaki ayar vidası başka noktalarda bir sıkıntı olduğu zaman kullanılan geçici ayar noktası..  Mesala gaz kelebeğinde bir miktar havanın geçmesi için küçük bir delik vardır ve zamanla bu delik tıkanır işte o zaman burdan gaz kelebeğimi aralayarak ordaki kayıp hava akışını sağlarsın ve carbon clean yaptığın zaman eski ayarına getirirsin.. Birde arka tarafta vardır bunun gibi bir ayar sanırım 5 anahtar tutuyordu onu bakırdan bir vida onunlada rolenti ayarı yapılıyor onada bak çok sıkılmış yada meme ağzı pislenip tıkanmış olabilir.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

satarfaction

tamama abi anladım sorduğum vida arkadaki vidaydı şimdi anladım:) saol