×

Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Profesyonel fotoğraf makinesi - Sayfa 2
 

Profesyonel fotoğraf makinesi

Başlatan zamazingo, 29 Mart 2012, 20:30:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zamazingo

Hocam makinenin video çekme özelliği yok ama aktarmalarda ve yazma hızlarında da hızlı olsun diye 4 gb class 10 tercih edeceğim.Arkadaşlar bu arada bütün koruma ekipmanlarını aldım makinanın.Zırhlı gibi olacak ama olsun.:)Yakışacağına eminim.Almam gerektiğini düşündüğüm herşeyi aldım.Aksesuarlar tripod haric 200 liraya yakın tuttu.

zamazingo

Arkadaşlar makinemi de aldım.Hafıza kartı,parasoley ve makineyi 1050 liraya aldım.:)
İnşallah güzel fotoğraflar çekeceğim...

FelixCrail

Makineyi cozdukten sonra 50mm al derim. Kit lens guzel ama makinanin hakkini vermiyor. Bazi yerlerde ise yariyor ama

Sonrada bi tele zoom iyi gider

zamazingo

Hocam sorma bu işin ardı arkası yok.:) Şu sıralar düşünmüyorum yeni lens almayı.Ancak ilerleyen zamanlarda kaçınılmaz gibi görünüyor. :sevgi:
18-55 ile harika resimler çekenler gördüm.Benim amacım ise 18-55 ile yapılabileceğin en iyisini yapıp sonra diğer lenslere geçmek.Tavsiyeleriniz varsa dinlerim. :sevgi:
Bu arada tripod alıyorum 1 ay içinde.Slik f730 düşünüyorum.Sizce nasıl olur?

FelixCrail

#18
ben eskiden dslr-like için uygun fiyatlı olan vanguard mk4 almıştım. dslr de de onu kullanıyorum. (gerçi şimdiye kadar hiç ihtiyacım olmadı :) )

ben 2003 de foto çekmeye bi hevesle başladım. o zamanlar like makinem vardı (fuji s6000fd) 4-5 sen onu kullandıktan sonra bana yetmemeye başlayınca samsung gx20 aldım. üstünde 18-55mm ile geldi. birkaç ay onla idare edip 70tl ye 100-200mm aldım manuel. baktım bu fiyata çok kaliteli fotolar veriyor 2 hafta önce gene 70tl ye manuel f1.9 50mm aldım.

arkadaşlarımın baskıları üzerine 3 aydır da düğün nişan fotoları çekiyorum para karşılığı :) arabaya yakıt parası vs çıkıyor hiç olmazsa :)

çektiklerimi buraya atıyorum : http://www.facebook.com/omersirelphotography

zamazingo

Hocam resimlerinizi inceledim.Çok harika resimler çekmişsiniz.:)Ellerinize sağlık.Ben de ufak ufak başlıyorum.Kendimi geliştirmeyi çok istiyorum.Şu anda memleketimde olmadığım ve bu tarafları pek bilmediğim için teknik kısmı ile uğraşıyorum.Uygulama kısmı 26 haziranda başlayacak kısmetse...Gideceğim yerlerin listesini çıkardım.Ve 12 tane noktam var şu anda.Ve hepsinden çok iyi pozlar çıkacağına eminim.Uzun pozlama ve bokeh hastasıyım diyebilirim.1 haftadır okuyorum.Bayağı bir teori kaptım...Sizinde başınızı ağrıtabilirim. :D
Bu arada ilk bokeh denememi de sizinle paylaşıyorum.Yorumlarınız çok değerli arkadaşlar.El benim elim. :bekleriz:

Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.:)

FelixCrail

ilk deneme için çok iyi bi bokeh örneği olmuş bence.

zamazingo

Teşekkür ederim hocam.:)Dikkat ettiyseniz hocam diyorum. ;D
Bu arada size bir soru sorayım.Manuel modda kullanırken -2 ve +2 değerlik olan tablo(sanırım pozometre idi adı) değişmiyor değil mi? Enstantane ve diyaframa göre kendisi değişiyor.

FelixCrail

Hoca sayilcak kadar iyi degilim. Kendime gore biseyler yapmaya calisiyorum sadece.

Manule kullanirken netlemeyi sen yaparsin. Lens A moduna sahip degilse diyaframi makineden ayarlayamazsin. Otomatik modda cekim yapamazsin manuel ile. Pozometreyi kullanman gerekebilir. Yada benim gibi alirsin en acik diyaframa, makineye de enstantane ayarlamasini birakirsin. En rahati bu. Manuel alip kullanmadan anlamak biraz zor. Her manuel de ayarlamalar farkli oluyor bide. Ben 2. Manuelimi alinca anladim bunu.

Bokeh istedigine gorev diyafram degeri ufak lensler sana gore. İstanbuldamisin? Makinende pentax yada samsungsa benim manuelle deneme yapabilirsin

zamazingo

Sağolasın üstad.Ancak Aksaraydayım.:)Üniversite dolayısıyla  bir süre daha buradayım.25 Haziran gibi evime dönüyorum.Manisa.:)
Önerilerini dikkate alacağım.:)Bu arada makine eos 1000d.18-55 kit lens var üzerinde.:)

Onamdar

#24
Buda benden bir bokeh ;)
Doğal yaşam parknda 55-250 lensle çektim
http://www.fotokritik.com/2776561/esaretin-resmi
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

zamazingo

Gerçekten mükemmel çıkmış hocam.Body ne idi bunu çekerken.:)Malum 18-55 kit lens çok kral fotoğraflar yakalayamıyor ama yine de benim için çok bile...Araç fotoğrafları çekerken neler yapmam gerektiği konusunda biraz bilgi verirmisiniz?

FelixCrail

Bokehi yapan bodyden cok acik diyafram+yuksek mm degeri. O arkadasin bokeh etkisi bu yuzden sendekinden fazla.

Arac cekimi icin iyi bir mekan ve isik yeterli. Havada parcali bulutlu ise hdr iyi gider

Onamdar

Alıntı yapılan: zamazingo - 08 Mayıs 2012, 19:15:07
Gerçekten mükemmel çıkmış hocam.Body ne idi bunu çekerken.:)Malum 18-55 kit lens çok kral fotoğraflar yakalayamıyor ama yine de benim için çok bile...Araç fotoğrafları çekerken neler yapmam gerektiği konusunda biraz bilgi verirmisiniz?
600d ile çektim ama arkadaşın dediği gibi f değeri minimum odak mesafesi maksimum olucak

odak 250 de çektim onu

İyi araç fotoğrafları için akşam üzeri uzun pozlama kısık diyafram 100 iso iyi white balance gerekli :)
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması