termostat

Başlatan ugurkrdg, 03 Şubat 2012, 17:57:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurkrdg

arabayi çalıştırdım yedek su kabinin kapağını açtım ilk defa böyle birşey gördüm radyotorden kaba su alıyordu galiba benim termostat bozulmuş açık kalmış araba soğukken devir yapıyor doğrumu arkadaşlar ayrıca araba 80 e gelmez oldu ısınmıyor

servet_volt

kapaga su gelmesı gayet normal bısı su devırdaym yapar fazlalıgı kaba gerı aktarır bunun bı termostatla alakası yok.

motorun ısınmaması termostattandır 87 lık termostat taktır duzelır behr marka al.20.tl
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Mk1GTI

Araçlarımızdaki su dolum kabı aslında genleşme kabıdır.. Radyatör içindeki basıncı orantılamak için 80 den sonraki vw motorlarında bu genleşme kabı kullanılmaya başlamıştır.. Bu genleşme kabı sayesinde motorlarımızın birçok sorununu ilk gözlem olarak kullanma şanzımızda vardır..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

escocem

Alıntı yapılan: ugurkrdg - 03 Şubat 2012, 17:57:11
arabayi çalıştırdım yedek su kabinin kapağını açtım ilk defa böyle birşey gördüm radyotorden kaba su alıyordu galiba benim termostat bozulmuş açık kalmış araba soğukken devir yapıyor doğrumu arkadaşlar ayrıca araba 80 e gelmez oldu ısınmıyor

aracın soğukken geri dönüşten su geliyorsa termostatın ya yoktur yada takılmışır.

ugurkrdg

araç soğukken de su gelir yani öylemi daha önce suyuna bakarken hiç su geldiğini görmemiştim şimdi herşey normal diyorsunuz öylemi 80 lik termostat var araba da 2 ay oldu takali daha şimdi geldim araba nin yanından çalıştırdım bekledim kapağı açtım su devamlı geliyor hararetin 80 gelmesini bekledim ama 75 te falan fan açtı 2. Fani bekledim açtı kapadı stop edipbiraz bekleyip kapağı tekrar  açtım havasını alarak şu min seviyesinin altında duruyor ama az da olsa su var öncelikle söyleyeyim araç fani açmadan radyotor borularına baktın üstteki sıcak alttaki soğuk tu nasıl oluyor anlamadım

fatih_06

termostat kaçırıyor olabilir sen bi 87 lik termostat tak benim araçta ısınmıyordu gerçi benimkinde hiç yoktu ama 87 takınca şimdi çok çabuk ısınıyor :tamamdir

eses GTI

uğur senin herşey yolunda su gelmesi alt borunun soğuk olması. 80 lik termostatta motor sıcaklığı en az 75 olur yolda giderken bu sıcaklık içeri 45 derece civarı sıcaklık vermeli bir termometre ile ölç ön cama üfleyen yere koy.ben 74 lük kullanıyorum motor 70 de sabit kalıyo uzun yolda tabi ve eskişehirde bu soğuklarda  bile ısınıyorum.

ugurkrdg

ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum sağolun şimdi sanayiye gitsem ustalar yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diye bir sürü iş çıkarırlar başıma burasını çok seviyorum

barut

orjinal derecedeki termostad her zaman motorun sağlıklı ısınmasını sağlar. Yazlık kışlık diye termostad yoktur aman diyim. Bu hataya düşüpte conta yakan bir çok arkadaşım var

eses GTI

orjinal termostat değeri kaç derecelik olmalı. birde kulanılan termostata göre fan müşürüde seçilmeli, geçen ay radyatörcüme gittim fan müşürüm çok geç açıyordu 92 derecelikmiş bende yaza hazırlık olsun diye 82 lik ile değiştirdim orada konusu geçti.