Dizel araçlar kışın nasıl çalıştırılır ?

Başlatan ilker_rr, 18 Ocak 2012, 15:41:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilker_rr

Araç Golf 2 TD , Dizel araçlar kışın nasıl çalıştırılır ? Eksili derecelerde hava çok soğuk olduğu zaman nasıl bir yöntem uygulanmalı ? Kızdırma ışığı söndükten sonra marşa basılmanın haricinde gaz pompalanmalımı ? Yoksa yarıya kadar sabit mi basılmalı , tam gaz basılı beklenmelimi ? uzun uzun marşamı basılmalı ? bir kere basıp çekip sonramı basılmalı vb. bunun yöntemi varmıdır ? Doğru çalıştırma tekniği varmıdır , araç bir de eski olunca zorlanıyor hatta çalışmıyor,teknik konusunu bilen arkadaşlardan yanıt bekliyorum herkese teşekkür ederim. (Ankaradan Erzurumdan Van dan eksili dereceye düşen illerdeki arkadaşlarımdan tavsiye bekliyorum :) )

'' Unutmadan yazayım , ataç turbolu olduğu için , eğer turbosu arızalıysa ya da çalışmıyorsa , sabah çalışmamasına etken olurmu ? ilk marşta turbonun motor çalışmasına yardımı varmıdır ? ''

nizam

eksi derecelerde çalıstıracaksan motoru üç dört kere kontak acıp kapatın
marşı ne uzun basmayın marş motorunu aküyü yiyebilrsin araba çalısmaya başlayınca bırak marsı ufaktan gaz ver
motor çalıstıgında tuhaf bir ses gelir motor yağı akıskanlıgı saglanana kadar sarsıntı çok olur beyaz duma çıkar
araba çalısırken sanki rolantide gibi ufak gaz verin on yirmi saniye kadar sonra bırakın biraz motor kendine gelsin bir iki dk sonra yola çıkın
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

®oyal

İlker çok acelen yoksa Herzamanki gibi yap ama aragaz yapma oldu bitti.

ahmet mmc

kışın altın kuralı usta 3 kere kızdır tek marşta alır 1 2 dak sonrada yürü.

PassatMk2m

AYNEN TIK SESİNDEN SONRA 3 KERE TIK SESİNİ DUYUP TEK MARŞ VE 2 DK SONRA HAREKET ETMEK UYGULADIĞIM YÖNTEM :)

5ani5 mk2

EK bilgi yeni nesil araçlarda kızdırma lambası hemen sönsede kızdırma 30,,40 sn daha kızdırmaya devam eder :) bu nedenle kontakk aç kapa yapmanıza gerek kalmaz:) ama ben genelde kontak açıp 10 sn bekler kapatır tekrar açıp 10 sn daha bekler marş yaparım:) saglıklı dizel motor akü gücü yeterli ise geç çalışma yapmazz :)
Exclusive Garage

metalcil

Geçen hafta 7 gün arabayı çalıştırmamıştım, kontağı çevirdim, 20 sn bekledim ve tek marşta tak diye aldı. Çok mutlu oldum.. :tamamdir

htmetin

Bizde 99 model transit var, yer bolu, hava sürekli soğuk.. hava ısısı belki -25 olursa kızdırma bujisinin lambasını yakar. onun dışında Hep tek marş.. Ford transitin motorunun tek iyi yanı bu galiba..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

ugurkrdg

ben bu konuyu sevdim çünkü bende aynı dert var di önce akü yu yedim sonra mars motorunun burç ve dışlısini şimdi allaha şükür olmadı öyle birşey ama 5 dakika falan uğraşıyorum ben çünkü artık korktum ısıtıyorum 20 saniye sonra biraz basıyorum 3 4 saniye bırakıyorum yani alıştıra alıştıra çalıştırmaya uğraşıyorum soğuk motor bir anda çalışması sağlık li olmaz diye düşünüyorum sonra bir daha olmadı bir daha en sonunda basıyorum 10 saniye falan çalışıyor akü yeni mars motoru yeni bakımdan çıktı o güven var mazot da varsa illaki çalışır daha olmadı sıcak şu denerim

kuzeyank

Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

ugurkrdg

euro dizel alıyordum opetten ama total dan almayı düşünüyorum

erdem325

saglikli arac calismamazlik yapmaz..
aracinizin isitma bujilerini kontrol ettirin, cok onemli bir faktor bu dieseller icin..
1 tanesi dahi sorunlu olsa araci calistirmaniz iskence olur..
calisana kadar biraz gaz vern, ama tapa gaz da vermeyin araca..
calistigi anda eger araciniz stop etmiyorsa gaza dokunmayin, eger stop ediyorsa elinizden gelen minimum olcude gaza basin..
KESINLIKLE diesel araca soguk havada calisir calismaz gaz verip durmayin..
30 sn kadar bir surede en gec yaglamaya baslar motorunuz..
ben en fazla 1 dakika bekliyorum, daha sonra devir gostermeden motor isinana kadar sakin ve asla ani gaz tepkisi vermeden yola devam ediyorum..
araci oldugu yerde uzun sure bekletmekte mantiksiz bu arada, arac zaten oldugu yerde isinmaz, heleki bu soguklarda isinmasini beklemek sacma bir dusunce..
arac yolda yani yukte isinir..
ha bu arada unutmadan, eger hava asiri soguksa ben mercedesi bir kez isitip mars yapip hucre icine biraz mazot puskurtturup daha sonra tekrar isitip asil marsi yapiyorum..

bu arada bizdeki diesel arac golf degil 73 mercedes..

Mk1GTI

motor sağlıklı ve kızdırmalarda iyi durumda ise tek marşta araç çalışır..  Ben geçen kışı dizel ile geçirdiğim için 2 kez kızdırma yapıp çalıştırıyordum ama euro mazot ile çalışması hem daha zor hemde ısınması zor oluyordu. Kırsal ile yarım marş ve titerişimsiz, EU ile 2 kere marş isteyebiliyordu ve aşırı vibrasyonlu oluyor..

Şuan için en akıllı hareket mazotu PO dan almak. Prodizel bildiğimiz eski kırsal mazot..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"