Turboşarj

Başlatan 5ani5 mk2, 17 Ocak 2012, 21:48:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

5ani5 mk2

Arkadaşlar 1 yıldan fazladır Vwtr forumunu aktif oalrak kullanıyorum yeni arakdaşlar yeni dostlar edindim. Herkeze sevgiler saygılar :)
VWTR de Bilgi paylaşımı Yapmak istedigim konu TURBOŞARJ araca uygulanırsa ne gibi degişklere gidilmelii neler yapılmalıı nerler gerekliii Vs vs..

Ben araştırmalarımı ABF hakkında yaptıgım için 2,0 16V ABF olarak örneklendiricem.( temelde hepsi aynı tabikii ). eksigim olablir  bilgili abilermizz eklemelerde bulunablir. ben elimden geldigince sizleri aydınlatmaya çalışıcam.

MOTOR BLOĞU

motor bloğumusun kesinlkle sorunsuz ve saglam olmasıı kaynak dikiş gibi herkangi bir işlem olmaması şart:)

PİSTON

Pistonlar turbo uygulams yapılıcak araçlarda kesinlkle degişmeli orjinal pistonlar işe ABF motordan max 200 hp gibi güçler çıkartılablir.
turbolu araçlarda uygunanan pistonlar yüksek ve manzeme kalitesi daha iyi pistonlardır. ABF motora 1,8 T AGU pistonları takılablir.

SIKIŞTIRMA ORANI

sıkıştıma oranı 9,1 çıkartılalı ve turbo basıncı buna göre ayarlanmalıı.

KRANK MİLİ VE KOLLAR.

ABF MOTOR İÇİN krank ada piston kolarını 300 hp lere kadar dayanablicek kapasitede. ana yatak ve kol yatakları değiştirmek gereklii :)

SİLİNDİR KAPAGI.

subap yaylarının sertleştrilmesi gereklidir.
titanium subaplara geçilmelidir.
portpolsih uygulamsı yapılması fayda saglar.
turboşarj uyguaması standart dereceli eksantrklerde degişim gerektirmez.
ARP saplamalara İhtiyaç duyulur.
silindir kapak contas olarak 3,1mm conta takılmalıı..

LİSTE kabarıyoo :)))))

Yakıt SİSTEMİ

300 veya440cc injektörlee geçilmelii.
benzim pompası yuksek basınçlı pompa ile degişmeli
yakıt basınç regülatörü degiştrilmelii..

ATEŞLEME SİSTEMİ.

İRİDİUM bkr7eix bujiler seçilmeli
magnekor KV85  buji kabloları takılmalı
ateşleme bobini degişmelii..

EMME MANİFOLDU DEGİŞMELİ (Custom veya Hazır var)

TURBO MANİFOLDU HAZIRLANMALI (Audi S2 exhaust manifold uyumluu)
komple 60 lık egsoz duz boru son Sona supersprnt egsoz En mantıklıısı olurr :) hem ses hem performans :)

intercooler  Eklenmelidir tabikiii :)

TURBO SEÇİMİ İLE İLGİLE YAPGIGIM ARAŞTIRMALARDA ABF İÇİN

Garrett T3 T4 kullnılıyor. 0,8 bar basınç ile çok iyi güçler çıkartılıyor.

turbo basınç kontrolu için external wastegate gereklidir.

Ecu MS megasquirt beyin takılması ve programlanmsı şarttır.

wideband göstergesi.
boost göstergesi.
yag sıcaklık göstergesi.

BUNLAR benim Bildgklerim bilmediklerimi veya Atladıklarmı Mutlaka Ekleyinnnnnnn......
Turbo takmak  çok hassat ve detaylı bir iştir. Eger sağlıklı ve iyi yürümesini istiyorsanız hiç bir parçayı atlamaak gerklidir.

Lütfen Bu kadar Araştırmıssın MK3ü Turbolarsın Demeyinn :=)
Exclusive Garage

htmetin

Kaç beygir hedeflenmeli?
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

5ani5 mk2

Alıntı yapılan: htmetin - 17 Ocak 2012, 22:00:21
Kaç beygir hedeflenmeli?

bence ilk önce hedef belirlenmelii sonra yapılıcak işlemlerr ona göre yapılmalı. 0,4 barda 200 hp rahat çıkartır abf 0,8 bar 300 üstü güçler getirirr. 300 üstü güçler için yaptgım araştırmaları yazmaya çalışştım abi:)
Exclusive Garage

htmetin

Allah Akıl fikir versin kardeşim. ABF iki ucu boklu değnek..
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

5ani5 mk2

Alıntı yapılan: htmetin - 17 Ocak 2012, 22:14:35
Allah Akıl fikir versin kardeşim. ABF iki ucu boklu değnek..

bende akıl kalmadı abii ABF adamı  öldürürr:) daha neler var neler  sonu yok inan abfnin hiç yok:) Dereceli takıp  ms ile yürütenler mii dersinnnnn
throttle body yapıp ötttürenler mii:)
Exclusive Garage

Onamdar

İntercooler şart onu atlamışsın :D
Birde yağlama sistemi çok önemli olacağı için yağ soğutucu ve performans tip bi yağ pompası  gerekebilir.
Ve motorun durumunu anlık olarak görebilmek için. Yağ sıcaklık yağ basınç turbo basınç gibi göstergelerde gerekebilir.
Tercihe bağlı blow of olabilir.
Egzos sisteminin baştan yapılması gerek genelde düz boru arkasına iyi bi susturucu tercih edilir.
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

htmetin

ABF'yi bırakında AFT'ye çözümler üretin.. Bu motorda ciğer var haberiniz olsun manifoltta yapılacak değişikliler vs. değişik şeyler olabilir.

Onamdar

hasanım aft ye en iyi çözüm onu çıkarıp yerine 1.8t agu koymak :D

htmetin

Alıntı yapılan: Onamdar - 18 Ocak 2012, 09:48:42
hasanım aft ye en iyi çözüm onu çıkarıp yerine 1.8t agu koymak :D

;D onu kastetmemiştim oki:))

5ani5 mk2

Alıntı yapılan: Onamdar - 18 Ocak 2012, 09:27:41
İntercooler şart onu atlamışsın :D
Birde yağlama sistemi çok önemli olacağı için yağ soğutucu ve performans tip bi yağ pompası  gerekebilir.
Ve motorun durumunu anlık olarak görebilmek için. Yağ sıcaklık yağ basınç turbo basınç gibi göstergelerde gerekebilir.
Tercihe bağlı blow of olabilir.
Egzos sisteminin baştan yapılması gerek genelde düz boru arkasına iyi bi susturucu tercih edilir.

ekkliyeliimm :)  yag sogutucusu şarttt ve çok önemliiii :)
Exclusive Garage

5ani5 mk2

Alıntı yapılan: htmetin - 18 Ocak 2012, 09:43:35
ABF'yi bırakında AFT'ye çözümler üretin.. Bu motorda ciğer var haberiniz olsun manifoltta yapılacak değişikliler vs. değişik şeyler olabilir.

Arggee yapalımmm abiii gell senin aft ye :)
Exclusive Garage

htmetin

ne diyon olm türkçe konuş..

5ani5 mk2

Alıntı yapılan: htmetin - 18 Ocak 2012, 10:28:53
ne diyon olm türkçe konuş..

senin aft üstünde çalışaşlımmm  denemeler yapalım çigerini ortaya çıkaralım ::)
Exclusive Garage

Onamdar

Alıntı yapılan: htmetin - 18 Ocak 2012, 09:52:17
;D onu kastetmemiştim oki:))

Aft ye custom headers yapılır custom emme çok zor ama yapılırsa baya bi canlandırır.
Kelebeğe polish portlara polish.
Isı korumalı bi kazanla birlikte açık bi hava filtresi ve çamurluk üzerinden air intake.
Araştırdım yazılımla ayar yapılabiliyormuş değermi bilemem.
4-2-1 headersdan sonra son susturucuya kadar düz boru ve vanalı bi susturucu yada kaliteli bi susturucu takılabilir.
kaliteli buji ve buji kablosu kan yapar :)
Malesef uygun egzantirik bulamadım hiç. aynı şekilde hafif bi volan ve sert bi balatada yok uyabilcek.