Çok fena yağ atıyor...

Başlatan ilker_rr, 25 Ekim 2011, 12:58:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet yıldız

motordaki yağın nerden geldiğini çözemedinmi

mehmet yıldız

ilker dediğim şey süzgeç gibi bişey değişmiyor karterin içinde bulunuyor

mehmet yıldız

yağ pompasından olup olmadığını anlamak abasıt motor sıcak iken yağ basıncını ölçtürmen yeterli oda yukardaki muşur sökülüp onun yerine yağ basınç saatini takarak ölçülüyor ustalar da bilir zaten

ilker_rr

motordan gelen yağı çözemedim çünkü şuan gelmiyor , ya da uzun yok yapmadım ondandır , gerçi bir kaç gündür 50-100 km yaptım ama birşeycik yok ,  geçenlerde istanbula gitmiştim , o sıra şansa açtım baktım , o zaman atmıştı yağ , yağ yeni değişmişti , 4 lt yağ koyduk , acaba diyorum fazla yağımı attı yağ çubuğundan , bizim araçlar kaç lt yağ alıyor ? standardı ne .

ilker_rr

Arabayı yıkatırken , yıkamacı arabanın arkasında fark etti yağları nokta nokta ,  çok yağ olmuş diye konuşurken , adam da bana '' sen otobüslerin arkasını bir görsen '' diye cevap verdi , bu durumu otobüscülere sormak lazım , arkaları simsiyah geliyorlarmış yağ içinde , egzoz dan yağ atıyormuş , tabi eski model otobüslerde , onlara bir danışmak lazım.

ilker_rr

Bugün o boruyu söktüm baktım , aynende bahsettiğiniz gibi içinde yağ var , yani içinden yağ gitmiş ya da gidiyor belli , yani egzozdan yağ atmasının nedeni bu öylemi ? Ve o borunun içi kupkurumu olması gerekiyor ? Şuan için bazı şeyler belli oldumu ? Problem turbodamı ?

mehmet yıldız

kardeşim turbun gitmiş fakat daha da önemlisi turbonon bozulmasına neden olan nedir şu an için kısaca aracında en az 500-600 tl masrafın var haberin olsun.

ilker_rr

yağ , yağ flitreleri , mazot flitresi , hava flitresi , hepsini en iyisinden alıyorum ve km si gelmeden önce değiştiriyorum , arabayı çok itina ile kullanırım , boğmam , bağırtmam , tam devrinde kullanırım , euro diesel alırım her zaman , 90 km hızı geçmem , bazen 100-110 olduğu olur , yani benden kaynaklandığını düşünmüyorum , başka anormal bir durum görmedim yaşamadım  , suyu falan hiç eksilmez , ısıtma bujileri bosh marka yeni , daha önce böyle yağ atma falan olmuyordu , motorda yağ lekesi falan da yoktu , hiç olmuyordu , problemleri yazdım .. Peki Turbo tamir edilmezmi ? Ya da şuan hangi yolu izlemeliyim Mehmet ? Ve o borunun içinde yağ varsa eğer , kesin turbo problemlimi demek ? ya da bozukmu demek ? masrafıda geçtim , ben tam teşhisi bileyimki ona göre doğru yoldan gidip , problemi çözeyim  istediğim bu.

ilker_rr

Ve bayramda uzun yola gitmeyi düşünüyordum 370 km falan , gitmek riskli olurmu ? Bir de dönüşü var tabi

mehmet yıldız

ilk yapman gereken aracın yağ basıncını ölçtürüp yağ pompasının değişip değişmeyeceğini öğren.surun yağ pompasında çıkmaz ise ki yüzde doksan yağ pompasında...ozaman motorunda bir problem var demektir .işte o zaman yandın

mehmet yıldız

valla bu şekilde her geçtiğin 1 km. bile problemdir senin için

ilker_rr

Yağ pompasımı arızalanmış ? Turbomu arızalanmış ? anlayamadım ? Ve o ışık yine yandı :(

mehmet yıldız

ilker yakınımda olsan sana bir tokat atardım ama..kardeşim yağ pompan yağı basamadığı için ilk önce turboyu dağıtıyor sonra da motoru.şuan yağ pompan değişecek turba da tamir edilecek .anladın umarım.:)

ilker_rr

ilk önce turbo gitti dedin , sonra yağ pompası , bence sen yazdıklarını bir gözden geçir  :t