wrc

Başlatan golfüçyüs, 05 Mayıs 2011, 21:59:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nizam

açıklama için teşekkürler,

güvenlik kısmına katılıyorum onda haklısınız, ancak motor sporlarının tümü tehlikeli nascar yarışlarında güvenlik telini aşıp üstünüze araç lastik parçası yagması olasılıgı kadar durumu var.

teknik açıdan rally araçları standart araçlara göre hafifletilmiş güçlendirilmiş araçlar, zorlu etaplar ve şartlarda yarısan araçlar. önemli olan yüksek performans ve dayanıklılık.

çamurluk meselesine gelirsek bu araçların virajlarda diğer araçlara göre direksiyon tur sayılarının az olması aracın dönüşlerde daha seri tepki vermesine neden oluyor takdir edersinizki bozuk zeminli yolda yüksek hızda giderken direksiyonun toplamakla ugrasmak pek haz verici olmaz. araçların yol ve hava sartlarına göre aracın yükseklik, alçaklık ve lastik secimleri farklı oluyor bu nedenle çamurluk agızları tüm wrc aracların bu tarzda. çamurluk agızlarının böyle olması sebebini böyle açıklayabilirim.

eskiden böyle değildi corlos sainz (toyota )  makinen (mitsubishi) colin mcrae (subaru)  dönemlerinde çamurluk arkalarına paçalar koyuluyordu öyle hatırlıyorum.

yarış araçlarında pek göz zevki aranmaz ticari olmadıktan sonra  aerodinamik yapı önemli oluyor. sizde kendi bakış acınızdan haklısınız bu aracı almak isteseniz çamurlukları böyle almak istemeyeceğiniz aşikar.

tasarımcısınında zoruna gitmez niye gitsin seviyeli bir eleştiri olduktan sonra

teşekkürler
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

predator

Teknik bilgi için çok teşekkürler. Saygılar.

nizam

Alıntı yapılan: predator - 06 Mayıs 2011, 11:17:58
Teknik bilgi için çok teşekkürler. Saygılar.

ben teşekkür ederim

Yunus EMRE

nizam

araca birde arakadan bakınca standart halinden epeyce geniş yol tutusu için yürüyen aksam dışarı alınmış bunları lastikleri korumak ve dediğiniz gibi seyircileri yaralamamak için farklı bir dizayn denemişler

Yunus EMRE

golfüçyüs

Alıntı yapılan: nizam - 06 Mayıs 2011, 11:22:42
araca birde arakadan bakınca standart halinden epeyce geniş yol tutusu için yürüyen aksam dışarı alınmış bunları lastikleri korumak ve dediğiniz gibi seyircileri yaralamamak için farklı bir dizayn denemişler

aynen abi ne yol tutar bu araba şimdi ama 1.6 motor biraz zayıf kalır gibi geldi bana

nizam

Alıntı yapılan: golfüçyüs - 06 Mayıs 2011, 17:21:48
aynen abi ne yol tutar bu araba şimdi ama 1.6 motor biraz zayıf kalır gibi geldi bana

motor standar değil ki wrc de yüklü motor

Yunus EMRE

rsb

o araca yerleştirecekleri motor 300 hp nin altında olmaz kanımca

nizam

Alıntı yapılan: rsb - 06 Mayıs 2011, 18:20:09
o araca yerleştirecekleri motor 300 hp nin altında olmaz kanımca
linki incelerseniz 1.6 hacminde turbo supercharger sahip yazıyor ama net bilgi yok

Yunus EMRE

rsb

resimleri gorunce linki incelemedim :)

betoqu

Alıntı yapılan: predator - 06 Mayıs 2011, 09:33:54
Çok iyi sevdim bu makinayı fakat çamurluk kabartmalarının yarım kalması biraz ilginç olmuş gözüme pek hoş gelmedi..

Dert etme,yarış esnasında oda kalmaz...  :D

oguz oktay

güzel arabaymıs şimdi wrc ye girio die bi de polo R32 cıkaremılarmı ne mutlu olurum valla:)

rsb

Alıntı yapılan: oguz oktay - 07 Mayıs 2011, 00:30:12
güzel arabaymıs şimdi wrc ye girio die bi de polo R32 cıkaremılarmı ne mutlu olurum valla:)

kim mutlu olmazki :D

SNCKTR

sunuda paylasmak ıstedım vw bunu bıle yapmıslar herhalde cocuk koltugu satan fırmalarla papaz olmuslardır  ;D

golfüçyüs

Alıntı yapılan: nizam - 06 Mayıs 2011, 17:30:48
motor standar değil ki wrc de yüklü motor

abi çokta anlamıyorum ama rakiplerine göre zayıf diye düşündüm ben. bildiğim kadarıyla diğer wrc araçları çoğunlukla 2.0ın üstünde motorlarla yarışıyolar