lpg taktırmak zorundayım yardım arkadaşlar

Başlatan MordemapA, 15 Nisan 2011, 23:49:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetcevahir

Alıntı yapılan: makusla06 - 16 Nisan 2011, 22:28:16
Selamlar.. 5 ay önce almış olduğum 2001 1.6 comfort 8v manuel vites aracıma 4 ay kadar önce Prins taktırdım..1950 tl / 10 taksite..
Aracım benzinde nasılsa lpg dede aynı max sürat hızlanması vs vs..Sırf arabaya kıyamadığım için prins taktırdım çokta memnunum tavsiye ederimm..

Yakıt konusuna gelince kimse kusura bakmasın ama bazı arkadaşlarımız ölçmeyi bilmiyor galiba.Babam yıllarca kamyonculuk yapmış bir insan ve araba kullanmayıda ondan öğrendik benim aracım 11 litre yakıyor bakımları herşeyi tam.190-180 gibi bi rakam görmedim görenide görmedim.LPG nin en ucuz olduğu şehirde olmamıza rağmen böyle bir değer yok..

aynen katılıyorum kardeşim. ya biz ölçmeyi bilmiyoruz yada 18 - 19 kuruş yaktığını zöyleyenler. hele yol bilgisayarının tahmini değerlerini alıp ben bu kadar yakıyorum diyenler gerçekten benim kendimi tekrar tekrar sorgulamama neden oluyor. acaba gerçekten onca yıllık sürüş tecrübeme rağmen araba sürmeyi hala beceremiyor muyum diye...
neyse lpg taktırmak isteyen arkadaş için tavsiyem hangi marka olduğunun çok bir önemi yok tecrübe ara bence. ha bi de elbetteki bütün hepsi 2 yıl garantili ama yine de sorun çıkarmayacak büyük firmaların ürünlerini tercih et derim. açıkçası ben landirenzo taktırdım performans ve yakıt tüketimi konusunda hiç bir sorun yaşamadım ancak sanırım tank şamandırası arızalı. kendilerine başvuracağım yakın zamanda bu konu için bakalım konuya nasıl yaklaşacaklar çünkü en önemli konu bu. satılan malın arkasında durulması.

makusla06

Alıntı yapılan: nesquik - 17 Nisan 2011, 10:47:00
kardeş tatmin olman için hız yapıp video çekip gönderebilirim sana.
düz yolda 200ü geçiyorum we hiç benzine geçmiyor. hafif eğim warsa 220'yi rahat görüyorum yine benzine geçmiyor. ben çok memnunum yine taktıracak olursam atiker taktırırım. bi tarafta 800 lira ödemek var, diğer tarafta 2000 liraa ödemek.

ayrıca makusla06 kardeş, bizim arabalar 80 km hızda biraz fazla yakar, araç yorgun yürüdüğü için.

ideal hızı 100dür.
sizin araç 8 valfmi?

Dostum ben sana  yalan söylüyorsun şöyle böyle demedim bu nedenle tatmin olcak bir durumum yok..Gaz fullerken ölçüm yapılırken türlü türlü değerler ortaya çıkıyor sallayarak ederk fazla gaz alınabiliyor..Bir yerde (atıorum) 5 tl ye dolan depo 10 tl ye doluyor başka yerde..

Bu işte markadan önce usta ve montaj önemlidir..Son hız da ben 210 görüyorum çok rahat bir şekide bu nedenle sordum ayrıca elektrik keserek gitmenizden sıkıştırmanızdan bahsetmiştim benzine geçiyormu diye..

Benim aracım 8v ve benim bildiğim kadarı ile en ideal yakıt tüketimi 5. viteste 2700 devirde..

Az yakması herzaman öenmli değil.Şöyle bişey var sonuçta bana göre LPG arabaya zarar veriyor tabiri caizse  bozuyor.Kimse yok öyle bişey demesin çünki arabanın doğasıyla oynanıyor..

800 tl lik sistemle 2000 tl lik sistem arasındaki fark 'kalitedir'..Kalite önemli birşeydir..2000 tl lik sistemin arkasında 'İpragaz' vardır.2000 tl lik sistemin enjektörleri bir çok ünlü markada kullanılan 'Keihin' marka enjektörler kullanılmaktadır..

800tl lik bir sistemle 2000 tl lik bir sistemin tabiki farkı vardır lütfen biraz mantıklı olalım...

Şahsi fikrim eğer prins taktırmasam BRC den başkasını taktırmazdım.Yanlız taktıracağınız yerin ,'2A mühendislik' bünyesinde olduğuna dikkat edin..

Atiker taktırıp arabasını satmaya çalışan okadar çok kişi varki internette

MordemapA

Arkadaşlar yorumlarınız tartışmalarınız için her birinize bir bir teşekkür ederim. Serhat kardeşim gerçekten prins markasından memnun kaldığın apaçık ortada ama 2000 tl biraz fazla son yorumunda prins taktırmasam brc taktırırdım demen beni brc ye yönlendirdi. En başından beri kafamda BRC vardı ve 2A mühendisliğide tavsiye etmen kafamdaki soru işaretlerini dahada azalttı. 2a mühendislik BRC kafamda şuan daha belirgin oldu BRC kullanan arkadaşlar var ise onlarda bana yorumlarını yazarsa tam kararımı vericem dediğim gibi bütçe meselesi birazda eğer prins ile BRC arasında kalite performans servis açısından fark yoksa tercihimi BRC den kullanıcam İstanbul anadolu yakasında 2a mühendilik BRC taktıran var ise bana usta ve yer konusunda yardımcı olursa sevinirim.

taraftar

Alıntı yapılan: MordemapA - 16 Nisan 2011, 12:44:20
Daha aracı alalı 6 ay oldu yaptığım km yaklaşık 1000 km senede 2000-2500 km varsayalım ortalama

eksik 0 olmasın senede 2.500 km yapıyorsan bencede hiç lpg taktırma .. 5 senede ancak kendini amorti eder lpg kiti .. :)

MordemapA

Bende LPG taktırma taraftarı değilim ama senelik km şuan için öyle 1-2 ay içinde günlük km artıcak onedenle tahminimce senelik 5.000 e çıkarım gene çok değil seneye vurduğunda ama aracım jant lastik egzoz ve agresif kullanımdan dolayı 50 kuruşa yakın yakıyor tek sıkıntım bu 50 kuruşa çok takmam kafamı ve şöyle söyliyim benim bu aracı kullanıcağım en fazla 3 sene kısmet olursa sıfırlarım aracım şuan 57.000 de 3sene sonra bu aracın km si 70.000 olur. Sizce mantıklımı lpg taktırmam çok kararsızım Aslında şu tabloda mantıklı gelmiyor ???

GolfMk1Cabrio

LPG başlı başına bir mantıksızlık zaten fakat canım TR'de bu benzin fiyatları adamı LPG'ye itekliyor  :(
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

R-Line

sen lpg taktırma aracına kardeş, kesinlikle değmez, yazık edersin aracına  ;)

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: R-Line - 18 Nisan 2011, 10:58:48
sen lpg taktırma aracına kardeş, kesinlikle değmez, yazık edersin aracına  ;)
Ağzından bal damlıyor Birol abim  :tavkiss: Bencede Birol abi haklı güzelim araçları LPG takıp yakıt düşürücem diye orjinalliğinden bozacağınıza diesel almanızı öneririm  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

R-Line

ben senede 8000km civarı yol yapıyorum aşağı yukarı, lpg aklımın ucundan bile geçmiyor.

senede 15-20 bin km yapsan, yine bir nebze
senede 2500km yapıyorum diyorsun,
hadi birde lpg nin düzen tutmadığını düşün, 2500km lpg de gidecem diye değer mi bu riski almaya  ;)

MordemapA

Tamam haklısınız bende böyle düşünüyorum sadece benim kafama takılan neden 50 kuruş yakıyor arabam Birol kardeş senin aracın ortalama ne yakıyor.

R-Line

benim aracım 8V manuel,
üzerinde 17"  bbs jant var,
süratli kullandığımda olur ama kesinlikle kolay kolay agrasif kullanmam aracımı.

kışın en son ölçtüğümde tam 40 kuruş yakıyordu ki ben genelde kısa mesafe kullanırım.
yazın yakıt epey düşüyor doğal olarak, motor ideal çalışma ısısına daha erken ulaştığı için.

nesquik

kardeş bu araba nihayetinde, hani insan olsa organ nakli yapsan olurmu olmazmı, tutarmı tutmazmı dersin.
kontağı rahat çevirmek istiyorsan taktır. satarsanda zaten lpg fiyatını ekliyorsun araç fiyatına.
Bir GOLF görürsün

Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

R-Line

satarken lpg kişiden kişiye göre değişir
kimi sıcak bakar, kimi sırf lpg var diye aracın yüzüne bakmaz  ;)

nesquik

bizim memlekette araçta lpg yoksa kimse bakmaz yada fiyatı 2000 lira aşağı çekerler:)
Bir GOLF görürsün

Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]