Sis fari

Başlatan ReDDeviL, 05 Nisan 2011, 22:36:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ReDDeviL

Sol sis farim
Yanmiyor kendim degistirebilirmiyim yapan arkadaslar varsa bilgilendirirlerse sevinirim :)
ADK

ReDDeviL

ADK

atego

Var :D Tamponu ya da alt eki sökeceksin Altan. 3 tane vidası var, ikisi sis farını kapatan plastik parça arkasında, diğeri yere bakıyor tam altında. Vidalarını gevşetebilirsin ama ben tamponu sökmeden çıkartamamıştım, tamponu sökeceksen ayrıntılı anlatırım :)

ReDDeviL

Kanka bnm elektrkci 2 dkda tamponu sokmeden degistirmisti ya o sekil halletmem lazim birde ampulun voltaji vs alacagim yer neresi olcak ? Benzincidekiler patates
ADK

PoloGTI

Altan abi eğer söküceksen 2 sini birden değiştir fazla bir para değil zaten. Birdaha o sıkıntıya girmessin  :tamamdir ;)
Vw Polo 6N

ReDDeviL

O sorun diil ersan da nasil yapicaz iste
Bnm ustalar maslakta  sis icin o kadar yol gitmeye gerek yok kendim yapim
Diyorum
ADK

atego

Sislerin arkasına elin uzanır orta ızgarayı sök alttaki. Ordan çek aç arkasından ampülü çıkar rahatça kanka.

atego

Ah burda olsan sökerdik komple arabayı :D

ReDDeviL

:D ampulu
Nerdn alcam kanks :D
ADK

eroldemir73

Ekten vida koymamışlarsa Üstten  tutan iki tane tırnağı var diye hatırlıyorum. altakkiler geçmeydi. Duz tornivida ile hafif hafif esneterek kapağı söktünmü komple gelir. Resimlerinde tam göremedim sis farları orjinal mi yoksa gplast marka mı diye. Ampul genelde h3 olarak geçer. şasesi fara bir vida ile takılır. diğer ucundaki kablonun ucuda geçmelidir ama sis farına göre bu ampul tip farklı olabilir.

ReDDeviL

Sislerim orjinal ,aslinda 2 dk lik is biliyorum ondan kndm yapmak isiyorum
ADK

atego

Ampülü sis farını sökmeden alma kanka ben de h3 diye hatırlıyorum ama belli olmaz. Benim sisler alt eki ya da tamponu sökmeden çıkmıyor ama elim arkasına uzanabiliyor, ampül de sökülür sanırım ordan. Sis farlarının önündeki plastik parçaları düz tornavida yardımıyla çıkartırsın, tırnaklı onlar. Sonra sok elini arkaya fişini çek kurcala dur :) Bir şekilde çıkar.

ReDDeviL

10 lira verdim burda bir elektrciye degistirttim , ama dedigin gibi kanka , ondeki plastigi cikartti ondan sonra elini tamponun altindan arkasina sokup halletti bir tek fisini takarken bir 5 dk ugrasti çırak , bir dahakine kendim yaparim :)
ADK

GolfMk1Cabrio

bence hiç gereği yok Altan abi ampul fiyatı zaten 7 tl bnce hiç uğraşma işi bilene yaptır sonra sigortası atar boşuna uğraşırsın :)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???