En Ekonomik ve Konforlu Araç Alçaltma Yöntemi Nedir ?

Başlatan lostys, 27 Mart 2011, 12:27:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lostys

arkadaşlar, ülkemiz ekonomik ve yol şartlarını da hesaba katarsak en ekonomik ve konforlu araç alçaltma yöntemi nedir sizce? hangilerini uyguladınız, kullanımdan doğan avantajlar - dezavantajlar neler? ben aşağıdakileri biliyorum, varsa başka yöntem ekleyelim ve tartışalım.

1 helezon kesme,
2 helezon ısıtma,
3 çanak düşüme,
4 spor helezon + normal amortisör,
5 spor amortisör + normal helezon,
6 coilover

lostys

daha önceki aracımda, mk1 de, komple spor amortisör + önlere normal, arkada spor helezon + önlere çanak düşürme uygulamasını gerçekleştirmiştim. şehir içindeki olumsuz yol şartlarından dolayı oldukça sesli, ve konforsuz bi durumdu açıkcası. ama şehir dışında, özellikle düzgün bi yolda çok fazla getirisi olan bi durumdu. yol tutuş bariz bir biçimde artıyordu. bu aracıma da bişiler uygulamak istiyorum ama henüz karar veremedim.

GolfMk1Cabrio

AİR RİDE  :sevgi: Ama ekonomik demişsin o zaman mecbur spor yay +amortisör  :( Harbiden varsa konforlu alçaltma yapıcam bende ya tangur tungur gitmekten iyidir  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

golf_4

valla diger uygulamaları bilmem ama yay kesmek ,ısıtmak bunlar yanlış işler bu ikisini çok arastırdım bu yuzden alcaltamadım arabamı adam gibi bisey yapmak lazım yada yapmamak lazım..aksi halde deyim yerindeyse apaçi işi olur diye düşünüyorum
Vorsprung Durch Technik

lostys

Alıntı yapılan: golf_4 - 27 Mart 2011, 18:01:27
valla diger uygulamaları bilmem ama yay kesmek ,ısıtmak bunlar yanlış işler bu ikisini çok arastırdım bu yuzden alcaltamadım arabamı adam gibi bisey yapmak lazım yada yapmamak lazım..aksi halde deyim yerindeyse apaçi işi olur diye düşünüyorum
benim bu araştırmayı yapmaktaki amacım, yay kesmek ısıtmak gibi yöntemler sonucu oluşan şeyleri öğrenebilmek, tabiki en sağlıklısı coilover, ama işte gel gör ki ülkem yolları ... düşündürüyor.

R-Line

aracı sağlıklı ve konforlu bir şekilde alçaltmanın ekonomik yolu olduğunu sanmıyorum,
adam gibi alçaltma pahalı bir işlemdir.
en uygun olanı da ; spor helezon + spor yay gibi şu şartlarda.  ;)

lostys

spor amortisör + spor helezon ikilisi öyle de :) ya bunları karıştırırsak? yani spor helezon + normal amortisör yada spor amortisör + normal helezon ? nası olur ? hangisi daha mantıklı ?

OffLineR

İkinci el al spor amortisör + spor yay al.
Başka türlü ekonomik ve komforlu olmaz.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

R-Line

spor helezon, normal amortisör sağlıklı değil. amortisör sağlıklı çalışmaz. normal amortisör uzun gelir.
normal helezon, spor amortisör. bu zaten saçma bana göre. aracın alçalacağı bile şüpheli.

spor helezon + spor amortisör ( bundan kastım spor amortisörün kısa olması ) ideal.
ama bundan bile memnun kalmayan var.

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: R-Line - 27 Mart 2011, 18:27:01
spor helezon, normal amortisör sağlıklı değil. amortisör sağlıklı çalışmaz. normal amortisör uzun gelir.
normal helezon, spor amortisör. bu zaten saçma bana göre. aracın alçalacağı bile şüpheli.

spor helezon + spor amortisör ( bundan kastım spor amortisörün kısa olması ) ideal.
ama bundan bile memnun kalmayan var.
Ben mesela  :D Bende spor yay + spor amortisör var ve arabanın her yerinden ses geliyor  :-\ Ama virajlarda paha biçilemez derecede güven veriyor  :sevgi:
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

punjhier

DEU Tıp Fakültesi
ford focus 1 '05 - peugeot 206 xt '00 (satıldı) - polo 98 6n openair (satıldı)

suskun

H.G WORKS