motor yıkama

Başlatan erkan02, 25 Şubat 2011, 22:04:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erkan02

Arkadaşlar motor yıkamada hangi markayı kullanıyorsunuz ve kullanırken su sıktıktan sonra sıkıntı yaşıyormusunuz? sonax veya benzeri spreyi püstkürtükten sonra su ile durulama işlemini tazyikli su ile mi yapmak gerekiyor yoksa hortumdan sıkma yeterlimi? kısaca nasıl yıkama yapıyorsunuz? üst filtre kapağını sökerekmi yapıyorsunuz altında bujiler var onu o zaman nasıl koruyorsunuz? herkese mutlu günler kazasız sürüşler. ::)

ReDDeviL

güzel bir konu ya değinmişsin bence , konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olur birazdan
ADK

erkan02

evet  :) temizlik konusunda en çok dikkat etmemiz gereken parça nihayetinde ve piyasa da çok marka var bunun için inceledim az çok kullanım yöntemleri değişik. kiminde bol su ile durulayın deniyor kiminde sıcak su ile kiminde yumuşak bezle kurulayın vs. gibi oysa motor için mümkün olduğu kadar sudan uzak durulması söyleniyor.

ReDDeviL

ben hiç denemedim düşünmüyorumda + ları ve - lerini iyice öğrenmek lazım tabi
ADK

erkan02

fakat aşırı tozlanması özellikle elektronik aksamlara zarar veriyor.toz için belki basınçlı hava basmak fayda getirecektir ama oda yeterli gelirmi meçhul.

ReDDeviL

evet olabilir hiçyoktan iyidir
ADK

beyazbora

riskli bence profesyonel işçilik lazım bence
hem yıkatıcan 2 gün sonra aynısı olacak
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR...

erkan02

serviste yaptıran oldumu hiç hıkama işini.onlar nasıl yapıyorki

SeyitE

Valla benim araçtadada elektronik aksam, beyin vs. var ancak ben hortumla bi suluyorum sonra köpüklü süngerle siliyorum heryerini ondan sonra birdaha suyla geçiyorum hiç bi sorun yaşamadım 3-4 kere yaptım.

cyber34

sanayilerde motor ve parçalarını yıkayan özel yerler var.
Önce yağ ve kir sökücü bir madde sıkıp 1-2 dakika bekliyorlar.
Daha sonra sıcak suyla yıkıyorlar.
Fakat usta kontrolünde yaparsanız daha iyi olur.
Mesela benim golf 2 de distrübitör problem yaratabilir demişlerdi.
Yıkandıktan sonra basınçlı hava ile kurutuluyor.
Sonra resme baktığınızda içiniz açılıyor,mutlu oluyorsunuz..
Bedeli 20 tl

serhat

dizel araçlarda suyla yıkamanın sorun olmadığını duymuştm hatta geçen renault dakikte usta basnçlı suyla yıkıyodu sordum zarar vermiyomu dedim dizel araçta bişey olmuyo dedi  :-[
WOLFSBURG STYLE ;)

htmetin

LPG'li araçalar LPG beyinlerini; Genel olarakta bobinlerini ve aküyü  motorunu yıkamaya başlamadan önce bir poşet vasıtası ile kapatın. sonra motorunuz tamamen soğumasını bekleyin sıcak motorun üzerine aniden soğuk su tutunca genleşmeden dolayı sıkıntılar olabilir. Motor yıkama için kullanılan yağ sökücü spreyler var ondan sıkın ve biraz bekledikten sonra fırçasız yıkamada kullanılan köpüğü motorunuzun üzerine bolca sıkın 1-2 dk bekleyin.. Sonra tazyikli suyu çok yakından olamamak kaydı ile motorunuzu yıkamaya başlayın ve daha sonra temiz bir bezle genel itibari ile kurulayın. WD-40 benzeri pas sökücü ve temizleyici maddeleri motorunuzun üzerine üstünkörü sıkmayın..
Aslında motorunuzu yıkamayın sadece silin bence:)
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

erkan02

bir çok ustada temiz yumuşak bezi nemlendirerek silmeyi öneriyor.

barut

würthün motor temizleme spreyleri var biraz pahalıdır ama süper iş çıkarıyor  :tamamdir