YAKIT...acill...

Başlatan tarihcifss, 22 Şubat 2011, 21:02:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarihcifss

arkadaşlar 2000model 1.6 comfortline 8v boram çoook yakıyor..ş.içi 330ların altına inmiyor..1.9connect ya da doblo (TDI) filan bile o koca kasaları ile bile benimkine abartılı çok diyor..sinirimden satacağım..bu ne ya böyle..( ha bu arada TDI ile kıyaslama diyen çıkabilir.LPG ile dizel aynı olması lazım yaklaşık.) ;D...bi çare söyleyin çok yakıyor bu meret..bu ne ya..8V ler bu kadar kötü müydü ya bu ne böyle..Koskoca VW böyle rezalet bir yakıtı olan arac nasıl yapmış böyle..
BEŞKAZALI tarihcifss

yellow_driver

anladığım kadarıyla aracınız lpg li.
1.ilk olarak aracı yeni mi aldınız. aracın bakımları yakıtı çok etkiler. (örneğin hava filtresi, bujiler ve lpg filtresinin değişimi hem performansı hem yakıtı çok etkiler)
2. şuan malum kış aylarındayız ve soğuk havalardan dolayı lpg olsun benzin olsun yoğunlaştığı için %30 lara yakın fazla yakar. şehir içi yazın 20-21 kr civarı yakan araçlarımız şimdi 27-28 kr civarı yakar.
sizin araç 33kr evet çok ama dediğim parçalar değişmemişse ki 10000 km de bir değişir (bujileri 20000 derler ama lpg bujileri yorduğu için 10000 de değişmenizi öneririm). bu parçalara ek 10000 km de yağ, yağ filitresi ve polen filtresi de değişir. bunların hepsi de 250-300 tl arası tutar. yağıda bizim araçlar için castrol magnatec 10/40 önerilir. başka yağ kullanmak isterseniz de mobil veya elf kullanın yani kaliteli yağ kullanın.

freegane

buji,buji kabloları,filtreler (hava ve lpg),bobinler,yağ (önerim Mobil1 0-40) kontrol edin. Maddi durumunuz çok kötü değilse buji kabloları hep ihmal edilir o yüzden muhtemelen hala fabrika çıkışı kablolardır onları değiştirin. NGK'nın LPG'li araçlar için bujileri çıktı ondan kullanın. Yakıtınız bayağı toparlar kendini

tarihcifss

arkadaşlar yorumlarınız için tşk.ler..bujileri yeni değiştirdim..hava filtresini yeni değiştirdim..rot- balans ayarı yaptırdım..yağı ben 2-3bin oldu dedi adam..polen filtresini deiştirmedim..artık diğer forumun birinden bir ark.tavsiyesine   uyarak yüksek vites düşük devir yapıyorum yol bilg.düşük gibi gösteriyor bakalım sonuç ne olacak depo bitsin anlıcam..ama yağ ve filitreleri deiştirmeyidüşüüyorum..buji kabloları meselesini hiç düşünmemiştim..eğer olucaksa onu da değiştirimm..
BEŞKAZALI tarihcifss

freegane

Hocam arabam 96 model C180 Mercedes,1415 kg boş ağırlığa sahip. Bunun üzerine;yarım depodan fazla benzinim oluyor sürekli. Lpg tankım 60 lt'lik ve dolu oluyor. Birde ben varım 85 kg. Depom 87 liraya doluyor. (46 litre*1.91 litre fiyatı) En kötü 430 km yol yapıyorum bir depo ile. Bujilerimi özel getirttim,buj, kablolarını özel getirttim,bobinlerim yeni,hava filtresi K&N sipariş ettim ama o gelene kadar sürekli olarak temiz tutuyorum,Mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullanıyorum bunlar tabiki etkili ama en büyük sırrım 2500 dd'de vites atarım,şehir içinde 80 km/h'yi geçmem  ;) Sende dene sadece biraz sabırlı olacaksın paran cebine kalacak  :D

tarihcifss

artık sabırı öğrenmekten başka yolu yok sanırım..düşsün de yeter ki onu da öğreniriz..:D
BEŞKAZALI tarihcifss

beyazbora

Alıntı yapılan: tarihcifss - 22 Şubat 2011, 21:02:12
arkadaşlar 2000model 1.6 comfortline 8v boram çoook yakıyor..ş.içi 330ların altına inmiyor..1.9connect ya da doblo (TDI) filan bile o koca kasaları ile bile benimkine abartılı çok diyor..sinirimden satacağım..bu ne ya böyle..( ha bu arada TDI ile kıyaslama diyen çıkabilir.LPG ile dizel aynı olması lazım yaklaşık.) ;D...bi çare söyleyin çok yakıyor bu meret..bu ne ya..8V ler bu kadar kötü müydü ya bu ne böyle..Koskoca VW böyle rezalet bir yakıtı olan arac nasıl yapmış böyle..
benim araçta 2001 bora 8v
bende 300 bin in altında görmüyorum bende aracı alalı 2 yıl oldu bujilerini değiştirmedim değiştireyim bakalım. buji kabloları falan değiştirelim maliyeti ne kadar olur peki belli bir marka var mı bujilerde
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR...

beyazbora

Alıntı yapılan: freegane - 24 Şubat 2011, 00:28:27
Hocam arabam 96 model C180 Mercedes,1415 kg boş ağırlığa sahip. Bunun üzerine;yarım depodan fazla benzinim oluyor sürekli. Lpg tankım 60 lt'lik ve dolu oluyor. Birde ben varım 85 kg. Depom 87 liraya doluyor. (46 litre*1.91 litre fiyatı) En kötü 430 km yol yapıyorum bir depo ile. Bujilerimi özel getirttim,buj, kablolarını özel getirttim,bobinlerim yeni,hava filtresi K&N sipariş ettim ama o gelene kadar sürekli olarak temiz tutuyorum,Mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullanıyorum bunlar tabiki etkili ama en büyük sırrım 2500 dd'de vites atarım,şehir içinde 80 km/h'yi geçmem  ;) Sende dene sadece biraz sabırlı olacaksın paran cebine kalacak  :D

bujilerin özeli nasıl oluyor

beyazbora

90 liraya dolan depomla 250-300 km gidebiliyorum

siyahinci

benim aracın lpg tankı ( 33lt x 2.03tl  )  70tl ye doluyor. uzun yolda ortalama hız 100kmh 400km götürüyor. arabanın yakıtı nasıl?

tarihcifss

Alıntı yapılan: siyahinci - 24 Şubat 2011, 22:10:39
benim aracın lpg tankı ( 33lt x 2.03tl  )  70tl ye doluyor. uzun yolda ortalama hız 100kmh 400km götürüyor. arabanın yakıtı nasıl?
aynı miktarda depo ile kiamda 490 km yaptım ş.arası( ama bu rekordu)..:)
BEŞKAZALI tarihcifss

tarihcifss

arkadaşlar bugün fethiye'de gazı fulledim(aygaz)..fethiyeden korkuteline (yaz sıcağında ve güvenliğinde normalde 1.5 saatte gidilir ve yaklaşık 140 km.ve çağu rampa bir yoldur.) geldim.korkutelinde de sanırım 15 km yaptım..az önce yine aygaz aldım..toplamda 157 km yapmışım,45 tl lik gaz aldım..arabanın yol bilgisayarındaki 2. değer 11 küsur,1.değer yine o civarda..rakamları not etmiş değilim ama sanırım yaklaşık tüm değerler böyle..kafayı yemek üzereyim..0.287 tl/km ........bu ne böyle ya BIKTIM be BIKTIM............madem TOFAŞ gibi yakacak araba alacaktım gider 10 milyarlık alırdım 20 lik değil.bu duyguları yaşamak istemiyorum yardımcı olunuz lütfen.....
NOT: bujiler yeni - hava filtresi yeni - polen filtresini temizledim hava tutturdum - gaz ayarı yaptırdım - aygaz kullanıyorum - termostatı yeni değiştirdim - antifriz ayarını usta kendisi ayarladı - gaza bugün pek olmamak kaydı ile yumurta varmışcasına basıyorum...daha ne yapimm arkadaşlar...yardım lütfen..rica ediyorum.."Arabanı sev" ler dışında sadece yardım lütfen..arabamdan şikayetim yok.sevme noktasında yanii......lütfen yardım.....
BEŞKAZALI tarihcifss