K-Jetronic Sistemim yavaş yavaş imana geliyor

Başlatan VolBull, 04 Kasım 2010, 15:05:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GolfMk1Diesel

Alıntı yapılan: VolBull - 21 Ocak 2011, 19:47:49
Benim araba gene patlak verdi yav. Benzin pompası ile yakıt akümülatörü arasındaki hortumdan benzin kaçırıyo kaç gündür. Nalet olası tekirdağda bu pompanın basıncını karşılayacak hortum bulamıyorum yaa, hangi hortumu taksam patlatıyo. Sert hortum var onuda fazla eğemiyorum, hemek kırılıyo. Bu hava kompresörlerinin hortumundan taksam erir mi acaba? Bikaç gùn içinde yapmazsam havaya uçarız heralde.

Çakmakla eğmeyi deneyebilirsin.
Kılıçoğlu Garage.

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: VolBull - 21 Ocak 2011, 19:47:49
Benim araba gene patlak verdi yav. Benzin pompası ile yakıt akümülatörü arasındaki hortumdan benzin kaçırıyo kaç gündür. Nalet olası tekirdağda bu pompanın basıncını karşılayacak hortum bulamıyorum yaa, hangi hortumu taksam patlatıyo. Sert hortum var onuda fazla eğemiyorum, hemek kırılıyo. Bu hava kompresörlerinin hortumundan taksam erir mi acaba? Bikaç gùn içinde yapmazsam havaya uçarız heralde.
Diesel araçlarda silikonlu hortum kullanıyor problem olmuyor bi dene istersen Volkan abi  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

GolfMk1Cabrio

Motorum üflüyor motoruma rektefiye attırmam lazım o sırada K-Jet dönme gibi bir planım var fakat bir tane daha VW'nimiz var onuda toplamamız gerek şuanda ona yoğunlaştım gibi bişey o yüzdenm fazla girişemiyorum yoksa çoktan K-Jet çevirme işlerine başlamıştım  :-X

VolBull

Alıntı yapılan: GolfMk1Diesel - 21 Ocak 2011, 20:00:22
Çakmakla eğmeyi deneyebilirsin.
Çakmakla denedim. Az ısıtınca eğilmiyo, çok ısıtınca eriyo.

Alıntı yapılan: GolfMk1Cabrio - 21 Ocak 2011, 20:14:17
Diesel araçlarda silikonlu hortum kullanıyor problem olmuyor bi dene istersen Volkan abi  :tamamdir

Bu saydam hortumu kastediyosan, ondan k-jete dönerken patlayan bi hortumun yerine takmıştık. Normal ustalardan fayda gelmeyince, k-jetimi amcamın kamyonuna bakan ustaya toplatmıştım, onun yeride ilçede. :( Tekirdağda hortum satan 2 yer var ikisindede yok. Benzin eritmicek olsa hava kompresörü hortumları var,  20-30 bar basınca banamısın demiyo.

Gökhan İzmirde bi usta k-jet sistemini adam gibi sorunsuz kullanmak istiyosan 1000-1500 tl yi gözden çıkarıcaksın demişti. Bu gidişle bu fiyatı yakalicam. K-jete döneceksen çok iyi düşün. Pişman olacağın iş yapma.

-35 KRL 53- -16 AV 332-
81 Scirocco Mk1 1.6 GL 87 Scirocco Mk2 1.8 GTi 92 BMW 318i

GolfMk1Diesel

Alıntı yapılan: VolBull - 22 Ocak 2011, 02:15:09
Çakmakla denedim. Az ısıtınca eğilmiyo, çok ısıtınca eriyo.

Bu saydam hortumu kastediyosan, ondan k-jete dönerken patlayan bi hortumun yerine takmıştık. Normal ustalardan fayda gelmeyince, k-jetimi amcamın kamyonuna bakan ustaya toplatmıştım, onun yeride ilçede. :( Tekirdağda hortum satan 2 yer var ikisindede yok. Benzin eritmicek olsa hava kompresörü hortumları var,  20-30 bar basınca banamısın demiyo.

Gökhan İzmirde bi usta k-jet sistemini adam gibi sorunsuz kullanmak istiyosan 1000-1500 tl yi gözden çıkarıcaksın demişti. Bu gidişle bu fiyatı yakalicam. K-jete döneceksen çok iyi düşün. Pişman olacağın iş yapma.

Senin orda sanayilerde boru satan yerler yokumu hiç abi ? Bir kaç yapı marketlerinede bakabilirsin ? ???
Kılıçoğlu Garage.

GolfMk1Cabrio

Valla abi K-Jet çok istiyorum bugün benzinlikte  MK1'imi yıkarken bi adam geldi dışına iyi baktıoğı kadar kalbinede iyi bakıyo musun dedi tabi dedim kaputu açınca  adam hayal kırıklığına uğradı resmen  :-\ Bu arada istediğin hortumun numunesinin bi fotosunu göndersene belki yardımcı oluruz  :melek:

VolBull

Ben de İzmir'deyken bi LPG ciye gitmiştim ayar yaptırmak için. O enjeksiyonlu halini görmüştü, çok beğenmişti. 3 gün sonra karbüratöre çevirip ayar yaptırmaya götürünce, "naaptın sen, gti a yazık olmuş" dedi. Öyle deyince içim cayır cayır yandı yaa. K-Jete dönmek sana kaça patlicak hiç hesapladın mı Gökhan?

Yakıt pompasından yakıt akümülatörüne giden kablo. Resmini çekerim. Bugün gittim sanayiye, 28 bar basınca kadar dayanan hidrolik hortumundan aldım. Onun da deliği biraz kalın gibi geldi bana, inşallah bağlantılarından kaçırmaz.

-35 KRL 53- -16 AV 332-

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: VolBull - 22 Ocak 2011, 21:50:34
Ben de İzmir'deyken bi LPG ciye gitmiştim ayar yaptırmak için. O enjeksiyonlu halini görmüştü, çok beğenmişti. 3 gün sonra karbüratöre çevirip ayar yaptırmaya götürünce, "naaptın sen, gti a yazık olmuş" dedi. Öyle deyince içim cayır cayır yandı yaa. K-Jete dönmek sana kaça patlicak hiç hesapladın mı Gökhan?

Yakıt pompasından yakıt akümülatörüne giden kablo. Resmini çekerim. Bugün gittim sanayiye, 28 bar basınca kadar dayanan hidrolik hortumundan aldım. Onun da deliği biraz kalın gibi geldi bana, inşallah bağlantılarından kaçırmaz.
Benim K-Jet monte edilecek motor reviztona giricek + sigortalıktan sonraki yani motor tesisatı yenilenicek tabiki K-Jetin büyük bir kısmındaki parçaların yenilenmesi gerekiyor tahminin ne tutar acaba  ::)

VolBull

Tahminimce
300tl komple motor kısmındaki sistem (mengen+manifolt+hava benzin regülatörü+cart curt)
400tl 4 adet sıfır enjektör
50tl çıkma pompa
+____
750tl + işçilik sadece k-jet için.

-35 KRL 53- -16 AV 332-

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: VolBull - 22 Ocak 2011, 22:59:12
Tahminimce
300tl komple motor kısmındaki sistem (mengen+manifolt+hava benzin regülatörü+cart curt)
400tl 4 adet sıfır enjektör
50tl çıkma pompa
+____
750tl + işçilik sadece k-jet için.
Bence 750'den fazla tutar  :-\ Bursa'da bi usta ya bi usta dicekki kardeşim ben sana bunu yaparım ama şu kadar para isterim dicek yok öle biri hepsi deneme yanılma yoluyla  :saskin:

VolBull

Deneme yanılma yöntemine gerek yok, Sen manifoltu ve pompayı takmasını iste, sonra da elektrikçiye gidip pompaya, ek hava regülatörüne, ek benzin regülatörüne bi röle bağlayıp röleden bunlara paralel elektrik çekmesini iste, fişleride sıralı lpg takan yerden alırsın. Bundan sonrası hava cıva.
Ben manifoltu amcamın şirket kamyonuna bakan ustaya taktırdım, hava hortumlarını beraber bagladık. Selçuk Abi satıyodu komple hortumlarıyla birlikte k-jetin motor kısmını. Benzin rölesinin yuvası bozulmuş, gittim elektrikçiden benzin pompası için röle taktırdım, ek hava ve ek benzin regülatörlerinin kablosunu kontak elektriğine verdim. Ek hava regülatörü, 5. enjektör, MFA fişlerini de ben yenileri ile değiştirdim.
Manifolt değişimine usta para almadı sağolsun, Röle ve bağlantılar için 50 lira verdim, 5 lirada fişler, toplamda 55 lira tuttu benim işçiliğim.  :D

Acaba 5. enjektöre direk marş dinamosundan elektrik çeksek, yazın çalıştırmalarda sıkıntı yapar mı? Bunu da bilse bilse Erşan abimiz bilir.

-35 KRL 53- -16 AV 332-

GolfMk1Cabrio

Volkan abi mengentailerin yanındaki pompa varya açıp kapanan yuvarlak sen onu elinle bastırdığın zaman en aşağı kadar iniyor mu kendi MK1'imin o kısmını aldım elimle bastırıyorum 1-2 cm aşağı iniyor çok az bir mesafe açılıyor bizim Mercoda KE-Jetronic var onda bastırınca dibine kadar iniyor bu normal mi ?

VolBull

Yavaştan topluyon galiba sistemi, benimkide 1-2 cm aşağı iniyo. Ke-jetin emişi bizimkine göre zıt. Bizde sonda yukarı çekiyo, mersoda aşağı çekiyo. Zaten o sondanın altına bakarsan, ortadan demir var, aşağı inmesi imkansız.

-35 KRL 53- -16 AV 332-

GolfMk1Cabrio

Alıntı yapılan: VolBull - 25 Ocak 2011, 13:58:22
Yavaştan topluyon galiba sistemi, benimkide 1-2 cm aşağı iniyo. Ke-jetin emişi bizimkine göre zıt. Bizde sonda yukarı çekiyo, mersoda aşağı çekiyo. Zaten o sondanın altına bakarsan, ortadan demir var, aşağı inmesi imkansız.
Valla bilmiyom Merconunkisi sürekli o kafayı patlatıyo gaza bastıkça aşağı çekmesi gerekiyor mercoda  bizimkisi LPG'li ısınmadan yüksek devirde gittiğinde o kafa patlıyo yukarı fırlıyo söküp aşağı indiriyosun yola devam demekki bizimkilerde Merconun tam terso bizimkisi bastıkça yukarı itiyo doğru mu anlamışım  :)