Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Forumdaki Resimler .. :o

Forumdaki Resimler .. :o

Başlatan lostys, 05 Ocak 2011, 20:25:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lostys

Arkadaşlar foruma koyulan resimleri, özellikle büyük koyulanları, imageshack yada benzeri sitelerdeki özellikleri kullanarak küçültebilir misiniz ? günümüz cep telefonlarının yada fotoğraf makinelerinin normal ayarlarda bile çektikleri resimler devasa olduğu için boyutları da bir o kadar artmakta. örneğin şu aşağıya konulmuş olan resim :

download edildiğinde boyutunun 1.97 mb olduğu görülmekte. bu resimleri ilgili konular her ziyaret edildiğinde bilgisayarımıza indirildiğini göz önünde bulundurursak, art arda 5 resim olduğunda aşağı yukarı 10 mb lık bir veri bilgisayarımıza download edilmiş olmakta. bu konuyu 10 kere ziyaret etsek, 100 mb yapar. bu 100 mb da kotalı olan kullanıcılar için - örnek ben - büyük bir veri kaybı demek.

Lütfen foruma fotoğrafları yüklerken ilgili sitelerdeki boyutlandırma araçlarını kullanarak daha uygun bi boyuta düşürmek, örneğin 800*600. bu hem açılmalarını kolaylaştırır, hem de kotalarımızı kemirmez :)

panik

geri bas len...git sınırsız al....heheee ;D ;D ;D

şaka bi yana iyi olur sahiden

cavanozz

yeni yine yeniden..!! 8)

berkay35

resimlerinizi upload etmeden önce paintle açıp farklı kaydetten jpeg olarak kaydettiğinizde boyutunda belirgin azalma kalitede fark edilmeyecek kadar az değişme olduğunu göreceksiniz

vw6n

Ben fotoğrafları ufaltmak için Pixresize programını kullanıyorum ufak ve basitbir program tavsiye ederim.
pixresize