Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Bora Drift

Bora Drift

Başlatan Emre Can, 30 Aralık 2010, 21:11:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Can

Arkadaşlar arkadan itişli ve dört çeker araçlarda drift çekiliyor. Volkswagen bora 4 motıon (4 çeker) larda da drift çekilebilir mi ?  :saygılar
Almanlar Mercedes ve Bmw'yi Satmak Volkswagen'i Kullanmak İçin Yaparlar.

ThE_Unforgiven

çeker hemde kralını :D
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

onurc

drıft cekılmesı ne demekmıs yav :)  drıft cekılmez yapılır. aynı zamanda 4 ceker aracın drıft yaptıgını kım soyluyor ? ben hıc gormedım ken block ısımlı rally cı dısında yapabılenı sahsen. 4 ceker aracın drıft yapabılmesı  . kı bu tr de ımkansız benım yorumumca :) cok zor. drıft aracları arkadan ıtıs olur. kılıtlı dıfransıyel . + coılover . yeterlı motor gucuyle yapılır. yanı bora 4motıon drıft mrıft yapamaz . ımkansız. drıftın kavramı aracı bı vırajda savurtmak degıl . 4 cekerle yaptıgınız olay sadece aracı savurmaktır.
drıftın kabaca acıklamasını yapıyım . vıraja gelınce ya hıdrolık  el fren ya normal el frenıı cekılır. yada araca contra verılıp . arkası kopar . bu sırada arac bır acı alır. ve o acıyı dıger vıraja gelene kadar  korumak ıcınde acıya uygun gaz verılır . ve dıreksıyon vırajın ters yonune dogru otomatık olarak doner zaten . drıftın acıklaması budur. yanı sız bunu 4 motıon . helede bora gıbı bır aracla yapmaya kalkarsanız. arac bıraz kayar o da belkı . sonra kendını toplar. arac arkadan kendını ıtmek ısteyecek . onde toplamak ıstıyecek . sonucta 4 ceker. fızıksel olarak bakarsanız . aşırı yuklu olmayan bır arac ıcın drıft yapmak ımkansız 4cekerler ıcın. capraz bı sekılde kayar gıdersınız sadece :) 
ok men 8) let s go   :halazn:

ThE_Unforgiven

Onur fren gaz yaparsan yapar 4 çekerler sürekli 4 çeker değil biliyosun dimi :D

onurc

bıldıgım kadarıyla 4 cekr aracların bı kısmında dugmelı 4 ceker sıstemı . yada yola gore otomatık ayarlıyor. duruma göre yanı . 4 ceker arac kesınlıkle arkadan ıtıse dusmemelı . sadece ıtıs gucunu arkaya verır. sonucta şaftlı bır araba. japon d1 drıftlerını arastırın sızde gorursunuz :)
abı fren gazla ne yapıcaksın :d frene bastıgın anda yalan olursun drıft denılen olayda :D vırajda frene basılmaz :D hıc bı arabada basılmaz abı :D

ThE_Unforgiven

ya benim dediğim o zaten yüzde 40 a yüzde 60 tır en iyi tutuştailk başta yüzde 10 a 90 dır bu nedenle çektirirsin.Ben virajda hem gaza hem frene basıyorum yanlıyorum virajda en son bakırköy ömürün orda yaptım hareketi ama önümde mami vardı o yavaşlayınca bende kıç attırmayı kestim .Kasımpaşada yaptığım ikili viraj girişini saymıyorum D:

onurc

abı senın yaptıgın kısa zamanlı . onu herkes yapıyor. konu baslıgı yanlıs o zaman . drıft degıl adı. aracı savurtmak .
arac arkadan ıtıs olacak kı on tekerler sadece yön versın . arkada ıtsın . o zaman drıft olur.

ThE_Unforgiven

yahuolayın tekniğine inersek tr de drfit yapan varmı ? Yada makas atan vs. vs.

onurc

abı olmaz mı . profesyonel drıft aracı hazırlayan ınsanlar var. ozel yer kıralayıp adamalr egıtım bıle verıyor. ve adamlar yapıyor gercekten . bmw sınden tut ford sıerrasına kadar. cogu rwd aracı yanlatıyor adamlar :)

ThE_Unforgiven

ee ozaman subaru ile drift yapıyolar 4 motion un günahı ne aynı sistem ?

onurc

kım nerde subaruyla drıft yapıyor. tr dekı alana subaruda cıktı evo X de cıktı . sadece cıktı . tıme trıal yaptılar :D yanlamıyor abı. yurtdısıundakı vıdeoları dıyorsan . adamlar şaftı ıptal edıyorlar genelı . yada agırlık arkaya verıyorlar. motor gırtlaga kadar yüklü . o zaman ypaıyor işte. ben bora ıcın konustum

ThE_Unforgiven

Borada yapar her ra çdrift yapar şaft kesmene gerek yok aracı ilk hareketi verdiğinde yüzde 10 a 90 veriyor gücüzaten 4 çekmiyor ;) Lastiklerde yeri tutana kadar araç buna devam ediyor drfittede lastik yeri hiç tutmadığı için araç hep bu şekil gidiyor araştıralım lütfe kulaktan dolmayla yazmıyalım onur araştırdım nette ;) Yabancı araçlara bakmıyorum ben youtube a girmiyoru mzaten girsem bi dünya link atardım sana. Ama sen orda yerler ıslak yok şaftı yok yok adam 4 dakka yaptı drift sayılması için 5 dakka olmalı dicen ;)

ThE_Unforgiven

birde sen hala 0 çizmeyi örneklendiriyosun bana drift ayrı bir olay uzun virajlarda sürekli aracı yanlayarak gitmek drift yapmaktır... Olduğun yerde sıfır çizmek değil.

onurc

abı ben 0 cızmekten bahsetmedım yav :)  aracı aynı rotada spın atmadan vırajlara gırersen . bu drıfttır.  yoksa bende o da  .sende her vırajda yanlıyoruz . ver kontrayı tamamdır işte