Lastik

Başlatan whiskey, 26 Eylül 2010, 16:38:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

whiskey

Arkadaşlar merhaba ben denizliliyim fakat balıkesirde yaşıyorum.Dün gece komşu çaldı kapımı senin lastiğini deldiler 2 tane motorlu şahıs diye söyledi çıktım baktım ön sol lastiği patlatmışlar komşum bağırmış fakat kaçmışlar hiç öyle düşmanım denebilcek tanıdığım yok ben balıkesirde öğrenciyim sadece arkadaşlarım var ama bunu yapabilcek yok yani polisi aradım bende geldi fakat ne plakaları var ne başka bir şeyi komşum görememiş kaçmışlar hemen.Lastik yerine stepneyi takcaktım fakat lastiği sökemedim bijonlardan biri yalama yapmış sökemedim ondan lastikçi çağırdım biraz şişirip götürdük sonra baktık lastiğe 3 yerden bıçakla delmişler hava kaçırıyodu yama yaptırcaktım fakat lastikçi  buraya geldim 10 lira tanesi 20 liradan yama yapsam pahalıya gelir sana dedi bende çıkma lastik var dedi onu takıvereyim sana hepsi 40 liraya dedi bende tamam dedim.Aklıma takılan şu benim lastiklerim 205/55/16 lassa marka 4 tanesi adamın çıkma taktığı continental marka yine aynı ebatlarda ve aynı tarz lastik eski bir lastik değil farklı markadan sorun çıkar mı?Bir de benim patlak lastik ön soldaydı adam arkadaki sağlam lastiği öne taktı çıkma lastiği arkaya taktı bu sorun çıkarırmı?cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar

cemdermen

çıkma lastik ama kaç yıllık, dişli mi ? sıfır lastiğin ömrü en fazla 4 yıldır, sonrasında risk taşır...

lastik markası farklı olsada bildiğim kadarıyla muayeneden geçiyor...lastik patlamasından kaynaklanan hasarları kasko karşılamıyor vs vs...

4 adet lastik senin ve sevdiklerinin canını taşıyor...ona göre hesabını yap ;)
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

06onur

Şahin kullanmıyorsunuz, Bence yanlış iş yapmışsınız. 205/55/16 performans tekeri ama ne olduğu belirsiz lastikle hız yapılır mı?Taban dağılmış mı kaçyıl önce üretildi bunlar önemli. Kumho petlas gibi markaların sıfırları ucuz sayılır kötülastiklerde değiller sıfır alsanız daha iyi olurdu
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

onurc

Kumho ku31 ecsta spt var ıyı ve ucuz olanlardan. tavsıye ederım tanesı 100 110 gıbı bır rakamdı. petlasada fena degıl dıyorlar. hatta super dıyenlerı bıle gordum  :tamamdir
ok men 8) let s go   :halazn:

golge

lastiğin dişleri ne kadar etli ve erimemiş görünürse görünsün önemli olan lastiğin kullanım süresidir. lastik birkaç yaz mevsimi ve kış mevsiminden sonra gevrer ve özelliğini yitirir.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

maminci

Kabaca 4-5 yıl veya 40-50 bin km der lastik işinde olanlar ama eksilen her mm derinlikte fren mesafesi METRELERCE  uzuyo. Her ikisi de yasal ölçülerde olmasına rağmen diş derinliği 8 mm olan yeni bir lastik ile  4  mm olan kullanılmış bir  lastik arasında çok fark var her yönden, fren, yol tutuş, gürültü, konfor.. 4 mm nin altını lastikten saymıyorum ben çünkü 4 yıl önce böyle bir lastikle dersimi aldım, SÖZÜN ÖZÜ :ARACINIZ NE MARKA VE NE DONANIMA SAHİP OLURSA OLSUN, LASTİKLERİNİZ İYİ DEĞİLSE HEPSİ BOŞUNADIR..

yesilkrt

Alıntı yapılan: maminci - 28 Eylül 2010, 15:30:37
Kabaca 4-5 yıl veya 40-50 bin km der lastik işinde olanlar ama eksilen her mm derinlikte fren mesafesi METRELERCE  uzuyo. Her ikisi de yasal ölçülerde olmasına rağmen diş derinliği 8 mm olan yeni bir lastik ile  4  mm olan kullanılmış bir  lastik arasında çok fark var her yönden, fren, yol tutuş, gürültü, konfor.. 4 mm nin altını lastikten saymıyorum ben çünkü 4 yıl önce böyle bir lastikle dersimi aldım, SÖZÜN ÖZÜ :ARACINIZ NE MARKA VE NE DONANIMA SAHİP OLURSA OLSUN, LASTİKLERİNİZ İYİ DEĞİLSE HEPSİ BOŞUNADIR..
:tamamdir
MK-IV- Comfortline

whiskey

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar şu an zaten bu lastik idarelik takıldı 3 yıllık lastikmiş dişli ve yanakta çatlama yok hiç en kısa sürede yeni lastik alcam daha yeniydi lastiklerim 2010 mayıs ayında değiştirilmişti olan oldu artık yapcak birşey yok

fatih_et

ben de lastik almayı düşünüyorum bir süredir araştırıyorum,
aracımın bakımlarını serviste zamanından biraz önce yaptıran
ve yedek anahtarının pillerine kadar bakım yapan bir bora kullanıcısıyım,
şunu söyleyeyim ki bir arabada en önemli şey lastik çünkü yolla tek bağlantınız lastikler
arabamda fabrika tavsiyeli pahalı marka lastikler var
şu ana kadar 3 kez kaza atlattım ve hepsi de lastik ve frenler sayesindeydi,
lastik başına 100 lira fazla veririm ama taşıdıklarımı tehlikeye atmam

yesilkrt

Akadaşlar benim araçta 195-65-15 lastikler ve 15"mam w1 jant var. Lastik değişimi de yaklaşıyor. İnce yanak 195-45-15 lastik takarsam ne gibi sorunlar ortaya çıkar? yol tutuşunda, konforunda, çukurlarda ve tümseklerde olabilecek sorunlar açısından soruyorum.
Sadece ince yanak hevesinden dolayı başka bi nedeni yok..
MK-IV- Comfortline

ThE_Unforgiven

Öncelikle kadran sapması yaşarsın.ünkü ölçü değişecek hemde 20 mm birden.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

yesilkrt

mesela ne kadar sapar
MK-IV- Comfortline

ozkan_misirli

Arkadaşlar arabayı ilk aldığımda üzerinde yazlık lastikler vardı.. Kış geldiği için 1 hafta kullanmadan  kış lastiği değiştirdim. Yeniden yaz gelince yazlık lastikleri kullanmaya başladım. 1500 km kullandım Bursada abim farketti. bu lastikler ölmüş. Sol ön tekerde balon yapmıştı. tarihine baktım 2006'nın. Ön lastikleri mecburen değiştirdik. Goodyear Efficient Grip Lastik aldık. İndirimliydi .tanesini 140'a aldım. bir yılda kaskosu var. Gayet memnunum. Bir yılda kullanıcı hatalarına karşı kasko var. Temmuzda almıştım. Lastik ebatı 195*65*15
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

maminci

Alıntı yapılan: fatih_et - 28 Eylül 2010, 21:14:23
ben de lastik almayı düşünüyorum bir süredir araştırıyorum,
aracımın bakımlarını serviste zamanından biraz önce yaptıran
ve yedek anahtarının pillerine kadar bakım yapan bir bora kullanıcısıyım,
şunu söyleyeyim ki bir arabada en önemli şey lastik çünkü yolla tek bağlantınız lastikler
arabamda fabrika tavsiyeli pahalı marka lastikler var
şu ana kadar 3 kez kaza atlattım ve hepsi de lastik ve frenler sayesindeydi,
lastik başına 100 lira fazla veririm ama taşıdıklarımı tehlikeye atmam
:tamamdir