motor titreme ve yağ ışığının yanıp alarm vermesi

Başlatan peace, 28 Haziran 2010, 10:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

peace

merhaba arkadaşlar...
geçtiğimiz pazartesi 2004 model 1.6 otomatik vites Golf 4 alarak golf ailesine katıldım... aracı ikinci elden aldığımdan araçtaki bakım kağıdında bakım yapılması gereken km 125.000 yazmasına rağmen ben bakımını geçtiğimiz C.tesi yaptırdım...bu arada araç 120.000 de şu an... yalnız pazar günü başımdan küçük bir olay geçti fikri olan arkadaşlar varmıdır diye yazmak istedim (servise soracağım elbet) ...
aracı çalıştırdıktan sonra herhangi bir sorun olmadan yaklaşık 20-30 km arası bir yol aldım.... trafiğin tıkanması ile araç durma yavaşlığına kadar geldiğinde motorda aşırı bir titreme hissettim (sanki stop edecekmiş gibi)...gaza basmamla geçiyordu ama ilk gaza basmamla Almanca olduğundan anlamadığım bir uyarı vererek (uyarı sesiyle birlikte) motor yağ ışığının yandığını gördüm... hemen sağa çekip motoru kapattım.. 5-10 saniye bekledikten sonra tekrar çalıştırıp yola çıktığımda varmak istediğim yere kadar gidebildim herhangi bir sorun yaşamadan... ve halada aynı arızayı vermedi... büyük bir sorun olmadığını temenni ederek benzer bir sorun yaşayan arkadaşlarım varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim...  :(
şimdiden herkese teşekkürler....
PeAcE

golf_4

yagına baksaydın bi...hatta bence servise bi goster motor yagsız kalırsa basına kotu seyler gelebilir
Vorsprung Durch Technik

peace

26/06/2010 ctesi günü yağını suyunu filitrelerini herşeyini serviste değiştirtim.... hafta içi servise gitme imkanım pek olmuyor o yüzden fikri olan arkadaşlar varsa bi ön görüş almak istedim ama haftasonu tabiki götürücem servise...
PeAcE

burukoglu

Boğaz kelebeğiyle egr valfini bi temizlettir hallolmazsa bi de yağ separatörüne baktır...
Büyük ihtimalle verdiği arıza abgas werkstatt ve ya motorstörg werksatt tır canını sıkma çok büyük konular değil...

peace

Alıntı yapılan: burukoglu - 29 Haziran 2010, 23:34:38
Boğaz kelebeğiyle egr valfini bi temizlettir hallolmazsa bi de yağ separatörüne baktır...
Büyük ihtimalle verdiği arıza abgas werkstatt ve ya motorstörg werksatt tır canını sıkma çok büyük konular değil...

aynen öyle verdiği arızayı tam olarak yazmışsın....içim ferahladı çok teşekkürler.....
PeAcE