Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
98 model 1.6 polo genel sorular.

98 model 1.6 polo genel sorular.

Başlatan caqaNTe, 21 Haziran 2010, 17:10:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caqaNTe

Merhabalar.

Polo almaya karar vermeden önce bu sitede çok zamanım geçti.Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

5 gün önce 1998 model 95bin km de 1.6 4 kapı modelini aldım.

Aracın ilanı halan mevcut.

Volkswagen / Polo / 1.6 Comfortline / 1998 ORİJİNAL KLİMALI SANROOFLU DEĞİŞENİ YOK KAZASIZ sahibinden.com'da

Sormam gereken bir kaç soru var..

*Araba konusunda tam bir cahilim.Bunu söylemek hoşuma gitmesede , inkar da edemem acemiyim.

*Satın aldıktan sonra aracın belgelerine baktığımda , egzoz emisyon pulu eksikti.Emisyon pulu almak için teste soktum , usta demesin mi değerlerin kötü.Çok canım sıkıldı açıkcası.

*Yağ filtresi , hava filtresi , bujiler , yağ değişimi + isçilik = 180 lira bi fiyat vererek bunları değiştirmem gerektiğini söyledi.

*Ümraniye sanayide tanıdığım bi yerde işcilik vermeden hava filtresi ve bujileri değiştirdim.Boğaz kelebeğini temizlettim.Pazartesi tekrar teste sokucam inş değerlerim iyi çıkıcak yoksa arabaya dahi binemem.Acemi olmama rağmen elektronik konusundaki hassaslığım gibi aracım da sorunsuz olmalı.

*Aracı soğukken ilk çalıştırdığımda 5-6 sn sora sanki bi anda stop edecekmiş gibi kendinden geçiyor.Hemen tekrar rolantiye geçiyor.Normal mi ?

*Triger kayışı değişti denildi.Ama ne olursa olsun değiştirmek istiyorum.

*Aracı satan galerici gayet güvenilir di , aracı satmadan önce ön takımlarda ayarsızlık olduğunu ve yaptırdığını söylüyor.Ama araçla tam tur U atmak istediğimde gıcır gıcır sesler geliyor.Sinir Bozucu ! Sebebi ne olabilir ?Rot balans a sokmak istiyorum.Pazartesi yaptırırım sanırım.

*Debriyaj kavraması iyi gibi fakat vites değiştirirken en dibe kadar basmak gerekiyor.Basmazsan eğer vitesi almıyor.Tabiri caize gacırt die ses geliyor vites elinde kalcakmış gibi.Sonuna kadar basmak gerekiyor.

*Frenlerde boşluk var.2-3 cm kadar.İyi şöforluğu olan arkadaşım da aynı şeyi söyledi satan kişinin arkadaşıda. Ne yapmam gerekli ?

*Benzin göstergesi bozuk ! Şamandıra da sorun var dedi usta.Pazartesi tekrar baktıracağım.Depoyu ya full ya da boş goturmem gerekli.Arabada devir saati var.Mavi neon ışıklı.İptal ettireceğim gözümü alıyor.Zenon farların ayarları bozuk.Acilen yaptırmam gerekli : (

*Lpg taktıracağım.Önerileriniz nelerdir?2-3 ay zamana ihtiyacım var ama para toparlamam gerekli.

*Koltuk döşemelerini değiştiricem.Suni deri veya gercek deri tavsiye edermisiniz.Hele bu sıcaklarda cok zor olur gibi geliyor bana ama deri hastasıyımdır.

*6Nlerin Orjinal karartılmış gibi olan stop lambalarını hiç sewmiyorum.Daha önce değiştirmiş farklı bişi yapmış olan varmı.Ne tavsiye edersiniz ?

*Direksiyon ve Mavi ışıklı gösterge alacağım.İlerleyen aşamalarda.

Ve son en önemli soru.

*Arabayı komple bakıma sokmak istiyorum.Ama tabiri caize kırık olan son bilyeye kadar.Bozuk olan son parçaya kadar değişmesini istiyorum..95 binde olan araç için dediğim problemler dahilinde ne kadarlık bir bütçe gerektirir?

*Normal Standart Bakım İçin Ne kadar Gerekir ?

*Extra anlattıklarımdan çıkacaklar için gereken nedir ?

*Başka tavsiyleriniz var mı ?

Çok soru sordum affola.

Teşekkürler.

formatberkay

Debriyaj kavraması iyi gibi fakat vites değiştirirken en dibe kadar basmak gerekiyor.Basmazsan eğer vitesi almıyor.Tabiri caize gacırt die ses geliyor vites elinde kalcakmış gibi.Sonuna kadar basmak gerekiyor.

gurtt gurtt gibi bir ses geliyosa debriyaj teli bizde yeni 6n2 aldık gurrt gurtt diye debriyaja basnca ötüyodu 65 lira ama takmas biraz zor kas gücü istiyo

06kzn39

slm arkadaşım benimde aracım 98 model 75 bg Triger kayışı değiştir en önemlisi o hemen değiştiirsen iyi olur ve devir daim pompasınıda değiştir öncelikle debriyaj telini değiştir bak belki baskı balata değişebilir rotcuya sok o sana değişmesi gerekenleri söyler ön takım bozuk anlaşılan koltuk döşemesinide taksici tanıdığın varsa yarı deri yarı kumaş yaptır kapılarıda deri kaplat motora motor slik koy çok iyi olur geriye takarkende ses yapıyorsa önce bire tak sonra geriye tak ses yapmaz r  ön takımda nasıl bir sorun var bilmiyorum ama 1250-1500tl civar tutar belki geçer ön takımda ciddi sıkıntı varsa zaten koltuklar ve kapıların döşemesi 500tl tutar ama kız gibi olur araban birde boya koruma iş bitti yıllarca kullan sonra

06kzn39

unutmadan parçaları sen al orjinal yoksa bazı ustalar orjinal taktım diyor yan sanai takıyor kimseye güvenme ön disk ve balataları değiştir nasıl olsa binceksin 

riky73

Hayırlı olsun. Bayağı masraf var gibi görünüyor, ayıptır sorması kaça aldınız arabayı?

gto

merhaba . fren sistemniin havası alınması gerekiyor olabilir. öncelikle sistemin düzgün çalışıp çalışmadığına bakmak sizi ekstra masraftan kurtarabilir. devirin gidip gelmesi hakkında boğaz kelebeğini temizletmişsiniz ancak adaptasyon yapıldı mı ? bazen sorun rolanti ile ilgi bir parçadan da kaynaklanıyor olabilir ki adını şimdi hatırlamıyorum malesef.
xenonlar yasal değil ve mercekli olan farlarda performans gösteriyor. 6n lerin farları zayıftır. güçlü bir ampülle değiştirmenizi öneririm (kimsenini gözünü almayacak şekilde )
stop lambaları için 6n2 lerin stop lambaları ufak bir tadilat ile oturuyor ve aracınızın rengi ile uyumlu olur diye düşünüyorum.
temiz bir araca benziyor güle güle kullanın :)

06onur

* tam tur U atmak istediğimde gıcır gıcır sesler--aksında problem var yada olacak körüğüne acele baktır.
*Aracı soğukken ilk çalıştırdığımda 5-6 sn sora sanki bi anda stop edecekmiş gibi kendinden geçiyor.---Normal değil muhtemelen hararet müşirinde değişecek ve adaptasyon gerekecek. Egsoz değerlerini buda bozar.
*Debriyaj kavraması ------6n otomatik değil ustan ayarlar
*Frenlerde boşluk var.2-3 cm kadar. El frenini aşağı aldır balata azaldıkça kalkar oda ayak freninde boşluk yaptırır. 2-3tık ta yokuşta tam tutsun
*Lpg taktıracağım.------aracın tam anlamıyla normale binsin yoksa başına dert alırsın ateşlemeden egsoza sorun kalmasın öyle taktır

*eksozcu bütün egsozlarını özellikle konvektörünü kontrol etsin muhtemelen bitik çıkacak. Yerine susturucu takabilirsin konvektör pahalıdır.
*""İyi bir usta""Arcın 8v trigeri ucuzdur. Triger set+vset+devir daim  200tlye halledersin. Aracının orjinal kmde olmadığını yazdıklarına bakarak düşünüyorum. Motor sağlamsa önemli değil zaten. devir daim bu sebeple çok önemli
*""İyi bir usta"" boğaz kelebeğinin tamamen sökerek özellikle altını temizlemeli
*yağ değişimi ile beraber motor problemin yoksa Bor-Power tavsiye ederim ben eski polomda çok fayda gördüm motoru koruyor

MASRAFI ÖNCEDEN HESAP ETTİR ADAM OLCAKSA ARABAN, MASRAFINI YAP BİN. YADA 2-3BİN TL ÜZERİNE KOY, ONU MASRAFA VERENE KADAR DAHA GENÇ VE BAKIMLISINI AL
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di