Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
1. vites

1. vites

Başlatan hakkut, 09 Mayıs 2010, 00:04:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakkut

Merhabalar,
1. viteste arabam çok seri davranmıyor 4000 bin devire geldiğimde 30 km hız görüyorum en fazla. Sizin arabalarınız da durum nedir? Normal midir?
Teşekkürler.

thebad

bakmadım ama yarın bir bakayım  :D

car wolf

araç dizel galiba ? motor hacminden şanzumandan kaynaklana bilir 1. vites dişlisi kısadır ama tork vardır  bizim audi a6 da 2.5 v6 tdi motor var 40 taş çaktalasın 45 yapıyor ama 2 ve 3 uzuyor
My Cars Audi & Vw Germany Style

hakkut

ttanriken

BENDE MERAK ETTİM YARIN BAKAYIM 1 NCİ VİTESDE DEVİRDE 4000 DE NE GÖSTERECEK BAKALIM.

car wolf

Alıntı yapılan: hakkut - 09 Mayıs 2010, 01:07:45
aracım lpg li.
baskı balatamı bitmet üzere olmasın debriyaj nasıl ? gerçi 6500 devir rahat çevirmesi lazım ? bu arada araç ne polomu golfmü ???
My Cars Audi & Vw Germany Style

hakkut

araç golf IV trendline. Baskı balata çok iyi değil bildiğim kadarı ile.

maminci

1. vites sadece kalkış içindir arkadaşlar, neden o kadar zorluyosunuz anlamadım?

fosilci

mamincinin yazcagının aynısı bende yazacakdım cıkkmaz zorunda kaldım yazamadım bencede ne gerek var 1 vitesle 4.000 devir görmese olmuyor mu :)

hakkut

4 bin devir zorlamak mı oluyor arabayı. Arada bir yüksek devirlere de çıkmak lazım. Yoksa motor kurum yapar de mi?
Ben sadece normal mi diye sormak istedim.

maminci

1. vites için evet zorlamak olur, çünkü tüm araçlar için geçerlidir, 1. vites sadece kalkış içindir, motorun sağlığı açısından asla 1.viteste çok uzun süre gidilmemeli veya yüksek devirde kullanılmamalı..

al_pacino

Bence 5 de 4000 devir yapmak daha çok zorlar aracı. 1 de çok rahat vuruyor cunku 4000 deviri araçlar.

fosilci

Alıntı yapılan: hakkut - 10 Mayıs 2010, 00:08:46
4 bin devir zorlamak mı oluyor arabayı. Arada bir yüksek devirlere de çıkmak lazım. Yoksa motor kurum yapar de mi?
Ben sadece normal mi diye sormak istedim.

Arkadaşım birinci vites senin 5-6 devir yapman için degil 1. vites aracını hareket ettirmen için 2. vitesde 3. vitesde istersen 6 devire çık ama 1.vitesde 4.000 devire çıkman motorunun ileriye dönük açısından pek faydalı sayılmaz karar senin istersen yap :)

fosilci

Alıntı yapılan: al_pacino - 10 Mayıs 2010, 16:26:23
Bence 5 de 4000 devir yapmak daha çok zorlar aracı. 1 de çok rahat vuruyor cunku 4000 deviri araçlar.

Alakası yok 5 vitesde araba rahatlar gaza bastıkca gider araç sen 5.vitesdeyken 3. vitese aracı çek bak bakalım ne oluyor :)