motor sıcaklığı

Başlatan hızlıatak03, 06 Aralık 2009, 00:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ısı göstergesi

n
3 (75%)
ş
1 (25%)

Toplam Oy Verenler: 4

hızlıatak03

merhaba arkadaşlar. aracın yol bilgisayır olan kısmın hemen latına motor ısısını götesicisi var. normlada 8-9 dece götsriyor. geçen gün izmirden ankarya gelirken gece 1 gibi falan o sıcaklık 4 derecenin altına düştü ve uyarı sesi verdi ve 4 derecenin yanında bir garip işaret çıktı ktaloğuna baktım bir şey anlamadım yoktu onu açıklayan bir şey. hava sıcaklığını baya azdı ankaraya yaklaşırken hava soğuktu ve birde gece yarısı yolculuk ettim ankaraya kadar bu bu sıcaklık bri türlü 4 derecenin sütüne çıkmadı motor hararetine baktım hiç yükselmedi. anlamadım bilsin olan varmı şimdiden  teşekkür ederim.

alpergndz

sıcaklık göstergesi 4 dereeyi gösterince 4 rakamının yanında kar işareti çıkar. * bu işaretin genişletilmişi çıkar bu nedemek?Bu işaret yolda buzlanma olabileceğiin anlamıdır.

Sıcaklık 4 derecenin üstüne çıkmaması belki hava sürekli olarak soğuk olmasındandır.

Motorun harareti neredeydiki yükselmedi?Eğer hava sürekli soğuksa ve sen de kaloriferi sürekli çalıştırdıysan motorun ısısı içeri girdiği için hararet yükselmemiş olabilir.Yani 90 derece olamıştır.

mecamir

Soğuk havada motorun daha da soğumadığına sevinmelisiniz :) Alper'in de yazdığı gibi o işaret buzlanma işareti. Aynı zamanda araçla ilgili de sizi uyarır, eğer antifriz yoksa donma olabilir gibilerinden. Benim 93 model arabamda da var aynı gösterge, ben de ilk gördüğümde şaşırmıştım  :)

nakres

Alıntı yapılan: hızlıatak03 - 06 Aralık 2009, 00:19:24
merhaba arkadaşlar. aracın yol bilgisayır olan kısmın hemen latına motor ısısını götesicisi var. normlada 8-9 dece götsriyor. geçen gün izmirden ankarya gelirken gece 1 gibi falan o sıcaklık 4 derecenin altına düştü ve uyarı sesi verdi ve 4 derecenin yanında bir garip işaret çıktı ktaloğuna baktım bir şey anlamadım yoktu onu açıklayan bir şey. hava sıcaklığını baya azdı ankaraya yaklaşırken hava soğuktu ve birde gece yarısı yolculuk ettim ankaraya kadar bu bu sıcaklık bri türlü 4 derecenin sütüne çıkmadı motor hararetine baktım hiç yükselmedi. anlamadım bilsin olan varmı şimdiden  teşekkür ederim.

dışarının sıcaklık derecesini gösterir motor harareti ile alakası yoktur.arkadaşlarında dediği gibi 4 derecenin altında ikaz işaretide çıkar..
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

OffLineR

Hatta yanlış hatırlamıyorsam hazır  ikaz işaretini çıkarmışken yan aynaları da ısıtıverir  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

golfburak58

motorun ısının düşmesi iyi değilmidir ki.benim bildiğim soğukta bir makinanın performansı daha yüksek olur

mecamir

Alıntı yapılan: golfburak58 - 06 Aralık 2009, 14:28:52
motorun ısının düşmesi iyi değilmidir ki.benim bildiğim soğukta bir makinanın performansı daha yüksek olur

Radyatörün ve hortumların içindeki su donarsa çok yüksek performans elde edilir  :D Ama çekicinin üstünde ;) Herşeyin fazlası zarar, soğuk da aynı şekilde...

golfburak58

kasteddiğim bu kadar büyük bi düşüş değildi ama.mesela uzun yol giderken aracı sıkıstırmadıgımda sıcaklık sanki50de kalıyo.onun gibi diyorum

mecamir

E tabi ki optimum sıcaklık her zaman iyidir. Özellikle turbo araçlarda.

nakres

uzun yolda sıcaklığın 50 de kalıyorsa sen termostatına bi baktır:)
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

golfburak58

su pompası falan yeni yapıldı agır bakımı oldu yanı.arabayı sıkıstırmayınca bide

hızlıatak03

çok teşekkür ederim arkadaşlar...

yiğit_42

arkadaşlar bilgisi olan varmı sorayım dedim termostat ile hararet müşirinin bağlantısı varmıdır? aracımın hararet müşiri değişti şimdi de motor ısınmaz oldu. bildiğim kadarıyla termostat belirli bir ısıda açılıp kapanan bağımsız bir sistem. acaba takılan müşir mi arızalı yada yanlış?

golge

arkadaşlar yaz kış farketmez benim vw her zaman 90 dereceye hızla çıkar ve hep 90 da kalır. yazın az zorlar gibi yapsan da 90 ı geçmek üzere iken termostat devreye girer ve hemen 90 a sabitlenir. kışın da aynı durum söz konusu. hep 90 a çıkar ve orda kalır. bence bu ısı olayı çok önemli bir konu. 90 da kalmayan araçlarınıza baktırmanızı tavsiye ederim.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion