motor yıkama

Başlatan nuri foter, 09 Şubat 2010, 13:15:49

« önceki - sonraki »

nuri foter

selam arkadaşlar benim 98 cllassic  makinanın mator temizliyini yapamıyorum  çalışmaz diye motoru yıkadıktan sonra sorun çıkarıyolarmıi nesl bir şey yapabilir yardımlarınızı bekliyorum saglıcakla kalın emnıyet kemerleriniz takılı olsun

sossi

motoru yıkamak sağlıklı bir iş değil,bence hiç girişme eline nemli bi bez al ve güzelce sil derim  şahsen ben öyle yapıyorum bu aynı zamanda ustalarında fikri saygılar..
20 valve 2.0 5 silindir 175 hp

sossi

ayrıca sadece pololar için değil tüm araçlar için geçerli..
sadece pololar sorun çıkartır die bişi söz konusu değil yani..

nizam

köpüklü bir bezle sil sonra nemli bir bezle deneyebilirsin ben hortum tutuyorum şahsen :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

nuri foter

sag olun  arkadaşlar ilginiz için insallah tamizlerim gazyagıyla silecem artık
:'(

vw6n

Önce ıslak bezle tozunu al sonra mazotlu bezle sil.

yokusasagi

lütfen sorum için mazur görün ama motor neden yıkanır arkadaşlar?
Yani ben hiç yıkatmadım, yıkatmayı da düşünmüyorum.

vw6n

Temiz görünsün diye tabiki  ;)

ahmed6042

Alıntı yapılan: vw6n - 09 Şubat 2010, 15:47:09
Temiz görünsün diye tabiki  ;)
+ Oluşan yağ toz pis artıklarının kaput altındaki hiç bir şeye zarar vermemesi için.Atıyorum bir hortumun üzerine yapışan yağ, toz, çamur vs artıklar o hortumu parçalayabilir.Veya bir kabloyu koparabilir.Veya herhangi bir yerde tıkanmaya neden olabilir.Fanı bozabilir.Bir sürü sebep var.
Das auto.

06onur

F1 in alat yapısında çalışan motor ustası şöyle diyor.

"Motor yıkamak doğru birşey değil. Fabrika üretirken motor bloğu üzerine özel bir sıvı sürer. O  yağ motoru dış etkilerden korur yıkaınca bu yağı çıkarırsın.
2-elektronik devrelere su gelirse ör. beyin büyük zararlar açar. İlla temiz olsun diyorsan Turtle tarzı temzileyiciler var annda buharlaşan onunla temizlersin ama koruyucu özelliği var mı ilemem.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

maverick

Alıntı yapılan: 06onur - 09 Şubat 2010, 16:56:33
F1 in alat yapısında çalışan motor ustası şöyle diyor.

"Motor yıkamak doğru birşey değil. Fabrika üretirken motor bloğu üzerine özel bir sıvı sürer. O  yağ motoru dış etkilerden korur yıkaınca bu yağı çıkarırsın.
2-elektronik devrelere su gelirse ör. beyin büyük zararlar açar. İlla temiz olsun diyorsan Turtle tarzı temzileyiciler var annda buharlaşan onunla temizlersin ama koruyucu özelliği var mı ilemem.

peki o fabrikanın sürdüğü özel sıvı kaç sene kalır? 10 yaşındaki bir aracın motorunun üstünde hala o sıvı var mıdır?  :D   
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

sossi

ben o sürülen maddenin  adını mum die biliyorum

vw6n

Alıntı yapılan: sossi - 09 Şubat 2010, 20:46:32
ben o sürülen maddenin  adını mum die biliyorum
10 sene sonra mumla ararız mumu :D

sossi