Sizce araçlarımız sorunlu mu?

Başlatan maminci, 24 Ocak 2010, 17:08:41

« önceki - sonraki »

polo38

Debriyaj değişirken şanzıman yağı da eksilip tamamlanıyor mu?Bi de ona da mı para vereceğiz? :(

golf_4

ben daha 3 gün önce baskı balata yı değiştirdim ama şanzuman yağını değiştirmediler ..zaten gerekmedikçe (eksilmedikçe)değişmesi gerekmediğine inananlardanım
Vorsprung Durch Technik

polo38

Onur abi işi bilmeyeni ustaların debriyaj değişimi sırasında yan sanayi şanzıman yağı  koymasından bahsetmiş de ondan dedim.

fosilci

Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
Arkadaşlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)

fosilci; arkadaşım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar demişsin.......

Öncelikle aracı 132 binde aldım şuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadığını nerden biliyon ben öyle bir şey mi dedim?ayrıca bir şey araştırmadığımı nerden biliyon?aldığım kişi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaşmak o kadar kolay değil.ama aldığım kişinin periyodik bakımlarını yaptırdığına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldığımda balatalar ve 4 lastik yeni değişmişti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda  ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demişim burda ok veren sadece motor ustası değil götürdüğüm yerde aracın diğer bölümlerinebakan kişiler de vardı ve orda araç eğildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot başları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptığımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu işlerin büyük ölçüde şans olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldığınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiğiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama şanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemişsin tarzında konuşmalar yapıyorsunuz.aldığımda sağlam olan şanzuman bendeyken dağılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiğim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)

Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düşünün artık.ama vw hastası olmak doğruları söylemeyi ve 2.elde şans faktörünün çok önemli olduğunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir

Yüksel kardes neden bu kadar sinirleniyorsun anlamıyorum :) Sana göre şansdır bana göre degildir burada herkes istegini söylemekde özgürdür.Sen diyorsun ki ustaya baktırıyorum sorun yok al diyor sonra 6 bin km sonra arabada sorunlar cıkmaya baslıyor o zaman ustanı degiştireceksin demek ki usta usta degilmiş bana desen 20-30 bin km sonra araçta sorun cıktı eyvallah diyecegim ama 6 bin km cok fazla bir km degil. Sütden ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali bundan sonraki 2.el araç alırken daha dikkatli olacaksın bu senin gibi bir çok insanın başına geliyordur ki çevremizde görüyoruzda sadece sen degilsin ama bana göre şanslık birşey degil olsa bilede çok ufak bir faktördür.

06onur

YÜKSEL GEÇMİŞ OLSUN 3YILIN ÜZERİNDEKİ TÜM KİNCİ EL ARAÇLARDA ŞANS OLDUĞUNA İNANIRIM. SERVİS BELGESİ ELİNE GEÇMEZ NE YAŞADI BİLİNMEZ. KMYE İNANILMAZ. ADINA ÜZÜLDÜM DOSTUM HAKLISIN...

ARTIK BİLGİSAYARLI KONTROLLERE GEÇİLMELİ DAHA SAĞLIKLI OLDUĞU KESİN.
*YANLIZ ŞUNU ATLAMIŞIM 130-140BİNDEKİ ARACIN ÖN TAKIMIN ARKA TAKIMININ ARIZA VERMESİ(SÜREKLİ DÜZGÜN ASFALTTA DEĞİLSE) BENCE NORMAL. HATTA BOBİN VE BUJ KABLOSU DEĞİŞTİRİRSE(ZAMANINDA BUJİ DEĞİŞTİRİLMEZSE BUJİ KALİTESİZSE ÇABUK GERÇEKLEŞİR) BENCE ODA NORMAL. DAHA İLERİ GÖTÜRÜRSEK KOMRESÖR BİLYASI, DİNAMO BİLYASI, TURBO ARIZASI BUNLARIN HEPSİ NORMAL.

NE OLACAKTI Kİ BAŞKA, ÖLÜMSÜZMÜ BU ARAÇLAR. YADA VARMIYMIŞ ÖLE BİR ARAÇ. JAPONLAR BİRAZ DAHA AZ SORUNLU(KESİNLİKLE GÖRECELİ) DİYELİM ÖN TAKIM ARKA TAKIM KLİMA VE ELEKTRİK İMKANSIZ GİTMİYOR ONLARDADA. HATTA COROLLADA 200-250BİNDE MOTOR YİYENLERE DENK GELDİM ÇOK AZDA OLSA. HA BOBİN FİLAN BELKİ 30-40BİN DAHA GİDER. KLİMASI DA 20-30BİN DAHA FAZLA GİDER. ÖLÜMSÜZ NE VAR Kİ? MAZDA FORUMA GİRİNDE 323ÜN ARIZALARINA Bİ BAKIN.
"BENCE BAKTINIZ ÇOK SEVDİĞİNİZ ARACINIZ SİZİ TERK EDİYOR, SİZ ONU ONDAN ÖNCE TERKEDİN VE DAHA GENÇ OYUNCAKLAR BULUN...
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

maminci

Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
Arkadaşlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)

fosilci; arkadaşım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar demişsin.......

Öncelikle aracı 132 binde aldım şuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadığını nerden biliyon ben öyle bir şey mi dedim?ayrıca bir şey araştırmadığımı nerden biliyon?aldığım kişi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaşmak o kadar kolay değil.ama aldığım kişinin periyodik bakımlarını yaptırdığına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldığımda balatalar ve 4 lastik yeni değişmişti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda  ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demişim burda ok veren sadece motor ustası değil götürdüğüm yerde aracın diğer bölümlerinebakan kişiler de vardı ve orda araç eğildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot başları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptığımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu işlerin büyük ölçüde şans olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldığınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiğiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama şanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemişsin tarzında konuşmalar yapıyorsunuz.aldığımda sağlam olan şanzuman bendeyken dağılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiğim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)

Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düşünün artık.ama vw hastası olmak doğruları söylemeyi ve 2.elde şans faktörünün çok önemli olduğunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir

Yerden göğe kadar haklısın bir de Şans faktörü var, olmadı mı olmuyo işte.. :bekleriz:

maminci

Tabi bu yollarda arabalar ne yapsın, hergün geçtiğim yolda yeni bir çukur oluşuyo birinden kaçıp ötekine düşüyorum. >:(

ferhattt

golf 4 ler güzel diğer avrupa arbalarına görede fazla pahalı degil parcası.
GOLF 4-SEVER

OffLineR

Bence hepsi sorunlu.
Bağımlı yapıyor direk  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

golf_4

bende arabayım aldıgımda alısamamıstım bır kaç gun ama sonra kullandıkça keyif alıyorsun ve kalıteyı hıssdıyorsun golf bosuna efsane olmadı

elbette zaman zaman sorun cıkarıyor hangı araba cıkarmıyorkı bence burda arabayı ehil insanlara yaptırmak gerek ve 1 tane ustanız olsun buda bence cok onemlı yoksa herkes bır yerını kurcalar işler içinden çıkılmaz hal alır
Vorsprung Durch Technik

horoz155

uzun bi süredir aranızda değiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiş. arabasında sorun yaşayan efendim o ustaya gösterdim bi şey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye başladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiş yagmur camur yemiş ezilmiş yeri geldiğinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın değişen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düşünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sığındıgım bişeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiş arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düşünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane şahin doğan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn  arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düşünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa değişeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiğimiz kısımları hep iğrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceşit cıkaran bi o  kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiş gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de  özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliştirmiş oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliştirdiği vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.sağlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaşasın golf 4 aşkı:)
efsaneye binenlerde efsanedir...

golge

horoz155 arkadaşım sanırım son noktayı koymuş. arkadaşlar burada herkesin tecrubelerini okumak çok zevkli. ben de kısa bir süre önce bir 2001 model Golf 4 aldım. 130 binde araç. aldığım yer galeri olduğu ve başka bir ilden getirildiği için neyi değişmiş neyi değişmemiş bilmiyordum. o yüzden de alınca hemen servise götürdüm triger devir daim buji yağ filtre vb. değiştirttim. yaklaşık 3 bin km dir biniyorum bir sorun yok. şimdilik yani. ilk defa bir vw sahibi oluyorum. bakalım artık. e tabi ki nerden baksanız 9 yaşında araba. zamanla arızaları olacaktır ufak tefek ama dikkatli kullanıyorum ve ciddi bir arıza çıkartacağını sanmam. lpg taktırmadım taktırmayı da  düşünmüyorum. yaza doğru taktırırsam da brc düşünüyorum. çünkü gerçekten çok yakıyor.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

golf_4

bende aracımı alalı 4 ay oldu 2004 model civic alıyordum hatta ufak bir kapora ile vermiştim sonra vazgeçip 2004 golf aldım cokta memnunum

Vorsprung Durch Technik

maminci

Alıntı yapılan: horoz155 - 31 Ocak 2010, 02:32:22
uzun bi süredir aranızda değiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiş. arabasında sorun yaşayan efendim o ustaya gösterdim bi şey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye başladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiş yagmur camur yemiş ezilmiş yeri geldiğinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın değişen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düşünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sığındıgım bişeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiş arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düşünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane şahin doğan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn  arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düşünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa değişeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiğimiz kısımları hep iğrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceşit cıkaran bi o  kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiş gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de  özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliştirmiş oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliştirdiği vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.sağlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaşasın golf 4 aşkı:)
Konuyu seçen olarak olumlu eleştirin için teşekkürler :).   Yorumlarına katılıyorum, dün bir  yakınımın aracını sürmek zorunda kaldım, bir kez daha gördüm ki golf4 üretim kalitesi olarak yukarılarda bir yerde, bu aralar satıyım değiştireyim falan diyordum vazgeçtim.